Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 sabonis said: bu arada bioball'a speed upgrade'li baneling basılınca ne yapıyoruz? mümkün olduğunca adamlarımızı ayırıyoruz tamam da ne basmak lazım tank mı? gelene kadar onları temizlesin diye? Ünite olarak küçük şeyler basmamak lazım. Adam banelingleri basmış sen ne kadar mm yaparsan yap, ayırsan da gelir alır bir şekilde. Daha büyük üniteler basmaya çalış. Ya da imkanın varsa değiştir techle. 4 starport yap, techlableri hemen barracks'larınkiyle değiştir. Banshee viking iyi gider.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 sabonis said: bu arada bioball'a speed upgrade'li baneling basılınca ne yapıyoruz? mümkün olduğunca adamlarımızı ayırıyoruz tamam da ne basmak lazım tank mı? gelene kadar onları temizlesin diye?tanklar 3er 4er temızliyo banelingleri, sende bioballını kacırıyosun stim basıp. eğer kacamıycak bi drumdaysan, marauderları öne koyuyosun veya yeterince medivacin varsa herkezi vindiriyosun
huun Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 fungal atmışsa zerg ne yapıyoruz peki cüce? oturup yaşlı gözlerle limit ordumuzun erimesini bekliyoruz di mi? ühü
scorch Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 fungal growthlu birlikler medivac e bindiriliodu sanırım?
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 TVP de oyunun başında gelen hızlı stalker ve zealot harasslarına karşı en etkili çözüm ne böle başta 3 rax gidiorum hemen marine marauder basmaya çalışıorum bunker atiorum vs ama bi şekilde exhaust oluorum. tabi macrom pek parlak deil ama belki farklı bi strateji vardır. dün Xunnla 4 maç attım 4ünde de aynı şekilde yattım 1. wave 2. wave derken 3. wave de yatiorum hehe
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 İlk barracks'ı dikerken rafinery atıyorsun, rax çıktığında 2 marine falan basıyorsun, bu arada gas birikince tech lab dikiyorsun; tech labı atarken de 2. rax'ını yap, o bitince tech lab olandan mara basarken ötekinden marine bas. 4-5 marine'in 2 marauderin olur böyle hızlıca. Tabii önemli kısım minerali ayarlayıp işçi basmayı, mule atmayı hiç unutmamak. Terranda özellikle early gamede mineral income en önemli şey bence. Bir de o topladığın bioları baseinde bekletme, adamın baseini sen harrasla; harraslarken de arkadan yine barracks dik, mm spamla falan, daha en baştan stim packi upgrade edebilirsin, kaçarken ya da sıkışınca last stand adına iyi oluyor. Ya da ya da o bioları baseinde toplarsın, 10dan fazla mm'in olduğu anda 5-6 barracks'tan reaper spamlarsın ve upgradelerini yaparsın. Bu noktada xunn unitlerini toplamış sana koşuyor olacaktır, büyük ihtimalle all in şeklinde; sen de o reaperları dolaştırır bir yerlerden girersin, 10 15 tane reaper basei 1dk içerisinde yok edebiliyor rahat rahat, o biolarla baseini tutmaya çalışırken reaperlarla oyunu bitirmeye uğraşırsın (eğer beceremezsen yine gg)
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Hızlı factory çıkıp, Siege tank basıyorsun :p
Memphis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 huun said: fungal atmışsa zerg ne yapıyoruz peki cüce? oturup yaşlı gözlerle limit ordumuzun erimesini bekliyoruz di mi? ühü fungel yiyince benim alt dudak bükülüo
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Eğer agresif oynuyorsam combat sırasında macronun ucu kaçıyor. Savunmadaysam problem olmuyor da. Acaba "Madem böyle bir sorunum var, savunma ağırlıklı oynayayım" mı demem lazım, yoksa combatta macroyu oturtmaya alışmam mı lazım? Şu anda combatta yetebildiğim tek şey Mule, Scan, SCV basıp, Baraklardan unit gönderebilmek combata. Protossa saldırıyorum, baktım adam Sentry çıkmış, benim orada bir Ghost Academy çıkmam, sonra onun bittiğini farkedip Ghost yollamam falan baya yalan şu anda =P
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Bir de o combat sırasında rally point yaptığım unit ölürse base çok başarılı bir savunmaya sahip olabiliyor =P
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 İyi bir zerg, MMM ball'u çok rahat dövüyor. Bir defa creep'e girdiginiz anda baneling + speedling surround. Olmadı fungal growth. Olmadı her yere baneling mayınları döşüyor, çılgın gibi scan atmadıgınız sürece kayıp vermeden ilerleyemiyorsunuz. Medivac'ler de sizi kurtarmayabilir fungaldan zira zerg queen ya da muta getirdigi anda o medivac'ler patlarsa gg olursunuz. Zerg için hiç kolay değil bu kadar şeyi microlamak ama yaparsa da pek çareniz yok elinizde. O yüzden bence en temizi 3 rax değil mech gitmek, tank/thor ve bol scv. İsterseniz araya biraz marine/medivac. Gaz varsa sight, mayınlar ve de seeker missile için raven. Kritik tank ve thor sayısına ulaştıktan sonra kolay kolay hiçbişey bu orduyu alamaz. Tabi şu da var, speedling/baneling/infestor giden zerg kısa vadede kesinlikle AA çıkaramaz. Viking/banshee giderseniz overlordları temizlenen ve de mineral line'ında banshee gören zerg, ya cok fazla queen basacak ya da hydra gidecek. Muta giderse infestor basmaya gazı kalmayacak, hydra basarsa işinize geliyor zaten. Queenler çıkana kadar da rahatlıkla overlord temizligi yapabilirsiniz.
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Zergle ilgili bilgim Dominik Cumhuriyeti'nin hazinesi ile alakalı bilgimi geçmiyor olduğundan bir şey sormak istiyorum. Bugün TvZ'de oyunun 8. dakikasında, kapımı falan kapamış olmama ve içeriye scout mcout hiçbir şey sokmamış olmama rağmen, adam bir şey bastı benim basein köşesine, bilmemne tunnel mı, bilmemne transporter mı ne. 20 tane kadar zergling çıktı içerisinden gayet. Benim de o anda 1 helion 8 marineden başka hiçbir şeyim yoktu daha. SCV MCV ne var ne yok ağzını kırdı mineral lineda. Ben de dedim, abi ellerine sağlık, surrender ettim. Bu abinin hiç zergling falan uğraşmadan baseimin ortasına pat diye sokuşturduğu şey nedir, ben buna nasıl önlem alırım? İlla base savunmasını sağlam tutmak gerekiyor anladığım kadarıyla early game de olsa, öyle midir?
Skoko Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 abi baseden çıkan şey bu genelde overloada basenin köşesini falan açıp basıyolar.yapacağın şey basenin uçlarına köşelerine falan scout amaçlı supplay depot falan dik. çıkması bi 10-15 sn sürüyo wormun o sırada askerleri çekersin o tarafa doğru.
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Creep olmadan bodoslama atılabiliyor mu ya bu, ne uyuz şeymiş. Bu sitedeki build timeları Faster'a göre yazmıyor değil mi bu arada?
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 huun said: fungal atmışsa zerg ne yapıyoruz peki cüce? oturup yaşlı gözlerle limit ordumuzun erimesini bekliyoruz di mi? ühü fungol darksawrmdan daha güclü bi büyü bence
Mendoza Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 (tu)Siege Ama fazla değil 3 tane yeter ilk protos 4gate push'una. Sonra MM'le bitirirsin. Reaper tank olmaz muhtemelen o kadar tanka maraudura reaper a gaz yetişmez.
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mendoza said: sabonis said: bu arada bioball'a speed upgrade'li baneling basılınca ne yapıyoruz? mümkün olduğunca adamlarımızı ayırıyoruz tamam da ne basmak lazım tank mı? gelene kadar onları temizlesin diye? Ünite olarak küçük şeyler basmamak lazım. Adam banelingleri basmış sen ne kadar mm yaparsan yap, ayırsan da gelir alır bir şekilde. Daha büyük üniteler basmaya çalış. Ya da imkanın varsa değiştir techle. 4 starport yap, techlableri hemen barracks'larınkiyle değiştir. Banshee viking iyi gider. Ya çok cahil sorusu olacak ama Rax'ın Tech Lab'ı Starporta uyuyor muyduya ?
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 uyuyor benim biliğim hepsi birbirine
samaella Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 evet uyuyor. Şöylede yapabilirsin, ilk rax + tech lab yaptıktan sonra factoryle yer değiştirdin diyelim. Raxa gene tech lab yap sonra kaldır oradan , starportu direk tech lab yanına inşaa edebiliyorsun.
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Spidee said: Zergle ilgili bilgim Dominik Cumhuriyeti'nin hazinesi ile alakalı bilgimi geçmiyor olduğundan bir şey sormak istiyorum. Bugün TvZ'de oyunun 8. dakikasında, kapımı falan kapamış olmama ve içeriye scout mcout hiçbir şey sokmamış olmama rağmen, adam bir şey bastı benim basein köşesine, bilmemne tunnel mı, bilmemne transporter mı ne. 20 tane kadar zergling çıktı içerisinden gayet. Benim de o anda 1 helion 8 marineden başka hiçbir şeyim yoktu daha. SCV MCV ne var ne yok ağzını kırdı mineral lineda. Ben de dedim, abi ellerine sağlık, surrender ettim. Bu abinin hiç zergling falan uğraşmadan baseimin ortasına pat diye sokuşturduğu şey nedir, ben buna nasıl önlem alırım? İlla base savunmasını sağlam tutmak gerekiyor anladığım kadarıyla early game de olsa, öyle midir? görür görmez üniten yoksa bile 6-7 tane scv saldırtırsan içinden bişey çıkamadan patlatırsın. 20 sn sürüyo içinden bieşy çıkması.
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Protos pyron ile terran suply ile kapatanını gördm.. yani mineral işçilerinin etrafını öyle kapatıyorlardı
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Spidee said: Şu anda combatta yetebildiğim tek şey Mule, Scan, SCV basıp, Baraklardan unit gönderebilmek combata. Protossa saldırıyorum, baktım adam Sentry çıkmış, benim orada bir Ghost Academy çıkmam, sonra onun bittiğini farkedip Ghost yollamam falan baya yalan şu anda =P haha abi daha nolsun zaten combat uzun sürmez yani combat dediğin şey oyun boyunca süren bişi değil, o kısa sürelerde de dediğin gibi işte mule basmak ünite basabilmek gayet yeterl,. sentry çıktıysa ghost şart diil de daha çok immortal/ht varsa güzel oluyo ama her durumda ghost süper tvp'de. ghost academy'i saldırırken çıkma zaten ya bekle saldırma ghost academy yap öyle saldır ya da ghost academy yapma army'e harca paranı saldırıp.
Sage Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Spidee said: Bir de o combat sırasında rally point yaptığım unit ölürse base çok başarılı bir savunmaya sahip olabiliyor =P Bir den fazla üniteye rally koy shift ile böylece biri ölünce diğerlerine gidiyor üniteler :D. Mesela Tank-shift-mara-shift-thor böylece tank ölürse maraya mara ölürse thora gidiyorlar güzel baya :).
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Aaaa bunu bilmiyorum ya ben, teşekkür ederim =)
Wispy Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2010 Ordum GG olunca waypointlediğim yoldaki adamları tek tek toplamaya çalışıyorum komedi oluyor sdfgh. Hepsini geri base e gönderiyorum defans için.
Öne çıkan mesajlar