Soris Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Rewendor Özel sektörde eşit olmadığını zaten söyledim. Özel okullarda özel sektörün içine giriyor mantıken. Akademisyenlikte önemli olup olmaması önemli değil çünkü arkadaşların dediği gibi önemli olan yayın. Yayını fazla bir adam kendisinden daha iyi bir okulda doktora yaptı diye bir adamdan hiçbir zaman geride değil. Yayın baz alınmalı. Eğitmen isen kendine ne kadar bilgi topladığın değil insanlara ne kadar bilgi verebildiğin baz alınır. Devlet teknik bir konuda arge yapıcaksa ki bu konuda dünyada kaçıncıyız hepiniz biliyorsunuzdur. Açık öğretim teknik eğitim vermiyor zaten dolayısıyla ordan mezunların teknik bir konuda argeye girme şanslarıda yok :) Sosyal bir konuda arge yapacaksa ki nasıl yapılacak onuda tam bilmiyorum bu durumda kontenjanın çok kısıtlı olma ihtimali var. Sosyal bir bilim alanında tahsil yapan birisi nasıl mühendislik alanında ahkam kesemiyorsa mühendislerinde sosyal bilimlerde gelişim nasıl sağlanır konusunda ahkam kesemez. Çünkü ikisi çok farklı. Yazılımcılık ile bilgisayar mühendisliğini aynı kabul etmiyorum. Bilgisayar mühendisliği son derece saçma bir konsept. Bilgisayar yazılım ve donanımdan oluşuyor sonuçta. Yazılımı yazılımcı üretiyor donanım parçaları ise sonuçta baskı devredir ve elektronik uzmanı mühendisler görev alıyor üretim sürecinde. Dolayısıyla yazılımı yazılımcı donanımı ise elektrik elektronik mühendisinin üretme şansı var. Bu noktada bilgisayar mühendisi neyi üretiyor? Donanım üretecekse ki bu led lehimleye benzemez o zaman elektrik elektronik okuyacaktı. Yazılım için zaten yazılım bölümleri var. İnsanlara bilgisayar kullanmayı öğreteceksen zaten bilgisayar öğretmeni oluyorsun eğitim fakültesine gidiyorsun. Dolayısıyla bilgisayar mühendisliği son derece saçma bir konsept. Bilgisayar birsürü alana ayrılıyor. Öğrenciye tüm bu alanlar hakkında genel bir bilgi verecek isen bunun adı mühendislik olamaz. Zira mühendis tasarlayıp üretim sürecinde görev alan adamın adıysa devreyi tasarlayan adam mühendisdir donanımcıdır. Yazılımı tasarlayan adam yazılımcıdır öğretmen olacaksan bile merak edip "nasıl daha kolay öğretebilirim" i bile oturup etüd etsen bir tasarım yapmış oluyorsun bu noktada bile bir şekilde tasarım var. Bilgisayar mühendisliği okuyan adama hepsi tasarlattırılmaya çalışılınırsa bu son derece üzücü bir durum olur ki öylede oluyor. Sonuçta hepsini azar azar bilen ve bir alanda uzmanlaşamamış insanlar mezun oluyor ki sektörün ihtiyacı olan uzmanlar. Öğrenci bu bölümden ve uzmanlaşacağı alanı yine kendi çabalarıyla seçiyor ve uzmanlaşıyor. Uzmanlaşamıyorsa işsiz kalıyor ve bu çok doğal. Bilgisayar konusu böyle iken makine mühendisliği konusunda hiçbir bilgim yok ama dediğinin doğruluk payı yüksek olabilir. Konu mühendislik olunca mühendisler az ama öz olmalı çünkü onlar tasarlayan kişiler. Teknikerlerin görevi ise farklı 5 kişilik teknik bir ekipte 1 tane mühendis yeterli olmalıdır. Bizim ülkede herkes mühendis sözüm ona ama üretim 0. Bu elbette mühendislerin suçu değil fakat türkiyenin bu kadar mühendise ihtiyacı varmı? Mühendis olmayı hak edecek birsürü tekniker tekniker olmayı hakedecek birsürü mühendis var piyasada. Bu adalet düzenini sağlayan şey ise iş başarısıdır eğitim sistemini geri bırakan bir sınav sistemi buna karar verememeli. Bir mühendisin bir teknikerin mühendis olamamasına ihtiyacı varsa makina üretiminden bahsetmeyelim. Zira orada mühendis tarafından tasarlanan bir ego var. Vizyon çok farklı birşey her insanın vizyonlu olmaya ihtiyacı var. Burada vizyonun tanımını koyalım ve mühendislerin ne oranda buna ihtiyacı olduğunu tartışalım. Belki sosyal bilim okuyan insanların vizyona daha çok ihtiyacı olacağı durumu çıkacak ortaya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Rewendor said: E diyorum ya bilgisayar gibi bahsettiğin dönemde tamamen yepyeni ve öncülerini arayan bir sektör dışında da örnek ver o zaman o kendi kurallarını yazanlara? Bugünkü bilgisayar sektöründe ya da herhangi başka bir sektörde benzer örnek sun? Bulabileceğini sanmıyorum, çünkü dediğim gibi oturmuş bir sektörde, yani günümüz dünyasındaki her iş alanında öyle vahiy gelmiş gibi hiç okul okumadan zirveye çıkamazsın. facebook adamlar okulda okurken kurdu ne hale geldi lol her alanda zirveye oyanrsin, senin dedigin su olay "simdiye kadar kesfedilebilicek hersye kesfedildi, insanlik bundan sonra yeni teknolojielr bulamaz" demek gibi birsey sistem degismedi, aynen eski kapitalist duzen devam ediyor, o adamalrin senden farki "ya bundan sonra ne bulup faydalanicam, bilgisayar gibi bisi gelirmi bi daaa" demek yerine aramak hala ayni hatayi yapmakta israr ediyorsun, once aciktan okiyan tembeldir, vasattir dedin curuttum, universite okumiyanlar vizyonsuz eksiktir dedin curuttum, bunuda curutuyorum dunyadan haberin yok sisle kapli dunyanda bir 20 metrelik bir kule yapmis insanlara onun tepesinden bakiyorsun ancak etrafindaki binelrcem etre yuksekligindeki kuleleri goremiyorsun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanin tezisin yani, ledzepplinden tek farkin o garip "bence" kalibinda takildigindan kimse yemiyor, sne ise kafandaki eksik bilgilerinin kesin dogruluguna inanip kesin dogrular olarak muthis bir kibirle sunuyorsun, ledzeplinden bile kotusun yani 30 sene once bill gates karsinda olsa ve elektronik sektorunden ornek verse ayni cumleleri onada soylerdin bu kafa ile petrolu insanlik yazinin bulunmasindan onceden beri taniyor, osmanli 700 yil dunyanin en buyuk petrol yataklarinin ustunde oturmus ama 19. yuzyila kadar degeri kesfedilmemis bilinmemis petrol bugun medeniyetin en onemli yapitasi suratle degisen, kurallarin hergun yeniden bozulup yazildigi dunyada durmus ve kapali bir sistem onerisi ile gelip "bundan sonra bilgisayar gibi sektor cikmaz" diyebilen bir universite mezunu yetistirmeyi basardigi icin okulunu tebrik etmekte isterim ehuehe okulunun sana hayatin en onemli dersini veremedigini ispat edip beni hakli cikarman ayrica cok super olmus ehueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 ııh mühendis , üreten demek değil. Birşey üretilmişse, onu aynen üretmenin bir anlamı yoktur. Ha geliştirilir, onuda çekirdek bir ekip yapar. Bilgisayar Mühendisleri sadece bilgisayar yapacak gibi konuşmuşsun ama bunun networkten, telekomuna kadar okaaadaaaar geniş bir alanı var ki. Yazılım mühendisliği gereksiz bence mesela, abartılıyor. Mühendis adam, sorun çıktığında müdahale eder. Birşeyi optimize eder, sadece üretmez. Ben mesela Elektrik-Elektronik mezunuyum, Şu anda GSM optimizasyon mühendisiyim ve gayet işimi yapıyorum. Benim mühendis sıfatını almam için illa 6g yi mi icat etmem gerekiyor şimdi? Kulak dolma konuşmayın yahu :) düşündüğünüz kadar sınırlı değil mesleki çerçeve. @Viktor Abi kendi kendine gelin güvey olmuşsun ya üzgünüm ama , hani çürüttüm falan diyosun ya :).Sana forum mühendisi ünvanını veriyorum heh. Yani çok basitçe hala aynı sektörde örnekler vermeye devam ediyorsun ki o sektörde başarılı olmuş okumuş adamın yaptığı site sayısı okumamış adamın yaptığı site sayısının çok altında. 