Mino Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Flame ON... Bir klavyeci olarak sitemimi buraya söyleyeyim dedim. Özellikle grup ilanlarında bir sürü "iki" gitarlı grup klavyeci arıyor. Ama iki gitar ses seviyelerinde dikkatli olmazsa klavyeci ne kendini duyuyor ne de sesini o iki gaz gitarın arasından seyirciye duyuruyor (genelde volüm savaşlarına girmeyi sevmez klavyeciler) Hatta bu yüzden metal müzik çalmaktan soğuyorsunuz. İki gitar + klavyeli gruplar (misal evergrey, rammstein) hem albüm hem canlı ses tınıları ve düzenlemeleri konusunda çok özenli çalışıyorlar. O yüzden metalci gitarist arkadaşlar gruba klavye aldıklarında düzenlemeleri ve çalımlarını klavyeci arkadaşın varlığını bilerek yaparlarsa harika olur, ama bunu yapan fazla grup duyamadım. O yüzden klavyeciler genelde rock/metal tarzına fazla girmiyor. Sazı elime almışken bir de birden fazla gitar kanallı yapılmış tek gitarlı kayıt gruplarına da sitem edeyim. Bazı tek gitarlı gruplar da kayıtlarında gitar dubleleri (bazen üçlemeleri) kullanıyor ve şarkı tınısı dolu geldiği için klavyeci nereye gireceğini bilemiyor. Duble gitarlar klavyecinin renk katabileceği bir tınısal kısmı kapsadığı için klavyeci oraya ek girdiğinde kakafoni oluşturuyor ve kısmen oturmuş bir tınıda "sırıtmaya" başlıyor. Ondan sonra grup "klavye olmadı be abi" demeye başlıyor. Tabi durumu anlattıktan sonra şarkıyı yeniden düzenlemek gerekiyor ve kısıtlı vakitte herkes onu yapmaya yanaşmıyor. Flame OFF... Bu yüzden artık tek gitar + klavyeli klasik grup kurulumunu tercih etmekle beraber başından itibaren tek gitar (dublesiz vs) + klavyeye göre yapılmış düzenlemeli grup kurduk. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz ve nasıl bir grup kurulumu tercih ederdiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 wowdaki random sistemi gibi guruplar kurulursa öyle olur tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 basarili gruplar arasina children of bodom'u koymayi unutmussun :) hastadir onlarin klavye+gitar armonileri asil benim kafama gore klavyeci yok, soyle bi pink floyd calalim camel calalim, the doors'a abanalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 gurup yazmışım grup olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 senko said: basarili gruplar arasina children of bodom'u koymayi unutmussun :) hastadir onlarin klavye+gitar armonileri asil benim kafama gore klavyeci yok, soyle bi pink floyd calalim camel calalim, the doors'a abanalim. Örnekler tabi ki çoğaltılır. Bu arada ben senin dediğin kafada (hatta ekipmanlarını saydığın örnekler üstünden kurmuş) bir elemanım ama maalesef grup var artık. O yüzden klasik/prog rock çizgisinde çalmayı daha çok seviyorum. Ama metal camiasında da klavyeci olsun isterim. Ama dediğim gibi klavyecilerin yanaşmama sebepleri genelde bunlar. Şu ana kadar kimse yazmamış buraya yazayım dedim. Turkrock'a da yazacağım bakalım gitaristler ne diyecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 bide bassı kısmayın abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 bassi acsakta duyulmuyor zaten sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Genellikle ozellikle Turk mattal musuki gitaristlerinde olan bir problem bu zaten (album cikarip, ton mantigini yerine oturmus, daha ust seviyelerde olanlardan bahsetmiyorum, amatorlerin cogunlugundan bahsetmek istiyorum), adamlar gitara basladiklari andan 5 sene sonrasina kadar gain'i sonuna kadar koklemek, bass maksimum, midler minimum, treble maksimum gibi mantalitede jilet gibi tonlar girmek, hatta en dandiginden digitech, boss'un falan ''metal distortion'' diye gecen o turevlerdeki distortion pedallarini kullanmakta israr ettiklerinden dolayi da kaynaklaniyor bu, ayni zamanda adamlar evde ya da studyoda calisirkenki tonlarini falan giriyorlar sahnede, of ki ne of, karman corman birsey cikabiliyor ortaya gercekten, her cikilan mekanin/sahnenin akustik yapisi farkli oldugundan, evdeki hesap carsiya uymaz mantigiyla cikmak lazim, tonda ''netlik, duyulabilirlik'' kafasini direkt olarak volume kokleyerek degil, gruptaki herkesi bir butun olarak dusunup, tonlari amfinin eq'sundan o anki duruma gore ince ayarlar yaparak halletmek lazim. Volum savasi zaten cok sakat birsey, ozellikle dedigin gibi arkada klavyeci varsa, genellikle high gainli muzik icra edenlerde gercekten abanmayi, gain ve volume konusunda isin bokunu cikarip butun olayi karman corman etmeyi basaran bir yigin gitarist var, soundcheck olayina onem vermeyip, herkesin kafasina gore tonlari ayarlayip lak diye sarkiya giristigi gruplar falan, cok fena adamlar var bilsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Bi grup çalışmasında stüdyoda "volüm savaşı" gibi bişey varsa zaten, alır ekipmanımı eyvallah der çıkarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 elektro + klavye + bas + davul + vokal(sadece vokalle uğraşıcak) bana göre şu şekil bi grupta herkes prof çalışırsa yapılmıcak güzellik yok müzikal açıdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2010 Gimli said: Bi grup çalışmasında stüdyoda "volüm savaşı" gibi bişey varsa zaten, alır ekipmanımı eyvallah der çıkarım. Aynen öyle. Bence tarza göre değişir tek gitar + klavye yada 2 gitar + klavye. Ben 2 gitar + klavye tercih ederim. Boğazıma yapışıp birini çıkar deselerde klavye'yi çıkarırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Gimli said: Bi grup çalışmasında stüdyoda "volüm savaşı" gibi bişey varsa zaten, alır ekipmanımı eyvallah der çıkarım. (tu) kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 lise bebesiyken grupta klavye caliyordum ben, studyo'ya gittgimizde mixten benim sesi yuksek verdirip panelden ses dusuruyordum, sarkilari calarkene yavas yavas aciyordum sonra sesi caktirmadan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2010 gitar tonu dediğin böyle olur 10 presence 10 treb 10 bass 0 mid 10 gain high gain preamp tubeları boss mt 2 gain sonda JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 bi kere ton ayarı eq açılarak değil de kısılarak yapılırsa daha faydalı olur kanaatindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Bilinçli çalan tek gitar candır bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 abvblizzard said: gitar tonu dediğin böyle olur 10 presence 10 treb 10 bass 0 mid 10 gain high gain preamp tubeları boss mt 2 gain sonda JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ oksimoron oldu bu abi, ne lambasi, mg100dfx olacak hindistan mali ucuz marshall'lardan, lambanin ne oldugunu bilen adam MT-2 KULLANMAZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regador Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2010 Dwinz said: elektro + klavye + bas + davul + vokal(sadece vokalle uğraşıcak) bana göre şu şekil bi grupta herkes prof çalışırsa yapılmıcak güzellik yok müzikal açıdan. yep, budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar