Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir anı ve tavsiye alma

sandalye

Öne çıkan mesajlar

Şimdi iki arkadaşın başından geçmiş bir gerçek hikaye var, bunu kısa film senaryosu yapmayı düşünüyorlar, sizin düşüncelerinizi almak istiyorum.

Şimdi anlatayım olayı.

Şimdi Antalyanın Tarlabaşınısı Zeytinköye gidiyor iki arkadaş mezuniyet kutlaması için. Şimdi oranın şöyle bir yapısı varmış içeri girdiğiniz andan itibaren sizi "canki"ler karşılyor ve para çarpmaya çalışıyorlar; "Parayı ver hemen getiriyorum bekle sen burda" diyerekten sonra bir daha göremiyormuşsunuz bu adamı.

Canki baskıları çok fazla ve tehlikeli olduğu için bu iki arkadaş bir formül bulmuş yolunu kesen cankilere "paramızı çarptılar çocuğu arıyoruz" diyerek yalan söyleyip atlatıyorlarmış cankileri.

Neyse gene bir gün gidiyor bunlar içeri girdikten 30 saniye sonra önlerini kesiyorlar çocuklar "paramızı çarptırdık" deyip atlatıyorlar. 30 saniye sonra eli bıçaklı iki canki daha geliyor "ne lazım bir halledelim" diyorlar. Çocuklar "paramızı çarptırdık, çalan çocuğu arıyoruz" diyorlar.
Cankiler "biz biliyoruz o çocuğu gelin alalım paranızı dövücem ben o iti" filan diyor.
Gençler ilk başta "yok mok biz hallederiz" demelerine rağmen bıçaklı, krizdeki cankilerle ters düşemiyorlar bir şekilde atlatırız diye "tamam" diyorlar.
Cankiler bunları aralara maralara ormanlık bir bahçeye sokuyorlar. Sonra "paranız var mı?" diyorlar.
Çocuklar 3-4 liramız kaldı sadece deyip veriyorlar parayı tehlikeye girmemek için. Cankiler cüzdana bakmak istiyor, çocuklar onuda kabul ediyor, cüzdan daki 20 lirayıda alıyorlar.
Sonra cankiler çocukların üstünü aramak istiyor, o sırada gençlerden bir tanesi cebindeki 50 lirayı baksırından içeri atıyor çaktırmadan. Neyse cankiler kredi kartında limit var mı filan diye soruyor, üstlerini başlarını iyice arıyorlar, yalnız telefonlarla ilgilenmiyorlar hiç.

Neyse sonra çocukları salıyor cankiler. Çocuklar hemen kendini dışarı atıyor polisi aramaya karar veriyorlar. Yalnız iyi bir hikaye uydurmaları gerekiyor. Evet sonuçta gasp edildiler ama genede orada bulunma nedenlerini açıklamaları gerekiyor. 3-5 dakika gibi bir sürede hemen br hikaye hazırlıyorlar. İşte bir arkadaşlarını ziyarete gidiyorlar çünkü bir tanesi şehir dışına gidicek, vedalaşmaya yani, buluşma saati, görüşme yeri, görüşecekleri kişinin adı felan, geri dönüşte gidecekleri sinemanın adı , saat, herşeyi ayarlıyorlar kısa bir süre içerisinde. Geri dönerken 2 kişi önlerini kesiyor ve olaylar gelişiyor diye anlatıcaklar yani.

Polisi arıyorlar, polis gelip beklemenlerini söylüyor ardından 2 dakika içinde 60-70 tane polis geliyor gençlerin yanlarına.
Gençler gaspçıların eşgalini veriyorlar: "8 numara beşiktaş forması giyen kolları jiletli çingene"
Polisler 2 dakika içinde bir arabanın içinde 8 numara beşiktaş forması giyen kolları jiletli bir çingene getiriyor, yüzleştiriliyorlar ama gaspçıyla alakasız biri, bu kadar benzerliğe gülüyorlar filan.

Ardından gençleri ayrı ayrı arabalara alıp polis sorgulamaya başlıyor, çünkü gasp edildiklerine inanmıyorlar telefonları yanlarında olduğu için. Klasik zeytinköy dolandırması sanıyor polisler. ( canki ver parayı hemen getiriyim der, alır parayı bir daha görünmez) 1- 1,5 saat sorgulanıyor çocuklar tokat, tehdit filan. Hikayede açık arıyor polis, ve en sonunda polis hikayedeki açığı buluyor iki genç farklı şeyler söylüyor bir noktada.
En sonunda gençler "evet gasp edilmedik parayı verdik adam bir daha gelmedi bizde parayı kurtarabilir miyiz diye böyle bir hikaye uydurduk" diye yalan tutanak imzalıyorlar ayrıca birde polise yalan ifade vermekten dolayı tutanak imzalıyorlar.

Olay uzun nasihatlardan sonra orada kapanıyor.

Şimdi olayı canlı canlı dinlediğim için bana inanılmaz komik geldi, gaspçılara telefonu kaptırmadım diye sevinirken, "neden telefonun yanında lan" diye büssürü şey geliyor başına. Ve sonunda senin mantıklı yalan hikayene inanmıyorlar, ama klasik dolandırıcılık hikayesini gerçekmiş gibi anlattığın zaman inanıyorlar birde üstüne yalan ifade vermekten suçlu bulunuyorsun.

Birde sorgu sırasındaki diyaloglar çok komik,, yalanın ortaya çıkması, iyi-kötü polis olayı filan.

Çocuklar kısa filme dökmek istiyor olayı.

Nasıl olur, nasıl yapılır, kısa film deneyimi olan patiler varsa yardımcı olabilir mi?

Birde hikayede çok ayrıntıya girmedim, çünkü suç teşkil ediyor mu filan bilmiyorum. Eğer bu halide tehlike yaratıcaksa kaldırılabilinir.
Sosyal ağlarda paylaş

surgery?

filmide oturup uğrasıp cekiceksiniz. yazıcaksınız senaryoyu güzelce, neolcak ne olmıycak güzelce karar vericeksiniz. sonra diziceksiniz sıraya. stotybord yapıcaksınız (detaylı cizmenize gerek yok, cöp adamla cizin) ki böylece ne lazım ne lazım değil anlıycaksınız, cewkimin ortasında "aaa bi osman lazım buraya" demiyceksiniz. sonra mekan bulucaksınız. mekanları ayarlıycaksınız. bi kamera bulucaksınız, ısık gerekiyosa ısık bulucaksınız. oyuncu ayarlıycaksınız. sonra oturup planlama yapıcaksınız.
ise girismeden önce, kamera+yönetmen gidip bi deneme cekimi yapıcaksınız öncede, herkezi oraya cğaırmadan önce bi. oyunculara mekana kameraya (ödünc alıcağınızı öngörerek) uygun bir zaman bulup hoppadanak bütün malzemeleriniz hazır bir sekilde gidip cekiceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de benim anlamadığım şey sadece gasp edilince mi suç oluyor?

yani "paranı ver ben sana getiricem" diyip giderse adam dolandırıcılık yapmış olmuyor mu? dolandırıcılık da suç değil mi?

okurken hep aklımda bu vardı pek beğenmedim ondan ben ama umarım güzel bir şeyler başarırsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Tokasra said:

iyi de benim anlamadığım şey sadece gasp edilince mi suç oluyor?

yani "paranı ver ben sana getiricem" diyip giderse adam dolandırıcılık yapmış olmuyor mu? dolandırıcılık da suç değil mi?

okurken hep aklımda bu vardı pek beğenmedim ondan ben ama umarım güzel bir şeyler başarırsınız.

asfjasf polise abi adam bize hap getirecekti getirmedi mi diyeceksin
Sosyal ağlarda paylaş

yanlız adamlar cidden akıllıymış. mahalleden başka bi arkadaşlarına beşiktaş formasını giydirip salmışlar. çocuklarda görüp hayır bu değil diyince polislerde anlayamamış, çocuklar yalan söylüyor sanmış. senaryodaki eksik kısım bu bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

yanlız adamlar cidden akıllıymış. mahalleden başka bi arkadaşlarına beşiktaş formasını giydirip salmışlar. çocuklarda görüp hayır bu değil diyince polislerde anlayamamış, çocuklar yalan söylüyor sanmış. senaryodaki eksik kısım bu bence.

Hayır abi zannetmiyorum öyle birşeye akıllarının yeticeğini, beyinleri yok çünkü hepsi krizde adamların.
Cebimdeki buruş buruş olmuş peçetenin bile içine açıp baktılar birşey var mı diye tam kafayı yemişler.

Birde aslında yalan söylemedik yani gerçekten gasp edildik, ama dolandırıcılık olayı çok fazla olduğu için polis inanmadı işte gaspa öyle "parayı ver sen burda" bekle dolandırıcılığı sandı polisler.
İŞin komik tarafı o yoksa dolandırılsak neden arıyalım polisi(:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...