Memphis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 DeathWarrioR said: Jaxx said: Ya bu thor'un aoe mekaniğini birisi açıklayabilir mi? Bir de bu javelin missilelar da mı aoe vuruyorlar? Öyleyse mesela carrierlara focus fire yapmamak daha mı iyi olur? Bir de bu 250m cannonların kullanışı nedir, yani hazırlanışı falan derken... thor normalde saniyede 65-70 falan vurmuyor mu zaten.. Bu tankların friendly fire'ı için öneriniz var mıdır, özellikle teamplayde bir acayip oluyor :p Bir de bu mule'ların mech uniteleri scvlerden daha hızlı tamir ettiği doğru mu? Bir de son olarak, mesela 3v3te sizinkilerden birisi çıktı, onun baseinin de kontrol edebiliyorsunuz da; ayrıca adam çıktıktan sonra 30 tane scv kaldı mesela, onlar çalıştıkça income da size gelmeye devam ediyor mu? Ediyorsa ne oluyor, kalan arkadaşınızla sizin aranızda mı bölüşülüyor? Teşekkür ettim terranlar. aoe si air'a sadece splash dmg vuruyor, yakınlıkla ilgili tam rakamları ogrenmek istiosan tq wiki de yazmıstır issizin teki kesin oraya bak herzaman carrierlara focus fire 250mm'nin en buyuk ozelligi stun edior targeti ( ultra haric ) normalde yaptıgı dps den daha fazla yapıor yani bi thor bi immportalı atıyorum 7saniyede duz attackla öldürüyosa 250mm le 4 saniyede öldürüyor ( bu rakamlar tamamen uydurmaca sadece kafanda bilgi olsun die ) friendly fire? hmm target fire dene control gruba alıp, arkadaki unitelere target fire yaparsan friendly unitelerine splash dmg gelmez bunlar nası sorular ya? evet belli bir süre para topluor o cıkan oyuncu, sonra parayı esit sekilde bolusturup takıma dagıtıor, bu böyle devam edio
huun Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 tanklarla focus fire çok gereksiz ve çok zararlı. boşa giden çoook fazla dmg oluyor. gerçi focus fire yapsan bile şu smart targeting muhabbetine gene çoğu kafasına göre ateş ediyor o da var. takım oyunlarında bir terran niye tank yapar onu da anlamadım. o konuda terran'a düşen tek görev 12 brx marine abanmak.
Sage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 TvPde 1rax FE ile aldığınız sonuçlar nasıl? 4 WG sorun yaratır mı? Şu sıralar polt timingini yakalamaya çalışıyorum da 1 rax FEye de alışmam lazım.
Memphis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Sage said: TvPde 1rax FE ile aldığınız sonuçlar nasıl? 4 WG sorun yaratır mı? Şu sıralar polt timingini yakalamaya çalışıyorum da 1 rax FEye de alışmam lazım. 1rax FE alıyosan, dikkat etmen gereken 2 unsur var 1.si feyi gidipde koylu gibi naturalde yapmıcaksın basinde yapıcaksın rakip gormicek ve bu onu roboya yonlendircek 2. si rampana mutlaka bitane bunker atıcaksın olurda rakip kafadan 4 gate gidiosa, muhtemelen tossun atack timingi sen expyi bitirip nauturaline indirdigin zaman olur, rampanda bunkerin oldugu icin pushı gorup iceri girersin bunkeri scvlerle repair edersin cc'yi basine cekersin ama begendigim bi taktik deil repair'a forcefield atıp bunkeri ortadan kaldırıp execute edebilir iyi tosslar o yuzden sana tavsiyem, 1 rax bitiginde tech lab ekle direk stim upgrade bas, sonra 2 raxi at onada reactor ekle, paran 400 olunca yapıstır expyi(tek gaz topluosun 2.yi almıosun) 4 gate push gelcegi zaman stim upgrade bitmis olr kitelayarak tutarsın
Jaxx Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 abi tanklar kahrediyor gerçekten takım oyunlarında
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ilk 2 dakkayı izleyin sadece. uzun süredir merak ediyordum protoss'un veya özellikle de zerg'ün şu taktiği yapması halinde ne olacağını. ekonominin ağzına sıçıyo zerg bu sayede, hatta bi 15 saniye erken getirse, rax'ı baya bir delay eder, o marine de çıkamaz. deneyin derim bence çok başarılı, başta güzel bi ekonomik avantaj veriyo. http://www.youtube.com/watch?v=mnjEyjee4W8
Sage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 +2 Attacklı Thor mutaları 2-shotluyor. Mmm şimdi bunu BO ya yerleştirmek lazım. Zerge karşı hangi haritada 1rax-FE yapıp kurtarabiliriz acaba? Shakuras LT ve Scrap olur sanırım ama gene 7rr veya baneling bust a ayak uydurmak lazım. 1rax FE nin ardından 9.dakikaya 2-2-1 gibi bir build sığabiliyor sanırım sonra ekonomisi daha iyi olan bir timing push çıkar ortaya ama mfghm işte FEyi yedirmek lazım.
