Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Az önce farkettim, 2 gate-twilight gidip direk cb ile blink rushlarsanız karşıdaki zergin tam spire'ına yetişen çok güzel bir timing atak oluyor. Bilmiyorum belki daha hızlı spire çıkılabiliyordur ama 6.dakika da spire çıksada 13-14 blink stalkerı alamaz heralde. 2dir zerg yeniyorum şenlendim ulen
Mesaj tarihi:
bakas said:

Az önce farkettim, 2 gate-twilight gidip direk cb ile blink rushlarsanız karşıdaki zergin tam spire'ına yetişen çok güzel bir timing atak oluyor. Bilmiyorum belki daha hızlı spire çıkılabiliyordur ama 6.dakika da spire çıksada 13-14 blink stalkerı alamaz heralde. 2dir zerg yeniyorum şenlendim ulen

Allah 3.cü süne erdirsin. Tutmmassa direk çıkıyosun öylede bir riski var çünkü bende deniyorum arada.
Mesaj tarihi:
Oymanq said:

bakas said:

Allah 3.cü süne erdirsin. Tutmmassa direk çıkıyosun öylede bir riski var çünkü bende deniyorum arada.

Eh o spire çıkınca zaten bitiyor gibi bir şey oyun, 4wg de tutmuyor artık nasıl karşılayacaklarını biliyorlar. Muta çıkmadan phoenix yollamaktan daha etkili geldi bana.

Ling yollarsa daha rahat oluyor blink mikro, o parayı spine crawlera yatırırsa bazı haritalarda daha da sıkıntı oluyor LT gibi.
Mesaj tarihi:
bakas said:

Yaklaşık bir build order yazar mısın?
Mesaj tarihi:
Tam bakmadım supplya çünkü karşının stratejisine göre değişiklik gösterebiliyor. Ama başlangıç olarak
9.pylon
13.gate
14-Assimilator
(eğer burada baktın FE gitmiyor zerg oyuncusu, büyük ihtimal ile 5 roach gelecektir denebilir. O yüzden 14te forge atıp 1-2 canon atman iyi olacaktır eğer bu builde devam etmek istiyorsan) FE çıkmış gibi devam ediyorum;
16.cyber
18.Assimilator
20-22.2.gate ve twilight
Buraya kadar CB'leri probe üretimine kullanıp artık bırakıyorum. Sadece stalker bastığımız için warp geliştirmesini boostlamaya gerek yok, blink ve stalkerlara ayırmak daha iyi oluyor)
20-30 arası gibi gerekirse probe üretimine biraz ara verip 3 ve 4.gateway

36-37 supply gibi bitiyor sanırım warp geliştirmesi, o sırada 24 probe 1 zealot 5 stalker falan oluyor. Sonra cb ile warpgatelerden stalker basımına devam sadece. 4wg rush ama araya bir de blink katmış oluyorsun gibi bir şey. Bir de sentry olmayacağı için blink geliştirmesini yapmaya başladıktan sonra gazlardan birer probe çekerek yeterli gaz sağlanıyor. 45-50 supply arası rahatça saldırabilirsin güzel bir stalker sayısıyla. Zaten olayları blink ile zor ölmek. Atağa başlarken bir tane de nexus atacak mineral oluyor genelde.

Jungle Basin ve delta quadrantta çok çok güzel iş yapıyor base içine high ground olmadan giriş yapılabildiği için.
Mesaj tarihi:
yanlız atladığın bir husus var mutalisk e giden zerg genellikle düzenli olarak ling ve speedlingler ile yoklar protoss u ki zealot basmaya zorlar o sorunu nası cözüceksin 1 zealot basarak?
Mesaj tarihi:
Kapıyı kapatan bir zealot ve onun arkasında o kadar stalker varken eğer tüm linglerini salacaksa beklerim zaten, baktım tutamıyorum çıkartırım bir zealot daha belki 20 saniye gecikir build. Sonuçta o lingler içeri geçemez kolay kolay hani belli bir yerden sonra.

Baktım da replay için, karşımdaki zergin iyi karşılayamamış olmasından dolayı tam bir gösterge olmayan maçlar var. Ama Liquid'Tyler çok güzel yapıyor bu işi.

Bir de ben öyle çok yüksek değilim 1500-1550 arası diamondum hani. Fazla pro tavsiye değildir yani benimkiler.
Mesaj tarihi:
bakas said:

Kapıyı kapatan bir zealot ve onun arkasında o kadar stalker varken eğer tüm linglerini salacaksa beklerim zaten, baktım tutamıyorum çıkartırım bir zealot daha belki 20 saniye gecikir build. Sonuçta o lingler içeri geçemez kolay kolay hani belli bir yerden sonra.

Baktım da replay için, karşımdaki zergin iyi karşılayamamış olmasından dolayı tam bir gösterge olmayan maçlar var. Ama Liquid'Tyler çok güzel yapıyor bu işi.

Bir de ben öyle çok yüksek değilim 1500-1550 arası diamondum hani. Fazla pro tavsiye değildir yani benimkiler.

abi..... sen canın sıkıldıkça pmden yolla o zaman bu tarafa doğru birkaç tavsiye xP
Mesaj tarihi:
Evet bir misali yine başıma geldi şimdi vallahi tutuyor :D, muhtemelen ling/roach/muta gidecekti kendisi.

http://www.sc2replayed.com/replays/102036-1v1-protoss-zerg-xelnaga-caverns
Mesaj tarihi:
PvP kolay, adam 4wg gidiyorsa 2 gate + immortalla def, adamın orduyu yenditen sonra counter push.

Adam colossus gidiyorsa immortalla timing atack = gg

Yok gg edemezsen adam savunuyorsa, 1 cycle immortal basma, go nexus, ekonomik avantajın olsun adamı outmacro et. Adam 1-2 colossus la cıkmaya calısırsa, sadece colosusları snipe et, ondan sonra baseden reinforce et adam containde kalsın.

PvP cok basit bi matchup bence.
Mesaj tarihi:
protostan önce terran oynuyordum 4 kazanıp 2 yeniliyordum, protosla 10 a 1 yaptım o 1 yenilgi de zerg rush yedim malak gibi.

tamam brozne ligdeyim ama vurmayın sdfsd

ek: bi de fena adrenalin yapıyorum var ya, her maçtan sonra çıkıp hava falan alıyorum dsfsdf
Mesaj tarihi:
Soimyr said:

PvP kolay, adam 4wg gidiyorsa 2 gate + immortalla def, adamın orduyu yenditen sonra counter push.

Adam colossus gidiyorsa immortalla timing atack = gg

Yok gg edemezsen adam savunuyorsa, 1 cycle immortal basma, go nexus, ekonomik avantajın olsun adamı outmacro et. Adam 1-2 colossus la cıkmaya calısırsa, sadece colosusları snipe et, ondan sonra baseden reinforce et adam containde kalsın.

PvP cok basit bi matchup bence.

ne güzel anlatmışsın ya ben hiç beceremiyorum :)
Mesaj tarihi:
Kolay değil, geçen Tyrannus oynamaya kastı, bu ne lan çok zor diyip zerge döndü. Alışmış tabi herşeyin kıçında jet varmış gibi koşmasına, iki zealot mikrosu yapamadı velet.
  • Yeni Oluştur...