elesso Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 abi ben çok gördüm yurt dışından kız arkadaşı için dönen falan. hepsi başka kızlarlalar şu an :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 said: burda okursan çöpçü mü olucaksın gitme filan diyo lol sen de amma trajedi yaptın mulgear yorma bizi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ağlama melis de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bu espriyi yapan çok olmuştur gerçi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 türkiye' de kalırsan, kız onun için kaldığını düşünüp kendini illaki baskı altında hissedecektir, ve sonuçta ayrılacaksınız. almanya' ya gidersen de long distance falan olaylarından ayrılabilirsiniz, ki ayrılırsınız. her türlü ayrılacakken, ayrıldıktan sonra "ben onun için bunları bunları yaptım, almanya' ya bile gitmedim" diyeceğine, git almanya' ya, oluruna bak; belki devam eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Penthesilea said: kimse icin hayatini sekillendirme diyorum, hele o yasta yani. cok pisman olursun sonra ayrilirsaniz. mannheim cok iyi universite, eger hayalin gercekten oysa, bence git. ama, lisans icin yurtdisina gitmek zor bisey, haberin olsun. gezmeye benzemiyor yasamak. hele almanya'da turk olmak ayri bi sorun. sabanci cok guzel bi okul, burssuz olman yuk olmayacaksa ailene, sabancidan sonra master/doktora icin gidersin almanyaya. ben o parayla master yaparim dersen, gayet legit bir sebep almanyaya git o zaman. sadece zor yani yurtdisinda yasamasi, bilesin. farkettiysen yukaridaki seceneklerin hicbirinde kiz arkadasini goz onune almadim, sen de aynisini yap degerlendirirken. p.s. salak misin tekrar oss ye falan girme ayrica. 50% az para vericeksin sabanciya puanini artirirsan, imkanin yoksa anlarim ama imkanin varsa hayatinin bir senesini vericeksin o para icin ve birsuru derde gireceksin + garantisi de yok, unutma. cok dogru yazmıs. kız faktorunu cıkart direk aradan. sonra da ailevi durum, ve en onemlisi senin istegin dogrultusunda karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 oha lan. kiz icin hayat mi sekillenir bu yasta. hele ki egitim... biraz empati yap bakalim, kiz senin icin aynini yapar mi? yada daha dogrusu yapacak kiz kaldi mi yeryuzunde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 kız hiç bişey yapmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Tekrar girmek seneye olmuyor bir de. Ancak iki sene sonra kazanabilirsin. Yani 2012 Eylül'de yaptırırsın üniye kaydını şimdi girmezsen. Benim diyeceğim Türkiye'de kalacaksan en azından bir sene olsun Sabancı'ya gidip burs kazanmaya çalış bir seneliğe bütçeniz yetiyorsa. Hiç olmazsa bir yıllık dersleri alırsın iki sene kaybını bir seneye indirirsin ya da yatay geçiş için kasarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Para sorun degil acikcasi sabancida da almanyada da. Almanya 10k€ (yasamak yemek icmek ev okul dahil yillik) sabancida yol ve okul kafadan 8k€ oluyo. Yemegi filani da var aradaki fark o kadar cok olmuyo acikcasi. Girersem sabancidan rahatca burs da alabilicegime inaniyorum zaten. Babam sabanciyi egitimi itu / bogazici kadar iyi olmadigi icin istemiyo sanirsam. ( ki oyle degil biliyorum) Ben almanyada okumayi istiyorum. Desteklesin yada desteklemesin gidiyorum. Tutmayin kucuk dayiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 bence burada kalıcaktın, kızla ayrılacaktınız, ders olacaktı bu sana ve hayatının geri kalanında aynı hatayı yapmayacaktın bir daha. şimdi hep aklının bir köşesinde "ya gitmeseydim" kalacak. hata yapmak iyidir, denemek lazım arada (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Gidersen yurumez diyorsa, veya gittiginde hakkaten yurumuyorsa degmezmis o iliski zaten bilae. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 doğru karar, aferin.(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 mulgear6 said: Ben almanyada okumayi istiyorum. Desteklesin yada desteklemesin gidiyorum. Tutmayin kucuk dayiyi almanyada öperler çalışmayan adamı yanlız tekrar söylüyorum sonra ağlama çok zor burası depresyondayım diye, psikolojini hazırla da git. öyle türkiyenin dandiri derslerine benzemez sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 abi 5 yıldır alman hocalarla alman müfredatıyla alman egitimi aldım çalısmadan ortalama biçimde geçtim azıcık çalısınca gayet iyi oldum sorun degil zorluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 berk gidip 1 haftada ehliyet alsa ne kadar epic olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 yada ehliyet almaya çalışırken tüm parayı bitirse ahsduhs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 mulgear6 said: abi 5 yıldır alman hocalarla alman müfredatıyla alman egitimi aldım çalısmadan ortalama biçimde geçtim azıcık çalısınca gayet iyi oldum sorun degil zorluk bildiğim kadarıyla çok fark var yalnız abitur ile mühendislik eğitimi arasında. aman diym şakaya gelmez, TU larda dersten öyle 30 kere kalıp 8. senende falan da veremiyorsun diye biliyorum, sanırım ikiden sonra atıyorlar okuldan, bi de üstüne o bölümü bi daha okuyamıyosun almanyada, böyle psikopat adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 mulgear6 said: abi 5 yıldır alman hocalarla alman müfredatıyla alman egitimi aldım çalısmadan ortalama biçimde geçtim azıcık çalısınca gayet iyi oldum sorun degil zorluk lise eğitimi ile üniversite eğitimini birbirine karıştırırsan kendine fatality çekmiş olursun ama tabi alman sisteminden gelmiş olman avantajlı. insanların en çok yaşadığı dezavantaj türk sisteminden çıkıp alman sistemine girmek. baya farklılar çünkü. ama yukardaki arkadaşın dediği gibi eğer başarısız olursan eğitim hayatını bitirirler :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turnbased Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Ardeth said: lise eğitimi ile üniversite eğitimini birbirine karıştırırsan kendine fatality çekmiş olursun o kadar doğru ki şu laf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Git Almanya'ya, yaşaması, sistemi vs. zor olabilir ama kolay hiç birşey yok hayatta. Türkiye'de kız arkadaşın için kalmayı seçersen 2 sene ÖSS kasacaksın, bu dönemde kız arkadaşını da üniversitedeki yakışıklı elder brolar kapacak; sonra sen bunu öğrenince depresyona gireceksin, ÖSS bir daha yalan olacak vs. uzayıp gidecek o iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 mulgear6 said: Para sorun degil acikcasi sabancida da almanyada da. Almanya 10k� (yasamak yemek icmek ev okul dahil yillik) sabancida yol ve okul kafadan 8k� oluyo. Yemegi filani da var aradaki fark o kadar cok olmuyo acikcasi. Girersem sabancidan rahatca burs da alabilicegime inaniyorum zaten. Babam sabanciyi egitimi itu / bogazici kadar iyi olmadigi icin istemiyo sanirsam. ( ki oyle degil biliyorum) Ben almanyada okumayi istiyorum. Desteklesin yada desteklemesin gidiyorum. Tutmayin kucuk dayiyi buna güvenme de...o öyle olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 berk hatırlarsan bi sene önce ben yaşadım aynısını. ve şu an mutluyum, alışmak zor gelecek ama atlatıyosun bi şekilde. kendi kararını kendin ver derim kanka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 abi iki şey var 1.zaman noelbabanın çuvalı gibi bişi. ne kadar zora girersen içine o kadar fazla şey sığdırabiliyorsun. ve ne kadar rahat edersen o kadar boş geçirebiliyorsun 2.algıladığımız zorluk seviyesi noelbabanın çuvalı gibi bişi. ne kadar rahatta olursan zorluk seviyeni ona göre indiriyorsun, ne kadar sıkıntı da olursan da o kadar yukarı çekiyorsun.. doğrusunu söyleyim sabancı'da olsan eşiğini indirip "çok zorlanıyorum olm!" diyeceksen alamanyalarda olunca eşiğini yukarı çekip "çok zorlanıyorum olm!" diyeceksin. ikisinde de zorlanıcaksın kendince ve diğer tarafı görmediğin için "çok zor olm!" moduna gireceksin.. kapa gözünü, soğuk suya girer gibi atla bi çırpıda.. yaparsın zora girince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 benzetmeler iyiymiş dasaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar