Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Vingthor said:

Cuce said:

o bile counterlamıyoki. ufak haridata 8 poola yetişmiyo zealot

Probe koymayi falan denedim bugun 2 3 tane. Yok yani chrono boostu zealota basmama ragmen yetismiyor. Yapilacak tek sey 2 pylon 1 gate atip kapiyi tamamen kapamak olabilir mi? Pylon yikmaya calisirken zerglingler stalker ciksa bitane pylon yatar dimi stalker 6 zerglingi indirene kadar?
1 forge 1 gateway 1 pylon dene
Mesaj tarihi:
aynen forge ile kapıyosun kapamasan bile canon atmıştır diyip korkuyo girmeye biraz :)

6da s.pool atip all in gelen arkadaşlar var onlari bile tutulabiliyo bi şekilde ya. ztn sonra phoenix gördüğü an gg veriyo :)
Mesaj tarihi:
zealot probe mikrosuna alisti elim baya.zerg rush oyunlarin yuzde doksanini aliyorum artik ama proxy rush hala durdurabildigim birsey deil. Ha bide marine rush. Kopek gibi mikro kasmama ragmen biryerde overpower oluyor atamiyorum baseden sonra gg
Mesaj tarihi:
Şu Zealot çıkış süresinin artmasıyla birlikte 6poola 1v1 haritada neler yapacağımıza dair fikri olan var mı. Zaten zor yetişiyor zealotlar en hızlı şekilde yapılsa bile, hatta illa ki probe'lara kalıyor iş çoğu zaman. Şimdi direk forge dikip mineral line'ı cannonlarla koruma altına almak geliyor aklıma, ama o da denenmeden yapılacak bir şey değil, neyse göreceğiz inşallah ne olacağını. Belki 5 saniye çok etkilemez CB ile..
Mesaj tarihi:
6 pool bişi dğeil, adam 6 pooul ypatığında zaten yetişmiyo zealot 8 poola bile yetişmiyoda. 6 pool dan sonra sen 3 probe kaybedersen cok sorun değil, eşit olursunuz yine. sorun 8 ppol ve davamı zaten.
Mesaj tarihi:
6-8 pool = işçileri iyi kullanabilme direk.
gerekenden fazla işçi çekmiyceksin mineralden yoksa ling gelmeye devam ettikçe paradan gg olursun.
linglerle kapışan işçilerden hp si azalanı mineral'e geri yollıycaksın.
bir de eger 1v1 harita ise zaten pylon atan probe'un scout'a gidip görmüş olması gerek ling rush'ı. işçilerle kapıda karşılarsan dar alanda arkada bekleyen ling olacagından daha uzun süre oyalamış oluyosun. cüce'nin dedigi gibi 2-3 probe kaybetsen bile zaten rakibinde de az drone oldugundan bir zararı olmuyor.
sonra da zealotlar zaten her türlü hakkından gelir linglerin.

zaten diamond da bana hiç denk gelmedi ya 6-8 pool yapanlar.
arada 10 pool 45682 ling gelen oluyor başta onu da bertaraf edince roach'a dönüyolar zaten.
Mesaj tarihi:
Evet zaten şuan 6 poola karşı çözümler var. Ancak zealot süresi 38 olunca bazı haritalarda özellikle yetişemeyecekler. Scrap station, metropolis(eğer yakın baselerse) gibi. Her zaman zerglerle oynarken gerçi 10 gate yapmak zorunda hissediyorum kendimi, çünkü %70 6pool deniyorlar denyolar, her seferinde de niye 2 gate zeal rush yapmadım diye kızıyorum kendime.

8pool yapacak olursa en azından ekonomiyi bozmadan builde devam edebiliyorsun o güzel, ama tam scout ettiğin sırada pool bitmişse(muhtemelen 10-11 supply olacaktır senin), ve eğer hala gate yoksa başın belada demektir hani. 8poola 12gate zar zorda olsa yetişiyor yine bir yerde. 6poola 10 gate yapmazsan cidden dert oluyor, o da içgüdüye kalmış biraz. Şimdi hakkaten 38 saniyede zealot çıkması çok bükecek belimizi söylüyorum.. Gerek oyun başında gerek ortalarında.
Mesaj tarihi:
Az önce protoss amcamın bir tanesi kapısını kapatmış, ben de zergdüm, roachlarla dayandım kapısına içeri girmedim sadece yığdım öylece. Sonra o içerde void ray yapıyorum hihihi diye düşünürken ben de 3 exp alıp mass mutalisk + corruptor bastım.
Mesaj tarihi:
cannon rush yapan adamı görmeme salaklığına rağmen base trade ettim ve 3 saat süren inatlaşıp çıkmama challenge ını başarıyla kazandım

http://www.mediafire.com/?9481fvgj1tc3tw4

not:sonra 2:40 saatte hiç hareket yok
Mesaj tarihi:
80 vuruyo, yarısını vursa gerisi kacsa 40. 3 targeta vursa 120. emin ol bi combatta stalker 120 dmg vermez mutalara. 12 atıs yapması lazım.
üstüne o 120 dmg'ı ilk 2 saniyede vermek var 20 saniye boyunca yavas yavas vermek yerine. birde mutaların stormdan kacmak icin zaman harcayıp sana saldırmadığınıda hesaba kat işte.

her şekilde güzellikler seninle olsun storm.

edit: tabi öble saylara takılmamak lazım. biraz zorlayın templar tech gitmeyi, kurcalayın nasıl oluyo. hoşuınuza gider gitmez, hissiyet meselesi.
Mesaj tarihi:
savusturmada falan cok iyi high templar okde sonrasinda is yapmiyor beni o sinir ediyo. Bide ht ciktigi anda storm hazir olsa ne guzel olurdu. Cikarmak cok zahmetli ya. Templat arch kur uzerine ht kur uzerine upgrade'ini bas falan. Sonra storm atip baksin fight boyunca. Fb'de cok basarili gerci

Sc1'de archonlardan ne guzel tank olurdu. Sc2'de tanklikta yapamiyor. Daha solid unit tercih ediyorum ben genelde o yuzden sorduydum phoneix+void nasil olur diye?
Mesaj tarihi:
Templar biraz yavaş çıkıyor ama mass muta da yavaş çıkar. Zerg'u erken oyunda zealotlarla contain ederseniz ve expansion'ı geç aldırırsanız templar muta'dan biraz geç çıkar. Templar'ın en güzel olayı, bütün upgrade'lerini yapınca, daha yeni warp olduktan sonra bile storm atabilmesi. Mid game'de pek işe yaramaz ama late game'de 1-2 warpgate'i açık bırakıp harass geldiginde tempları dogru yerde basmak mobil mutaya karşı işe yarıyor.

Ya da baştan phoenix basıp, zerg'un spore/hydra/queen üçlemesinden birini basmasını sağlayacaksınız. Muta daha gelmeden üç tane phoenix basabilirsiniz, zerg önlem almazsa otomatik win alırsınız.

Void ray muta'ya karşı charge olmadan pek işe yaramaz ama phoenix agır eziyor muta'yı sadece kitelamayı bilmek lazım.

Bir de unutmayın, muta aslında harass taktigidir. 10-20 tane olana kadar muta stalker'a ya da phoenix'e cok agır ezilir ve 10-20 muta yapması da biraz uzun sürer. Bu nedenle, en güzeli savaşı zerg'un kapısına getirmek, brute force ile expansion'ını ya da spire'ını vs. temizlemek.
  • Yeni Oluştur...