Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ben hep basede templar bırakıyorum yani mapin ortalarına yada adamın base ine yürürken forsumla o sırada, forsa takviye olarak değilde basede defans namına yeni templarlar warpluyorum ztn bekledikçe enerjisi dolduğu için orda öle bekliyorum 1-2 kere çok kritik noktada işimede yaradılar. zaten önceki oyunlarda kafama kafama dropları yediğimden artık böle bişi buldum kendimce
Mesaj tarihi:
abi her türlü at en azından şöyle düşün olayı warp prism denen alet var yani. ki obs demek blink stalkerlara cliff tepesine çıkıp mapine göre adamın baseinin göbeğine inmek demek filan. ben hastasıyım obsun tipide çok sevimli :p
Mesaj tarihi:
sabonis said:

mass stalker olayı ya bu toss'ların. hem ucuz, hem havaya hem yere vuruyor, ooooh anasını satiim. üstüne tech ile void ray gelsin. suyundan da koy.

damage upg lı marine+mara combosu onları öyle bir yiyorki şaşırırsın adsfzf
Mesaj tarihi:
mara mara diyonuz ama eleman havaya falan vuramıyor stalker gibi. stalker dediğin her derde deva. mara, uçan ünite geldi mi seyrediyor anca. bioball da zaten 2 storm'la heba oluyor. siz hala ghost'un emp'sine takılın. o emp, yanında 40 supply'lık ordu yoksa bi boka yaramıyor, 2 HT'nin yanında 10 supply'lık ordu olsun, 40'lık bioball'u alabilirsiniz ama...
Mesaj tarihi:
sabonis said:

mara mara diyonuz ama eleman havaya falan vuramıyor stalker gibi. stalker dediğin her derde deva. mara, uçan ünite geldi mi seyrediyor anca. bioball da zaten 2 storm'la heba oluyor. siz hala ghost'un emp'sine takılın. o emp, yanında 40 supply'lık ordu yoksa bi boka yaramıyor, 2 HT'nin yanında 10 supply'lık ordu olsun, 40'lık bioball'u alabilirsiniz ama...

böyle olmuyor abi ya storm o kadar da etkili değil. tepesinde medivac var zaten adam çat diye kaçıyor stimpack basıp görgüsüzce. zaten instant da değil storm. stalkerlar da her derde deva falan değil çünkü çok etkili değil. ayrıca daha pahalı bunu da unutma :)
Mesaj tarihi:
Bayağı bir tartışılmış da, şaşırdım açıkçası. Ağbi sen mass stalker'a oyun veriyorsan; hatayı balansta değil başka bir yerde aramalısın. Stalker havaya da vuruyormuş. Ağbi Stalker'ın oyuna konma sebebi zaten BroodWar'daki oyun mekaniklerinden uzaklaşmamak. Aynı sebepten temel ünitler mümkün mertebe sc2 ye taşındı.

Mara havaya da vursun ağbi. 125 Hp + Her vurduğu slow atması + Stalker kadar menzili olması + e neden havaya da vurmuyor zaten? di mi?

Ağbi havaya da vursun ok. Sen zaten benim 112 vuran + hedefe kliklenebilen psi storm büyümü alıp 80 dmg yap bir de üstüne single target klik yapamayayım.

İnceleyin oyunu, etüd edin. Sonra belirli bir seviyeye ulaşınca balansla ilgili yorumları yapın.
Mesaj tarihi:
sabonis said:

mass stalker olayı ya bu toss'ların. hem ucuz, hem havaya hem yere vuruyor, ooooh anasını satiim. üstüne tech ile void ray gelsin. suyundan da koy.

Lol adama storm çıkacak kadar vakit veriyorsan bir zahmet tank falan çıkmış ol, hani 10 dakka erken çıkabiliyorsun, vs vs.

Gidip tier 2 ünitesiyle tier 3 + upgrade + enerji bekleyen bir ünite kıyaslıyor adam.

Helal team.
Mesaj tarihi:
1v1 mass stalker'a kaybetmiyorum, onu kaybetmek zor zaten.

3v3'te ama karşıda 2 toss varsa direk mass stalker ile eziyorlar. mass stalker yanında 2-3 sentry o kadar...

stalker'ın counter'ı bol mara olabilir ama bol mara da storm'a kolay gidiyor diyorum. siz diyosunuz bıdı bıdı yok tier 3 ile karşılaştırıyorsun falan. karşılaştırmıyorum, sadece kolay çözümü olduğunu söylüyorum. ben 3 toss'tan birini bitiriyorum tamamen, ama diğer 2 toss 10. dakkada 50 stalker ile geliyor %90 ve bitiriyorlar benim diğer 2 takım arkadaşını.

3v3'te her derde deva olduğu için mass stalker basmak güzel bir avantaj oluyor toss'a. oradan da hemen void ray'e dönülüyor falan.
Mesaj tarihi:
2v2 yi de geçtim 3v3 ya da 4v4 gibi kavramlarda "Balans" aramak yersiz. Hele ki oyunda artık para transferi yapılabildiğini de göz önüne alırsak. 2 kişi bir kişiye extra para yollayıp çok erken Dark/Colossus vs vs vs basabilir.

3v3 ya da 4v4 hiç bir zaman hiç bir şey için kıstas değildir.
  • Yeni Oluştur...