tunca Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 yenildiğin bir oyunun replayini koyarsan daha iyi yardımcı olabiliriz böyle biraz havadan atmak gibi oluyor. eğer adam seni o şekilde hapsediyorsa yani contain ediyorsa yapabileceğin bir çok seçenek var, terran'ın ünite çeşitliliğini sonuna kadar kullanmak gerekiyor. -güzel bir grounde force hazırlayıp dümdüz çıkıp dalabilirsin veya exp alabilirsin, genel olarak marine-marauder-ghost kullanıyolar bu iş için -siege tank'ın range avantajını kullanıp o kadar dibinde durdurtmayabilirsin -girişini bunker ile güçlendirip, bir tane medivac yapıp içine marine-marauder veya helion doldurup herifin base ine arkadan operasyon düzenleyebilirsin -cloak banshee yapabilirsin dediğini gibi, özellikle observer'ı yoksa -base'inin içinde command center yapıp alakasız bir yere uçurup exp alabilirsin herif farketmeden bunlar geldi aklıma ama dediğim gibi replay koyarsan daha rahat olur
Tyrannus Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 hatta replay&yardım komunite dayanışma topigi açılabilir
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Creus said: bence direkt bir topic açık sözlük niteliğinde bir oluşuma giderseniz bu sıkıntılar kalkar 10pooldur cheese dir filan yazarık bildiğimiz ne varsa hem böyle geliştirilmiş taktiklerin isimleirni koyup onlarıda eklersek insanlar ekstra birşeylerde öğrenir belkim. http://forum.paticik.com/read.php?39,4997980 şurda biraz bahsetmiştim macro/micro olayından
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 dün gangren ile 2v2 de döktürdük ahah, bi maçta fantezi yapıp planetary fortress rush yaptık falan =D direk herifleri bezdirerek yendik oyun bittiğinde 6-8 planetary fortress'im vardı sanırım :P terranın oyunun başında zamana ihtiyacı var belli bir ordu sayısını geçince sistemini oturtunca önüne geleni eziyor zaten. o yüzden ben genelde proxy pylon ling rush , reaper rush yapıp oyalarken gang klasik MMM yapıp üzerlerinden geçio, yada mass marauder bastırıyorum ona ben marine+tank push a gidip tek seferde base a giriyoruz. ama sorun burda başlıyor işte, bu tek sıkımlık taktiğimiz çökerse , kalıyoruz mal gibi =D öneri varmı? gold ligde bi yerlerdeyiz maç kazandıkca rank kaybedioruz fln öyle garip bişeymiş bu üst ligler (paso bronze oynayan biri olarak söylüyorum bunu) bi de SERCAN nickli biri varmı burda? dün bayaa bi dalga geçerek yendim kendisini bende türküm diyemedim utanıp =D (base'ine barracks,factory fln kurarak yani ;p) özür diliim dicektim sdfs
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Ciprian said: abvblizzard said: yok sana demedim. üstteki mesaj için dedim onu zealot basmışsa alır demiş ya yani ne bastığını takip etsek daha iyi değil mi anlamında. Sözkonusu üstteki mesaj benim galiba : ) İşte abi adam cybernetics robotics bile inşa etmeden stalker basmadan 3-4 gatewayle tamamen zealot abanmışsa o ilk 10-15 dakikada marine+marauder rushla, ling rushla alamıyorsun adamı, her türlü o zealotlar alıyor gelen infantrynin hepsini kendi bölgelerinde. Yani en azından ben rush+victory alamadım ilk 15 dakikada zealot abanan rakibe karşı, ghostla destekliyken bile yetmiyor, genelde base girişlerinde de rampa olduğu için zaten dar alanda sıkıştırıyorlar. Karşı taktiğiniz varsa söyleyin abi :P Adam observerı sentyi bırak stalker çıkarmak için cybernetics bile inşa etmeyip 10. dakikada 15+ zealot çıkarmış oluyor, öyle oldu mu beceremiyorum ben. adam zealot basiyorsa reaperlar cok is yapiyor. 4-5 marine'li ufak bir ordu ile on taraftan giriyor gibi yapip zealotlari oyalayacak, takip ediyorsa marine'leri komple geri cekeceksin. o sirada arkadan reaper'larla laylaylom yapicaksin =) bunu basariyla tutturup 8-10 tane probe yiyebilirsen coook buyuk bir avantaj elde ediyorsun.
Sage Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Reaper çok gaz yiyor bence ve en ufak bir hatada güle güle diyebilirsin :). Tech atlamanı baya zorlaştırır özellikle 6 tane yapiyim dersen 300 gaz baya fazla. Hellion daha iyi olur bence.
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 helion candır, helionsuz bir maç olmaz terranda zırt pırt helion basıcaksın marineler ile harass edemiosan arada 1erli 2serli gönderip kudurt dikkat dağıt toss'un o sırada işte siege vs ne planlıosan onu üret beri de ztn helion ile 3+ probe alıosan acaib avantajlı konuma geçiosun ;p
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Hellion harras artık rutin olmuş, micro yapamayan adam yapmasın şunu, demin elemanın teki 5 tanesini pert etti 2 tane probe'um öldürecek diye. Ekonomisine yazık, mineral atacaktım.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 reaper > helion olmasinin sebebi hic reaper kaybetmeden base'i komple dagitmanin mumkun olmasi. ozellikle de duzgun bir scan ve sasirtma taktigiyle.. ama helion'lar cogu sartta base'e yaklasamiyor bile.
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 ben hep rakip terranın reaper rush yapmasını istiyorum cok kolay egale edebiliosun yapıcağını biliosan :p bunker+siege(marauderx2-3) tank 1-2 helion yetio şebek gibi gezinio ortalıkta reaperler
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 reaper harassı zerg yemez muhtemelen, biraz riskli çünkü queen + drone çevirebilir ve çok eğil biraz mikro...ama harass için yine de reaper daha etkili heliondan. helion daha çok ling bi de roachlara karşı çok iyi gidiyo. karşı taraf bunlardan mass yapmışsa afetmiyo hellion.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 o nası rush yahu, sen tank cıktığındamı geliyo reaperlar
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2010 1/1/1 gidiorum genellikle, factory achim var fast build ile ;p ve ilk 2li gelenlere karşı bunker dikiorum 2 tane birinde 2-3 marine diğerinde ya 0 yada1 marine oluo geliş süresine göre mineral hattının arkasına ve CC'in yanına kapıya wall off yapmıyorum terrana karşı, (helion riski var yani) sonra o harass yapmaya calisirken siege cıkıyor 1 siege yetio zaten 8 li fln gelenleri oluo ki onlar zaten bildiin şov amaçlı fln takılıo bence gereksiz ziyan oluo 8 reaper ha ama karşındaki TLO gibi tek tek gönderip daha oyunun başında harass edio olsa cok zorlanırsın ama cogu kisi minimum 2 reaperi bekliyor o yüzden sorun olmuo siege cıkartmak 1/1/1 de
ucunbiri Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 medivac thor taşırken patlarsa, thor da patlıyor mu yoksa düşüyor mu?
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Achievement bile var It's Raining Blood sanırım, full dolu transport patlatmaca
ucunbiri Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 onu multide yaptım, adam medivaca doldurmuş marineleri, tek yamato. full dolu olması lazım medivacın.
progamer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 daha practice league deyim gerçi ama karşıma terran çıktımı nerdeyse her zaman alabiliyorum. Önce hemen reaper ardından cloaklu uçaklardan gönderip (adını unuttum asdas) SCV lerine dalıyorum admalarda quitlio direk asdfasddf. Daha bir kere bile protosslara karşı maç kazanamadım ama. Ya hemen kapanıolar tek basede ne göndersem geçemiyorum yada saldırıncada tutamıyorum. Protoss'a karşı ne yapmak lazım. 15 maç fln yaptım daha sadece de hiç Zerg gelmedi karşıma hep terran yada protoss.
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Practise League'i çok dikkate alma :p
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 bence practice league direkt yanlis ogretiyor. atlayin gitsin derim.
progamer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Noob'um baya zaten farkındayım onun :D Ama olmuyo işte yenemiyorum protossları.
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Practice League'de Protosslara genelde 1 - 2 reaper yetiyor :)
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 toss direk zeo ya giderse reaper ile iş bitiyor evet
ripsouL Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 1-2 püf noktada ben söliyim. - Rakibin ne yaptıgından herzaman haberiniz olsun. - Kapınızı hep kapatın. - Doğru zamanda doğru yere exp atın. - Herzaman B planınız olsun. Örneğin : MMA gidicem diyim gidemediğinizde alternatif bir strateji oluşturabilicek şekilde oyunu okumak gerekiyor. MMA nın yemicegini anladıgın halde ısrarla MMA gidicem diyip oyunu vermenin bir anlamı olmaz. Hemen bi kösede mümkün oldugu kadar rakibe farkettirmeden B planını uygulamaya başlıyoruz. - Hemen hemen her oyunda bi köşede 5-10 tane Reaper bulundurmak güzel olabilir. Karambol anında exp'e koşarsınız main base e koşup supply alırsınız.Zaten yeterince hızlı ve sinir bozucu bir unit reaper. - Saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir combata mümkün oldugu kadar girmemek gerekiyor. Çıkardıgınız her uniteyi öz evladınız olarak düşünün. ona göre koruyun.Baktık bir pack elden gidiyor kaçıcaz. Sonunda biz karlı çıkıcaksak kaçmak problem degil.. - Replay izleyin ve verdiğiniz maçlarda nerede hata yaptıgınızı bulmak için replayleri kaydetip tekra izleyin. İyi oyunlar =)
Öne çıkan mesajlar