Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 koc un egitimi sabanci kadar iyi sayilabilir, ama bir koc grubuna cok buyuk garezim var, ogrencileri hic dusunce yapimda degil, eve cok uzak vede okulumdan giden az var bunlar olmasa kocda esdeger
Core Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Bilgiyi tercih edecegim galiba..
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Sosyal öğrencisine sayısal ders vermek bence mantıklı bir durum. "Yıllarca bankalar işletme mezunlarını değilde mühendislik çıkışlıları kadrolarına aldılar. Bunun sebebi ise mühendislere öğrencilikleri döneminde analitik düşünebilme yeteneği'nin aşılanmasıydı." BOUN çıkışlı K.HAS öğretim üyesinin sözleridir. Kadir Has'ın Güzel Sanatlar Fakültesi geçen sene mi açıldı tam olarak net bilmiyorum fakat okulun en güzel bölümü g.s.fak.ne ayrıldı. Kıskanıyoruz![signature][hline] V ò d à n | ICQ
Raid3r Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 ben istanbullu olsam sabancıyı seçerdim. 2+2 sistemi güzel bence
chrounos Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 infeqted sadece merak. kaçıncı senen sabancıda ?[signature][hline]kronik yorgun
Kaiowas Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Konuyu açan ne soruyor millet ne konuşuyor... Ben Khas uni. deyim arkadaşım bu yıl çok büyük paralar harcanarak g.s. fak. açıldı üniversitede. Bizim üniversitenin genel olarak tek eksiği yurtlarının bulunmaması. Bu sorduğun görsel sanatlar bölümünü pek bilmiyorum sana yardımcı olabileceğim tek konu olanakların yeterli derecede öğrencilere sağlandığı...
dooman Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 said: fizban, 13 Ağustos 2004 00:58 tarihinde demiş ki: tanınmak derken abet i kastetmiştim ilk olarak. zaten çoğu düzgün üniversitede mühendis adam 2 dönem zorunlu ekonomi ve sosyal bilimlerden 2 ders alır, sosyal bilimci adam da 1 dönem fen bilimi seçmeli alır, neşeli matematik dersi vs. alır. fakat bir psikoloji öğrencisinin hem fizik, hem biyoloji, hem de kimya öğrenmesinin anlamı yok. hiç hem de. ee boğaziçi öğrencilerinden %60 daha nitelikli demişsin de, yani boğaziçi öğrencilerini tanımanı tavsiye ederim :) her şehrin en iyi liselerinden gelen en zeki adamlar ordusu var, her türlü entel insan var, bi kere edi bizden mezun. yani sabancıya gittiğimizde oradaki insanları da gördüm, küçük şehrin kasıntı insanları gibilerdi. bilmiyorum bana itici geldi. hı bi de ben üniversitenin verecekleri derken, arkadaş çevresini kastetmedim. üniversitede iş hayatına dair şeyler öğrenirsin. teorik bilgiler, alacağın eğitimin yarısından çoğu zaten boşuna öğreniliyo. neyse, sen kararını vermişsin zaten. gir bakalım, bir iki sene oku, kararını öyle iyice ver. Sabancı üniversitesinin çok az mezunu bulunmasına rağmen istersen bölüm bölüm de karşılaştırabilirsin istersen de genel başarı olarak karşılaştır bulduğu işlerin aldığı kabullerin ve bursların ne olduğunu görürsün. Üniversitenin en çok kazandıran ve en önemli olan dersleri sosyal siyasal bilimler ve doğa bilimler her öğrenciye zorunlu tutulmuştur. Sen kesin sosyalden gram çakmadığını zanneden önyargılı fencileri, veya aynı şekilde fenden çakmayan sosyalcilerin yakınmasıdır. Ama boğaziçi veya odtü dahil hiçbir üniversitenin veremeyeceği kalitede sosyal bilimler tarihi okuyarak mezun oluyor sabancı öğrencileri. Üniversitenin öğrencilere kattığı diğer özellikler ise sanayi kuruluşlarıyla iç içe olan eğitimdir. Kaliteli dediğiniz çoğu devlet üniversitesinde bir bakkal işletmemiş işletme profesörleri, bi fabrikada bile çalışmamış makine pröfesörlerinden eğitim alınıyor. Ama sabancı öğrencilerine tanıttığı sanayi kuruluşlarıyla, içiçe olduğu istanbulun en büyük 30 sanayi bölgesiyle(her ne kadar herkes dağ başı dese sabancının 10km çevresinde istanbul sanayisinin yarısından çoğu var izmit dahil.) öğrencilerine sağladığı staj imkanlarıyla geleceğin başarılı profesyonellerini yetiştiriyor. Sabancıda alınan eğitim ve sabancının sağladığı sosyal ortam bir öğrenciyi ileride üst düzey mevkiye gelecek bir profesyonel çalışan veya yönetici olarak yetiştirir. Koç ise babasının işletmesini devralacak geleceğin patronlarını yetiştirir. Gerek sağladığı yüksek kalite sosyal ortamıyla ve elit kültürüyle gerekse öğrenim programına koyduğu henry ford tarzı yöneticilik anlayışıyla. Sonuç olarak bence eğitim kadrosu, imkanlar, dinamiklik ve vizyon konusunda sabancı ile yarışacak ne devlet ne de özel üniversite bulunuyor. Şuan her konuda olmasa bile çok kısa bir zaman içinde bu koşullarda her konuda açık ara fark atıcak.
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 said: UnKnownTR, 12 Ağustos 2004 23:29 tarihinde demiş ki: Peki ben en iyisi soruyu soyle degistireyim; Gorsel Sanatlar ve Gorsel iletisim Tasarimi Bolumu icin Kadir Has , Bilgi , Kultur , Bahcesehir universiteleri arasinda secim yapmak zorunda kalsaydiniz hangisini secerdiniz? Neden? [Bu mesaj UnKnownTR tarafından 12 Ağustos 2004 23:31 tarihinde değiştirilmiştir] valla şahsen görsel iletişim tasarımı sınavlarına girecektim geçebilme ihtimalimi çok düşük olarak bile görseydim, dersler olarak en çok hoşuma gideni bilgi oldu. her ders ayrı ilgimi çekti doğrusu..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what? The Terminator: Fuck you, asshole. screamer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Puanın varsa İTÜ ye git yoksa Sabancı ya doğru uygun adım marş[signature][hline]Lil'Alur for Shar dooman Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 "bi de sabancının mezunlarının bulduğu işleri nasıl takip edebiliyorsun ayıptır sorması ? " senin gelip gördüğünü farzediyorum sabancı üniversitesi kadiköy anadolu lisesi kadar öğrencisi olan bir okul. Belki orada dönemler birbirini tanımaz ama burada geldiğim ilk günden beri evvelki mezunlarla veya bu seneki mezuınlarla baya diyaloğum oldu. Hatta okulun geçen sene 50 bu senede 300 mezun verdiğini göze alırsan bir boğaziçilinin bileceğinden 10 kat fazla bilgim olur okulumun verdiği mezunlar hakkında. İş kuranlar veya iş hayatına devam edenler hakkında birebir bilgiyi istersen veriyim sana özel olarak merak ettiğin birşeyler varsa onun dışında yurtiçi ve yurtdışı lisansüstü programlarına kabul oranını da verebilirim. "ha bir de eğitim kadrosu demişken.. boğaziçi odtü çıkışlı hocaları, boğaziçinin odtünün hocalarını transfer ederek ne kadar hoca kadrosu yaratabilir ki bir okul ? üniversite kendi hocalarını yetiştirebilmelidir. gel gör ki sabancı daha bu olaya biraz uzak." Bir defa bir yerde belli hoca kadrosu yetişebilmesi için orada başka hocaların altında asistan olarak yetişmesi gereken bir sürü kişi gerekir. Sabancı yeni üniversite olduğu için ve bileceğin gibi b.k gibi parası olduğu için boğaziçinden, odtüden ve yurtdışında saygın yerlerde pek çok hoca transfer etti. Ama sabancının öğretim sistemi ve verdiği dersler değişik olduğu için bu hocalar uzun süre sabancı için önhazırlık yaptılar. Böyle yüksek tecrübelerin yanında sadece 5 sene içinde onlarca saygın öğretim üyesi de yetişmektedi. Eğer sabancı hocalarının boğaziçindekilere oranla ne kadar farklı olduğunu görmek istiyorsan www.sabanciuniv.edu adresinde faculty bölümünde herkesin kısa öğretim geçmişi mevcut. Zaten maddi açıdan rahata erdikten sonra çoğu hoca devlet üniversitelerinde yaptığı kıllıkları, öğrenciye takmaları bırakıyor. Herkes eğitim gayesinde toplanıyor. Boğaziçinde kaç tane arkadaşım hocayla birebir sorunları yüzünden okul uzatıp senelerini feda ettiler daha üst sınıflara geçince veya kendi başına gelince kalite farkını anlayacaksın muhtemelen. Divin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 tartışacak bişey yok ki burada, üniversite hayatta herşey değildir... İstersen alırsın istersen alamazsın, ben de sabancıdayım iyi ya da kötü bunu genelleyemezsin, hoşuna gidiyorsa ve mutluysan iyidir, aradığını buluyorsan kendi çizdiğin yolda (ki umarım üniyi bir amaç olarak görmüyoruzdur) sana birşeyler katıyorsa iyi üniversitederi. Ona kalırsa dünyada isim yapmış iyi üniversitelere git bana ilerde birşey üretemeyeceksen iş falan bekleyemezsin benden... Aranızda kaç tane adam gibi adam işine gider de sırf iisim yapmış bi üniden mezun diye iş verir... Önemli olan insanın kendini geliştirmesi, hem sosyal hem de akademik açıdan önemli olan insan.. Bunu düşünüp karar verin, ayrıca üni olmazsa olmaz bir yer de değil... Ha ben çok memnunum hayatımdan ve sabancıdan, mühendislik okuyorum ve gerçekten zorlandığım anlar oluyo, eğitim çok yoğun bi boun gibi değil gerçekte yoğunluk açısından ama zevk alıyorum... ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 ya nedır anlamıyorum neden ılla bogazıcılı bırı en ıyı unıversıte sudur dendıgınde "hayır ulan en ıyı unıversıte o degıldır bogazıcıdır" muhabbetıne cevırıyor konuyu. degıl kardesım ıste kalmadı bogazıcı :)[signature][hline]waiting for the twelfth Evolution Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 konuyu açan arkadaş özel uni tavsiyesi istemiş. Burada arkadaşlar ne alakaysa kendi okudukları vakıf universitesi olmayan unileri benimki en süperi, hepsini döver cinsi laflar söylüyor. Bunun konuyu açan arkadaşa ne faydası olacak? Adam boğaziçi mi iyi özel uniler mi iyi demiyor ki. Vakıf üniversiteleri hakkında bilgi istiyor. [Bu mesaj Evolution tarafından 15 Ağustos 2004 03:20 tarihinde değiştirilmiştir] malsahibi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Delanoresse, 12 Ağustos 2004 23:23 tarihinde demiş ki: bi de full tikky, fabrikator armator cocuklarinin gittigi, yeditepe gibi triska universiteler de mevcut gidip gördün mü yeditepeyi? tubitak projem için istanbuldaki neredeyse her üniversiteye gittim. imkanlar açısından özellerin hiç birbirinden aşağı kalır yanları yok. özel okulların imajları hep böyle kötü çizildi. senin dediğin tipteki öğrenciler mezun olamıyorlar yeditepede. öyle ver parayı geç sistemi yok. olamaz da. aklın alıyor mu bunu sölerken? parayla diploma satılmıyor. son senem benim yeditepede benim üniversitem seninkini döver demiyorum. askerlik yapmamak için 7 sene parasını basıp okuyo görünenler var bir sürü. ama böle aşağılayıcı şeyler sölersen kavga ederiz.