mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=OIP38eq-ywc yapanların eline sağlık. klip gerçekten muhteşem olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 seni seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brobding Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Gerçekten güzel. Sağolasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 dashersw şöyle bişi hazırlamıştı eskiden: http://maxgeyique.armaganamcalar.com/dosyalar/filmler/07_fizbaniation.wmv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 1 hafta önce irandan gelmiş birisi olarak diyorum ki bu video yu iranda çekselerdi gayet takdir ederdim kendilerini. Oradaki siyasi islamcıların halk üzerindeki gücünü gördükten sonra bu video bana tırı vırı geldi. Birşeyler başarmak istiyorlarsa ülkelerinde bunun mücadelesini versinler yabancı ülkelerde yaşayıpta sallamak kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 iran'da yapsalardı demekte kolay. adamlar bunu iran'da yaşarken yapsalardı şu anda 1 haftalık cesetleri ibret olsun diye en buyuk meydanda asılı olarak duruyo olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Adam irandan geldiğine göre biliyordur onu, mühim olan o baskıyı yaşayıpta böyle isyan edebilmek diyor. Zor diyorum bende :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 dandik olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 EĞer iranda aynı baskıyı yapan şah rejimi olsaydı, ateşli ABD kuklası olarak, bu sevgili arkadaşımız "Shah leave those kids alone" diye bir klip çekemezdi. Allahtan İran ABDnin müttefiği değil, böylece özgürlüğün tadına varabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Evet İran'da insanlar çok özgür, yaşasın şeriat! Woohooooo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Nilep yazdığımdan çıkarttığın anlam enterasan, Şu an İranda yapılan baskıyı şah rejimi yapsaydı dedim, İran özgür demedim. Dikkatli oku. ii çocuk ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 bir tek bana mı çok yapmacık ve çirkin geldi ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 19.yy'da, Özgürlükçü Avrupa, meşrutiyet gelince tüm sorunlarımız hallolacak, diyip Paristen Osmanlıyı eleştiren lümpen jöntürklerin 20.yy versiyonu. Hayır bunun manası şudur, bizim ülkemiz baskıcı ve geri bir ülke, ey Avrupalı mükemmel insanlar gelin kurtarın bizi. Taptıkları batı Zaten İranın ağzına s..mıştır on yıllarca, pul basmak bile özelleştirlip batılı şirketlere verilmişti, Sırf sosyalist diye, petrol kaynaklarını kamulaştırıp İrana kazandıran laik Musaddık Şah bizzat CIA darbesiyle devrilmişti, çok sevdikleri ABD tarafından. Bunların gidip Forumlarda "please save us from islamist AKP government, we are secular and afraid of them" diye ağlayan liseli veletlerden farkı yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Kandi güçleri yetmiyor koca rejimi devirmeye, en azından bir mesaj iletmeye çalışıyor adamlar. Bence gayet takdir edilesi bir davranış yaptıkları. ABD'den yardım isterlerse saçma olur tabii ki ama sonuçta din faşizanlığının durdurulması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Kime mesaj iletiyorlar? Kendi ülkelerine zarar vermekten başka yaptıkları birşey yok. İranda devrim olursa tekrardan, bu vidyolarla olmaz, Nasılki bu molla rejimi halk devrimiyle geldi, tekrardan bir devrim olur öyle gider gene. Kendi ülkesini, vaktinde o ülkeye tecavüz edenlere şikayet eden ahmak bir topluluk sadece. Ha bu vidyolar ne zaman işe yarar? Yarın bir gün İsrail veya ABD İranı bombardıman etmeye karar verip şehirleri dümdüz ederse, zaten onlar baskıcı, pis kaka insanlar biz aslında medeniyet götürüyoruz demelerine ancak yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
