Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klima ve ön camın dışarıdan buğu yapması

gleoddyn

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Senin camın ısısı ile dış ortam sıcaklığı arasında yüksek fark olduğu sürece ve hava da bu kadar neme sahipken o terlemeyi engellemenin tek yolu;
-fan hızı veya yönlendirmesini değiştirmek.

Fan hızını düşürürsen içersi ısınır. O sebeple hava girişini daha homojen dağıtmalısın. Yan kelebekleri de ben cama yönlendiriyorum. ortadaki çıkışları ise birbirlerini kesecek şekilde yukarı çeviriyorum. Ayaklara da hava verdiğimde rahat oluyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Olayın oluşumu:
-Cam çok soğur (ortamdan daha soğuk hale gelir)
-Havadaki nem soğuk yüzeye temas ettiğinde yoğunlaşır
-Yoğunlaşma arttıkça yüzeyde terleme oluşur.

Bakınız tek camlı evlerde kışın camlarda oluşan su zerrecikleri.
Bakınız kışın araç içersinde camlarda iç tarafta oluşan su zerrecikleri.

Yaz için müdahale edilebilecek tek faktör camın sıcaklığı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Çözümü var aslında. Otomobil malzemeleri satan yerlerde bulabileceğin özel silecek suları var. Renkleri aynı cam-sil gibi. Normalde silecek suyuna döktüğünde hem antifriz görevi görüyor, hem temizliği daha iyi yapıyor. Temiz bir bezle cama içten ve dıştan tatbik ettiğinde ise temizlikle birlikte buğu oluşumunu da engelliyor. Kışın motor ısınana kadar cam içten çok buğu yaptığı için deli oluyordum. Sonra bizdeki o suyun şişesini okudum öylesine tesadüfen öğrendim. Yaptığımda işe yaradı bayaa hiç buğu oluşturmuyordu. Dıştan da aynı işi görecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

1 serisinde yoktu bu sorunum. cama bile ufletsem gene de yapmiyordu. ustelik icerisi cok guzel soguyordu, yani klima gucsuz degil.

halbuki yeni arabada bende de camda terleme var. icerisinin soguklugu farkli degil, cama ufletmesem bile gene bir miktar terleme oluyor.

cam dedigin seyin farkli modellerde ayni ureticinin urunu olmasina karsin isi iletkenligi degisiyor mu yahu?
Sosyal ağlarda paylaş

camin altindaki gogus izgaralarin cama olan acisiyla alakasi var benim gozlemlerime gore.

tatli bi aciyla yalayip gectiginde isi cam boyunca homojen dagiliyor ve cam boyunca devam edip tavanla birlikte ortama karisiyor hava.

dik olanlarda tam ufledigi nokta terliyor, cok buyuk ve yatik camli araclarda sikca gozluyorum bu problemi. hatta ilk sorumda peugeot mu diye sorumda da bu sebepdendi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Nice lüks jip ve sedan'da bu sorunu gözlemledim dün. Ben şimdiye kadar hiçbir aracımda böyle bir sorun yaşamamıştım. Hatta kelebek camları buğulu tipler(Volvo S80 ve Mercedes E) gördüm.

Ayarlar Auto-22°C(min)

Kuzenim 18°C yapıp ön cama full diye ayarlayınca bu sorunu yeni Fiesta'sı ile yaşıyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...