mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 ntv said: 300'ü aşkın kişinin 120'de 120 net yaptığı KPSS'nin şampiyonlarının en az 20'sinin aynı evde yaşayan evli çiftler, kardeşler veya arkadaşlar olduğu anlaşıldı. İSTANBUL - Devlet memuru olmak isteyen 800 bin adayın ter döktüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soru veya yanıtların sızdığı iddiası, ‘güçleniyor.’ Radikal'in haberine göre, ‘KPSS şampiyonları’ndan (120 sorulu sınavda 110 ve üzeri net yapanların) en az 20’si, aynı evde yaşayan evli çiftler, kardeşler veya ev arkadaşları. KPSS’de geçen yıl 120 sorunun tamamını yapan kimse olmamıştı. Bu yıl ise aynı sınavda 300’ü aşkın kişi 120 soruda 120 net doğru yapması, bu kişilerden bir kısmının aynı evde yaşaması, ‘Zordu’ denilen sınavda ortalama doğru sayısının ise 61’de kalması ‘cevap anahtarı bazı evlere servis mi edildi’ kuşkusu yarattı. Aynı evlerden bu kadar başarılı adayların çıkmasının tesadüf olamayacağını savunan mağdur adaylar, “Kimlik numaraları ve sonuç belgeleri internette çarşaf çarşaf yayımlanan başarılı adaylar neden seslerini çıkarmıyor, neden köşe bucak kaçıyor. Onların suskun kalması bizim iddialarımızı iyice güçlendiriyor” diyor. İŞTE BAŞARILI HANEHALKLARI Aynı adreste yaşayan en az 10 çift, kardeş ya da akraba, sınavda şampiyon oldu. İzmir’den N.B ve H.B, Sakarya’dan L.Ç ve S.Ç, Kayseri’den R.Y ve Z.Y, Ankara’dan N.S ve A.S, Malatya’dan E.Ö ve A.Ö, yine Malatya’dan R.N ve B.K, Ankara’dan H.A ve S.A, Kahramanmaraş’tan B.G ve İ.G, Afyonkarahisar’dan S.A ve H.A, İzmir’den M.S ve M.S’nin sınavda gösterdiği başarılar aynı. İkili gruplar halinde aynı evde yaşadığı tespit edilen adayların bazılarının eş, bazılarının kardeş, bazılarınınsa arkadaş olduğu belirtiliyor. İsmi geçen adaylardan bazıları, tüm soruları doğru yanıtlarken, bazılarının birer, ikişer yanlış yaptığı görülüyor. Resmi kaynaklara göre Ankara’dan N.S ve A.S, Malatya’dan R.Y ve Z.Y, İzmir’den H.B ve N.B, Sakarya’dan L.Ç ve S.Ç, Malatya’dan R.N ve B.K eğitim bilimleri testinde 120’de 120 net yaptı. İkili olarak bu adayların ikametgâh adresleri de puanları gibi aynı. Ankara’dan H.A ve S.A’nın her ikisinin de 119 doğruya karşılık sadece bir yanlışı var. Eğitim bilimlerinde 117 doğru yapan E.Ö ile Malatya’da aynı evde yaşayan A.Ö aynı testte 111 doğru çıkarmayı başarmış görünüyor. İzmir’de M.S ve M.S çiftlerinin puanları da sırasıyla 113 ve 116 doğru çıkarmayı başarmış görünüyor. Çiftlerin yanı sıra aynı evden kardeşler de başarılarıyla dikkat çekiyor. Afyonkarahisar’da aynı hanehalkından S.A ile H.A’nın her ikisi de sonuç belgelerine göre, Genel Yetenek testinde 56 doğru çıkarmayı başarmış görünüyor. Genel Kültür testinde ise adaylardan S.A 46, H.A ise 47 doğru yapmış. S.A eğitim bilimleri testinde de 120’de 120 net yapmayı başarmış görünüyor. Bu kişilere ek olarak bazı şampiyonların da aynı ilçelerde birbirine yakın mahallelerde yaşadığı görülüyor. Eğitimciler ve bazı siyasi parti vekilleri, aynı evden ‘tam puan’ çıkmasının ‘soruların önceden alınmış olduğu’ yönündeki iddialara adeta kanıt teşkil ettiğini öne sürüyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın bu kadar çok sayıda ‘çift’in birlikte tam puan yapmasına nasıl bir açıklama getireceği merak ediliyor. hakkaten beraber çalışıyolarmış ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 van damı ayarlayıp çalmışlardır soruları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sorularin calinmasini gectim ulan insan 3-4 soruyu yanlis yapar en azindan dikkat cekmemek icin daha ben ilkokul 2 demi ne verdikleri test dergisinin arkasindaki cevaplari yazip yakalanmistim, ondan beri cevap anahtari elimdeyken hep bir soru yanlis yaparim radarin altinda ucmak icin bunu bile dusunemiycek kapasitede beyni olanlar hemde ayni evden tam puan yapmis hadi onu gectim cevaplari bir daha gene teee ilkokulda edilen skilldir hani yandaki arkadasindan kopya cekerken 1-2 soruyu degistirirsinki hoca kopya cektiginizi anlamasin puanlar ayni cikinca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Sınava birlikte çalışmışlardır sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 zamanında ben sınava girerken ösym başkanı halamların baya baya bi yakınıydı. tek iyiliği sınav sonucunu, o da basına verdikten sonra söylemek olmuştu. sınav sonuç gazetesinden 3-4 saat önce öğrenmiştik böylece. onun anlattığı sistemde sınav sorularının çalınması veya sonuçların değiştirilmesi ancak neredeyse bütün ösym yi içine alacak bir yapıda mümkündü. tekil çabayla parça parça bir iki soru o da benzer sorular çıkabilir ama bütün soruların çalınması imkansız derdi. değilmiş demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 http://www.incicaps.com/images/greiocuk2.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Viktor said: ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA sorularin calinmasini gectim ulan insan 3-4 soruyu yanlis yapar en azindan dikkat cekmemek icin daha ben ilkokul 2 demi ne verdikleri test dergisinin arkasindaki cevaplari yazip yakalanmistim, ondan beri cevap anahtari elimdeyken hep bir soru yanlis yaparim radarin altinda ucmak icin bunu bile dusunemiycek kapasitede beyni olanlar hemde ayni evden tam puan yapmis hadi onu gectim cevaplari bir daha gene teee ilkokulda edilen skilldir hani yandaki arkadasindan kopya cekerken 1-2 soruyu degistirirsinki hoca kopya cektiginizi anlamasin puanlar ayni cikinca kopya çekmedikleri halde eksik soru cevaplamanın ne anlamı var? ha sen tüm soruları bildigin halde dikkat çekmiyim diye 1-2 soru yanlış yapıyorsan bilmiyorum saçmalamışsın bariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 grandmaster kopya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Viktor said: sorularin calinmasini gectim ulan insan 3-4 soruyu yanlis yapar en azindan dikkat cekmemek icin Cidden ya bu nasıl bir açlıktır. 2 tane yanlış yapsanda heryer geliyor be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 http://i1008.hizliresim.com/2010/8/20/3428.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 çalışarak kazanmışlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 çalışarak geliştiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 takdir-i ilahi. Allah kendi yolunadn gidenlerin önlerini açar, onların elinden tutar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 adam 2007 2008 ve 2009 da altmışı zor görmüş 2010 da 98 yapmış(aynısı eşleri içinde geçerli) artık evin suyundan mıdır bereketindenmidir nedir. ne diyelim çalışmaya inanmak demek bu olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 bitaraf olmamışlar aferin. şimdi bertaraf olanlar düşünsün! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2010 Aşşağıdaki olaylar tamamen hayali ve komplo teorisidir(tabi gerçekte olabilir kim bilebilirki) Olurda anayasla istediklerini yapabilirlerse yeni nesili kendilerine göre eğmeleri gerekir.(ağaç yaşken eğilir). Bunun için ya önceden belirlenmiş ve seçilmiş öğretmenler yada bi şekilde kendilerine borçlu olan kişiler kullanılır. Şimdi geçenlerde tartışılan ( ve prensipte kabul edilen ) haremlik selamlık okulların olması idi. Tabi bide geçenlede oartaya atılan ama seçim münasebeti ile araya kaynamış İmam hatip düz lise karışık okullar projesi var. Normal herhangi bi siyasi görüşe bağlı olmayan bi öğretmen bu okullarda ders vermek istemez (zorunda kalsada o kadar saçma olucak ders müfredatlarını istemez.) Eh ne yapmaları gerekiyor. Bunun içinde kendilerine bağımlı; istedikleri müfretadı öğreticek olan eğitimciler gerekiyor. Bunun sonucuda bu olaylardır. (Umarım ben yanılırım Herkesin geleceği açısından.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 şimdi 350 kişi ok tamamını yapmış soruların ve bunların hepsinin yada ana kaynakların gittiği dersaneler belli ..direk cemaatçi dersanelere postalanmış sorular bariz.. neyse geçelim bunları da ben şimdi benimle aynı mesleği yapıcak olan bu adamların yarın bi gün sınıfta öğrencilerine vericekleri yalandan dürüstlük nasihatlerine mi yanıyım yoksa öğretmenini bile böyle şeyleri yapmak ve türlü riskleri almak zorunda bırakan sistememi!? bu hafta tercihler yapılıyo ve hep bu puanlarla olucak atamalar. ve atanamadığı için inşaatta alışan,hamallık yapan,bunalıma girip intiharın eşiğinde olan,evlenmek isteyip evlenemeyen,dersanelerde 3 kuruşa sömürülen insanlar yine bi haksızlığın kurbanı olup seslerini çıkardıklarında yine atanamadığı için MECBUREN polis olmuş meslektaşlarınca gözaltına alınıcaklar.. mutsuz son! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 kpss gibi sistemin dişlilerinin tam ortasındaki bi sınavda kopya çekerek zaten hayatlarını karartmışlar bi de ceza mı vereceksiniz adamlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 dasaaa said: çalışarak kazanmışlar! evet, evet. kesinlikle. bunları geçtim çalarak iyi puan alan ama mülakat aşamasında geçenlere üzülüyorum asıl ben.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 beyin bedava Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda dümen yapıldığı... “Öğretmen”lik sınavında 120’de 120 doğru çıkaranların, cemaat-tarikat mensubu olduğu... Tesadüfe bak, karı-koca veya aynı evi paylaşan tiplerin, imkânsız skora ulaştığı... Soruların sızdırıldığı, iddia ediliyor. * Sene 1943. * Ankara Atatürk Lisesi’nin en pırıltılı iki öğrencisi -birbiriyle canciğer- devlet bursuyla yurtdışında eğitime gidebilmek için, Milli Eğitim Bakanı’nın makam odasına girerler. Bakan bakar çocuklara, “sen oğlum, fazlasıyla hak ettin, gideceksin” der... Sonra öbürüne döner, “sen oğlum, fazlasıyla hak ettin ama, gönderemem, kalacaksın” der. Çocuklar çıkar odadan... * “Kalan” elini cebine sokar, yıllardır biriktirdiği harçlıklarını “giden”e uzatır, al bunu lütfen, hiç olmazsa amacımı kısmen gerçekleştireyim der... Kucaklaşır, vedalaşır iki arkadaş. * Giden, Gazi Yaşargil. * Kalan, Can Yücel. Milli Eğitim Bakanı’nın oğlu! * “Torpil yapıldı” demesinler diye, hak ettiği bursu alamayan Can, hiç kırılmaz babasına... Vekil oğlu olmak, hep ağır gelmiştir ona zaten... Protokol “portakal gibi bi şey”dir onun için, bi kez olsun binmez makam arabasına... Türkiye’nin en heyecan verici şairi olur, diliyle, zekâsıyla eşsizdir ama, bana göre en muhteşem şiiri, boyun eğmeden yaşadığı hayatının ta kendisidir... “Ömrümce muhalif yaşadım, onun için kan grubum RH negatif” der... İçeri tıkılır, kitapları toplatılır, tınmaz bile... Alnı açık yürür, Cambridge’e gitmeyi başarır. * Gazi, İsviçre’ye gider, Almanya’ya, oradan ABD’ye... Beyin cerrahisinde çığır açar, ordinaryüs olur, ABD’de “yüzyılın adamı” seçilir. Türkiye ise, askerlikten kaçıyor diye, vatandaşlıktan atarak ödüllendirir onu! Vatansız kalır... Sonra utanıp, Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası ve Milli Egemenlik Onur Ödülü verdiler, orası ayrı. * Gazi’nin oğlu olur, “Can” adını koyar... Can’ın oğlu olur, Gazi elinden tutar, cerrah yapar... “Rengahenk” isimli kitabını Gazi’ye ithaf eder Can, “Beynin Piri Reis’i” der arkadaşı için. * Ve, son nefesini verirken, ABD’den gelen oğlu, kulağına eğilir Can’ın, “Gazi’nin selamı var, seni çok seviyor” der... Can’ın duyduğu son sözlerdir bunlar, gülümser, kapatır gözlerini. * Aynı dakikalarda, binlerce kilometre uzakta, Can’dan gelen paketi açar Gazi... Arkadaşının son eseri “Mekânım Datça Olsun” isimli kitap çıkar içinden... Açar kapağını, bakar ilk sayfasına ve ağlayarak okur, son el yazısını: “Gazi, gözümün bebeği, giderayak...” * Offf, of. * Öz oğluna bile hak ettiğini vermeye utanan Milli Eğitim terbiyesinden... Torpille, tezgâhla, şaibeyle kaynamaktan utanmayan Milli Eğitim zihniyetine. * Dönem arkadaşına cebindeki parayı, üstüne yüreğini çıkarıp veren pırıl pırıl öğretmen oğlundan... Dönem arkadaşının cebindeki parayı, geleceğini çalan ahlaksız öğretmen bozuntusuna. * Değerli öğretmen adayları...“Her Şey Sende Gizli” şiirinde şöyle der Can: Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme, bil ki... Ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi... * Sakın bitti sanma... Her şey sende gizli. Boyun eğme asla. Cumhuriyet’e sahip çık. Yılmaz ÖZDİL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ekşiden said: ünal hoca ve bir avuç idealist arkadaşı ile yaklaşık 40 yıl önce ösym alt yapısını kurmuşlar, ve yaklaşık 40 senedir içinden hepimizin geçtiği, içine torpilin ve de şüphenin girmediği bir sistem ortaya çıkmıştır. akp zamanında gerçekten işi bilen bir olarak bir kurumun başına getirilen çok nadir adamlardan biridir. en gizli yerlerin, en gizli bilgilerinin pazara düştüğü bir ortamda, bu f tipi adamlar için soruları çalmak zor değildir. altında çalışanların açtığı f tipi tezgah sonucunda, istifa edeceğini söylemiş, kendine yakışanı yapmıştır. http://www.hurriyet.com.tr/...em/15622489.asp?gid=373 artık ösym kurda kuşa teslim edilmeye hazırdır. ösym türkiye'nin en önemli kurumlarından biridir. ösym'yi de ele geçirdiğinde, ösym'nin kurduğu elekten geçireceğin adamlar, türkiye'nin şeklini de, şemalini de herşeyini belirler. her yeri ele geçiren tayfa ösym'yi öpmeye hazırlanıyor. bu elegeçirgen tayfaya 'her kuşu öptün bir leylek mi kaldı' diye sorarsak, anında 'evet bir leylek kaldı' yanıtı alırız. onu da öpmeleri ve daha da ileri gitmeleri çok yakındır. çok muhtemelen senaryo bundan böyle şöyle olacaktır: artık öyle sınav soruları dışarı sızdırmaya falan gerek kalmayacak. öyle çalınmış sınav sorularını dağıtmak, bu sorulara önceden çalışıp ezberlemek gibi gereksiz işler olmayacak. doğrudan sınav değerlendirme algoritmasında, 'aday_bizden_mi' fonksiyonu çalışacak. aday onlardansa, hesaplanacak puanlar kontenjanlar temelinde gerektiği oranda artırılacak, ayarlanacak. aday onlardan değilse de artık allah ne verdiyse gerektiği oranda budama ve eksiltme yapılacak. herkese şimdiden geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 hafif bıyık bırakıp yeşil yün yelek ve takkeyle girersek sınavlardan iyi paun cıkar mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Penthesilea said: beyin bedava buarada yılmaz özdili pek sevmem ama bu sefer yazdığı hikayemsi yazı güzelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 yılmaz özdil süper yazı yazmış bu sefer... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar