Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BaaL said:

aynen valla.
1900zerg 2050 terran yenip
gidip platin protoss'a yeniliyorum 2 kere üstüste

bana niye yenilmiyorsun :/ 1800 küsür rating oldu hala plattayım

/rage
Mesaj tarihi:
novandaz said:

Soimyr said:

PvP kolay, adam 4wg gidiyorsa 2 gate + immortalla def, adamın orduyu yenditen sonra counter push.

Adam colossus gidiyorsa immortalla timing atack = gg

Yok gg edemezsen adam savunuyorsa, 1 cycle immortal basma, go nexus, ekonomik avantajın olsun adamı outmacro et. Adam 1-2 colossus la cıkmaya calısırsa, sadece colosusları snipe et, ondan sonra baseden reinforce et adam containde kalsın.

PvP cok basit bi matchup bence.

ne güzel anlatmışsın ya ben hiç beceremiyorum :)

colosus basan adama daha cok colosus basacaksınız. immortal anca başta 4 gate falan getiren adamın stalkerlarını temizlemek için
Mesaj tarihi:
PvZ düzelsinde, pvp nin daha zevkli bir matchup olması icin beklemeye razıyım.

Birde çabuk bitmeyince pvp zevkli oluyor, şekil a) daki gibi

http://www.sc2replayed.com/replays/103750-1v1-protoss-lost-temple

cok eglendik adamla, hatta oyundan sonra f add e ekleyip muhabbet ettik falan, pvp practice partnerim oldu falan.
Mesaj tarihi:
Forcefield atıyorum zaten, hatta ilk gelen bir avuc roach ölüyor, herşey muhteşem.

öldükten 20 saniye sonra kadar 15 tane daha geliyor.

Onu da probelar mrobelar derken kurtarıyorsun çılgın microyla.

MUTAZ. MUTAZ EVERYWHERE.
Mesaj tarihi:
Ben artık riske atmıyorum, her zerg mutaling gidecekmiş gibi davranıyorum. Direk 2 gate-twilight-blink-4wg push. Mutaling gitmişse eğer çok zor olmayan bir blink mikrosuyla yenebiliyorsun rahatça. Ha hydra görürsen kaç, o zaman mümkün değil tutmuyor. En azından 1600-1700 seviyesinde rahatça tutuyor yani.
Mesaj tarihi:
Soimyr said:

yalnız 2gate twilight giderse mass zerglinge karsı cok savunmasız kalıyorsun.

Özellikle ona karşı güçlü oluyor. İçim rahat etmezse 1 forge 1 canon daha atarım zaten.
Mesaj tarihi:
ya böle hani ne diyim o kadar bok atılıyor. fakat high tech unitler neler bi düşünün.

colossus+carrier

hadi mid'e kadar mass'le kotardın stalker+zealot falan tech sevmeyen adamsın diyelim late'de illa basmak zorundasın tech.

ki high templar yine high tech gibi çıkarıp kullanana kadar yaptığın masraf upgrade falan bazında.

şimdi bu iki high tech buildine bakınca

robotic = obs + immortal
stargate = phoenix + void

şimdi hangisi mantıklı obs+immortal çıkarmak mı mid'e kadar
yoksa phoneix+void'den herhangi birinden 5-6 tane çıkarabilmek mi? void eskisi gibi olsa yine ok.

ben daha karşımda carrier basan adam görmedim. ciddiyim. 250 maç oynamışımdır daha bir kere carrier göremedim mesela pvpde.

onun dışında ben bir kere xunnla oynarken bastım oda öle bişiler deneyelim diye girdik orada bitek.

e void gereksiz işe yaramıyor. bi oyun başında 5-6 işçi kesicem diye obs'u immortal'ı mı bırakayım phoenix için?

yani başka birşey basabilecek opsiyonu verseler colossus çıkmassın her matchup'ta.

void nerf'ünden önce hele bu kadar tek düze değildi protoss.
  • Yeni Oluştur...