Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dün gece Bursa'da yaşanan olaylar

0ne

Öne çıkan mesajlar

http://haber.mynet.com/detay/yasam/flasinegolde-tehlikeli-gerginlik/523968?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image

Edit:En açıklayıcı halini buldum.

TARTAKLANAN GENÇLER BIÇAKLA KAHVEYE GELDİ

Olay, saat 21.30 sıraladrında Orhaniye Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünü kesen mahalleli gençler, bir daha buradan geçmemesi konusunda uyardı. Çıkan tartışma sonucunda tartaklanan Doğu kökenli genç uzaklaştıktan bir süre sonra beraberinde arkadaşları ile tekrar mahalleye geldi. Gençlerin bulunduğu kahveye dalan Doğu kökenliler, ellerinde bıçak ve sopalarla etraftakilere saldırdı. Çıkan kavgada Selahattin O, Metin B, Şaban D ve isimleri henüz belirlenemeyen iki kişi olmak üzere 5 mahalleli genç, bıçak darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlar ise kaçtı.

POLİS KARAKOLU ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Orhaniye Mahallesi Çinili Cami yanında bulunan bir kahvehanede yaşanan bıçaklı kavganın ardından zanlıların bulunduğu polis merkezi önünde toplanan kalabalıktakilerin büyük bölümü, uzun süren çabaların ardından eylemden vazgeçmeleri için ikna edildi.

SERVİS ARACINI ATEŞE VERDİLER ALIŞVERİŞ MERKEZİNE GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Bursa ve ilçelerinden istenen takviye kuvvetler İnegöl'e geldi. Tüm uyarılara rağmen halen ikna edilemeyen yaklaşık 250 kişilik bir grup ise çevredeki araç ve binalara zarar veriyor. Ambulansların camlarını kıran topluluk, servis aracını ateşe verdiği bir alışveriş merkezinin içine girmeye çalıştı.

20 POLİS MEMURU YARALANDI

Şu ana kadar çıkan yaşanan olaylarda yaralanan yaklaşık 20 polis İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacak ve kollarında yaralar bulunan polislerden dokuzu tedavi için Bursa'ya gönderilirken gözünden yaralanan bir polis memuru da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Bu arada ilçeye gelen Bursa Valisi Şahabettin Harput, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kaymakamlıkta yaptığı görüşmenin ardından olay yerini incelemeye gitti. Olaylar ilk saatlere göre azalmakla birlikte henüz sona ermedi.

EVLERİNDEN ALINACAKLAR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Harput, olayın geri planda destekçisi olan 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek, kameralarca tespit edilen kişilerin sabaha kadar birer birer evlerinden alınacağını söyledi.

Harput, ilçede herkesi son derece üzen olaylar yaşandığını ifade ederek, ''Bizi asıl üzen bir anlık yanlış anlamayla bölgemizde yaşayan vatandaşların arasında 'normal adi bir asayiş olayını' bölgesel özellikli bir olay gibi algılayarak birilerinin de bunu provoke ederek yan yana yaşayan insanlarımızın karşı karşıya getirilmek istenmesidir'' diye konuştu.

BURADA TUZAK VAR

Harput, vatandaşların bu tür şayialara itibar etmeden son derece soğukkanlı olması gerektiğini hatırlatarak, ''Böyle şeylerin sonucunda hep üzüntü verici sonuçlar çıkıyor. Burada bir oyun, bir tuzak vardır'' dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız karakolu basanlar senin bahsettiğin gibi adamlarını kurtarmak isteyen doğu kökenliler mi yoksa bize verin linç edelim diyen yöre halkı mı? özellikle bursadaki milliyetçilikten dolayı ben yöre halkı linç isteyerek ayaklanmış gibi geldi bana.

Ama emin olamadım kesin bilgi de verilmemiş sanki haberde.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Yalnız karakolu basanlar senin bahsettiğin gibi adamlarını kurtarmak isteyen doğu kökenliler mi yoksa bize verin linç edelim diyen yöre halkı mı? özellikle bursadaki milliyetçilikten dolayı ben yöre halkı linç isteyerek ayaklanmış gibi geldi bana.

Ama emin olamadım kesin bilgi de verilmemiş sanki haberde.

böyle olmuş zaten, kürtler bıçaklamış, yöre halkı da verin bize linç edecez demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

otobüs şoförü doğulu, yöre halkından gençlerle kavga ediyo, yine doğulu arkadaşlarını çağırıyo, bunlar da gençleri bıçaklıyo. polis onları karakola alıyo, olayı duyan yöre halkı da isyan ediyo.

Okadar adamı getirip dövsen bişi olmasdı bıcak soktun araya olay büyüdü no Weapon pls
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...