[signature][hline]Chucky Belgarionn Riva the Cabby of the HUN Atillabey the Polearmsman of the HUN Dantess the Infiltrator of the HUN Polga the Sorceress of the HUN Allegria the Skald of Tough Luck Afterdeep Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Boşla boş olunmaz Ati zittir et..[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Evolution, 15 Ağustos 2004 03:19 tarihinde demiş ki: konuyu açan arkadaş özel uni tavsiyesi istemiş. Burada arkadaşlar ne alakaysa kendi okudukları vakıf universitesi olmayan unileri benimki en süperi, hepsini döver cinsi laflar söylüyor. Bunun konuyu açan arkadaşa ne faydası olacak? Adam boğaziçi mi iyi özel uniler mi iyi demiyor ki. Vakıf üniversiteleri hakkında bilgi istiyor. +1 [Bu mesaj UnKnownTR tarafından 15 Ağustos 2004 09:56 tarihinde değiştirilmiştir] Divin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Tamam da sorun orda işte, hala başkalarının iyi bulduğu üniversitede keramet vardır diyip çoğunluğa uyacaksan yazık olacak diyebilirim. Kendine uygun olan üniversite senin için en iyisidir. Daha hala kendine bir amaç ve bir çizgi çizmediysen üniversite bişeye yaramaz senin için. Onun aracı olursun orda verileceklerle yetinip oradan çıktığınla kalırsın. Bu nedenle çoğunluk psikolojisine uyup +1 demek yerine kapa gözlerini ne olmak istiyorsun nasıl bir yaşam düşünüyorsun (ütopik olmamak şartıyla) ona karar ver ve bu doğrultuda hangi üniversite sana en iyi yardımı yapar (girebileceklerin arasında) ona üniversiteye giderek görerek karar ver. Herkesin görüşleri farklıdır burada ve en iyisi kendi gözlerinle görerek karar vermen. Ha doğrusu bu değildi, buna 2 yıl önce yavaş yavaş şekil vermen gerekirdi ama şu anda biraz geç gibi... Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi? Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 uff neler sacmaliyosunuz ya dalan 40 kere cikti dedi bana parali ogrenci gelsin yeter yeditepede parayla diploma yokmus hahahahahaha ogretim gorevlilerinin telefonlari zinn zinn caliyor final sonrasi, kim ariyo? rektor.. gunnur hanim recep korkmaz i sinifta birakmayin babasi tanidik ayip olmasin.. melisa hanim hasan cakalkurtun gecis talebini kabul ederseniz seviniriz _Mordrac_ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Turkiye'nin cogu devlet universitesinde sahte diploma basiliyor zaten, ben canli canli yasadim hatta, hem de Istanbul/Tukiye'nin en iyi devlet universitelerinden biri, gonul ister ki kanitlariyla acikla ama universitenin adi bes paralik olur bir de basima bela almak istemem. Sonucta hangi universite o kadar da onemli degil, yukarida 50 kere dedigim gibi ogrencinin hayata bakis acisi onemli, universiteyi bir arac olarak goruyorsan netten 200$'a Harvard diplomasi bulmak cok kolay hem de cok gecerli yani gidersin Afrika'ya paraya para demezsin.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. _Mordrac_ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Bahsettiğim olay benle alakalı birşey değil yanlış anlaşılmasın, okulu polis bastı onu biliyorum soruşturma başlatılmıştı ama yargıda ne oldu bilmiyorum, basına yansımadı.