travisbickle Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Efrasiyab said: 19.yy'da, Özgürlükçü Avrupa, meşrutiyet gelince tüm sorunlarımız hallolacak, diyip Paristen Osmanlıyı eleştiren lümpen jöntürklerin 20.yy versiyonu. Hayır bunun manası şudur, bizim ülkemiz baskıcı ve geri bir ülke, ey Avrupalı mükemmel insanlar gelin kurtarın bizi. Taptıkları batı Zaten İranın ağzına s..mıştır on yıllarca, pul basmak bile özelleştirlip batılı şirketlere verilmişti, Sırf sosyalist diye, petrol kaynaklarını kamulaştırıp İrana kazandıran laik Musaddık Şah bizzat CIA darbesiyle devrilmişti, çok sevdikleri ABD tarafından. Bunların gidip Forumlarda "please save us from islamist AKP government, we are secular and afraid of them" diye ağlayan liseli veletlerden farkı yok.. hayır anlamadım ki ne yapsın adamlar. persepolis'i izlediyseniz, veyahut biraz araştırma yaptıysanız bilirsiniz. iran'ın kökenlerinde bu rejim, bu anlayış yok. adamların 30-35 yıl önceki hali, bizim şu an ki halimizden daha modern. durum böyle olunca adamlar tabi ki tepki gösterecek. iran'a gitmedim, görmedim ve bilmiyorum genel işleyişi. ancak adamların saç traşına bile karışıldığı, biriyle dans eden bir kadının kırbaçlandığı bir anlayış var şu an. biraz empati yap, kendini koy yerine. adamlar senin gibi "zaaaaaa XD çok komik " diye takılamıyor. korkunç baskı, korkunç şiddet.. bir şekilde tepkilerini gösterebilmeleri oldukça önemlidir yöntem ne olursa olsun. ha, şuna katılırım, bunu kendi ülkelerinde yapsalardı daha güzel olurdu. victor jara örneği var sonuçta. ama onun sonunu da biliyoruz. bu yüzden cesaret edemiyorlar diye suçlayamayız adamları. buna avrupalı mükemmel insanlardan yardım isteği yerine, dünyaya sesini duyurma isteği olarak bakmak lazım. nasıl biz bir önceki seçimlerde akp %50 oy alınca " ben o iki kişiden biri değilim." dedik, onların da çabası aşağı yukarı budur. seçimlerde %90 küsür oy olan ahmedinejaddan, ayetullahtan, kısacası baskıcı rejimden rahatsız olduklarını, iyi ya da kötü bir şey yapma amacında olduklarını göstermeye çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Hey U.S.A. save us! mı diyorlar videoda? Adamlar dünya insanlarının ortak dilinden (pink floyddan :P ) konuşarak tepki gösteriyorlar. Kendi ülkelerine zarar veren dinci faşist yönetimleridir, bu çocukların yaptığı ülkelerine zarar veren bir şey değil. Bu bahane de olmaz, orada faşist İslam yönetimi olduğunun herkes farkında, sadece bu çocukların videosu bahane olmaz ve çocuklar da bu yüzden suçlanamaz yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 35 yıl önceki modern rejim şu anki rejimden çok daha baskıcı bir rejimdi. İranda millet kıtlıktan geberirken Şahın 100lerce milyon doları sırf basit bir şölende harcadığı, İranın tüm yeraltı ve üstü zenginliklerinin Tamamen İngiliz ve Amerikan şirketlerinin kontrolünde olduğu bir dönemdi. Sırf insanlar açlığa karşı eylem yapıyor diye, Cuma namazlarından sonra camiden çıkan insanların rastgele seçilip 1000lercesinin enseden kurşunda öldürüldüğü bir dönemdi. Bir takım zenginler, aristokratlar ve generaller ülkenin kayağını yerken halkın nefesi kokuyordu. İran devrimi silahla veya başka birşeyle olmadı. Humeyni Tahran havaalanına indi, milyonlarca kişi desteklemek için meydanlara döküldü. Şahın emri doğrultusunda ordu tankları halkın üzerine sürüp kurşun saçmayı reddetti, ve devrim öyle oldu. Sonra şah ve diğer ekmek bulamazlarsa pasta yesinler'ci grup Batıya kaçtı, mollalar iktidara geldi. Sonrasında iş başka yöne döndü tabi, ama şunu kabul etmek lazım, İranın şu anki rejiminin tek sorumlusu 35 yıl önceki modern denilen rejimin suçudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Çok güzel yazmışsın da sonuçta şu anki rejim de çirkin ve bu videoyu hazırlayanlar da dünyaya seslerini duyurma hakkına sahipler. İmkanım olsa kendi ordumu toplar girer deviririm o faşistleri. lol bunlar bi tane video hazırlamış çok mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Devirmek varda, İranında çoğunluğu oluşturan alt kesim ne düşünüyor oda var.. Ahmedinejad orduyla gelmedi iktidara, seçimle geldi. İrandaki rejim bir kısım genç için baskıcı evet, ama radikal bir destekleyici kitleyede sahip, behiç militanları, SAVAK, mollalar