Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşaner'den Tek Tip Askerlik İsteği

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

demiş ya eğitimli insanlardan faydalanmak istiyormuş lol

komedi ya valla..

Birader koskoca türk ordususun, gayri safi milli hasılanın çok büyük bi kısmını sen yiyorsun... binlerce adam var emrinde, helikopterler, askeri üsler, silahlar, insansız uçaklar vs. vs.

ama aptal bi terör örgütünün önüne geçemiyorsun, her gün 2 şer 3 er bok yoluna ülke evlatlarının ölmesine sebep oluyorsun bi de...

eğitimli insanlardan daha fazla faydalanmak senin neyine? Önce biraz icraat yap, işe yaradığını göster, ondan sonra talep et kimden ne kadar faydalanacağını...
Sosyal ağlarda paylaş

kithnoss said:

Bu arada polislere askerlik kalkıyormuş diye duydum , ne saçma lan . O zaman özel güvenlikçilere de kalksın , ne biliyim . Eli silah tutan bütün mesleklerde kalksın .

abi zaten polisi asker yapmanın tek mantıgı
polisi mikmektir.
Odur olay yani ben daha buyugum demektir başka bişi deil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eğitimli insanlardan daha fazla faydalanmak senin neyine? Önce biraz icraat yap, işe yaradığını göster, ondan sonra talep et kimden ne kadar faydalanacağını...

belki akıl danışacak birisini arıyorlar?? swh

abi sistemin saçmalığının ve gereksizliğinin onlar da farkındadır da işte ha dediğinde değişmiyor. yoksa asker sayısıymış, vatan borcuymuş, bilmem neymiş...

hikaye.

çok dev ve işlevini yitirmiş gibi duran, ağır hareket eden bir kuruluş işte, işlemesi için öle ya da böle yüklü bir manpower gerekiyor.

benim sıkıntım "askerlik gereklidir" insanlarıyla zaten. yoksa bu askerlik olayının kuralları bellidir, kurallara bağlı olarak gidilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Goarth said:

Tek tip askerlik gelirse herhalde üniversiteye gitme oranı düşer

Cehalet artar
Mis gibi güderler

Oh mis.

askerden kaçmak için üni.ye kapak atan adam da zaten hep odtü'ye falan giriyor. caltech'te yl yapıp amerigolarda çalışıyorlar o popo korkusu ile.

benim halam askerlikten korktuğu içim boğaziçi->MIT rotasını izledi. MIT'den sonra roket bilimci oldu da pentogon'a çalışıyor kendisi. bak ülkeden beyin göçü böle oluyor hep... askerlik olmasa ev kadını olacaktı, sokaktaki kedilere falan yem vericekti paso.
Sosyal ağlarda paylaş

:) olur bi gün,
bazen içerdeyken öyle şeyler oluyor.
Emir geliyor, "yapmıorz" diyebiliosun
olay büyümeden yatıştırmaya çalışıolar falan. Ya en güzeli aslında herkesin 1 ay eğitim alıp salınması, çünkü o ortamı tatması lazım herkesin. Kadın erkek ayrı olmadan,
Allah korusun, en kotusunu dusunmek lazım,o 1 aylık aldıgın egıtım ole bı egıtım kı ( artık kım cıkardıysa ) bılınc altına ıslıyor.
400 adam ilk geldiginde salla pati takılırken, 3. hafta koşarken "yat" emrine saniyesinde tepki verioduk.

Mesela, tezkereyı aldıktan 6 ay sonra bırlıge gıttım, genclerı gorım dıe. Nizamiyenin gırısınde oturuorz, böyle toplu duruyosan sadece rutbelı selam verir komutan falan gecerken.
Neyse bı komutan arabasıyla gecıodu, benim aklımdan sunlar gecı

1-)off oturuyoduk hemen kalk selam ver
2-)eyvah kepim yok napıcam
3-) bari kepsiz selam yapim
bunlar 1ms içinde falan oluo tabi, o sırada arkadaş yandan seslendi
"ozan ben selam veririm gerek yok :) "
bi 5 dakka gulduk olaya, ama urperdım dogrusu nasıl bılınc altıma ıslemıs.
( gerçi ben 40 asker 60 komutan oldugu bı bolukte yaptım belkı ondandır :p )
O eğitim olmalı, ama 1 ay yeter. Hem insanı 1 ayda zayıflatıolar 10 kilo falan o da guzel.
Sosyal ağlarda paylaş

mevzu cahillik değil,benim demek istediğim askerden yırtmak için üniversitelere aşırı talep neden olan insanlar,bu insanlar yüzünden birçok üniversitenin eğitim kalitesi düşük oluyor.Burada bahsettiğim hatırı sayılır üniversiteler değil ama yeni açılan veya orta dereceli üniversiteler gerçi şu da eğer tek tip askerlik gelirse açık öğretime olan başvurularda düşer ve eskişehir üniversitesinin (namı değer anadolu üniversitesi) geliri düşer..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
45 gün özel silah eğitimi
Yeni uygulamayla eğitim sisteminde de bazı değişikliliklere gidilecek. Terörle mücadelenin yoğun olduğu bölgelerde görev yapan er ve erbaşların eğitimsiz olduğu eleştirilerini dikkate alan Türk Silahlı Kuvvetleri, tek tip askerlik düzenlemesinde askerlere özel bir silah eğitimi verecek. Acemilik döneminden sonra herkes 45 gün süren özel silah eğitimi alacak. Yeni uygulamayla yedek subaylık da tarihe karışacak. Hazırlıkları iki yıl önce başlayan tek tip askerlik çalışması tamamlandıktan sonra kanun taslağı TBMM'ye gönderilecek. Tek tip askerliğin taslak çalışmasına göre 9 aylık sürede acemilik ve usta birliği dönemleri de komutanlık ve birliklere göre değişiklikler içerecek. Bu süreyi kuvvetler belirleyecek. Planlamaya göre acemi eğitimi 20 ile 30 gün arasında verilecek. Yemin töreninden sonra ikinci döneme geçilecek. Bu dönemin ise 45 gün sürmesi planlanıyor. Bu süre içinde askerler özellikle silah kullanma konusunda özel eğitimden geçirilecek. Bu sürenin sonunda da personelin birlik görevlendirilmesi yapılacak.

Cepheye gidiyoz :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...