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil. Divin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: UnKnownTR, 15 Ağustos 2004 10:33 tarihinde demiş ki: ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi? Kimsenin anlamayacağını düşündüğün bir konu hakkında +1 yapmışsan yok ama alıntı yaptığın şey hakkındaysa var, lol .. Burda böyle anca +1 yaparsın, gidip kendi gözlerinle gör diyorum, herkes nesnel olarak kendi gördüğünü söylecek burda sana gelmiş hala bilgim var mı yok mu soruyosun.. Kardiş allah sana hayatında kolaylık versin ne diyeyim... fab Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 bilgi vcd ile sabancı arasında ki fark sabancının daha sanatsal yöne ağırlık vermesidir. Ama bu seferde öğrencilerinin bilgi ile yarışamayacak kadar kötü grafik çalışmalara sahip olduğunu görebilirsin. Bunun nedeni bilgi'de ki kadar uygulama ve teknik derslere sahip olmamalarıdır. Bence ders programlarını ve bu derslerin sonucunda ne gibi çalışmalar çıkmış bir incelemeye al derim. diğer üniversiteler de ki görsel iletişim bölümlerini bu sınıfa dahi almıyorum. O derece yani.[signature][hline]mesela beş Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Divin, 15 Ağustos 2004 13:55 tarihinde demiş ki: said: UnKnownTR, 15 Ağustos 2004 10:33 tarihinde demiş ki: ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi? Kimsenin anlamayacağını düşündüğün bir konu hakkında +1 yapmışsan yok ama alıntı yaptığın şey hakkındaysa var, lol .. Burda böyle anca +1 yaparsın, gidip kendi gözlerinle gör diyorum, herkes nesnel olarak kendi gördüğünü söylecek burda sana gelmiş hala bilgim var mı yok mu soruyosun.. Kardiş allah sana hayatında kolaylık versin ne diyeyim... ben bircok univ'i zaten gordum konustum. ancak istanbullu olmamamin bir dez avantaji var. Buradaki arkadaslara da danismak istedim ancak sen burada kulhan beylik tasliyorsun soyle yap boyle yap diyorsun! Ben ne yapacagimi bilirim! Ben sadece patilerin yorumlarini ogrenmek istedim! Tabiki biri suraya git dediyse direk gitmem arastiririm. Zaten boyle birsey dusunemiyorum bile ama sen dusunmussun, cok enteresan.Sende hafif boyle davranislar var galiba.. Ravenloft Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Infeqted, 13 Ağustos 2004 00:29 tarihinde demiş ki: koc ile sabancinin niyeti farkli sabancinin %53 u burslu kocta %15 kocta kuafor var, ritz'in altindaki mekanlardan var, porsche dolu otopartki var sabancinin yemekhanesi var turkiyede daha cok para ile donen universite yok. imkanlari daha genis universite yok. ders calismaya daha uygun kampus sunan universite yok. egitim gorevlileri daha kaliteli yad daha sektorun icinde olan universite yok. hem parali girmis hemde buslular arasinda daha iyi denge kurulmus universite yok. turkiyede ogrencilerine bu kadar iyi teknolojik alt yapi sunan baska universite yok. yani turkiyede sabanci'dan daha iyi universite yok. Arkadas bisey sorcamda birde git biraz Bilkent hakkinda bilgi toplada sonra bu imkanlari daga genis uni filanda yok muhabbetine sonra gir...... Turkiyede en iyi Muhendislik bolumleri ve imkanlari bilkenttedir.. Buna tabiki benim lafima inanmak zorunda deilsiniz onun icin koc veya sabancida okuyan varsa gitsin kendi muhendislik bolum baskanlarina samimi bir dille sorsunlar Bilkent bizden daga iyimi diye o zaman asil cevabi alcaklardir. ozel okulda bilkentin ustunlugu tartisilmaz. [Bu mesaj Ravenloft tarafından 15 Ağustos 2004 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Ravenloft tarafından 15 Ağustos 2004 17:33 tarihinde değiştirilmiştir] Önceki 1 2 3 4 Sonraki 2.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/502442-istanbulda-en-iyi-buldugunuz-ozel-uni/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Konu Dışı Istanbul'da en iyi buldugunuz ozel uni. × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
screamer Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Puanın varsa İTÜ ye git yoksa Sabancı ya doğru uygun adım marş[signature][hline]Lil'Alur for Shar
dooman Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 "bi de sabancının mezunlarının bulduğu işleri nasıl takip edebiliyorsun ayıptır sorması ? " senin gelip gördüğünü farzediyorum sabancı üniversitesi kadiköy anadolu lisesi kadar öğrencisi olan bir okul. Belki orada dönemler birbirini tanımaz ama burada geldiğim ilk günden beri evvelki mezunlarla veya bu seneki mezuınlarla baya diyaloğum oldu. Hatta okulun geçen sene 50 bu senede 300 mezun verdiğini göze alırsan bir boğaziçilinin bileceğinden 10 kat fazla bilgim olur okulumun verdiği mezunlar hakkında. İş kuranlar veya iş hayatına devam edenler hakkında birebir bilgiyi istersen veriyim sana özel olarak merak ettiğin birşeyler varsa onun dışında yurtiçi ve yurtdışı lisansüstü programlarına kabul oranını da verebilirim. "ha bir de eğitim kadrosu demişken.. boğaziçi odtü çıkışlı hocaları, boğaziçinin odtünün hocalarını transfer ederek ne kadar hoca kadrosu yaratabilir ki bir okul ? üniversite kendi hocalarını yetiştirebilmelidir. gel gör ki sabancı daha bu olaya biraz uzak." Bir defa bir yerde belli hoca kadrosu yetişebilmesi için orada başka hocaların altında asistan olarak yetişmesi gereken bir sürü kişi gerekir. Sabancı yeni üniversite olduğu için ve bileceğin gibi b.k gibi parası olduğu için boğaziçinden, odtüden ve yurtdışında saygın yerlerde pek çok hoca transfer etti. Ama sabancının öğretim sistemi ve verdiği dersler değişik olduğu için bu hocalar uzun süre sabancı için önhazırlık yaptılar. Böyle yüksek tecrübelerin yanında sadece 5 sene içinde onlarca saygın öğretim üyesi de yetişmektedi. Eğer sabancı hocalarının boğaziçindekilere oranla ne kadar farklı olduğunu görmek istiyorsan www.sabanciuniv.edu adresinde faculty bölümünde herkesin kısa öğretim geçmişi mevcut. Zaten maddi açıdan rahata erdikten sonra çoğu hoca devlet üniversitelerinde yaptığı kıllıkları, öğrenciye takmaları bırakıyor. Herkes eğitim gayesinde toplanıyor. Boğaziçinde kaç tane arkadaşım hocayla birebir sorunları yüzünden okul uzatıp senelerini feda ettiler daha üst sınıflara geçince veya kendi başına gelince kalite farkını anlayacaksın muhtemelen.
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 tartışacak bişey yok ki burada, üniversite hayatta herşey değildir... İstersen alırsın istersen alamazsın, ben de sabancıdayım iyi ya da kötü bunu genelleyemezsin, hoşuna gidiyorsa ve mutluysan iyidir, aradığını buluyorsan kendi çizdiğin yolda (ki umarım üniyi bir amaç olarak görmüyoruzdur) sana birşeyler katıyorsa iyi üniversitederi. Ona kalırsa dünyada isim yapmış iyi üniversitelere git bana ilerde birşey üretemeyeceksen iş falan bekleyemezsin benden... Aranızda kaç tane adam gibi adam işine gider de sırf iisim yapmış bi üniden mezun diye iş verir... Önemli olan insanın kendini geliştirmesi, hem sosyal hem de akademik açıdan önemli olan insan.. Bunu düşünüp karar verin, ayrıca üni olmazsa olmaz bir yer de değil... Ha ben çok memnunum hayatımdan ve sabancıdan, mühendislik okuyorum ve gerçekten zorlandığım anlar oluyo, eğitim çok yoğun bi boun gibi değil gerçekte yoğunluk açısından ama zevk alıyorum...