BaaL Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Sage said: +2 Attacklı Thor mutaları 2-shotluyor. Mmm şimdi bunu BO ya yerleştirmek lazım. Zerge karşı hangi haritada 1rax-FE yapıp kurtarabiliriz acaba? Shakuras LT ve Scrap olur sanırım ama gene 7rr veya baneling bust a ayak uydurmak lazım. 1rax FE nin ardından 9.dakikaya 2-2-1 gibi bir build sığabiliyor sanırım sonra ekonomisi daha iyi olan bir timing push çıkar ortaya ama mfghm işte FEyi yedirmek lazım.
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Sage said: TvPde 1rax FE ile aldığınız sonuçlar nasıl? 4 WG sorun yaratır mı? Şu sıralar polt timingini yakalamaya çalışıyorum da 1 rax FEye de alışmam lazım. 4gate i geç. fast expini gören adam exp alir 2x roboticsden colosusları kafana yığar. protossu başı boş bırakmıcan vikingi abartırsan yapacağı tek şey colosus basmamak ki o da üzer. dronelu probleu rushlar cok lüzümsuz.
Sage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 İyi de expandi erken koyarsan 9.dakikada kapatıyorsun zaten farkı ve hatta daha iyi durumda oluyorsun. Yani 1rax-FE ile 8.dakikada atacağın expansionun arasındaki tek fark başlangıçta ki zayıf durumun. Yani eğer saldırmazsan 9.dakikadan sonra karşına gelcek terran ordusu normal buildlardakinden daha güçlü olcak. (4 rax+ 2 starport+reactor bknz OGSTOP vs Villa maçı). PS: Tam okumamışım yazdığını da genelde zaten çoğu toss FE gidiyor pek birşey farketceğini sanmıyorum açıkçası . Açıkçası 3 rax gibi birşeyle de oynamak istemiyorum FEleyen tossa karşı Ve Baal neden Say whatladın ya :). merz vs Dimaganın birkaç maçı var öyle bunker+2 supply+eng bay ile expansionun önünü kapatıyor sonra 2 Factory 2-3 Rax 1 Starport timing push yakalamaya çalışıyor 12. dakikada. Şimdi 2-1-1 ile 9-10. dakikada marine+tank+medivac pushu yakalamak lazım ama olur da ekonomik hasar veremezsen kendi expansionun 8.dakikada geldiği için sonra toparlanamıyorsun zerg 3. basei alıyor sonra steamroll. Eğer 1rax-FE tutarsa saldırı tutmazsa bile en azından rahat toparlanıp 3.basei daha kolay alabiliyorsun.
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 abi işte theorycraft güzelde. pratikte çok işe yaramiyor çünkü bak sen de örnek vermişsin o adamlar başka buildlerle oynasa da sorun değil. ben terran fast exp alsa hiç rahatsız olmam harraslamak aşırı kolay. eskiden daha immobildi terran ondan ötürü tank+vulture ile pushlamak yerine rax factory exp alirlardı. iki tank ile exp ile baselerini tutarlardı. şimdi öyle bir duruma gerek yok. baskıyı kur çık expi. exp alıp baskı kurarım dersen oyunda uzun süre etkinliğin olmuyor.karşı oyuncu ne isterse yapacak o sürede.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ben seyı anlamadım, iki robo attıktan sonra colossus cıkmadan nasıl gelip dövüyoki toss terranı?
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 said: 4gate i geç. fast expini gören adam exp alir 2x roboticsden colosusları kafana yığar terranı alır demedim. colosus yığar haritaya dedim. arada fark yok gerçi. ok.gg.
Sage Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Aeah tam ilk paragraf saçma diyordum değiştirdim cevap yazdın neyse böyle kalsın :). Genelde işte timing push yakalamaya çalışıyorum FEleyen protossa karşı ama olur da yeteri kadar hasar veremezsem veya işte ikimizin de ordusu beraber yok olursa ben geride oluyorum. Şu sıralar işte 2 banshee raven olduğu anda MMle gidip 1 bansheeyi probelara götürüyorum savaşı kaybetsem bile banshee 25 killle oyunu kazandırıyor çünkü oynadıklarım kötü yakında bunları yemeyen insanlar karşıma çıkcak rezil etcekler ahea daha stabil bir build arıyorum. Memphin dediği 2rax-FE güzele benziyor stim sonunda da minik bir poke yapılabilir sanırım.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 pronoit said: vikingi abartırsan yapacağı tek şey colosus basmamak ki o da üzer. ayrıca 2 thor 10 kadar marine 5-6 scvli push coook etkili bi push, tossda robo varsa bide cannon alıyorsun mükemmel oluyo. imolara colosuslara cannon atıp giriyosun iceri, thorlar tanklık yapıyo. sığdırabilirsen +1 vheicle armor bile alıyorsun. 9dakkada baslıyosun push'a yarı yolsa expand edicek para oluyo vs vs.
pronoit Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 hii o mu? abi onda bişi yok ki. colosus basmiyorsun. ht'ye dönüyorsun. sonuçta ekonomik olarak adamın vikinge harcadığı paradan fazla değil senin teknoloji değiştirmen. ki bu olay 3 saniyede gerçekleşmediği için ( omg 239047230 viking) fark ediyorsun ne zaman değiştirmen gerektiğini. cüce adam fast exp alirsam nolur diye sormuştu. thor push koyup arada exp atsam nolur diye değil.
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 abi colossus basamıyosun htye dönüyosun ne demek öle? htye dönmek süre olarak 50sn council+110sn archives+110sn storum=270 oyun saniyesi eder. bunun hepsini boostlamaya chrono boostta yetmez ayrıca. kaynak olarakda 150m+100g+150m+200g+200m+200g=500min 500gaz ederki bunların iiçinde amulet ve templarların masrtafı yok amulet almakda zorundasın oda 150m 150g 110sn her templar 150 gaz. öle bişi değil templara gecmek. vikingi sayısı arttıktan sonra hemen gecilcek bişi hiç değil. en az 4-5 dakka zaman aralığı olur viking sayısı cok bir terranın, adam gibi storm gelmeden
tunca Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 http://img703.imageshack.us/img703/2336/1284435811068.jpg
Jaxx Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 İdra hazırlamış heralde bunu? Zealot+HT'yi geçtim hadi(!), colossus+immortala mm gören adam neresiyle güler ben bilmiyorum artık :p
xunn Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2010 Saçma sapan olmuş moti poster, tunca saçma sapan oldugu için söylemiyorum sadece.
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Zerglerle problem yaşayan lowbie arkadaşlara timing push taktiği vereyim, mikrosunu da (cok zor zaten mikrosu lolololol diye 1a2r yapmak gerekiyor) becermeye başladığımdan beri zergleri 9dklik maçlarla falan yeniyorum. Şimdi 10 supply depot 11 rafinery mineral birikince rax rafinery'e hemen 3 scv yolluyorsunuz, Gas 100 olduğunda mineral 150 olacak şekilde ayarladıktan sonra supply işçi ve marine basıyorsunuz. Gas 100 olduğu gibi factory Daha sonra 2. rafinery factory bittiği gibi armory O da bittiğinde THOR SPAM 2 thor'unuz olduğunda 4-5 marineininiz ve sataliteınız olması lazım. 5-6 işçiyi mineralden çekip thorların peşinde zerg baseine gogo. All-in sayıldığından unitleri riske atmamak önemli, scvlerinizi koruyun, banelingler thorlar sayesinde sorun değil pek, zaten yarısı koşarken telef oluyor, gerisi de yeterli olmuyor. Adamın exp.ini alabilrseniz zaten oyun bitmiş sayılır artık. Taktikteen büyük problem kağnı hızındaki thorları mass speedling surroundan korumak, o yüzden hmen bottleneck'e falan geçmeye çalışın, gerisini 1a hallediyor zaten :P Bu arada tabii basede thor üretimini falan sürdürmek lazım, baseinize ne olur ne olmaz diye 1 thor bırakın, adam muta falan çıkardıysa üretiminiz durmasın basede. Karşılaştığım en büyük problem 3 roach rush ve türevleri. Ama armory ve factory'nin oyunun ilk 5dksi scout edilmemesi çok önemli.
Dennis Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Terrana laf yok tunca, paint skillerimi konuştururum böyle! http://img25.imageshack.us/img25/7076/idra.jpg
GotterdammerunG Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 lalusha benziyo gazeteyi okuyan adam haha
DeathWarrioR Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 deadwoll said: Zerglerle problem yaşayan lowbie arkadaşlara timing push taktiği vereyim, mikrosunu da (cok zor zaten mikrosu lolololol diye 1a2r yapmak gerekiyor) becermeye başladığımdan beri zergleri 9dklik maçlarla falan yeniyorum. Şimdi 10 supply depot 11 rafinery mineral birikince rax rafinery'e hemen 3 scv yolluyorsunuz, Gas 100 olduğunda mineral 150 olacak şekilde ayarladıktan sonra supply işçi ve marine basıyorsunuz. Gas 100 olduğu gibi factory Daha sonra 2. rafinery factory bittiği gibi armory O da bittiğinde THOR SPAM 2 thor'unuz olduğunda 4-5 marineininiz ve sataliteınız olması lazım. 5-6 işçiyi mineralden çekip thorların peşinde zerg baseine gogo. All-in sayıldığından unitleri riske atmamak önemli, scvlerinizi koruyun, banelingler thorlar sayesinde sorun değil pek, zaten yarısı koşarken telef oluyor, gerisi de yeterli olmuyor. Adamın exp.ini alabilrseniz zaten oyun bitmiş sayılır artık. Taktikteen büyük problem kağnı hızındaki thorları mass speedling surroundan korumak, o yüzden hmen bottleneck'e falan geçmeye çalışın, gerisini 1a hallediyor zaten :P Bu arada tabii basede thor üretimini falan sürdürmek lazım, baseinize ne olur ne olmaz diye 1 thor bırakın, adam muta falan çıkardıysa üretiminiz durmasın basede. Karşılaştığım en büyük problem 3 roach rush ve türevleri. Ama armory ve factory'nin oyunun ilk 5dksi scout edilmemesi çok önemli. zerge karşı en etkili taktik bence de bu. scout yapılamadığı taktirde thorlu early pushları tutmak çok zor. bu pusha bir de medivac eklerseniz güzel microyla ağlatırsınız. bir de alakasız bi yere starport soteleyip ani banhsheeler çok etkili oluyor. spire yoksa direk gg.
Öne çıkan mesajlar