Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotolarım

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin

Bath fotolarını tam olarak editlemeyi bitirmeden bir Urban fotoğraf çalışması yapmaya gittik arkadaş ile.

Fotoğraf çektiğimiz bölge Londra'nın tahminimce en ağır yeri. Her yer beton.. Barbican'dan bahsediyorum.

Bu fotoğraflar için yanımda tek 50mm f1.8 nikkor lens götürmüştüm. Çoğu zaman geniş açı lensi de alsaydım dediğim oldu.

siyah beyaz

renkler

f 1.8

Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • Admin
Kis mevsiminden oturu gunesin acisi cok dusuk. Fotograf da bulutlarin ustunde iken cekildiginden gunes isinlari nerede ise hic filtrelenmemis oldu.

Ustune ustluk daglarin tepeleri karli ve genel olarak cok parlak.

Photoshop'da curves ve level ayari yaptim. Elde ettigim sonuc baya hosuma gitti dogrusu. deviantart'da manzara fotolari grubunda paylastilar yukler yuklemez :)

Bu arada sadece UV filtre vardi lenste.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin

Gectigimiz hafta Carsamba gunu fotograf cekimi icin Muay Thai salonuna gittim Londra'da.

Cektigim fotograflardan bu pek hosuma gitti paylasayim dedim.

Fotografladigim kisi baya hirsli idman yapiyordu. Yuz ifadesi de sanki dovusuyormus gibi idi.

Ayni ring'de idman yapan diger ikiliden soldaki de sanki fotografladigim kisinin yumruk atmadan onceki hali gibi gozukuyor.

Eldivenin haraketi ise fotografa enerjik bir hava katti.

Siyah beyaz fotograf olayini fotografi "Cool" yapmaktansa daha cok anlami pekistirme icin kullandigimdan bu poz icin iyi gittigini dusunuyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Spor fotolarinda "motion blur" fotolara anlam kattigi icin tam olarak ne anlatmak istedigine gore bir hiz secip ona gore fotograf cekmekte fayda var.

Dilersen son derece net bir fotograf da cekersin shutter 1/200 (neyi pozladigina gore degisir tabi)yap ISO 1600+ (kapali mekan ve aydinlatma zayif) f1.8 de cek mesela tek bir haraket olmaz fotoda.

Bu fotodaki degerler:
1/15 saniye
f1.8
iso 800
50mm
RAW formatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Cok net bir sekilde planlamak zor. Baya bir spor fotografcisi olmak ve bir sure sporcuyu izlemek gerekiyor fotografi cekmeden once. Hareketleri takip etmek onemli. Ornegin yumruk atinca 1 saniyeden kisa bir surede yumruk hedefine ulasiyor.

Bu elemanin attigi yumruk harekete baslamak ile hedefine ulasmak arasinda 0.5 sn suruyor desek. Bu da shutter speed olarak karsiligi 1/2 denk gelir (yani saniyenin yarisi). Ayni hizda shutter speed birakirsam ve oldu diyelim tam baslangicinda pozlamaya basladim.. Hareketin tamamini yakalama sansim cok yuksek.

Tabi kolun netligi azalacak daha cok eldivenin renginde bir cizgi olusacak bu durumda ama guzel bir efekt yaratabilir.

Ayni elemanin yumrugunu cekerken 1/50 kullansam cok az bir hareket ama daha net bir eldiven goruntusu olur.

Egerki tam olarak bu goruntuyu yakalamayi planmadin mi diye soruyor isen tabiki hayir. Lakin hareketi pozlamak istegim vardi ve fotoda biraz kumlanma olsun istiyordum. Bu istekle cektim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...