Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Wispy said:

Peki base girişine Photon Cannon spamlayıp turtle yapan tossa ne yapıyoruz ?
Siege+Vikingin çıkmasını mı bekliyoruz ?

ben olsam bs ghost / emp / nuke atabilcek bir şekilde hareket ederdim..

ya terran da çok seçenek var emp yiyince bitio protos
Mesaj tarihi:
tunca said:

The_Delucian said:

3 rax la gidiyorum ust uste 7 oyun kazandım goldda 50. idim sefil bir puanla cat diye platinyum lige attı sasırdım valla 48. likten ust lige gectim :) 3 rax harici dogru duzgun bir strateji bilmiyorum platinyum da oyacaklar diye tırsıyorum :S

örnek alın işte adam gibi bir tane standart build order öğrenmeniz demek en az golda platinuma çıkmanız demek. 3-4 defa bilgisayara karşı pratik yapsanız düzgün yapmaya başlarsınız zor bişey diil

5 oyun oynadım 4 kazandım bende şaşırdım direk platinium a attı..

Gold a düşeyim öyle oynayayım
Mesaj tarihi:
ozii_x said:

Wispy said:

Peki base girişine Photon Cannon spamlayıp turtle yapan tossa ne yapıyoruz ?
Siege+Vikingin çıkmasını mı bekliyoruz ?

ben olsam bs ghost / emp / nuke atabilcek bir şekilde hareket ederdim..

ya terran da çok seçenek var emp yiyince bitio protos

oyun bası iceri degilde blokladıgın girisin dısına yaparsa siege tank halleder sanırım, barracks ı iceri kacırmak lazım 3-4 gibi de marine basıp prot. iscisinin base girmesini engellemek lazım, turretlarla ufak ufak gelsin, siege tank yeter heralde, zaten orayı temizlersen adam gg olur kaynakları turretlara harcadıgı icin diye dusunuyorum, bunu betada 2 kere yapmıstım olmustu ama base in gobegine turret atınca o zaman hosafın yagı kesiliyor bende,
Mesaj tarihi:
Asgard said:

reaper rusha karşı tavsiye alabilirmiyim,adam 3-4 reaperla geliyo bendede 5-6 marine oluyo kiteleyerek yiyolar beni

adam sana reaper getirdiyse pek birsey yapamazsin. reaperlar sana gelmeden daha buna hazirlanmaya baslaman lazim. duzgun scout yaparsan onun reaper rush'ini cok guzel bir avantaja cevirebilirsin.

ilk supply depot'u yaptigin scv'yi yolla, eger iki gazi da topluyorsa, rax'larda da tech lab varsa anlaman lazim, iki dakikaya reaper'lar geliyor. bunu bildikten sonra hemen MMM'e donup marauder icin concussive shells upgrade'ini yaparsan ve gelebilecekleri tarafa iki marauder birakirsan hic reaper derdin olmaz..

tercihen o scv'yi de xel naga'lardan birinde birakabilirsin. geldikleri zaman onceden de gormus olursun boylece
Mesaj tarihi:
Adam çok iyiyse yapacak pek bişeyin yok, devamlı expansion alacaksın crackling basıp rahatsız edeceksin. Cracklingler thor'ları sararlarsa alırlar, ama SCVler çok fazlaysa ya da tank/marine varsa işin zor.

Mech'in dezavantajı hareket kabiliyetinin pek olmayışı. Push etmezse rahatsız et devamlı, 1 base'den fazlasına izin vermemeye çalış. Yavas yavas push ederse deli gibi creep yayacaksın.

Eger tank yoksa infestor basıp neural parasite ile thorlarını ele geçirebilirsin. Thorlar saçma bir sayıya (6+) ulaşmadan önce muta da basabilirsin. Muta microsunu iyi yaparsan her 3 muta için 1 thor alabilirsin. Mutalarinin en az 1/0 ya da 2/0 olması şart yalnız, splash ile SCVleri hemen öldürmen lazım çünkü.

İşi bilen terranlar esas mule indiriyorlar o zaman thorlar ölümsüz oluyor. Araya marine de şıkıştırabilir terran, o zaman banelingleri patlatırsan muta yine iyi de baneling'i yediremezsen gg olur oyun.

