Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran kedisi almak üzereyim bakımı hakkında lütfen yardım...


Feritso

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar.

Uzun zamandır bir kedi almak istiyordum. Facebooktaki bir videodan ve öğrencimin evindeki kediden etkilenerek İran kedisi almaya karar verdim. Ama öncelikle kedi besleme ile ilgili yeterli bir ortama sahipmyim onu bilmiyorum.

Evimde Muhabbet kuşu var. Kuşun ileride bir av olma potansiyeli olduğunu düşünerek alacağım kediyi büyük ihtimalle stüdyomda büyüteceğim. Stüdyom iki bölmeli bir odadan oluşuyor. (Evimin bulunduğu apartmandaki dükkan).

Stüdyoda hergün bulunmaktayım. Elektrik ünitelerini mümkün olduğunca kedinin ulaşamayacağı bir biçimde kamufle edebilme imkanım var. Sadece geceleri evime çıkıyorum yatmak için.
Stüdyonun tek sorunu pencere yok yani hava alması için dükkanın kapısını açmak gerekiyor ki geceleri kapalı tutmak zorundayım haliyle. Yalnız şöle bir durum var. Stüdyoda kapı kapalı bir şekilde 3 kişi içeride yattık kalktık havasızlıkla ilgili sıkıntı verici bir sorun yaşamadık.

İkinci sorum ki bu en önemlisi. Kedisi olanlar tatile çıkabiliyorlar mı? Yada böyle bir ortam eğer kedi büyütmek için yeterli bir ortamsa maximum kaç gün kedi stüdyoda yalnız kalabilir. Kısaca tatile veya iş gezisi gibi durumlar olduğu zaman ne yapmam gerekir?

İran kedileri çok tüylü hayvanar oldukları için tüylerinin sağlıklı ve düzgün bir biçimde olabilmesi için tavsiyeleriniz ne olur?

Kedilere kedi maması dışında et, tavuk, süt gibi harici gıdaların verilmesi sakıncalı mı gerekli mi?

İran kedilerinin genel karakterleri nasıl olmakta (siyamlar biraz saldırgan ve vahşi olduğu için tercih etmem de)

Bir kedi bakımında sağlık psikoloji temizlik ve terbiye unsurlarının olumlu yönde gelişebilmesi için rutin olarak neleri tekrar etmem gerekir?

Başka bir kedi ile çiftleştirmeyi düşünmüyorum. Bu durumda kısırlaştırmayı önerir misiniz?

Son olarak kedi aşıları ve kısırlaştırma işlemleri kedi kaç aylıkken veya kaçıncı yıldan sonra yapılmalıdır?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lütfen iran kedisi alma
genellikle geri zekalılar, sürekli gözleri akıyor, nefes almada sorunlar yaşıyorlar, genetik olarak sorunlu hayvanlar, inanılmaz miktarda tüy döküyorlar, tüylerini her gün taraman gerekiyor yoksa dolanıyor, yazın sıcaklamasın diye traşlatman falan gerekiyor. Satışları yasaklansa good riddance derim.
Kişilikleri de genellikle mıymıntılık ile gıcıklık arasında gidip gidiyor.

beleş yavru kediler var veterinerlerde, tür istiyosan siyam kedileri gayet şahane, van kedileri var falan filan
kuru mama dışında bişey vermiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iran kedisi zor tüy müy sıkıntı

tvde görmüştüm bu iran kedilerinin tüylerini kesip çanta falan yapıyorlar.çok çirkin oluyor hayvanlar gerçi o zaman :)

beinm kedi allahtan pek tüy dökmüyor ya

ıslak elle bile sevsen 2 tane tüy belki geliyor eline
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüy problem olmaz sanırsam her hafta temizlikçi kadın geliyor. İkinci iyi haber stüdyoda değil evde olacak kedi ailemi ikna ettim. Üçüncü olarak mıymıntı olması biraz işime geliyor. Van Ankara ve Siyam kedileri vahşi oluyolar biraz. Birkaç kez ciddi kedi tırmığına maruz kaldıktan sonra bu cinslere pek yaklaşamıyorum. Göz akıntısı durumunu araştırdım evet doğru. Bu cins kedilerin gözleri çok hassas ve alerjik. Fakat göz kremi ile 5 günlük bir uygulama akıntıyı geçiriyor. Yani ciddi birşey değilmiş. Tarama işine gelince sanırım bu dert olabilir. Ama en azından annem bütün gün evde arada bir tarama yapabilir.

Birde şöle bi laf duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum köpeğin akıllısı kedinin aptalı eve gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...