Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangi şehirde yaşamak istiridye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dasaaa said:

yapma bunu.. yapma bunu.. (bu kısmı balon'a dedim)

ankara çirkin diyemeyiz, gerçi gökçek var.. her neyse, ankara'nın sorunu ağır bir havası var, boğuyor -gerçek hava değil tabii- bayıyor insanı (bu genel)

edit:amin

ya genel olarak boğucu geliyor deniz yok. Ame fena bi yer değil işte, eğlenilicek gidilicek yerleri olduğu sürece. Gökçek yapamadı bir venedik orayı da, ayıp etti.
Mesaj tarihi:
15 dakka görsen yeter aga o denizi, onun tiryakiliği bambaşka bir şey. Ben o yüzden yapamam İstanbul dışı herhangi bir yerde, öleceksem de sürüneceksem de burada sürüneyim diyorum gayet.
Mesaj tarihi:
Ben deniz aramam mesela yaşadığım şehirde 10 yıl görmesem umrumda olmaz. Ama Ankarada da asla sıkılmam İzmirde ise çok sıkıldığım zaman oluyor. Bu ise şehrin değil arkadaş çevrenin özelliği zaten.
Mesaj tarihi:
İstanbulda sürünütsün ve bu sana hayat gibi gelir işte o tam kendini aldatmadır :P
Ankara daha iyi demiyorum sadece istanbulun zevkini çıkarmıyorunuz ankaralılar izmirliler istanbula gelip 3 gun kalı cok daha fazla zevkini çıkarıyor onu diyorum.
Bogaz trafiginde 1 saat beklemek sana koymaz alısmısındır ama ankara en trafikte izmirde en traifkte bir yerden bir yere gitmek 30 dakkadır onu diyorum.
Mesaj tarihi:
ben dedim zaten "istanbul'u da ankara'yı da işaretleyenleri vuralım" diye..

istanbul lanet bi yer. ama istanbul'da umut var.. istanbul'da karşıya geçerken martıları izleyip "lan olm, bi haftasonu kanlıcaya gidelim mi?" diyebilirsin ya da eşine "melis, şu işleri atlattıktan sonra balık yemeye gideriz haftaya ne dersin?" diyebilirsin..

istanbul'un verdiği en önemli şey umuttur.

ankara.. ankara sıkıcıydı. yaşanamaz bir yer değil. sadece kalkınca insanın içinde bir umut, değişiklik yaratmıyor. işin varsa acaip çekilir bir yer ankara. işine verirsin kendini. ama ben haftasonundan, geceden falan çekinirim ankara'da. yapıcak bir olayın olmadığı anda ankara karadelik gibi yutuyor adamı.

cinnah'tan aşağı yürüyerek ineyim de vakit geçsin falan derdim o sıkıntı yüzünden. inerken de solda bir kafe vardı.. dart falan oynadım orada uzun süre.. dreamland'deki aletlere de italyan lireti attığında yiyorlardı bi ara.

dediğim gibi, sıkıcıydı. yaşanılmaz değildi. istanbul için neredeyse tam tersi geçerli bunların.

sağda değil soldaydı kafe.
Mesaj tarihi:
Ankaradaysan hadi istanbula gidelim deidkten 3 saat sonra anadolu hisarında balık ve rakı yaparsın ama atakoyden anadolu hisarına trafikde 2 saate gidersin ambole olursun :p
Mesaj tarihi:
en azından deniz var. sahil var, yürüyüş yapıyorsun, bisiklete biniyorsun mis.

bi de boğazın belli saatleri var o zamanlarda kullanmayın. vapur kullanın hem mis gibi deniz havası ala ala gelirsiniz işte.

özetle, ankara baya kötü.
Mesaj tarihi:
İstanbul güzel bi şehir, lakin, misafir olana.

Alıcaksın makineni, tripodunu, mp3, laptop falan. Fotoğraf çekip gezeceksin, sonra döneceksin anavatanına. Yoksa yaşamaya kalkarsan adamın imanı gevrer abi orada.

Trafik desen, toplu taşıma felç. Arabayla çıkarım dersen ya sol ayağını feda edeceksin ya otomatik aracın olucak. Ya vaktin bol olucak, ya özel yaşamından çalacaksın İstanbul içi seyahat etmek için. Sağlık diye bişey aramayacaksın bedeninde. Başta ciğerin biter zaten o pislikte.

Şöyle bi genel baktım da, imkanı bol ama, benim gibi bi adam yiyim imkanını der sırtını döner istanbul'a.
Mesaj tarihi:
oha, istanbul abi, valla olmuyo başka yerde. bir sürü yere gittim, bulamadım yani. bi izmir kaldı, şöyle bi uzun soluklu kalırsam izmirde, belki fikrim değişir ama, yok sanmıyorum, ben buranın metrosunun oruçlu ağız ve bütün gün çalışmış işçi koltukaltı kokusu üfleyen havalandırmasını bile seviyorum yani, imkanı yok artık.

AYRICA, ankara'da yaşamak için üste çok ciddi para isterim yani. net.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

İstanbulun nesi kaldı onu soyle 1 gun kahvaltı dısında denizi gorme sansın dısında nesi var? okurken degil evlendin iş ev yapıyorsun sadece onu soyle nesi var? Gunde 1.5 saatin trafikte geciyor minimum nesi var onu soyle, her an guvenli hissettigin tek yer yok onu soyle.
Öocugun saat 8de yatıyor sen eve 7.45de gelebiliyorsun bu mu istanbul bumu yasama sevigisi? hersetyi bekarlık olarak dusunmeyin birazda harcadıgın efora karsı aldıklarınızı dusunun. Bir balık rakıya 300tl odenen tek sehiri olarak dusununç

Abso sen napmışsın istanbulda öyle yaw?

Denizi direkt görme şansın var, Git yeşilköyde falan çay bahçelerinde istediğin gibi otur.

Trafik bulunduğun yere göre değişir, doğru ev seçecen kendine işe yakın olacak :) Ki ankara trafiğinin de defalarca felç olduğunu, kızılayın da eskişehir yolunun da tıkalı kaldığını gördüm. Bi de rakı balığa 300 lira alan yerler var da, illa oradan mı yiyecen be abi :)

Güvenlik var çoğu yerde, bunun dışında istanbulun sahili var, boğazı var, adaları var, lüks semtleri var, taksimi istiklali var, caddesi var, yazlık mekanı (silivri tarafları vs) var, ne ararsan var.

buna karşılık ankara dediğin yer şehir bile değil, resmen köy. Zorla şehirleştirmeye çalışmışlar zorlama olarak, ama hala köy havası var resmen.
Mesaj tarihi:
Ankara daha iyi demiyorum sadece istanbul sadece misafire daha guzel diyorum hele bi calısmaya baslayın sadece denizi aracla gecerken kenardan gorun ve hafta sonunu iple cekin bi ozelligi kalmıyor onu diyorum. ben 2 haftada bir istanbuldayım ve cogunuzdan cok cok cok cok daha fazla denizi kullanıyorum ama sonucta toplamda 2-3 saat yani onun dısında istanbul dedinmi trafik kalabalık kosusturmaca hatta saat kacta dısarı cıkacagının hesabı vs vs vsç Hele bi evlenin aile kurun o zaman gorurum o denizi ne kadar sık gorebileceksiniz ne kadar sık o bayıldıgınız kalabalık size bayıcı gelecek. Ogrenciyken veya bekarken guzel istanbul ama sonrası yorgunluk veren ama karsılıgını vermeyen bir sehir. Ve TRnin en pahalı sehri olması ayrı bir konu.
Mesaj tarihi:
imkanlarım uygun olsa copenhagen'da yaşamayı isterdim.
Türkiye sınırları içerisinde Bursa olabilir veya şuandaki halimden memnunum 2-3 ayda bir ufak tatiller yapabileceksem Samsun'da olur :)
Mesaj tarihi:
Bu arada dünya çapında bakıyorsak benim de birinci tercihim Vancouver ya da Sydney olur yaşamak için. Bunun dışında Monaco falan gibi başka şehirleri de düşünebilirim şimdi birden aklıma gelmedi.

Türkiye'de zaten İstanbul ya da İzmir dışında bir yerde yaşamam ama.

35-40a kadar istanbul, sonra izmir mesela.
Mesaj tarihi:
para varsa ingiltere de düşünülebilir avustralya ve yenizelanda'nın yanında.. dilini anladığım, müziğini dinlediğim, sporunu beğendiğim adamlar ingilizler sonuçta..

kalkıp da amerika'da yoyo diyeceğimiz, ghetto blasterımızla dans ederken dondurma kamyonuna kafa atacağımız yok elbet.

hispaniclerle çetelerle takılalım bak.. o olabilir.
Mesaj tarihi:
orası öyle de insanı ayrı dert kültürü ayrı dert havası ayrı dert oranın da.

iskoçya ya da irlanda olabilir, yine aynı hava ama en azından insanı dünya üzerinde übermensch diye bir şey varsa onun tanımıdır.
  • Yeni Oluştur...