Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gazoz Fanta Kola vs. içecek türlerinin şeker üzerindeki etkileri

_noopy

Öne çıkan mesajlar

bi kutu kolada yaklaşık 40gr şeker varmış

http://www.metacafe.com/watch/714192/must_see_this_the_amount_of_sugar_in_coke/

bu da bir video. diyeceksiniz şekerden başka bir sürü madde kalmıştır onun içinde ama şeker dışındaki katı maddelerin miktarı az olduğu için kalanın büyük bir çoğunluğu şeker muhtemelen
Sosyal ağlarda paylaş

Şeker hastalığının çok şeker yemekle ortaya çıktığı sıradan insanlar arasındaki en yaygın yanılgıdır heralde.

Bu hastalık ya kaderde varsa karşınıza çıkıyor ya grip şu bu o sırasında çöken bağışıklık sistemine giren virüs yüzünden piyangodan çıkıyor ya da aşırı obezite sonucunda pankreasın artık yetmemesiyle birlikte ortaya çıkıyor.

95 normalin biraz altı falan değildir gayet normaldir.

Yine de fazla şeker tüketiminin başka zararları vardır muhtemeln. Eh, zero için light için öyleyse. Aspartamın zararları ayrı bir konu ama kendileri 50 yıllık bir teknoloji olduğundan yine aspartam şunu yapar diye kesin bir bulgu bulunmamakta bu yüzden gözden ırak gönülden ırak felsefesiyle dilediğinizce aspartam tüketebilirsiniz (ama tüketmeyin sfd)
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya çirkinliğinden değil kalan şekere bakmak açısından. yoksa simsiyah bişey çıktı diye balçık olmasına gerek yok içinde karamel falan da var renklendirici olarak ondandır heh.

videonun amacı kalan şekeri göstermek tek eksiği içinde şekerden başka maddelerde var o kalanın ama birkaç gramı geçmez herhalde onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Aynısını birde diet kolaya falan yapsalar malum onda seker cok daha az acaba ne kalacak geride.

abi onda aspartam var iste seker yok kadar az.
aspartam in da direk ispatlanmis zararlari bilinmiyor ama hani bir takim zararlara katalizor oldugu saptanmis..

sakat yani her turlu.. su icmek, maden suyu icmek en sagliklisi..
Sosyal ağlarda paylaş

Normal su dışında alınan sulu gıdalar suyun vucuda verdiği şekilde yararlı olmuyor. Her zaman için günde 2 litre su için minimum yoksa son 1 haftadır benim çektiğim gibi böbrek taşı ve kumu sıkıntısı çekersiniz. Allah düşmanıma vermesin.
Maden suyu böbrek taşı yapıyor uzun vadede :P
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

ben de su yerine kola içiyorum
su susuzluğumu gidermiyor çünkü
böyle boğazımı bir yakması lazım ferahlatması lazım
su tam onu yapamıyor

maden suyu iç? :p ama su bariz giderir susuzluğunu seninki alışkanlık olmuş. bak bir daha kola içesin geldiğinde git iki bardak su iç kola içme isteğin kesin azalcak
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Normal su dışında alınan sulu gıdalar suyun vucuda verdiği şekilde yararlı olmuyor. Her zaman için günde 2 litre su için minimum yoksa son 1 haftadır benim çektiğim gibi böbrek taşı ve kumu sıkıntısı çekersiniz. Allah düşmanıma vermesin.
Maden suyu böbrek taşı yapıyor uzun vadede :P

bende askerde dokmustum buyuk gecmis olsun..

bu arada abi madensuyu degil, soda yapar o dedigini, ikisi farkli seyler.. ben madensuyu ic diyom..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...