Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışında okumak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
üniversitede okurken, yurt dışındaki bir okula gitmek için ne yapmak gereklidir?
Mesela Japonya'ya gidicez,
okulda derslerimizde yüksek puanlar alırsak gidebilir miyiz?
Yoksa ekstradan bir sınava felan mı giriyoruz?
Yurt dışındaki üniversiteye geçiş yaptık diyelim.
O üniversiteyi bitirdiğimizde,
o ülkede yaşamak mümkün müdür?
Yoksa İlla Türkiye'ye geri mi dönmemiz gerekiyor?

Bu konuları bilen veya araştıran varsa, bana bilgi verirse çok sevinirim.[signature][hline]Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim.
Mesaj tarihi:
benım bıldıgım bı dıl sınavına gırıyorsun bıde ayrıca onlar senı bı sınava sokuyorlar ne okuycaksan orda onla ılgılı..[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg hãs ãn êñd|

Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki:
psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..

[Bu mesaj Pyr0 tarafından 16 Ağustos 2004 02:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ben valla direk yurtdışında başlamaya çalıştıımdan malesef bilemicem:(direk başvursan?[signature][hline]gönlünde yer yoksa güzelim,dert etme ayakta da giderim...

[Bu mesaj Tyrael tarafından 16 Ağustos 2004 02:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
valla şimdi sat falan diyesim geldi içimden ama japonya falan demişsin böyle aaaa ağzım açık bakıyorum. Her ülkenin öğrenci alma sistemi farklı bazıları öss bile kabul ediyor o yüzden kesin gitmek istediğin ülkelere yönelik araştırma yapmalısın söz konusuda japonyaysa eğer gerçekten pekte kimsenin bileceğini sanmam en iyi kaynak okul rehberliğidir bu konuda[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
peki bone, bu counselling şirketlerin avantajları nedir?
yani asyatur hedetur.. tur şirketleri oteli uçağı kendisi ayarlıyor, bu bahsettiğin şirketler de bunu mu sağlıyor?

peki sen başvurdun, kazandığın olduysa, neden gitmedin?
daha doğrusu ne amaçla başvurdun?

said:
Ardeth, 16 Ağustos 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
ama japonya falan demişsin

tek düşündüğüm japonya değil tabii. Amerika veya ingiltere de olabilir.[signature][hline]Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim.

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 16 Ağustos 2004 02:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Paran varsa her kapı açılır. Amerikan üniversitelerine bile bağış yaptığında direk alıyorlar seni okula bu heryerde böyle. Tabi bağış derken top 10 dekilere en az 250.000$ lardan bahsediyorum. Sıralamada üniversite düştükçe para miktarı aynı oranda iniyor.[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher
Necrocks - Necromancer - 1L8
Olcayto - Infiltrator - 3L4
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor
Mesaj tarihi:
o paraylada küçük bir ilk okul olmadı anaokulu yapılır maşallah :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
almanya için okudğun ya da kazandığın bölümle ilgili bir bölüm'e üni'ye başvurup girebiliyorsun.ama almancan olması lazım yoksa 1 sene almanca okuyorsun orda birde.mesela abim ist üni-fizik bölümünü kazanmıştı, darmstadt technische uni elektroteknik bölümüne başvurdu, kabul ettiler.[signature][hline]MKC
İLYAS

bonus:zlorwf sen misin?
Zlorwf:senim(Soldat oynarken)
Mesaj tarihi:
Amerikada oturma izni alma olayı çok zorlaşmış 11 eylül'den sonra. Çok seçici oluyorlarmış. En iyisi zenci yok yok melez bi karı bulmak.Bide napcan dışarda bizim mühendislikte odtu, iktisadi bilimlerde boğaziçi dünyada sayılı üniler arasında. Mesela odtu makina dünyada 3. sırada biliyorum ben. Elektrik-elekt. labları da yine öyle bişiydi de unuttum kaçtı. Hem gurbette napçan elin gavuru ile :P Şahsen ben çok özlerim Türkiye'yi. Çiğerim yanar :P[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
Mesaj tarihi:
bıde sey war benım kuzenım koc da uluslararası ılıslkıler okuyodu bu sene son senesıne gectı
ıste 2003 2004 yılının ılk donemınde ıtalyaya gıttı orda bı unı de okudu koc da okumus gıbı sayıldı ama yarım donemdı sadece
ole seylerde war

japonya fılan hakkında bılgısı olan warsa ıyı olur gercekten :p[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize

Mesaj tarihi:
Ben fransa hakkında yaziyim ;

Bu sene sorbone 2 yane pantheon-assas üniversitesine gidiyorum..