Şu aralar Z'ye karşı mech+marine gidiyorum, çok etkili gerçekten. Thorlar önden, baneling'lere karşı korumak için arkada marine medivac ve tanklar. Araya da 3-5 SCV, tamir ve de turret atmak için. Yapabilirsem bir de raven, seeker missile zerg'u aglatiyor cunku.

Edit: Esas noktayı söylemeyi unutmuşum, Tank yoksa infestor bas. Neural parasite ile thorları ele geçir, cracklinglerle çevrele. İşini bilen terran'a karşı ZvT maçı çok zor yalnız, yenilmen doğal :)
Mesaj tarihi:
Wispy said:

38 tane void rayle gelene ne yapacağız terran olarak ?
3 exp çıktım 8 BC 12 tane de vikingim vardı, bir baktım adam 40 tane void ray çıkarmış, ABV.

mass upgradeli marine belki iş görür ama 38 de çok fazla be
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

38 void ray çıkartmayacan abi
ben bazen mule atmıyorum bile nerdeyse

Abi adam base girişine 10 tane photon connon koymuş, MM gitsem olmuyor. Eriyor direk adamlar. Scanla görsem de yapacak birşey yok.

Observer koyuyor Banshee yalan oluyor.

Sonra başlıypr ray stacklemeye. Ben de BC stacklersem alırım dedim ama BC'nin critical massi 10+ üzeri sanırım. Altında direk ham yaptı voidlar.

Terran ve Zerge MM push oturtuyorum ama Protossa yapamadım bir türlü nefret ettim o yüzden.

@scorch, hatırlamıyorum valla.
Mesaj tarihi:
Ben hızlıca 6 tane ling çıkartıp adamın baseine sokuyorum, dronelarını harraslıyorum, eğer baseine sokamazsam da kapının önünde biriktiriyorum o lingleri, yapabildiğimde baneling yapıp adamın geleceği ilk bottleneckte saklıyorum, biolar geçerken patlatıyorum.

Böyle böyle böyle baseimde baya gelişiyorum, exp çıkıyorum, roach çıkıyorum vs. zaten o saatten sonra bio gelirse gg.

Benim en büyük sorunum late gamede tank spamlayan terrana karşı. Eğer mutalisk harrasla yenemezsem kaybediyorum her zaman. Banelingleri düzgün kullanmayı beceremedim gitti, flank yapmak lazım ama benim skill seviyemden fazlası gerekiyor becerebilmek için xD
Mesaj tarihi:
Wispy abi o cannonların ilacı nuke, bir şekilde nuke atacaksın üstlerinde, ya da arkadan helion droplayıp workerlarını temizliyceksin, ekonomisini yavaşlatınca o spastik mass void ray taktiği çalışmıyor.

1-1-1 yap 4 tane upgradeli helionu bindir dropshipe sok adamın baseine arkadan, zaten sen onları yapana kadar eğer zealot spamlamıyorsa anca 2-3 tane stalker çıkartabilmiş oluyor, onları getirip helionlarını temizleyene kadar workerlarını alırsın büyük ihtimalle.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Ben hızlıca 6 tane ling çıkartıp adamın baseine sokuyorum, dronelarını harraslıyorum, eğer baseine sokamazsam da kapının önünde biriktiriyorum o lingleri, yapabildiğimde baneling yapıp adamın geleceği ilk bottleneckte saklıyorum, biolar geçerken patlatıyorum.

Böyle böyle böyle baseimde baya gelişiyorum, exp çıkıyorum, roach çıkıyorum vs. zaten o saatten sonra bio gelirse gg.

Benim en büyük sorunum late gamede tank spamlayan terrana karşı. Eğer mutalisk harrasla yenemezsem kaybediyorum her zaman. Banelingleri düzgün kullanmayı beceremedim gitti, flank yapmak lazım ama benim skill seviyemden fazlası gerekiyor becerebilmek için xD

şu yukardan böcek atan kuş çok işe yarıyor tanklere karşı
Mesaj tarihi:
Aslında voidray gidene raevenden mi ne bi füze atıodun area dmg veriyordu..

Patlatmazmı çoğunu voidlerin..

Zaten oyunda beklemeyin sürekli rahatsız etmeniz gerek karşı tarafı..
Mesaj tarihi:
Visas tarafından çirkin bir şekilde harasslanıp kaybedince artık sırf deneme yanılma yoluyla ilerleyemiceğimi öğrendim ve şimdi evden çıkıp Cuce'nin yanına staj gidiyorum!
  • Yeni Oluştur...