3-5 örnek işte, Bu Vehbi Koç'un traktörler zengin olması gibi. Fırsatçı + şanslı adamlar. Hepsi bu. Biraz geniş görüşlü olması gereken sensin bence, hayatı sadece $$ dan ibaret görüyorsun sanki? daha güzel daha başka şeylerde var. Saygılar; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Facebook? Adam dünyanın en önemli üniversitelerinden birinin öğrencisi olarak kurdu? Ki başta tamamen kendi üniversitesi içi paylaşım ağı olarak kurdu? Yani tamamen etiyle sütüyle her şeyiyle Facebook üniversite eli değmiş bir sistem? Tamamen üniversitenin kattığı vizyonun sonucu ortaya çıkmış bir site? Lol hakkaten bu mu örneğin? Kendini baltaladın yani: Merak etme keşfedilmemiş şeyleri araştırma işini zaten yapıyoruz, hatta şu anda tüm MS programım ve tezim yepyeni bir teknoloji üzerine kurulu. Yani aramaktan vazgeçmiş değilim. Ancak bugün dediğim gibi milyonlarca euro altyapı gereken, sistem gereken bir iş sahası var ortada geliştirme için. Büyük firmaların devasa binaları var sırf argeci alıp da "sizi ekiplere böldük şimdi yeni bir teknoloji arayın bize" dedikleri, okullar devlet ve sektörden milyonlarca euroya varan araştırma bütçeleri alıyorlar bu yenilikleri keşfetmek için. Öyle kıçını yayıp evinden senin keşif yapma ihtimalin ne bu kadar donanımlı ve malzeme sahibi insana karşı? İdealist olmak ayrı hayalperest olmak ayrı hayal dünyasında yaşamak ayrı. Yeni bir şey çıkmaz da demedim "şu anda ortada öyle emekleme sürecinde yeni bir sektör yok" dedim. Bill Gates falan kendisi icat etti bilgisayarı ondan önce yoktu sanıyosunuz galiba? Laflarımı çarpıtıp sonra da "ehi ehi yeni bişi çıkmaz dedi vizyonsuz" diyebilmek hakikaten gülünç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 viktor said: o adamalrin senden farki "ya bundan sonra ne bulup faydalanicam, bilgisayar gibi bisi gelirmi bi daaa" demek yerine aramak buna katılmıyorum tam olarak. sen, ben oturup düşünmeye başlasak %99.99 ihtimal bi bok bulamayız, %0.01 ihtimal bulduğumuz şeyle zengin olmamız da pek mümkün görünmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 o admalarin senden benden farki o iste, gorebilip pesinde kosmak bill gates gorebildigi icin universiteyi birakti, ama bugun ilk 500 e sade 2 universite sokan bir ulkedeki bir adam bill e vizyonsuz diyor universite mezunu olmadigi icin olayin komik yani bu lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 e iyide o 6 milyar insandan bir tanesi viktor? sen 3-5 hadi diyelim 1000 tane örnek çıkarsan bile yetmez ki genellemeyi bozmaya? Genel olarak üni okumayan adam vizyonsuzdur. Okuyanın vizyonlu olma ihtimali daha fazladır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Gates graduated from Lakeside School in 1973. He scored 1590 out of 1600 on the SAT[21] and enrolled at Harvard College in the autumn of 1973.[22] While at Harvard, he met Steve Ballmer, who later succeeded Gates as CEO of Microsoft, and computer scientist Christos Papadimitriou, with whom he wrote a paper about pancake sorting.[23] He did not have a definite study plan while a student at Harvard[24] and spent a lot of time using the school's computers. He remained in contact with Paul Allen, joining him at Honeywell during the summer of 1974.[25] The following year saw the release of the MITS Altair 8800 based on the Intel 8080 CPU, and Gates and Allen saw this as the opportunity to start their own computer software company.[26] He had talked this decision over with his parents, who were supportive of him after seeing how much Gates wanted to start a company.[24] Benim anlamadigim bunu niye örnek veriyorsunuz ki ? Bu adam zaten okuyormus birseyler uretmis o sirada egitimi ile alakali ve parayi kirmis, neden okusun ki tabi daha. Yoldan geçen herhangi biri değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Adam örnek olarak facebook dedi hala tartışıyorsunuz :) Hayır bi de Bill Gates falan da gayet üniversiteye başlayıp okumuş insanlar bahsedildiği gibi, hiç gitmemiş adam deil açık öğretimci adam değil. Bu kadar demogoji yapmayın zararlı. Viktor üniversitenin kattığı bilgi ve vizyon okuduğun süre boyunca geliyo farkındasın di mi? 4. senenin sonunda mezun olurken "al bu diploman bu da vizyonun" diye teslim etmiyolar sana :D Örnek verdiğin adamlar çünkü başarılı oldukları sırada ülkelerinin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde öğrenciler. Hani kendilerini geliştirmeleri mezuniyet töreni sırasında bi anda olmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 vizyonla üniversite arasında ne alaka var onu da anlamış değilim bu arada ki; viktor ona itiraz edityor herhalde şimdi düştü jeton. türkiye'de şu anda üniversite okuyan öğrencilerin %90'dan daha vizyoner köy muhtarları tanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 su topic onu ispatliyor zaten universite vizyon sahibi yapmaz, yok oyle birsey, tamamen kendi kaynaklarinzi ve kendinizi nasil yestirtidiniz ile ilgilidir bu universitenin verdigi imkanlar kendizi daha cok gelsitirme firsati saglar bu dogru ancak "universite okumiyan aptaldir" seklinde bir genellemeye giderseniz vizyon darliginizi ortaya cikarirsiniz buda bu kadar basit adolf hitlerin ruhuna mevlut okiyan egitim sendikasi var bu ulkede, egitim cila gibidir o yuzden zaten parliyorsaniz size hicbirsey katmaz, zimparadan gecmemissineiz sabah kadar cilala ise yaramaz, bosuna dememisler "egitim cehaleti alir, esseklik baki kalir" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Şu çok net bir gerçek: biz yıllarca üniversitede egomuzu şişirmekle meşgulken, bir takım insanlar kendilerini tercih ettikleri alanda geliştirip, bizim önümüze geçiyorlar, biz de şişirdiğimiz egolarımızla "heh, sen üniversite mezunu değilsin aga, sie" diye dalga geçiyoruz. Ben de üniversite okuyorum ve milyar dolarlarım olsa yine okurdum. Yaşanması gereken bir dönem. Ama orada geçirdiğim zamanın gerçekten daha fazla işe yaramasını isterdim. İşe yaramasını geçtim, vizyon kazandırmasını geçtim, olan vizyonu da daraltıyor, kalıplara sokuyor türk üniversiteleri. Bir çok örneğini bu başlıkta da görebiliyorsunuz. "türkiye'de şu anda üniversite okuyan öğrencilerin %90'dan daha vizyoner köy muhtarları tanıyorum." kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Evet Viktor, senden bi ricam var o zaman lütfen ileride çocuğunu üniversiteye yollama da, söylediğin sözlerde samimi olduğunu kanıtla bize. Zaten parlıyorsa üniversite gereksiz çünkü, lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 adamı şimdiden öyle yükümlülükler altına sokmayın. belki sıradan bir çocuğu olacak. malzemeyi görmeden karar vermesini beklemeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Suark mühendis tasarım sürecinde görev alan adama denir. Çıkabilecek olası sorunlara tasarımdan kaynaklanan bir sorunsa müdehale edebilirsin mühendis olarak onun dışındaki sorunlara tekniker müdehale eder. Mühendisin görevi değildir. Bana göre sana göre diye bir olay yok. Mühendislikten bahsediyorsan tasarımı baz alıcaksın. Gerçek mühendisler tasarım yapan adamlardır bir sistemi oluşturan kişidir. Dünyadaki herkesin mühendis olmasına gerek yok zaten özel bir alan. Herkes tasarım yapıcak diye birşey yok. Bir ürünü kullanan kişi sayısı 500 ise o ürünün teknikeri 50 o ürünü tasarlayan mühendis ise 5 kişi olabilir. Bizim ülkemizde mühendisler mühendis diplomalı tekniker olduğu için direk tekniker diplomalı teknikerleri hor görmekte pek geri durmuyorlar. Prestijli olduğu için herkes bu 5 kişi olmak istiyor bu durumda ihtiyaç fazlası çıkıyor. Ülkede o kadar mühendis var üretebildiğimiz ne var teknik anlamda? Önemli olan az ama öz olmak. Elektrik elektronik mühendisi olarak tabiki gsm sektöründe çalışabilirsin. Simit satan mühendislerde var konu o değil. Konu bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin okuyacakları okullardaki bölümlerin daha çok sektöre yönelik olmasını daha detaylandırılmasını sallapati olmamasını arzu etmesidir. Neden üniversitede vakit kaybetsin insanlar gsm sektöründe çalışcaksa bir insan direk ona yönelik eğitim almalı tepeden inme bir mühendislik anlayışı ile çalışacağı alanı kendisi seçmemeli sonuçta sene kaybetmemeli. Çalışılınacak alana göre eğitim kaybının 0 a yakın olduğu bir eğitim sistemi talep etmeye hakkımız yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 bu yazdiklarimdan "universite bos beles, gereksiz"i cikarabilmen ayri basari, bosuna ledzeplin ile kiyaslamadim yani her cocuk universite okiycak diye bir kural yok, veya her cocugu ailesi yontucak okul pesinde kosucak diyede banane benim cocugumun universite okuyup okumamasindan? istiyorsa okur, istiyorsa okumaz bunun aile ile bir ilgisi yokki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Türkiyede eğitim BUDUR Kısacası ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, yüzlerce adayın tam puan aldığı KPSS’de soruların çalındığı iddialarıyla ilgili olarak “Üç beş kişiye gittiyse bilemem ama geniş çaplı bir şey olduğuna inanmıyorum” dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Vizyondan anladığınız ne ki sizin? fırsatçılık mı? Şu ülkenin %92'si üniversite mezunu değil. lütfen örnek verirken bu cogunlugu da ele alın, bu 92 nin içinde mutlaka parlayan insanlar olacaktır. Fazla kitap okumuştur, ne bileyim kendini geliştirmiştir falan. Bizi 4 sene biz okurken sollayan insanları, 1 sene sonra biz solluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Suark said: Yazılım mühendisliği gereksiz bence mesela, abartılıyor. turkiye icin diyorsan ha yazilim muh ha bilg muh ise baslayinca bir anlami kalmiyor da, buyuk kurumsal yazilim sirketleri icin oyle degil, belki en yeni ve standartlari tam oturamamis bir muhendislik dali ama, buyuk sirketlerin gelistirme processlerine bakarsan ne kadar gerekli bir muhendislik oldugunu anlarsin hele yazilim gelistirilirken butcenin nerdeyse yarisinin validation ve verification'a ayrildigini dusunursek... ki zaten bilgisayar muhendisligi diye bi kavram yok, computer science o. ama iste turkiyede muhendis sifati cok sey kattigindan bilg muh diye okutuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 vizyon, geleceği isabetli şekilde tahmin edebilmek demek. vizyoner, geleceği isabetli şekilde tahmin edip, geleceğe ayak uydurabilmek için atılması gereken adımları bugünden atabilen kişi demek. üniversite ile ilgisi en direkt yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Viktor said: bu yazdiklarimdan "universite bos beles, gereksiz"i cikarabilmen ayri basari, bosuna ledzeplin ile kiyaslamadim yani her cocuk universite okiycak diye bir kural yok, veya her cocugu ailesi yontucak okul pesinde kosucak diyede banane benim cocugumun universite okuyup okumamasindan? istiyorsa okur, istiyorsa okumaz bunun aile ile bir ilgisi yokki ledzeppelinle kıyaslıyosun kıyaslamasına ama kendin benden bin kat betersin Sadece iddialarda bulunuyorsun ben sana tüm dünyayı gösteriyorum karşımda örnek gösteremiyorsun. 3-5 tane örnek gösterdin. Baştakiler tesadüfen yepyeni bir sektörün emekleme döneminde yer almış insanlardı ki hepsi de en saygın üniversitelerde öğrenciydi bu işe girerken. Sonra bir tane örnek gösterdin o da baştan sona üniversiteye bulanmış bir örnek. Üstelik de ben sana tüm mesleki yaşam diyorum, tüm örneklerin sadece tek bir sektöre sıkışıp kalmış durumda. Ki o örnekleri de anlattık işte geçersiz. Yani tutunacak tek bir dalın yok saf iddiaların dışında. E hala utanmadan karşındaki insanı birileriyle kıyaslıyıp boş iddialarda bulunacağına biraz kafanı çalıştır da bi düşün bakalım "ulan bütün dünya böyle işliyo hangi örneği sürdüysem de elde patladı acaba hatalı mıyım ki ben" diye. Hani insanları birileriyle kıyaslıyorsan kendini kimle kıyaslayacan merak ettim şu tavırlarınla. Sırf demogoji, elinde elle tutulur hiçbir şey olmadan tüm düzene ve kanıtlara rağmen saf iddia var, ne diyelim sana? Sen seç kendi "title"ını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 makina mühendisliği okumayın da ne okursanız okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 huun said: vizyon, geleceği isabetli şekilde tahmin edebilmek demek. vizyoner, geleceği isabetli şekilde tahmin edip, geleceğe ayak uydurabilmek için atılması gereken adımları bugünden atabilen kişi demek. üniversite ile ilgisi en direkt yok yani. üniversiteyi lise gibi okursan ya da kıytırık lise binasından bozma üni.lere gidersen yok. Ancak başarılı okullar düzenledikleri etkinliklerle, seminerlerle, şenliklerle, zorunlu tuttukları ders kıvamınadki oryantasyonlarla, öğrenci kulüpleriyle, aktiviteleriyle ve derslerinde sadece dersin konusunu değil hayat tecrübesinden mesleki bilgisine kadar pek çok şeyi anlatan kaliteli hocalarıyla 4 senelik süreçte bunu öğrenciye empoze ediyorlar, 20lerindeki genci çocukluktan alıp hayata hazırlıyorlar hem bilgi hem de hayatı tanıma açısından vizyonunu geliştiriyor, bakış açısını geliştiriyor geleceğe bakışını şekillendiriyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Rewendor said: Ancak başarılı okullar düzenledikleri etkinliklerle, seminerlerle, şenliklerle, zorunlu tuttukları ders kıvamınadki oryantasyonlarla, öğrenci kulüpleriyle, aktiviteleriyle ve derslerinde sadece dersin konusunu değil hayat tecrübesinden mesleki bilgisine kadar pek çok şeyi anlatan kaliteli hocalarıyla 4 senelik süreçte bunu öğrenciye empoze ediyorlar, iyi ya işte, başkalarının vizyonunu paylaşıyor o arkadaşlar. kendileri ortaya koymuyor yani bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar