Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşaner'den Tek Tip Askerlik İsteği

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Milliyet said:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı devir teslim töreninde Erdal Ceylanoğlu görevi Koşaner'den teslim aldı.

Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Org.Işık Koşaner, 'tek tip askerlik' istedi. ''Vatan hizmetinin herkes için eşit şartlarda yapılması, eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması önem arz etmekte' dedi.

Bu Org. Koşaner'de tam militarist çıktı,adamın yaptığına bak.Terörle mücadele için komando vs yi profesyonelleştirdiler onun getirisi de herkese 12 ay mı olacak?Yazık diyorum 1 sene insan ömründen çalıyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması

Ahah burda biraz mallık var. Eğitimli insan gücümüzünden daha uzun süre yararlanılabilmesi için askerliğin kısaltılması lazım uzatılması değil. Sen adamı orda 10 saat ayakta dikince eğitiminin neyinden faydalanmış oluyosun allasen yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ha oldu okumuş insanlarımız daha fazla ölsün, lazım tabi böyle bir şey.

Bunu söyleyince faşist diyorlar da zaten deli gibi beyin göçü olan ülkenin geleceği için okumuş, üni mezunu insan şart. Onları da askerde herkesle eşit şartlarda kullanalım da ölsünler diye kasıyolar

faşistlik değil bu, apartman bebeliği.

öte yandan 5 aylık gitmeye kasarken 12 ay kitlerlerse ve ben ucu ucuna kısa dönemi kaçırırsam kalbime iner.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

said:
eğitimli insan gücümüzden daha uzun süre yararlanılması

Ahah burda biraz mallık var. Eğitimli insan gücümüzünden daha uzun süre yararlanılabilmesi için askerliğin kısaltılması lazım uzatılması değil. Sen adamı orda 10 saat ayakta dikince eğitiminin neyinden faydalanmış oluyosun allasen yahu.

askerde faydalanacaklar işte eğitimden, elektronik mühendisine trafo tamir ettirip öldürtecekler, makine mühendisini şoför yapıp bilgisayar mühendisine word dosyası yazdıracaklar, çevre mühendisine ağaç diktirecekler falan filan.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş
anlamıyorum ki
adam üni bitirmiş, günde kaç saat nöbet tutuo allahın dağında köyünde, sora bu insandan faydalanmış mı oluyoruz ? nasıl oluyor çözemedim.

ağzına ediym şu ülkenin, başka bişi değil. uzatın lan 3 sene yapalım askerliği. sokacam ne dertmiş be. şu askerlik konusu magazincilerin kim kimi tokmaklamış olayından farklı birşey değil. her başa gelen, her canı sıkılan askerlik şöyle olacak, böyle olacak diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Of ya kanunlardan nefret ediyorum, ne zor işmiş kendini tutmak =D

Apartman bebeliği değil bu, ilkokul mezununun gelecekte bu ülkeye katıkısı ne olur, üniversite mezununun katkısı ne olur? Sonra beyin göçü var böhühü, pis herifler ülkelerini satıyorlar oluyo

İnsandan insana değişebilicek birşey ama bu.. Nefes alması ziyan insanlar üniversite bitirebiliyor. Genel olarak haklı olabiliten var ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya değişebilir tabi ama ülkemizin zaten eğitimli insanlara ihtiyaç duyulan sektörlerde geride kaldığını düşünürsek, kalkınmak için iyi eğitim almış insan şart. Bu sistem çok saçma yani, eğitimsize de zorunlu olmamalı bana kalsa zaten ama illa zorunlu olacaksa eğitimli insan minimum gitmeli, eğitimli insandan faydalanma hayatta olur, sektörlerde yapılan atılımlarda olur, askerde dikilmesiyle, televizyonun kanallarını değiştirmesiyle olmaz :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...