Fransada okumak için gerekenler ;
Dönem içerisinde konsolosluktan veya okuldan bir form alıyorsunuz ve bunu doldurup istediğiniz 2 okula yolluyorsunuz..Eğer ikiside kabul etmesse 3 bi hakkınız doğuyor..
Öncelikle lettre de motivation die bir olay var ki bu fransaya gitmek için gerekli olan anahatar ; bu lettre de motivation sizin neden kendi ülkenizde okumayıp neden fransada neden o şehirde hatta ve hatta neden o okulda okumak istediğinize dahi bir yazı.. Bu yazıyı gerçekçi ve işe yarar yazan kazanır .. Ki bunu genelde öğretmenlere filan yazdırılar.. 2. planda notlar önemli yüksek olması lazım..
Bu 2 okulun yerleştirme sistemi biraz össye benziyor mesala ilk tercihiniz dolu veya sizin notlarınızı beyenmediler yada ne blim lettre de motivationunuzu iyi bulmadılar sizin mektubu direk 2. okula yolluyorlar..
Fransada yaşamaya ve okumaya gelince ... Okulların hepsin bedava tabi ufak bi harcı var , ayrıca okul içerisinde sağlık ve yemek de bedava..
Fakat ilk sene yabancı öğrenciler bir kanundan ötürü ne çalışabiliyorlar nede yurtta kalabiliyorlar o yüzden ev kiralamak zorunlu..
Ben pariste kiralar hakkında bilgi veriyim .. Kalıcağınız evler studio tipi evler , banyosu ayrı mutfağı içinde tek bir oda min 30 m2'den 45 m2 kadar çıkabilir tabi kira artar ayrıca parisin dışından merkeze yaklaştıkça kiralar gene artar..
Kiralar 500 ile 1000 euro arasında değişiyor ...
Son olarak fransa hükümeti size ayda 200 euro veriyor ev kiranızın belli bir kısmını karşılayın diye ...

Çok üstün körü yazdım sorusu olana daha net açıklarım...[signature][hline]We mek yuh feel alright (G)
Wine up ya body till a mornin light (Then gal)
Wave up yuh hand because yuh know seh yuh tight (G)
Bounce and gallang woman yuh know seh yuh right (Because)
Woman, woman, woman ...

[Bu mesaj narin tarafından 16 Ağustos 2004 11:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ehe...
Ben bu sene liseyi bitiremezsem gidecem canadaya orada bitirecem liseyi, oradan üniye istersem U.S istersem TR.

Sene kaybı diz boyu...
Bi de bünye istemiyo vatanı yurdu sevdiceği bırakmak :/...[signature][hline]Işığın yokluğunda, karanlık hükmeder...
Mesaj tarihi:
Amerikay'ı unutun bence. Hem çok güvensiz bana göre hemde artık iyicene b.kunu çıkarırcasına muamele ediolar insana. Yok resim çekmeler girişte, çırılçıplak soymalar vs. İngiltere, İsveç, Fransa, Avustralya, Kanada çok güzel olan ülkelerden birkaçı. Amerika'ya giderseniz kalma müsadesi alma şansınız yok gibi. Ben o nedenle bu dediğim ülkeler arasında Avustralya'yı seçtim. Çarşamba günü Sydney'e uçuyorum. İnşallah herşey güzel olacak. 2-3 aya düzenimi kurmuş olurum. Sorularınız olursa Avustralyayla ilgili 1-2 ay sonra çekinmeden sormaya başlayabilirsiniz :)[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher
Necrocks - Necromancer - 1L8
Olcayto - Infiltrator - 3L4
Alaattin -Sorcerer - 2L3
Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor
Mesaj tarihi:
Sat skoru istiyor cogu okul ama bu avrupa ve amarika okullanri icin gecerli genel olarak.

Japonya icin durum cooook farkli cunki ordada biizmkine benzer bir sinav sistemi var onlar ogrenciyi basvurula almiyor.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
Dısarıda okuman için ya çok zengin(bursuz),ya çok çalışkan(burslu) olman lazım.Gideceğin yere uygun yine dil gerekli yani Japonya'ya gidersen Japonca falan :) Yabancı dil sınavlarından gecmen lazım .Yaz ayında basvuruların degerlendirilmeye alınıyordu sanırım o yuzden onceden basvurman gerekir.Vize işlemlerinle aracı kurum ilgileniyor.Vs vs yani zamanın değerli ise Türkiye'deki üniversiteler iyidir.Tabi dünyaya açılmak istiyorsan onu bilemem.O zaman yabancı üniversiteleri tercih etmen daha mantıklı olur.Kolay gelsin diyorum.
Mesaj tarihi:
Türkiye'de kazandığın herhangi bir bölümü Avusturya'da okumak için karnende almanca notun olduğunu göstermen yetiyormuş duyduğuma göre. Ve tabii ki kazandığın üniversite ile ilgili bir belge...

Yani bana verilen örnek: doğuda çok düşük puanlı bir üniversitede güzel görünen bir bölüm kazan, avusturya'da iyice bir üniversitede oku![signature][hline]
Mesaj tarihi:
ingiltere, isveç, kanada çok güzel yerler tabii :)...

dresquin, dediklerini biraz daha açarsan çok sevinirim[signature][hline]Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Kendercik, 16 Ağustos 2004 15:55 tarihinde demiş ki:
Türkiye'de kazandığın herhangi bir bölümü Avusturya'da okumak için karnende almanca notun olduğunu göstermen yetiyormuş duyduğuma göre. Ve tabii ki kazandığın üniversite ile ilgili bir belge...

Yani bana verilen örnek: doğuda çok düşük puanlı bir üniversitede güzel görünen bir bölüm kazan, avusturya'da iyice bir üniversitede oku!

kismen dogru ama bu avusturya lisesi disindaki okullarda gecerli mi bilmiorum... bu tr'de bi uni'yi kazanip avusturya'da bi universitede ayni bolume direk gecmen avusturya lisesi ogrencilerine saglanan bir kiyak diye biliorum... Ha o kadar da detayli bilmiorum zira maturanttim ilgilendirmiodu beni hehe[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe
42
"The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Mesaj tarihi:
Bende Japonya hakkında yazıyım bari.Japonya'da okumanın birçok yolu var.Bunlardan biri her sene yapılan seviye sınavlarına girmek.Bu sınavda japonca seviyeniz tespit edilir eğer zaten türkiye'de japonca okuyorsanız üniversite de; ve 2. seviye sınavından iyi bir puan alırsanız japonya'da 1 senelik bursu eğitim alabilirsiniz.Ayrıca senede bir olan bir genel sınav bu matematik cart curt herşeyden soruyorlar bizim OSS gibi ama bu sınavın genel kontenjanı ülkemizden sadece 1 kişi.Birde şöyle bir olay var, eğer burdaki notlarınız iyi ise ordaki ünviersitelerden biri ile iritbata geçebilirsiniz.Cevap olumlu olursa size bir burs verirler büyük ihtimalle; yalnız bu burs tek başına sizi japonya'da pek karşılamaz.Size gereken devletin verdiği sağlam bir burs birde başka iyi burs veren yerler var tabi.Neyse nerde kalmıştık evet size burs verirler ve bir japonca öğrenme programına sokarlar.
Genel olarak bu program 1 sene sürer.Yanlış hatırlamıyorsam japonca eğitimi başladıktan 6 ay veya 1 sene sonra üniversiteye gitmeye başlarsınız ve orda devam edersiniz.Yalnız japonya'da eğitim türkiye'de ki gibi değildir.Üniversite de çoğu hoca ödevini getirdin mi diye sormaz.Yada hasta olduğunda durumun ne demez.Eğitimi zordur fakat ordaki ünviersiteleri hiç bir yerde bulamazsınız.Ayrıca
her kese uygun bir grubu vardır.Eğlenceli etkinlikleri olur vb. vb. vb.

Kaynak: Ben & Mete Tuncoku(ÇÖMÜ Japonca Öğretmenliği kurcusu) & Konferansa gelen acayip japonlar & Kawamoto Sensei, Funakoshi Sensei, Hirose Sensei vb. cart curt.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Mesaj tarihi:
almanyada okumak icin almanca bilmen ve türkiyede en dandiginden bi universite kazanmis olman yeterli

bu kadar az sey istiyorlar cunku burda resmen anani aglatiolar universitede
adamlar direk unide zaten gelenleri eliyorlar
kasis zor bi sistem var
mesela bi sinavi 2 kerede gecmek gibi gecemessen bölümden atiliosun etc...
Mesaj tarihi:
ingiltere kastırıyo başvuru konusunda. kabul kastırıyo yani.
kanada'da ise olay tamamen paraya bakıyo. eğitim süper ama burs imkanı yok denecek kadar az. çoğu üni devlet ünisi olduğu için doğrudan parayı soruyolar. amerika başvurularında 5 6 sayfa başvuru kağıdı yollarsın genelde, kanada okulları için bu max 2 sayfa. (istisnalar kaideyi bozmaz bknz.McGill 5 civarı)

okuyacağın dil ing. ise, toefl genelde isterler. avusturalya'yı düşün derim. şahsen orada yaşamak isterdim; hatta belki ileride yerleşirim.

alman üni'leri içinse doğru zamanı yakalaman gerek. önce başvurman gerek ki kabul etsinler. ha bir de farklı ülkelerde farklı dillerde öğretim yapan okullar var mesela almanya da International University in Bremen var. senden SAT ve toefl istiyolar ve eğitim ingilizce. almanca fln istemiyo adamlar.
isveç fln bu ülkelerde ise üni kabul olayı aşırı derecede kolaymış sanırım. yeter ki dil bil, gidip ben size gelmek istiyorum diyosun, buyur ediyo amcalar...

isteyen için çok yol var; yeter ki iste...
Mesaj tarihi:
Avusturya ile ilgili olarak Hellhound'a cevap
kısmen bu tarzda birşeyler var ama tam detaylarını bilemiyorum. Elbet vardır bunun da bir sebebi ki Avusturya Lisesi matura yapmaya kasıyor, Alman Lisesi de abitur...

ne olursa olsun herhalde abitur ve matura buralarda okumak için en iyi seçenek fakat. Türkiye'de bir türk lisesinde okuyanlar için de geçerli bu tarz seçenekler olduğunu biliyorum. Araştırmak lazım... Bir bilenini bulmak lazım. Ben bilmiyorum şahsen :p Benim bildiğim iki şey: eğer abitur yaparsam Almanya'da çok rahat okuyabileceğim. İkincisi ise abitur yapamayacağım.[signature][hline]
  • Yeni Oluştur...