Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yeni başladım silver leg de start aldık 13 win 14 lose genelde ciddiye almamanda dolayı yenilgiler geliyor.

sormak istediğim TvT zorlanıyorum oyununda uzamasını istemiyorum.Zorlanıyorum demek istediğim ne reaper nede adam gibi drop ship yaptırıyorlar.Kapan base haralagürele gibi maçlar oluyor 10 tanesinin 2 sinde güzel oyun sergiledik.
Mesaj tarihi:
Şimdiye kadar Reaper harassın tutmadığı tek counter Marine rush oldu benim için. Onda da problem, geniş choke point vardı, kapı kapatılamıyordu. Reaper* rushın (Edit: Reaper rush lan, Marine rush ne alaka) güzel yanı da counterlandığı anda Mara masslemeye başlayabiliyorsun aynı tech tree sayesinde.

Reaper rush nerflenene kadar abuse. Blistering Sands biraz sancılı olabiliyor Reaper rush için. Arkada taşların orada tek nokta, kapının önünde tek nokta var içeri girebilmek için. Bir de terbiyesiz Reaper binalara 30 vuruyor olduğu için, adamın baseinde cirit atarken, çıkmaya çalıştığı Tech Lableri çok güzel yıkabiliyorsun.

Tabi bunu Silver-Gold'a tutturuyorum, Platinium ne yapar bilemiyorum.

Bir de Reaper harassın en güzel yanı P Z T, her şeyi harasslayabiliyor counterlanana kadar. 2 stalkerla counterlayabiliyor Toss, ama arkada Mara spamleyecek techin ve barrackların olduğundan uyum sağlayabiliyorsun oyuna hemen.
Mesaj tarihi:
Bence tank-viking e alışın yavaş yavaş :). Diamondun ortalarına hatta üst diamondda bile kullanılan bir taktik.
10-supply
12-rax
13-ref
15-Orbital
Sürekli SCV ve Marine, 100 gaz olunca factory, factoryi atar atmaz 2. rafineri.
Factorye techlab, starport hemen ardından.
5-6 Marine, 2 Tank, 1 Viking 1 scv alarak olunca düşmanın kapısına yürü. Yoldayken siege techi yap, barracksa reactor koy.
Starportla Barracksı değiştir, Viking-tank bas sürekli.
Düşmanın kapısındayken bunker yap marineleri koy ve viking tank kaybetmemeye çalış eğer viking üstünlüğü sendeyse sürekli ilerlemeye çalış. (Karşı tarafın tankına tıkla range çizgisi çıkacak o çemberin en dışına kendi tanklarını yerleştir yoket)
Belli bir noktada gazın az olcak baya ve mineral birikmeye başlıcak 60-70 supply arası olabilir, 2. expi al.
Viking-Tanka devam et, 2. base tamamen çalışır durumdayken 2 Barracks daha at ve maraudera dön 3 barracksla bütün 6 ünite yapan yerinde sürekli çalışsın.
Bonus: 1) 4-5 Marine 1 Helionla harass, bu tankla yapılan açılışları geciktiriyor.
2)Eng. bay yapıp bunkerın yanına turretlar ve düşmanın baseini kaplıcak şekilde sensor towerlar.
Uyarı: 1) 3 Rax başta bu buildı counterlayabiliyor özellikle marauder fazlaysa stim de varsa. 3-4 Tank olana kadar dikkat etmek lazım.
2)Baseinden çok uzakta olcaksın droplar seni mahvedebilir onun için sensor ve xelnagalar şart.
3)Karşı tarafın senden daha fazla vikingi varsa kaybedersin.
4)Expansion kaçırmasınlar dikkat et adalara.
5)Nuke sorun olabilir.
6)Bansheeler tanklarını yokedebilir onun için tank lineına turret lazım.
7)Riskli hamle yapmana gerek yok sen 2.expansionu aldıktan sora onun expansionunu 2-3 dakika geciktirirsen, geri çekilmen gerekse bile büyük bir ekonomik avantaj sağlamış olcaksın.(hatta belki 3.base)
8)Viking sayın düşmanın 4 katı olmasın, belli bir sayıda tutup marauder ve tank da yapmak lazım çünkü karşı taraf marauder üstünlüğü kurarsa sıkıntı olabilir droplarla. :)

Counterlar: 3 Rax başta.
Banshee veya drop harass.
Tabiki cheeseler bir de :)

Hızlı bitirmek istiyorsan ve karşıdakinin tank yerine marauderları varsa viking üstünlüğü sendeyse hemen hızlı zıplaya zıplaya tanklarını adamın baseine doğru sür 8-10.dakikada biter oyun büyük ihtimalle.
Mesaj tarihi:
Terran - toss maç yapıyoruz, adam benim baseime girdi, ben de onunkine.

Herşeyini temizledim, ondan da bir tane factory kaçırdım, ama 1 tane pylonu kalmış benim baseime yakın, alamadan ordularımı aldı.

Şimdi bende 1 tane factory onda bir ordu + pylon var. Alt + tab yaptım çıkarsa çıkar, çıkmazsa kendi bilir asdaf
Mesaj tarihi:
of az önce 1 saatlik bi TVT oynadım

resmen oyundan soğudum

o kadar irençti k iböle haritanın yarısını aldım her yere turret diktim böle 20 tane battelcruiserlarla girdik birbirmize irençti. o kadar baydım ki oynarken oysa amacım oraya getirmek deildi gayet harass yapiodum adamı sonra adam bi kapandı kapanış o kapanış
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Terran - toss maç yapıyoruz, adam benim baseime girdi, ben de onunkine.

Herşeyini temizledim, ondan da bir tane factory kaçırdım, ama 1 tane pylonu kalmış benim baseime yakın, alamadan ordularımı aldı.

Şimdi bende 1 tane factory onda bir ordu + pylon var. Alt + tab yaptım çıkarsa çıkar, çıkmazsa kendi bilir asdaf
  • Yeni Oluştur...