Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal Klima

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilgisayarım oturma odasında, evin en çok güneş alan odalarından birinde yani. Bilgisayar da bilgisayar hani, o yüzden saç kurutma makinesi gibi sıcak hava veriyo fanlardan. Tahmin edeceğiniz gibi cehenneme dönüyor oda.

Vantilatör falan idare ediyodum, bu yaz o da kesmez oldu.

Klima taktırayım diyorum, oda çok küçük olduğu için monte edileceği tek yer kafamın üstüne denk geliyor, çarpılırım diye yaptırmıyorum.

Bugün bi AVM de gezerken bi stand gördüm. Doğal klima diye bi makine satıyolar. Anlık hevesle aldım bi tane getirdim eve.

İçini açınca sinirlendim. Bu kadar adi bi mekanizmaya bu parayı mı verdim diye. İçinde bildiğin vantilatör var çünkü.

Tek farkı vantilatör pervanesi lastikle su pompasına bağlanmış. Vantilatör döndükçe su pompası hazneden su çekip cihazın arkasında duran radyatör kılıklı filtreyi ıslatıyor. Islak filtreden geçen hava öbür taraftan soğuk bi biçimde çıkmış oluyor.

Suyun buharlaşmasından faydalanarak soğutuyor yani...

Bu kadar basit bi düzeneğin bu kadar etkili olacağını hiç düşünmezdim. İnanılmaz birşey ya, koydum kenara püfür püfür soğuk hava üflüyo...

Çok enteresan...
Mesaj tarihi:
Yaşlı baba bazen iyi bazen kötü lan.

Klima almak istiyo senelerdir, artık parası mı fazla geliyor nedir. Yıllardır tam alıcak, "ya şimdi o bizi çarpar soğuk sıcak hasta eder" deyip almıyor. Vay arkadaş.
Mesaj tarihi:
bizim eski evde klima vardı açamıyorduk. Hepimiz hassas insanlarınız hemen hastalanıyoruz =) Şimdiki evde yok. Taktırmıyorlar benim başımı çok ağrıtıyor bizimkilerde hemen hasta oluyor. Aslında tavana vantilatör takıp kullanmak lazım o zaman yumuşatıyor havayı. Genelde de böyle kullanılması gerekiyormuş klimanın.

şimdi vantilatörle idare ediyorum ama gadgetlara da ihtiyacım var. Yarın 53 derece mk. :s
Mesaj tarihi:
SeaGle said:

Yaşlı baba bazen iyi bazen kötü lan.

Klima almak istiyo senelerdir, artık parası mı fazla geliyor nedir. Yıllardır tam alıcak, "ya şimdi o bizi çarpar soğuk sıcak hasta eder" deyip almıyor. Vay arkadaş.

kapıyı açarız tüm ev soğur de alır.
Mesaj tarihi:
Abi aslında klima bana da bayaa zararlı. Sinüziti olan adamın ağzına ediyor klima. Bizim sınıflarda klima var, yaz okulu başladığından beri haftada 2 gün baş ağrısı çekiyorum. Bi de merkezi yapmışlar hepsini. Sınıftaki kumanda ile sadece fan hızını ve açma-kapama olayını kontrol edebiliyorsun. 23 dereceye ayarlamışlar direk fena yapıyor sınıftan çıkınca.
Mesaj tarihi:
Vantilatöre inanmıyorum, ama bi güç var abi

Vantilatör iyidir cidden. Eskiden ne çok oynardım lan parmak sokardım tellerin arasından pıtpıtpıt deyü. Başka bi topik içinde de demiştim hatta galiba.
Mesaj tarihi:
benım odamdan kötü oda yok bence.
kışın evdeki en soğuk oda.
yazın evdeki en sıcak oda.
büyük diye bu odayı seçtim, seçmez olaydım.

soğumuyo lan, hep sıcak. bıktım.

edit : araya kaç post girmiş.
birisi odasıyla hava atmış ondan odama bi kin kustum sdfsd
Mesaj tarihi:
250 ye aldım ucuz birşey değil yani... Mekanizmasını görünce buna mı verdim lan bu kadar parayı dedim...

Kullanınca ama sözümü geri aldım işte çok başarılı bi alet...

Klima gibi odayı soğutmuyor malesef. Ama önünde durursan sıcak falan bırakmıyor.
Mesaj tarihi:
oha abi. o sikko alete 250 lira mı verdin ahahahah. git dandik bi klima al daha iyi. en azından teknolojisi var maliyeti var yani ahaahahah

allah bilir bu geçen çocuklar duymasındaki havuçla reklam yapan o markadan almışsındır bi de askjdasldş
  • Yeni Oluştur...