vs. Batı hayranı, özgürlük çığlığı atan American way of life'ı savunan baya bir kesim olduğu kadar, onun tam karşısında olan en az o kitle hatta dahada büyük bir kitle daha da var İranda. Nüfus 120 milyon orada, dünyanın gözüne çarpan batı taraftarı kesimin sesi, kırsalda yaşayan veya şehirde yaşayıp sesini çıkarmayan rejim destekçisi olan tonla adam var. Ülkenin rejimi ancak iç bir darbeyle değişebilir, halk tarafından, yoksa dışardan gelen bir şiddet yoluyla ancak geçici olur, eski rejimin daha beteri kurulur baskı çekildiği anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Efrasiyab'ın son mesajı oldukça doğru. sokma akılla olacak iş değil bunlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 İnsan haklarına aykırı olan tüm rejimle devrilmek zorundadır. Öyle yada böyle. Bence, dünyadaki en kutsal şey de insan haklarıdır. Çünkü bir Tanrı var mı yok mu bilemeyiz. Sadece inanabiliriz. Ancak insan olduğumuzu biliyoruz. İnsanca yaşamaya hakkımız var. Her türlü baskıcı, faşizan, totaliter rejim devrilmelidir diye düşünüyorum. Bu gençler de kendilerini ifade etmişler. Etkilidir, etkisizdir orası ayrı. Ama seslerini duyurmaya çalışmışlar. Takdir ediyorum kendilerini. Öyle işte, farklı düşünüyoruz sonuçta baya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 İnsan hakalrına aykırı rejim diyorsunda, ona kim karar veriyor? Saddamın rejimi insan haklarına aykırı bir rejimdi, ama tüm hayvanlığına rağmen o bile 5 yılda 1 milyon Iraklıyı öldürmeyi başaramadı. Ha sorsan gidip sokaktaki ıraklıya, ABDnin altındaki bol insan haklı rejim yerine, Saddamın çeneni tuttuğun sürece normal bir hayat yaşayabildiğin diktatörlüğünü tercih ettiğini söyler sana. İranda insan haklarını kim savunacak? şu an İrana İnsan hakkı diye çırpınan ABDde yaşayan iranlı göçmenler, zamanında İranın elit oligarşisiydi. Ve tek yaptıkları sesini çıkaranı kurşuna dizdirip, balolarla ziyafetlerle günlerini gün etmekti. İdealizm güzelde, realizm farklı işler. Bugün İranda rejimi ancak ABD değiştirir, ABD geldiği anda İranda zaten 1-Hükümet ABD kuklası olur, tüm yerel kaynaklar ABD özel şirketlerine geçer, muhtemelen politikacıların kurduğu şirketler. 2-İranda yaşayan en az %60lık bir rejim destekçisi kısım iç savaş çıkarır. İran Iraka benzemen tırt bir ülke değil 3bin yıllık kültürü var. O yüzden şu anki şartlarda yapılabilecek birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 E tamam ben de ABD Irak'ta çok insan haklarına uygun davranıyor demiyorum. Ona kim karar verecek saçma olmuş, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi diye bir şey var. Evet belki şu anda yapabilecekleri pek bir şey yok ama bu durumu kabullenip susarak o iğrenç yaratıkların ekmeğine yağ süreceklerine seslerini duyurmak için küçük küçük de olsa çabalıyorlar. Bu da saygı duyulacak bir şey diye düşünüyorum. Sistemi beğenmiyorken, değiştirmeye gücüm yetmez diyip oturan adamın kendine saygısı olabileceğine de inanmıyorum şahsen. En azından bir şekilde dikkat çekmişler ki Türkiye'deki bir internet sitesinde hakkında konu açıldı, tartışılıyor falan.. İdealizm ve realizm tabii ki çok farklı ancak kabullenip oturmak da doğru değil bence, az da olsa çabalamak lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Allah rızası için abi, Evrensen insan hakları bildirgesini kim takar? Daha 10 yıl önce Saray bosnada BM güçlerinin koruduğu Boşnakları Sırplara terkeden avrupa mı(Srebrenitza katliamı) Sırf ingiliz kumaşına rakip diye 100bin hintli dokumacının elini kesen İngiltere mi? 1962de CEzayiri soykırımdan geçiren Fransa mı? 4 milyon yahudiyi fırınlayan Almanya mı? Libyada toplama kampları kurup binlerce libyalıyı çölde ölüme terkeden İtalya mı? Japonyanın teslim olacağını bildiği halde 2 atom bombası kullanan demokrasi havarisi ABD mi? Yarın bir gün TR süpergüç filan olur, o zaman belki düşünülür bugüzel hakların uygulanamsı, ama o zamana dek kimin borusu öterse onun sözü geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar