Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kac Cocuk.

Seele

Öne çıkan mesajlar

evet Erdogan söylemini tekrar yeniledi. En az 3 cocuk istiyorum fazla olabilir ama kesinlikle az olmasin. Patilerde gencecik insanlar. Ne düsünüyorlar bu konuda. Cocuk yapmak istiyorlarmi?. Ben yardim ederdim size ama yurtdisindayim biliyorsunuz( bilmiyorsan ögren, artik ögrennn).
Sosyal ağlarda paylaş

nerede okuduğumu hatırlamıyorum; ama şöyle bir araştırma vardı. ölüm oranları, yaş, genel hastalıklar vs nüfusu karşılaştırıp mevcut nüfusun devam etmesi için aile başı kaç çocuk yapılması gerektiğini gösteriyordu. türkiye için 2,x bişeydi. fransa falan iptal o kadar eksideki adamlar epey çalışmaları gerekiyor :D

2 ideal bu bakımdan. nüfusun fazlası da(çin) azı da (fransa, rusya) sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

Nüfus düşsün bi zahmet zaten, haddinden fazla fazla kalabalık. Hoş hiçbirimiz çocuk yapmasak bile düşmez doğuda 30 40 tane seri üretim çocuk yapanlar var 4 karıdan.

Türkiye için 35 maksimum 40 milyon, istanbul için 6 milyon ideal. Daha ne kadar artacaz zaten

2 çocuk en güzeli, tek çocuk şımarık olur, 3 de fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

nüfus düşsün de afrika'dan işgücü ithal edelim?

nüfus düşüşü gelişmiş dünyanın en büyük sorunu filan şu anda, farkında mısınız?

Bahsettiğin durum Avrupa ülkeleri, yani dediğin gibi gelişmiş dünya için geçerli bizim için değil.

Şu anda Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de tam tersine orantısız nüfus artışı.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

çocuk istemeyenleri merak ediyorum ben..

Almanlar istemiyo mesela genelde. Tamamen kendi hayatlarını düşünerek. Zaten bir garip orada, herkes kendi özgürlüğüne inanılmaz düşkün, kimseyi kendine layık görmüyor, herkes single geziyor. Evliler de işi matematiğe vurmuş durumda. "Bir çocuk yapsam yıllık masrafı bu kadar, benim sosyal hayatımı kısıtlayıcılığı şu kadar, oysa o parayla tatil seyahat şu kadar, istediğim araba bu kadar" falan diyip kendi sosyal imkanlarını geliştirmeyi genişletmeyi tercih ediyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...