Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lys Topici

Red

Öne çıkan mesajlar

erken veya geç nasıl oluyor ki? Ek tercih şansından mı bahsediyosun?

Bildiğin bir deadline var işte ilk gün veya son dakika yapılan tercihi sistem nasıl ayırt edip ona göre muamele edebilir ki zaten anlamadım ne sorduğunu valla :D

Ek tercihleri soruyosundur heralde. O iş yaş baya. Şöyle ki boş kalan kontenjanlarlara rastgele daha düşük puanlıları yerleştirmiyorlar, gene aynı taban puanın üstündekiler girebiliyor boş kontenjanlara hani olur da vaktinde yazmamışlarsa oraları diye...
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu sisteme çok yabancıyım da.. net bir cevap verilemeyebilir ama bir şeyi merak ediyorum;

istanbul, ankara, izmir, eskişehir gibi bir şehirde, tm ya da sözel bölümden üniversite kazanabilmek için ortalama ya da en az puan kaç civarı olmalı?

genel bir fikrim olması için soruyorum.. yeni puan sistemini anlamak adına.
Sosyal ağlarda paylaş

puan olayı tümden yalan aslında, ilüzyon gibi bişey.

Hani puanları tümden kaldırsalar her yerde taban puanı olarak sıralama yazsa herkesin kafası daha net olurdu sanırım.

Yani demem odur ki sıralamaya bakın, eskiden o dediğiniz yerler en son kaç bininciyi alıyorduysa gene öyle alıyor.

Bana kalırsa şöyle en kötüsünden bir 100bininci elle tutulabilir bir yere girebilir o şehirlerde, ikinci öğretim falan olarak yani ne bileyim. Derin soru yani =p
Sosyal ağlarda paylaş

peki 100.000 derken.. toplamda kaçıncı olduğunu bilemiyorsun sanırım şimdiki sistemde.. bölümüne göre sıralama geçerli.. atıyorum TM1'de 100.000inci olmak yeterli mi? yani aslında kestiremediğim kontenjan sayısı benim.. misal büyük şehirlerdeki sözel bölümlerin toplam kontenjan sayıları 100.000 mi bu durumda? (bunu bilmek lazım aslında da..)

bu arada allah belasını versin bu eğitim sisteminin. öss falan kötü derdik de.. bu ne lan hiç bir şey belli değil ki lys'de. her geçen gün daha berbat yapmak için uğraşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

birde birşey daha sormustum o topicte ama kaynadı tabi

tercihi erken yada geç yapmanın bir olayı var mı ?

işte puanlar düşer falan filan.pek anlamıyorum şu işlerden
puanlar tercihler sonunda belli oluyor. tercihlerin son gününe kadar bir gün önce yapman bir şey ifade etmiyor. sen tercihini yapacaksın bölümlerin puanları bu tercihlere göre belirlenecek işte. ek tercihlerde de puanlar düşmüyor puanın nereye yetiyorsa oraya tercih yapabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...