Feritso Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Merhabalar. Uzun zamandır bir kedi almak istiyordum. Facebooktaki bir videodan ve öğrencimin evindeki kediden etkilenerek İran kedisi almaya karar verdim. Ama öncelikle kedi besleme ile ilgili yeterli bir ortama sahipmyim onu bilmiyorum. Evimde Muhabbet kuşu var. Kuşun ileride bir av olma potansiyeli olduğunu düşünerek alacağım kediyi büyük ihtimalle stüdyomda büyüteceğim. Stüdyom iki bölmeli bir odadan oluşuyor. (Evimin bulunduğu apartmandaki dükkan). Stüdyoda hergün bulunmaktayım. Elektrik ünitelerini mümkün olduğunca kedinin ulaşamayacağı bir biçimde kamufle edebilme imkanım var. Sadece geceleri evime çıkıyorum yatmak için. Stüdyonun tek sorunu pencere yok yani hava alması için dükkanın kapısını açmak gerekiyor ki geceleri kapalı tutmak zorundayım haliyle. Yalnız şöle bir durum var. Stüdyoda kapı kapalı bir şekilde 3 kişi içeride yattık kalktık havasızlıkla ilgili sıkıntı verici bir sorun yaşamadık. İkinci sorum ki bu en önemlisi. Kedisi olanlar tatile çıkabiliyorlar mı? Yada böyle bir ortam eğer kedi büyütmek için yeterli bir ortamsa maximum kaç gün kedi stüdyoda yalnız kalabilir. Kısaca tatile veya iş gezisi gibi durumlar olduğu zaman ne yapmam gerekir? İran kedileri çok tüylü hayvanar oldukları için tüylerinin sağlıklı ve düzgün bir biçimde olabilmesi için tavsiyeleriniz ne olur? Kedilere kedi maması dışında et, tavuk, süt gibi harici gıdaların verilmesi sakıncalı mı gerekli mi? İran kedilerinin genel karakterleri nasıl olmakta (siyamlar biraz saldırgan ve vahşi olduğu için tercih etmem de) Bir kedi bakımında sağlık psikoloji temizlik ve terbiye unsurlarının olumlu yönde gelişebilmesi için rutin olarak neleri tekrar etmem gerekir? Başka bir kedi ile çiftleştirmeyi düşünmüyorum. Bu durumda kısırlaştırmayı önerir misiniz? Son olarak kedi aşıları ve kısırlaştırma işlemleri kedi kaç aylıkken veya kaçıncı yıldan sonra yapılmalıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 lütfen iran kedisi alma genellikle geri zekalılar, sürekli gözleri akıyor, nefes almada sorunlar yaşıyorlar, genetik olarak sorunlu hayvanlar, inanılmaz miktarda tüy döküyorlar, tüylerini her gün taraman gerekiyor yoksa dolanıyor, yazın sıcaklamasın diye traşlatman falan gerekiyor. Satışları yasaklansa good riddance derim. Kişilikleri de genellikle mıymıntılık ile gıcıklık arasında gidip gidiyor. beleş yavru kediler var veterinerlerde, tür istiyosan siyam kedileri gayet şahane, van kedileri var falan filan kuru mama dışında bişey vermiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 iran kedilerinin beğenilmesinin en büyük nedeni iyi huylu kafası çalışan kedilerin eve misafir gelince kaçıp saklanması, iran kedilerinin ise aynı mıymıntılıklarını devam ettirmesidir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 barınaktan alınabiliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HoeZ Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 baya yanlış bilgiler vermiş Chemical. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 doğru bilgiler onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 iran kedisi zor tüy müy sıkıntı tvde görmüştüm bu iran kedilerinin tüylerini kesip çanta falan yapıyorlar.çok çirkin oluyor hayvanlar gerçi o zaman :) beinm kedi allahtan pek tüy dökmüyor ya ıslak elle bile sevsen 2 tane tüy belki geliyor eline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 ıslak el ile kedi sevmek kadar kötü bişey olamaz hem senin hem kedi için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 tatil için mama + su kapları var. böyle baya büyük hazneleri var. kedi yiyip içtikçe ordan doluyor tekrar falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 baya dogru bilgiler vermiş chemical. tatil vs konusunda eger araban yoksa zaten zor olan yolculuk çok daha zor oluyo işkence oluyo hayvan için. bide studyo ortamında giren çıkan olcak kaçabilir dışarı he dışarı çıksın gezsin gelsin dersen o ayrı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Kedi bakımı için ne yardımı istiyosunuz ki? Koy kum-su-mama. Bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 gelip biz mi bakalım, napalım yani. bi de kedi ne be, faydalı bişey alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 iranlılar dinci oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Xaenin said: Kedi bakımı için ne yardımı istiyosunuz ki? Koy kum-su-mama. Bitti. su mama problem yokta kum sıkıntı ahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Behlul said: iranlılar dinci oluyor daha iyi işte hazır ramazan gelıo,sahurda yalayıp uyandırır falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 ya bunlar acayip tüy döküyo ben de düşünüyorum ama:S arkadaşımda var bi seviyim desen üzerinden 3 kilo tüy çıkıyo.taramadığında da rastaya dönüyo yavaş yavaş tüyler hgdshghs chinchilla yada ankara kedilerinde de aynı durum olur mu acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feritso Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Tüy problem olmaz sanırsam her hafta temizlikçi kadın geliyor. İkinci iyi haber stüdyoda değil evde olacak kedi ailemi ikna ettim. Üçüncü olarak mıymıntı olması biraz işime geliyor. Van Ankara ve Siyam kedileri vahşi oluyolar biraz. Birkaç kez ciddi kedi tırmığına maruz kaldıktan sonra bu cinslere pek yaklaşamıyorum. Göz akıntısı durumunu araştırdım evet doğru. Bu cins kedilerin gözleri çok hassas ve alerjik. Fakat göz kremi ile 5 günlük bir uygulama akıntıyı geçiriyor. Yani ciddi birşey değilmiş. Tarama işine gelince sanırım bu dert olabilir. Ama en azından annem bütün gün evde arada bir tarama yapabilir. Birde şöle bi laf duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum köpeğin akıllısı kedinin aptalı eve gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar