Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
muta cıkana kadar ölüyosun.

roach muta yapalar varda riskli baya. adam spire görürse senın mutan once spore colonyde atıyo hydrada cıkabiliyo. sorna sennde güclü ekonımisiyle gelip dövüyo senı
Mesaj tarihi:
Memphis said:

tvt de, herseyi basabilirsin, yani acık ve net herseyi yapabilirsin, olay senin oyunculugunla alakalı,
tankmı yapıo mmm yaparsın drop atarsın, mecburen tankları hareket ettircek, stim basıp alırsın ki tank basıosa sınırsız exp alabiliosun rahat rahat,
banshee yapabilirsin, mass viking yapabilirsin, marine bunker rush atabilirsin, reaper rush atabilirsin, tank seviosan tank basarak oynarsın, bc basabilirsin, ghost yapabilrisin, baska unite kalmadı sanırım?

ha en etkili yol, clock banshee ile baslayıp tank mara viking combosu, ama bunu yapan kazancak die bisey yok, herkezin kendine has oyun stili var, neden hoslanıosan onu yap
dersenki yapılmıo;
top lvl terran lucifron mmm yapıo tank basmıo, morrow fe alıo, exp koruo sonra mm le pushluo, sjow oyun boyu heryere drop atıp exp alıo
dicem oki tvt suan hherseyin yapılabildigi tek matchup,
eger tvt den zevk almıosan, sen böle bi taktik olsun onu yapıym hep kazanıym o taktikle tarzı bisey istiosun
sorry :( öle bisey yok

Bu aralar TvT'de tank/viking yapıyorum, gerçekten çok etkili. 8+ tanktan sonra bio direk ölüyo zaten, viking oldugundan drop yapamıyor, bir de ustune vikinglerden gelen sight tanklara ciddi avantaj veriyor, ve hava hakimiyeti elinizde oldugundan haritayı tamamen kontrol etmenizi sağlıyor. Oyun sonlara dogru epik viking vs. viknig kapısmalarına sahne olabiliyor, en sonunda raven ölmeden PDD'yi atan ya da seeker missile'ı yediren de kazanıyor genelde.

Tabi bu tek taktik değil, TvT'nin eglenceli kısmı da bu zaten. Marauder/Thor gidenler var, erken MMM push edenler var, mech'in yavaslıgını abuse edip nuke kastıranlar var da var. Her taktik ise yarayabiliyor. Erken bi tank/viking, marauder/thor'a yenilebiliyor mesela ama tankların sayısı arttıkça marauderlar medivac olmadan pek iş yapamıyorlar. MMM, marauder/thor'u alıyor vs vs...

Kısacası, TvT bayagı eglenceli; yaratıcı olan kazanıyor genelde ki bu iyi bişey.
Mesaj tarihi:
Şöle güncel SC2 taktiklerinin yazdığı güzel bir site var mı bilinenı. liquipedia 2 ye baktım da başka varsa die soruorum.

işteyim de şöle arada bakiim bişeyler kapiim o süreçte die
Mesaj tarihi:
Mortis said:

Şöle güncel SC2 taktiklerinin yazdığı güzel bir site var mı bilinenı. liquipedia 2 ye baktım da başka varsa die soruorum.

video review izleyebilirsin. baskalarinin hatalarindan ogrenmek kolay oluyor =)
Mesaj tarihi:
Mortis said:

http://www.teamliquid.net/forum/index.php?show_part=34
Mesaj tarihi:
ya abi zor okuyarak biliorum deneyimlemen lazım

ama işteyim işte starcraft oynayamıcağıma göre

o sırada bi kaç bilgim olsun atiorum

dün protosun teki ile kapışıodum heriften daha ii ekonomim vs vardı ve böle scoute ettim adam 15 tane voidray basmış bende de öküz gibi mineral gaz var böle tam lame bi şekilde battlecruiserları falan bastım böle tanklar falan.

adam voidraylerle benim daha büyük ordumu yok etti.

sonra sc2nin sitesine baktım voidray için strong against battlecruisers dio

işte mesela bu tarz fact bilgileri öğrenmek için aslında istiorum genel taktikler bilmemneler rçünkü 1 haftadır starcraft 2 oynuorum doğru düzgün ki hala oyunu satın alabilmiş deilim ay başını bekliom xP 4. trial accountum, sc1 de hiç oynamadığım için bu tarz bilgilere ihtiyacım var.
Mesaj tarihi:
defence drone, projectile saldırılardan bazılarını rastgele kesiyor. bi stalker normalde 10 kere atış yapacaksa, 8 oluyor, 7 oluyor vs. 5-6 tane atacak kadar raven varsa, dramatik şekilde etki edebiliyor combat sonucuna.

üstüne geldiğinizde yazıyor zaten hangi birimlerin saldırılarını kestiği.
Mesaj tarihi:
huun said:

defence drone, projectile saldırılardan bazılarını rastgele kesiyor. bi stalker normalde 10 kere atış yapacaksa, 8 oluyor, 7 oluyor vs. 5-6 tane atacak kadar raven varsa, dramatik şekilde etki edebiliyor combat sonucuna.

üstüne geldiğinizde yazıyor zaten hangi birimlerin saldırılarını kestiği.

rastgele değil yahu benim bildiğim. 10 enerji götürüyor her kestiği saldırı. pdd'nin enerjisi bitene kadar blokluyor herşeyi diye biliyorum. herşeyi derken işte blokladığı şeyleri...
Mesaj tarihi:
bu arada bioball'a speed upgrade'li baneling basılınca ne yapıyoruz? mümkün olduğunca adamlarımızı ayırıyoruz tamam da ne basmak lazım tank mı? gelene kadar onları temizlesin diye?
Mesaj tarihi:
Mortis said:

ya abi zor okuyarak biliorum deneyimlemen lazım

ama işteyim işte starcraft oynayamıcağıma göre

o sırada bi kaç bilgim olsun atiorum

dün protosun teki ile kapışıodum heriften daha ii ekonomim vs vardı ve böle scoute ettim adam 15 tane voidray basmış bende de öküz gibi mineral gaz var böle tam lame bi şekilde battlecruiserları falan bastım böle tanklar falan.

adam voidraylerle benim daha büyük ordumu yok etti.

sonra sc2nin sitesine baktım voidray için strong against battlecruisers dio

işte mesela bu tarz fact bilgileri öğrenmek için aslında istiorum genel taktikler bilmemneler rçünkü 1 haftadır starcraft 2 oynuorum doğru düzgün ki hala oyunu satın alabilmiş deilim ay başını bekliom xP 4. trial accountum, sc1 de hiç oynamadığım için bu tarz bilgilere ihtiyacım var.

Challenge missionlar var onları oyna, temel olarak micro bilgisini geliştiriyorlar. Kimin kime üstün olduğunu, neyi nasıl kullanacağını falan öğreniyorsun.
  • Yeni Oluştur...