Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pazarlik

reyou

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

yav said:

siz şimdi sepeti doldurunca atıyorum 139 liralık, gidip pazarlık yapmayla mı uğraşıyosunuz migros'ta meyve sebze yoğurt pastırma için? :D

İndirim yetkisi olan biriyle bi yerden denk gelip tanışmış olup 2-3 plazma,ps3 alışverişinde kolaylık yaptığınız için mi böyle konuşuyorsunuz yani hakkaten 100 liralık sepetler için migroslarda tansaşlarda uğraşmıyosunuz di mi? =/
ne kadar bos bi msj yazdiginin farkinda degil

özerk olarak okuyunca boş mesaj tabi
kharon'a hitaben yazdıydım. tansaş migros teknosa vb yerlerden bir şekilde indirim yapılabildiğini söylemiş ya da ben baya ters anladım e yanlış anlamadıysam çok boş sayılmaz mesajım
ya da ne bileyim abisi anlamıyorum bu işlerden 1-2 gofret kapmışlığım var işte konuşuyorum forumlarda pazarlık namına napayım :(((
Sosyal ağlarda paylaş

abi asıl siz yapmayın nasıl yani ya :D

adam her yerde pazarlık yapılır yapmasını bilene demiş sen de aynen diye katılıp boşuna antitez üretmeyin demişsin

"her yer" genel kümesini bozacak bir ton antitez varken sen bunları yok sayaraktan dedim cağğnım ben diyosan onu zaten topicteki herkes diyor8-)

neyse sıcaktan heralde, anlamsız bir polemik olcak her türlü. yanlış anlamışım kusura bakmayın öyleyse
Sosyal ağlarda paylaş

pazarlık sosyal bir olay.. ikili bir etkileşim sonuçta. tarafların birinin diğerini kendi çıkarları için ikna etmesi gibi bir durum..

migors ile sıradan alışverişte pzarlık yapamasan bile "abi o yapı bugün alma, yarın 10liralık indirim var. o zaman alırsın" diye bilglendirilebilirsin. önemli olan karşı tarafla diyalogu bu seviyede tutabilmek..

vatan denilmiş bir de, vatanı bilmiyorum ama bir eksen, bir gold var. onlarda çok güzel pazarlık yapılıyor, hediye de alınıyor yanına. vatan'da da yapan olmuştur.

dediğim gibi pazarlık yapmayan insan yoktur. illa ki bir şekilde pazarlık yapıyorsun. mesela basmalı kalem alıcaksın, onda bile adam 11,75 tl derse tutup da haldır haldır bozukluk aramak yerine, valla bozuk yok 10 olursa alırım çıkışı yaparsınız yani. ki normaldir de bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

pazarligin kralini kambocyada yaptim
140$ dedigi aleti 4 $ a aldim

Burda da var o alışveriş türünden. Sokak sokak dolaşıp çakma bosch matkaplar, taklit makita kırıcılar falan satan adamlar var. 250'den kapı açıp 25 liraya mal bıraktığını biliyorum. Ha ne kadarlık iş yaptı dersen ancak 25 liralıktır, 30 olmaz sdfg.
Sosyal ağlarda paylaş

genelde pazarlık yapmam ama bazen aklımın almadıgı lan bu miksen o kadar etmez dedigim seylerde pazarlık ederim,kafam bozuldumu da almam.
2 sene önce lap top alıyodum,fiyatta anlastık dedim canta hediye olucak yok falan dedi ben sinirlendim o kadar para saydım lan bi canta ver gibisinden konustum(!) sonra adam olur dedi ama mouse u kurtaramadım :/

bi de isin icine duj girdi mi o isin rengi degisir aga
Sosyal ağlarda paylaş

Direk söyliyim çingen pazarlığı literal anlamıyla şöyle

Birşey ister ne kadara olur der, 100 lira dersiniz mesela; tamam der, sonra istediği şeyi hazırlarsınız, iş almaya gelince;

-Abi valla 90 var yanımda abi, olmaz mı 90'a abi. Hazırlamışsınız, belki de masraf da etmişsiniz, el emeğiniz var vs. o yüzden 90'a vereceğinizi düşünür; zaten çoğu insan da vermek zorunda kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...