Kaede Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2011 http://i56.tinypic.com/nyb48w.jpg ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 kesin bu fujoshiye gay diyalogları yazdırmışlar oyundaki http://i54.tinypic.com/a24138.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 soyadında bile typo var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Yırtınmayın abi oyun gayet eğlenceli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 eğlenebiliyorsan ne mutlu sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 dreagloth said: Yırtınmayın abi oyun gayet eğlenceli. J-rpg değil diye beğenmemiştir arkadaşlar. Ne güzel gitmiştin Kaede'ciğim, foruma bu kadar weeaboo fazla geliyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 insanlar oyunu rpg beklediği için hüsrana uğradı tabii. yoksa aksiyon bakımından gayet güzel oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Bioware'den düzgün RPG bekleyenin kendi saflığı zaten abi, Mass Effect'e RPG diyenler falan da var gerçi doğru yani... KotoR'larla beraber zirvede bıraksalardı bu işi daha iyiydi aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 hehe başkasına belki yedirirsin de bize tutmaz o ben şikayetimi ediyim de gerisi beni ilgilendirmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sloth Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ben bu başlığı okuyup dragon age origins oynamaya başladım. sonsuza kadar da origins oyniycam galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Kaede said: hehe başkasına belki yedirirsin de bize tutmaz o ben şikayetimi ediyim de gerisi beni ilgilendirmez Niye? Japon özentisi demek küfür etmek gibi mi oluyor? sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 nileppezdel said: J-rpg değil diye beğenmemiştir arkadaşlar. planescape torment, baldur's gate, kotor felan hep jrpg imiş. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 O laf sana değildi ya :) bu oyun da rpg değil zaten, ha ama j-rpg'ler ne kadar rpg ise bu da o kadar rpg işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demian Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 nileppezdel said: Bioware'den düzgün RPG bekleyenin kendi saflığı zaten abi, Mass Effect'e RPG diyenler falan da var gerçi doğru yani. rol yapma oyunu oynamayı inventory yönetme simülasyonu zanneden insan cümlesi bu, başka bir şey degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 diabloyada rpg diyodur kesin asdfadfssa bioware in begenmedigi ff13 su oyundan daha fala rpg ogesi iceriyor ve lineerlik konusunda asagi yukari aynilar en azindan ff13 bir ev, iki magra, 2 arasokakda gecmiyor, town filan olmasada bu jenerasyonun en iyi mekanlari var, dragin eyc de ise bir sehir var bide hightowndaki TOKI konutlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Aslinda RPG'nin ne oldugunu tartismak lazim. Masaustundeki RPG kavraminin bilgisayar oyunlarina birebir uyarlanmasi mumkun olmadigi icin bilgisayar RPGsinin ne oldugu cok tartismali. RPG dediginizde karakterlerinizin level atladigi, cesitli ve arttirilabilen ozelliklere sahip oldugu, inventory sistemi olan oyunlari mi anliyorsunuz? Son zamanlarda cikan pekcokoyunda mesela God of War gibi normalde RPG diye adlandirilmayacak oyunlarda bile bunlardan var. Aksiyon yerine taktiksel savas olmasi mi gerekiyor? O zaman belki asil istediginiz sey strateji oyunu. Aldiginiz kararlarin hikayede etkisi mi olmasi lazim? Bunu kac oyun hakkiyla basariyor? Bircok oyunda aldigimiz kararlar yuzeysel bir iyi/kotu taraf secmenin otesine gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Komutan said: Masaustundeki RPG kavraminin bilgisayar oyunlarina birebir uyarlanmasi mumkun olmadigi icin this is so 1990s... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Ben 2000lerde de farkli bir durum gormedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Komutan said: Aslinda RPG'nin ne oldugunu tartismak lazim. Masaustundeki RPG kavraminin bilgisayar oyunlarina birebir uyarlanmasi mumkun olmadigi icin bilgisayar RPGsinin ne oldugu cok tartismali. RPG dediginizde karakterlerinizin level atladigi, cesitli ve arttirilabilen ozelliklere sahip oldugu, inventory sistemi olan oyunlari mi anliyorsunuz? Son zamanlarda cikan pekcokoyunda mesela God of War gibi normalde RPG diye adlandirilmayacak oyunlarda bile bunlardan var. Aksiyon yerine taktiksel savas olmasi mi gerekiyor? O zaman belki asil istediginiz sey strateji oyunu. Aldiginiz kararlarin hikayede etkisi mi olmasi lazim? Bunu kac oyun hakkiyla basariyor? Bircok oyunda aldigimiz kararlar yuzeysel bir iyi/kotu taraf secmenin otesine gitmiyor. rpg demek baska bi karakteri canlandirdigin oyun deme mesela oblivion rpg deil neden cunku bi karakter canlandirmiyosun bi kilic war onu canlandiriyosun malin onde gidenisin yoksa karakter felan yok derpderpderpsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 anlamadın herhalde şöyle anlatayım. senin dediğin "ama bilgisayar oyunlarında masaüstü rpg gibi oynanmaz ki" lafı 1990'lardan kalma çocuksu bi klişe laf. çoğu kişi o trendi geçti bitirdi, sen daha yeni başlamışsın. rpg'nin ne olduğunu tartışmaya gerek yok. değişik karakterler yaratıp bir hikayenin içinde o karaktermişçesine oynayabileceğin ve seviye atlayarak ilerlediğin oyunlara rpg deniyor. jrpg, traiditional rpg, action rpg, hybrid rpg gibi farklı türlere ayrılıyor. planescape torment gibi derin senaryolu ve ayrıntılı dialoglu bir oyun arayan kişiye "inventory içeren oyun istiyorsanız god of war" mı diyorsun. dalga mı geçiyorsun? saçmalama. aksiyon yerine taktik istiyorsanız strateji oynayın demek de saçma bir argüman. masaüstü rpg oynamak yerine birdirbir oyna o zaman? aynı şey. aldığımız kararların hikayedeki etkisi olan bir ton rpg var. kotor, bloodlines, fallout, torment, baldur's gate, morrowind, alpha protocol, arcanum... say say bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 BonePART said: cunku bi karakter canlandirmiyosun bi kilic war onu canlandiriyosun malin onde gidenisin yoksa karakter felan yok derpderpderpsin kılıç değil büyü canlandırdığımızda noluyor? rpg olmuyor mu o zaman? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 bone abi her rpg oyun konusu açıldığında 3 lafından biri planescape torment oluyor. artık bekliyorum bone ne zaman gelicek de bahsedicek bundan diye. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 i <3 planescape http://i496.photobucket.com/albums/rr326/NCallahan_album/Planescape_Dresden.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Bone said: senin dediğin "ama bilgisayar oyunlarında masaüstü rpg gibi oynanmaz ki" lafı 1990'lardan kalma çocuksu bi klişe laf. çoğu kişi o trendi geçti bitirdi, sen daha yeni başlamışsın. Gerceklerin nasil gecip bitecegini anlamis degilim. Bir gercegi cok soyleyince tukeniyor mu? Ya da herkes nasilsa biliyordur bunu diye soylememek mi lazim? "değişik karakterler yaratıp bir hikayenin içinde o karaktermişçesine oynayabileceğin ve seviye atlayarak ilerlediğin oyunlara rpg deniyor." seklindeki rpg tanimin son derece genis bir alani kapliyor. Evet, biri cikip Kratos'u da rpg karakteri olarak tanimlayabilir bu mantikla dusunursek. Dedigim yanlis anlasilmasin, bu benim iddiam degil. Knights of the Old Republic ve Baldur's Gate serilerinde yapilan secimler son derece yuzeysel secimlerdi. Iyi-kotu olmanin otesine gecemez. Bu acidan en begendigim oyun Torment. Deus Ex 1, Fallout, Dragon Age, Mass Effect gibi serilerde de secimler Torment'deki kadar hosuma gitmese de iyi. Fakat ben neticede uzerinde uzlasilabilecek, kesin bir bilgisayar rpgsi tanimi oldugunu dusunmuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Komutan said: Ben 2000lerde de farkli bir durum gormedim. toee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar