Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cardboard Warfare

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

çok da zor değil, video effect yapmayı bilen birisi rahatlıkla yapabilir bunu.
çekimi yapmak ve kurguyu hazırlamak daha zor.

zaten bazı efektlerde hata dikkatimi çekti, ki, bu tip "amatör" yapımlarda çok normal aslında.

ayrıca dasaaa böyle şeyler ilgini çekiyorsa sana bir doz film riot yazıyorum:
http://revision3.com/filmriot
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

görüntü ve ses efektlerinin bugüne kadar türkiye de çekilmiş film ve dizilerden katbekat daha başarılı olması beni çok üzüyor be.

"bugüne kadar" demeyelim çünkü bazı filmler cidden çok kaliteli çekiliyor.

hd kamera + after effects + "renk" ve "görüntü" kavramlarını anlayan bir düzenleyici
yapar bu kısa filmi kolayca.

goldbären said:

abi üzüldüm ya. OLAY PARA MESELESİ HEDE HÖDÖ diyorlar ama sadece para meselesi değil. vizyon ve heves meselesi de. bizde her şey getirisi ölçüsünde yapılıyor, seyirciyi kotardıktan sonra güzel bir iş yapayım derdi yok.

Türkiye'nin esas sorunu ilgisizlik.
detaylara ilgisizlik.

dizilerde öyle salakça kamera açıları kullanılıyor ki, "vay be adamlar beleşten parayı götürüyor lan" diye söyleniyorum gördükçe.
örneğin bolca yabancı dizi izliyorum. bazen diziyi izlerken test yapıyorum.
sahnelerde rasgele pause'luyorum, fotoğrafçılık bilgimin yettiğince o anı yorumluyorum. "renkleri şu şekilde kullanmışlar, şöyle bir açı tercih etmişler, kadraja şu objeleri eklemişler de dolu gözüksün" gibi şeyleri farkediyorum.
türk dizilerinde olmuyor bu. laf ola beri gele çekiliyor görüntüler.

bizdeki eksik budur.

hani tüm yönetmenler çıkıp konuşuyor, "abicim türkiye'de para yok lan böhühü" diye de, adamın altında ferrari, boğazda yalı, rolex kol saati... sonra "para yok" oluyor işin adı.
Sosyal ağlarda paylaş

kim ne derse desin! Konuşucam :D

Bizim bu türkiyede televizyonlarda ya da prodüksiyon firmalarında çalışan tasarımcıların %80 alaylı =) Elbet eli öpülesi alaylı arkadaşlar var! Ama büyük bir çoğunluğu at gözlüğü takmış arkadaşlardan oluşuyor. Onlar için amaç programı kullanmak. Diyorsun! -Abi bu proram amaç değil araçtır. bunu zaten bilmek zorundasın. Sen kafanı tasarıma yor diyorsun. Suratıma mal mal bakıyor. cidden görsel yetenek gereken (aslında sürekli gerekiyorda neyse)bir iş geldiğinde yapamıyor. sonra oturduğu yerde terleyip sıkılıyor. Yanına geliyorsun sıkma canını hallederim şimdi diyince de. Siz üniversiteliler hep böylesiniz der gibi ağlayıp gidiyor. :)Yapımcılarda bunun farkında fakat fazlasına ihtiyaç duymadığı için bu arkadaşlarla çalışmakta bir sorun görmüyorlar. Sorun olduğunda da -olmuyorsa olmuyor, şişir gitsin derler...
Sosyal ağlarda paylaş

bizde haber olur "bilmem ne için üç boyutlu çizgifilm karakterleri yapıldı!!!" diye.. bi bakarsın gavurun okulda kendisinin projesi için yaptığı çizgfilm bizim 5 iş-güç sahibi adamın yaptığından rahat 5-6kat daha güzel..

ne bileyim çözemedim, -yok böle bi şi gerçi- görsel ve sanatsal iq düşük herhalde toplum olarak bizde
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...