Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim de en zorlandığım challenge oydu. başları kolay zaten sen orayı geçince daha çok zorlanıcan hehe.
orda attack vermiceksin rampanın üstünde hold yap, force field at otomatik saldırır zaten marineler saldıramaz visiondan dolayı.
Mesaj tarihi:
Oyun başladığı anda ana binayı kaldırıp rich minerallerin yanına ( eğerki yakınsa tabi) getirmek nekadar farkettiriyor olayı ? Ben geçen gün yaptım 3v3 te 48. saniyede ilk svc yi bastım ama diğer terrandan önce barracks kurdum löl :D
Mesaj tarihi:
6. dakkada tank çıkmak artık yeterince efektif diil. thor'a yöneleceğim galiba biraz daha fazla, 50 oyunda 1 falan basardım anca eskiden =)

terran oynayanlar ne yapıyor şu anda? ben bol bol MMM görüyorum. ama baneling'ler de fena yapıyo.
Mesaj tarihi:
daha ne istiyorsunuz terrandan yahu, tanklarımızı aldınız bunkerlarımızı reaperlarımızı aldınız, battle cruiserlarımızı komple bitirdiniz. daha ne istiyorsunuz yani?
Mesaj tarihi:
mmm iyi gerçi maranın zealotları yavaşlatma olayı oyunun başinda bi miktar dengesiz de bir grup insan var mass banshee basiyor baseine kapanip bu kadar salak şey görmedim işin ilginci obsa hız vermediyseniz işe yarayabiliyor da.
Mesaj tarihi:
Ben hızlı MM, mass mara, MMM drop, tossa MMMG, zerge MMMMMMMMMM
yapıyorum, ne kadar düzgün ordumu yenileyebildiğimle alaklı olarak kazanıyorum.

Bugün mesela full upgradeli safi marine ordumla baneling hydralisk massleyen zergi aldım. Orduyu 3e 4e bölüyorum küçük gruplarla falan banelinglere etten duvar örüyorum, ya patlıyorlar ya da marineler parçalıyor. Zaten marine basmak da kolay 6-7 rax'tan marine spamlayarak 60 70 marinele adamın baseine koşturunca bi süre sonra banelingleri yetmiyor da :P (bronze-plat arası için konuşuyorum, diamonda hayvani mikrolar dönüyordur)
Mesaj tarihi:
adam mmmyi yemezse ben seviniyorum terran oynayan biri olarak,niye derseniz o zaman taktik değişiyor bir nevi,yani dk 8de girip mmm ile oyun bitirmekten artık böğürücem,scden soğudum ciddi ciddi,mmm dışında başlangıç buildi uygulayan var mı bu arada?daha doğrusu uygulayıp başarılı olan.
ya ben beceremiyorum diğer taktikleri ki muhtemeldir yada terran mmmye mahkum oldu en azından dediğim gibi earlyde gir ve bitir dışında seçenekleri deniyorum ama yemiyor
Mesaj tarihi:
MMM=win diye bir şey yok. O zaman çıkın her maçta MMM basarak dünya sıralamasında 1. olun. Var mı böyle bir olay, yok.

"MMM den başka bir yol yok, rakip MMMi yerse kazanıyorum, yemezse kaybediyorum" diyen bir adam kesinlikle oyunu bilmiyordur. Siz sadece MMM yaparsanız emin olun bir noktadan daha ileriye gidemezsiniz.

MMM dediğimiz taktik, all-in dir. Eğer MMM açılışı yaparsanız, asla MMMG veya MMMV nin dışına çıkamazsınız, bu ne demek? Rakip sizi counterlarsa oyunu kaybedersiniz demek. Yani MMM yapan biri oyunu uzatmadan bitirmesi gerekir, bitiremezse oyunu kaybeder. Bu kadar basit. İşte MMM dediğimiz olay bu belli sınırların dışına çıkamayacağı için, eğer 1 kere karşı koymayı öğrenirseniz, bir daha MMM e karşı hiç yenilmezsiniz. Bu kadar net söylüyorum.

Son olarak, MMM OPtur, buna katılıyorum ama MMM=win değildir.
Mesaj tarihi:
http://www.sc2rep.com/ öneriyorum sana.
http://www.teamliquid.net/video/userstream.php dan da bi kaç go4sc2 cup çeyrek final sonrası stream'i öneriyorum.

MMM 30 40 dakkalık oyunlarda turnuva finali kazandırıyor, 30 dakkayı average 200 apm ile oynayan adamlara. karşındaki toss templar basarsa ghost ekle,colossus basarsa viking ekle. miniminnacık mikroyla maç kazan.macrosu zaten barakaları seç spamla dan ibaret.ha keza ghost'un microsunun templardan 4x daha kolay oldugunu tartışmamıza gerek yok heralde.
vikingin zaten microsu yok. templarları ayrı noktalarda tutup empletmeden kullanması micro istiyor. ghostdan 2 kat zor bir tech ve 2 kat pahalı. vs vs. imkansız değil ama zor evet.
eger rakip 4 gate , ya da ilerletip 8 15 29 gate de yapsa sonuç olarak mmm eziyor. medivac koyuyorsun daha beter eziyor falan :)

yani 800-900 puan diamond'a kadar MMM götürür sizi rahat rahat. ben bir toss olarak sürüm sürüm sürünüyorum , MMM dengeli diyenlere de 1 hafta toss oynamalarını öneriyorum.
Mesaj tarihi:
Cidden toss felaket şu sıralar, böyle 3-4 marauder basıp early game push yapayım derken kazandığım çok maç oldu patchten sonra.

Ben tank kullanmayı beceremiyordum, o yüzden çıkartmıyordum da pek; şimdi tanklar nerflenince terranlara karşı ciddi bir üstünlük elde ettim :P

En büyük derdim zergler şu an düzgün oynadıklarında, banelingleri falan avoid ediyorum ama roach microsu kasan, early mutaliskle ordumu çıkarttığımda baseime giren tiplere çok oyun kaybediyorum.
  • Yeni Oluştur...