Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pazarlik

reyou

Öne çıkan mesajlar

Esnaf olunca anlıyosun biraz insanları. 50'lik malı 60 deyip 50'ye çekiyorsa misal, anlarım genelde hareketlerinden konuşmalarından. Zaten çok pazarlık etmem, genelde yaşadığım yerde çevreyi de bilirim, alışveriş edilecek esnafı.

Okul zamanı birşey alacaksam pazarlık edilebilecek şekilde, "öğrenci adamız biraz daha iner mi fiyat?" tadında cümleler kurarım fazla sık boğaz etmeden. Olursa güzel, olmazsa olmayacağına inanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Asla yapmam, alacaksamda zaten en ucuz yerler nerede araştırırım, gider alırım. Yapamam beceremem zaten. Hayır birde tüccar değilim ki yahu, alacağım şeyler belli günlük ekmek, peynir süt, et, arada bir pantalon, ayakkabı. Elektronik eşya vs onlarda zaten belli büyük yerlerde daga ucuz küçük satıcı zaten düşük fiyat veremez baş edemez onlarla.

Aslında düşününce pazarlık yapmayı gerektirecek ürünler pek satın almıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Aslında düşününce pazarlık yapmayı gerektirecek ürünler pek satın almıyorum.

Aynen bu düşüncedeyim. Pazarlık yapılabilitesi varsa, profesyonel olarak pazarlanmıyodur ürün. Kâr marjında bi dengesizlik vardır, kaldı ki pazarlık yapıp aldığım bi ürün dahi olursa daha beter ki adam pazarlığa rağmen kâr yapabiliyosa kimbilir kaç liraya mâl ediyor düşüncesi beni benden alır.
Sosyal ağlarda paylaş

Pazarlik konusunda da "nabza gore serbet" ilkesini savunuyorum ben. Yerine gore yani.

Yalniz hic yapmadim/yapmam kismina anlam veremedim. Normal yasayan biriyseniz, herseyinizi internet'ten almiyorsaniz, ara sira esnafa ugruyorsaniz bir noktada illaki sorarsiniz "abi cok degil mi bu?" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Pazarlik konusunda da "nabza gore serbet" ilkesini savunuyorum ben. Yerine gore yani.

Yalniz hic yapmadim/yapmam kismina anlam veremedim. Normal yasayan biriyseniz, herseyinizi internet'ten almiyorsaniz, ara sira esnafa ugruyorsaniz bir noktada illaki sorarsiniz "abi cok degil mi bu?" diye.

Alacağım ürünün piyasa fiyatını biliyorsam ve 1 liralık ampüle 5 lira diyorsa, tamam der çıkarım ordan almam, çok değil mi gibi gereksiz bir muhabbete neden gireyim allahın danasıyla. Yan tarafdaki dükkana girer ordan alırım.

Yoksa herşeyede durup dururken abi bu çok değil mi denmez ki, girmem o muhabbete, alternatife yönelirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...