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 ya nedır anlamıyorum neden ılla bogazıcılı bırı en ıyı unıversıte sudur dendıgınde "hayır ulan en ıyı unıversıte o degıldır bogazıcıdır" muhabbetıne cevırıyor konuyu. degıl kardesım ıste kalmadı bogazıcı :)[signature][hline]waiting for the twelfth
Evolution Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 konuyu açan arkadaş özel uni tavsiyesi istemiş. Burada arkadaşlar ne alakaysa kendi okudukları vakıf universitesi olmayan unileri benimki en süperi, hepsini döver cinsi laflar söylüyor. Bunun konuyu açan arkadaşa ne faydası olacak? Adam boğaziçi mi iyi özel uniler mi iyi demiyor ki. Vakıf üniversiteleri hakkında bilgi istiyor. [Bu mesaj Evolution tarafından 15 Ağustos 2004 03:20 tarihinde değiştirilmiştir]
malsahibi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Delanoresse, 12 Ağustos 2004 23:23 tarihinde demiş ki: bi de full tikky, fabrikator armator cocuklarinin gittigi, yeditepe gibi triska universiteler de mevcut gidip gördün mü yeditepeyi? tubitak projem için istanbuldaki neredeyse her üniversiteye gittim. imkanlar açısından özellerin hiç birbirinden aşağı kalır yanları yok. özel okulların imajları hep böyle kötü çizildi. senin dediğin tipteki öğrenciler mezun olamıyorlar yeditepede. öyle ver parayı geç sistemi yok. olamaz da. aklın alıyor mu bunu sölerken? parayla diploma satılmıyor. son senem benim yeditepede benim üniversitem seninkini döver demiyorum. askerlik yapmamak için 7 sene parasını basıp okuyo görünenler var bir sürü. ama böle aşağılayıcı şeyler sölersen kavga ederiz.[signature][hline]Chucky Belgarionn Riva the Cabby of the HUN Atillabey the Polearmsman of the HUN Dantess the Infiltrator of the HUN Polga the Sorceress of the HUN Allegria the Skald of Tough Luck
Afterdeep Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Boşla boş olunmaz Ati zittir et..[signature][hline]Sungur - Scout - 7L2 - ML6 - LGM Fletcher Necrocks - Necromancer - 1L8 Olcayto - Infiltrator - 3L4 Alaattin -Sorcerer - 2L3 Olcayto - Nightshade - 3L0 - ML4 - Assistant Tailor
Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Evolution, 15 Ağustos 2004 03:19 tarihinde demiş ki: konuyu açan arkadaş özel uni tavsiyesi istemiş. Burada arkadaşlar ne alakaysa kendi okudukları vakıf universitesi olmayan unileri benimki en süperi, hepsini döver cinsi laflar söylüyor. Bunun konuyu açan arkadaşa ne faydası olacak? Adam boğaziçi mi iyi özel uniler mi iyi demiyor ki. Vakıf üniversiteleri hakkında bilgi istiyor. +1 [Bu mesaj UnKnownTR tarafından 15 Ağustos 2004 09:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Tamam da sorun orda işte, hala başkalarının iyi bulduğu üniversitede keramet vardır diyip çoğunluğa uyacaksan yazık olacak diyebilirim. Kendine uygun olan üniversite senin için en iyisidir. Daha hala kendine bir amaç ve bir çizgi çizmediysen üniversite bişeye yaramaz senin için. Onun aracı olursun orda verileceklerle yetinip oradan çıktığınla kalırsın. Bu nedenle çoğunluk psikolojisine uyup +1 demek yerine kapa gözlerini ne olmak istiyorsun nasıl bir yaşam düşünüyorsun (ütopik olmamak şartıyla) ona karar ver ve bu doğrultuda hangi üniversite sana en iyi yardımı yapar (girebileceklerin arasında) ona üniversiteye giderek görerek karar ver. Herkesin görüşleri farklıdır burada ve en iyisi kendi gözlerinle görerek karar vermen. Ha doğrusu bu değildi, buna 2 yıl önce yavaş yavaş şekil vermen gerekirdi ama şu anda biraz geç gibi...
Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi?
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 uff neler sacmaliyosunuz ya dalan 40 kere cikti dedi bana parali ogrenci gelsin yeter yeditepede parayla diploma yokmus hahahahahaha ogretim gorevlilerinin telefonlari zinn zinn caliyor final sonrasi, kim ariyo? rektor.. gunnur hanim recep korkmaz i sinifta birakmayin babasi tanidik ayip olmasin.. melisa hanim hasan cakalkurtun gecis talebini kabul ederseniz seviniriz
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Turkiye'nin cogu devlet universitesinde sahte diploma basiliyor zaten, ben canli canli yasadim hatta, hem de Istanbul/Tukiye'nin en iyi devlet universitelerinden biri, gonul ister ki kanitlariyla acikla ama universitenin adi bes paralik olur bir de basima bela almak istemem. Sonucta hangi universite o kadar da onemli degil, yukarida 50 kere dedigim gibi ogrencinin hayata bakis acisi onemli, universiteyi bir arac olarak goruyorsan netten 200$'a Harvard diplomasi bulmak cok kolay hem de cok gecerli yani gidersin Afrika'ya paraya para demezsin.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Bahsettiğim olay benle alakalı birşey değil yanlış anlaşılmasın, okulu polis bastı onu biliyorum soruşturma başlatılmıştı ama yargıda ne oldu bilmiyorum, basına yansımadı.[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Divin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: UnKnownTR, 15 Ağustos 2004 10:33 tarihinde demiş ki: ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi? Kimsenin anlamayacağını düşündüğün bir konu hakkında +1 yapmışsan yok ama alıntı yaptığın şey hakkındaysa var, lol .. Burda böyle anca +1 yaparsın, gidip kendi gözlerinle gör diyorum, herkes nesnel olarak kendi gördüğünü söylecek burda sana gelmiş hala bilgim var mı yok mu soruyosun.. Kardiş allah sana hayatında kolaylık versin ne diyeyim...
fab Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 bilgi vcd ile sabancı arasında ki fark sabancının daha sanatsal yöne ağırlık vermesidir. Ama bu seferde öğrencilerinin bilgi ile yarışamayacak kadar kötü grafik çalışmalara sahip olduğunu görebilirsin. Bunun nedeni bilgi'de ki kadar uygulama ve teknik derslere sahip olmamalarıdır. Bence ders programlarını ve bu derslerin sonucunda ne gibi çalışmalar çıkmış bir incelemeye al derim. diğer üniversiteler de ki görsel iletişim bölümlerini bu sınıfa dahi almıyorum. O derece yani.[signature][hline]mesela beş
Core Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Divin, 15 Ağustos 2004 13:55 tarihinde demiş ki: said: UnKnownTR, 15 Ağustos 2004 10:33 tarihinde demiş ki: ne icin +1 dedigim hakkinda bir bilgin var mi? Kimsenin anlamayacağını düşündüğün bir konu hakkında +1 yapmışsan yok ama alıntı yaptığın şey hakkındaysa var, lol .. Burda böyle anca +1 yaparsın, gidip kendi gözlerinle gör diyorum, herkes nesnel olarak kendi gördüğünü söylecek burda sana gelmiş hala bilgim var mı yok mu soruyosun.. Kardiş allah sana hayatında kolaylık versin ne diyeyim... ben bircok univ'i zaten gordum konustum. ancak istanbullu olmamamin bir dez avantaji var. Buradaki arkadaslara da danismak istedim ancak sen burada kulhan beylik tasliyorsun soyle yap boyle yap diyorsun! Ben ne yapacagimi bilirim! Ben sadece patilerin yorumlarini ogrenmek istedim! Tabiki biri suraya git dediyse direk gitmem arastiririm. Zaten boyle birsey dusunemiyorum bile ama sen dusunmussun, cok enteresan.Sende hafif boyle davranislar var galiba..
Ravenloft Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2004 said: Infeqted, 13 Ağustos 2004 00:29 tarihinde demiş ki: koc ile sabancinin niyeti farkli sabancinin %53 u burslu kocta %15 kocta kuafor var, ritz'in altindaki mekanlardan var, porsche dolu otopartki var sabancinin yemekhanesi var turkiyede daha cok para ile donen universite yok. imkanlari daha genis universite yok. ders calismaya daha uygun kampus sunan universite yok. egitim gorevlileri daha kaliteli yad daha sektorun icinde olan universite yok. hem parali girmis hemde buslular arasinda daha iyi denge kurulmus universite yok. turkiyede ogrencilerine bu kadar iyi teknolojik alt yapi sunan baska universite yok. yani turkiyede sabanci'dan daha iyi universite yok. Arkadas bisey sorcamda birde git biraz Bilkent hakkinda bilgi toplada sonra bu imkanlari daga genis uni filanda yok muhabbetine sonra gir...... Turkiyede en iyi Muhendislik bolumleri ve imkanlari bilkenttedir.. Buna tabiki benim lafima inanmak zorunda deilsiniz onun icin koc veya sabancida okuyan varsa gitsin kendi muhendislik bolum baskanlarina samimi bir dille sorsunlar Bilkent bizden daga iyimi diye o zaman asil cevabi alcaklardir. ozel okulda bilkentin ustunlugu tartisilmaz. [Bu mesaj Ravenloft tarafından 15 Ağustos 2004 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Ravenloft tarafından 15 Ağustos 2004 17:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar