Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal Klima

Aldarion

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarım oturma odasında, evin en çok güneş alan odalarından birinde yani. Bilgisayar da bilgisayar hani, o yüzden saç kurutma makinesi gibi sıcak hava veriyo fanlardan. Tahmin edeceğiniz gibi cehenneme dönüyor oda.

Vantilatör falan idare ediyodum, bu yaz o da kesmez oldu.

Klima taktırayım diyorum, oda çok küçük olduğu için monte edileceği tek yer kafamın üstüne denk geliyor, çarpılırım diye yaptırmıyorum.

Bugün bi AVM de gezerken bi stand gördüm. Doğal klima diye bi makine satıyolar. Anlık hevesle aldım bi tane getirdim eve.

İçini açınca sinirlendim. Bu kadar adi bi mekanizmaya bu parayı mı verdim diye. İçinde bildiğin vantilatör var çünkü.

Tek farkı vantilatör pervanesi lastikle su pompasına bağlanmış. Vantilatör döndükçe su pompası hazneden su çekip cihazın arkasında duran radyatör kılıklı filtreyi ıslatıyor. Islak filtreden geçen hava öbür taraftan soğuk bi biçimde çıkmış oluyor.

Suyun buharlaşmasından faydalanarak soğutuyor yani...

Bu kadar basit bi düzeneğin bu kadar etkili olacağını hiç düşünmezdim. İnanılmaz birşey ya, koydum kenara püfür püfür soğuk hava üflüyo...

Çok enteresan...
Sosyal ağlarda paylaş

bizim eski evde klima vardı açamıyorduk. Hepimiz hassas insanlarınız hemen hastalanıyoruz =) Şimdiki evde yok. Taktırmıyorlar benim başımı çok ağrıtıyor bizimkilerde hemen hasta oluyor. Aslında tavana vantilatör takıp kullanmak lazım o zaman yumuşatıyor havayı. Genelde de böyle kullanılması gerekiyormuş klimanın.

şimdi vantilatörle idare ediyorum ama gadgetlara da ihtiyacım var. Yarın 53 derece mk. :s
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aslında klima bana da bayaa zararlı. Sinüziti olan adamın ağzına ediyor klima. Bizim sınıflarda klima var, yaz okulu başladığından beri haftada 2 gün baş ağrısı çekiyorum. Bi de merkezi yapmışlar hepsini. Sınıftaki kumanda ile sadece fan hızını ve açma-kapama olayını kontrol edebiliyorsun. 23 dereceye ayarlamışlar direk fena yapıyor sınıftan çıkınca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...