Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kredi karti sorusu

reyou

Öne çıkan mesajlar

mesela benim isbankasindan 1 milyar limitli bi kredi kartim var,

diyelim ekstreler her ayin 1 inde geliyor,

1- ben ayin 10 una kadar 1 milyarlik alisveris yaptim 11 inde hepsini odedim

2- ayin 15 inde 1 milyarlik harcama yaptim 17 sinde hepsini odedim

3- ayin 22 sinde 1 milyarlik harcama yaptim 28 sinde hepsini odedim.

yani ay icerisinde 3 milyarlik harcama yaptim 3 taksit halinde.

simdi bu 1 sene devam etti diyelim, bu islemler adamlarin kredi karti ceteresine iyi bir kullanici profili ilemi geciyor yoksa bu adam 1 milyari 1 ay bitmeden bitiriyor kotu kullanici profili seklindemi oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

1000 TL lik bir kartın varsa ayda 3000 TL lik harcama yapamazsın. Harcama yapıp ertesi gün yatırsan bile hesap kesim tarihi gelmeden borcundan düşmeyeceği için diğer hesap kesimi beklemen lazım 1000 TL daha harcamak için.

Her ay borcunu düzenli olarak ödedediğin sürece banka için olumludur. Ve limit arttırımında bulunabilirsin. Eğer Kredi Puanım artsın maksadındaysan 10 bankadan da kart çıkartıp hepsinde 10ar tl harcama yapıp her ay düzenli olarak ödersen Kredi Puanın artar.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:
bu adam 1 milyari 1 ay bitmeden bitiriyor kotu kullanici profili seklindemi oluyor?

bankalar senin ne kadar az parayla yetindiğini, ne kadar ekonomik olduğunu felan kontrol etmiyor ki böyle bir kanıya kapılıyorsun.

ne kadar çok harcarsan, ve düzenli ödersen, bankaların gözünde o kadar sempatik olursun.

günde milyar harcayan kişiler var mesela, bankalar tarafından özel ayrıcalıklar sunuluyor onlara.
Sosyal ağlarda paylaş

-Nae said:

1000 TL lik bir kartın varsa ayda 3000 TL lik harcama yapamazsın. Harcama yapıp ertesi gün yatırsan bile hesap kesim tarihi gelmeden borcundan düşmeyeceği için diğer hesap kesimi beklemen lazım 1000 TL daha harcamak için.

nae oyle bişi yok.
limitin 1000tl diyelim:
1000 tl harcayıp, bankaya 1000tl yatırırsan limitin açılır bırak ertesi günü 5dk sonra bile tekrar 1000tl harcıyabilirsin.
o ay boyunca yatırdıklrın ve harcadıkların arasındaki fark ekstre olarak gelir sana. onu ödersin.

çok para harcıyorsan 2 şey olur
- iyi kefil bulursan limitin artar.
- plus, premium, rouge fln abidik gubidik kartlar yollarlar :D

bi de borcunu zamanında ödemeyen banka için daha iyi. adamlar faizi onlara bindirebiliyor çünkü. Hem çatır çatır faiz ödüyosun hem de yarın öbürgün kredi istediğinde arkadaş sen borcunu ödemiyosun ki diyolar :D paranla rezi oluyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Harcadığını zamanında yatırdığın sürece özellikle de çok harcıyorsan bankalar için iyi bir müşterisindir, neredeyse sana sormadan golddu platindi premiumdu coşarlar ve limitin gittikçe yükselir :)
edit: ah söylenmiş zaten bilumum kart çeşidinin yollandığı
Sosyal ağlarda paylaş

tabi ki de sevmez banka zamanında ödeyeni.
kredi kartının limiti 2000 tl diyelim ki, ve ayın 1'inde kesiliyor son ödemesi 11'i.
ayın 2'sinde alışveriş yap 2000 tl'lik. sonraki ayın başına kadar ödeme bekle. hesap kesilsin, 11'inde öde. noldu ? 40 gün öteledin borcunu. herkes böyle yapsa bankalar batar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

donem borcunu zamaninda odersen iyi kullanicisin
ucbin lira bes bin lira gibi kucuk meblaglarla bankadan pelus oyuncak bile bekleme ama borcunu zamaninda ode.
mesela otomatik limit artis talebin varsa 3 aya bir limitin artar zamaninda odedigin icin.
1 yilda limitin iki katina cikar.hepsi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...