Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çadır kamp için nereyi önerirsiniz ?


Gerab

Öne çıkan mesajlar

20-24 yaş aralığında 5-6 kişilik bir topluluğuz ve 1 hafta kadar bir çadır kampına gitmeyi planlıyoruz. Deneyimlerinizi öğrenmek isterim.

Şimdilik aklımızda Cunda, Ölüdeniz ve Kaş var. Siz bunların dışındaki yerleri de pek tabi önerebilirsiniz. Tabi nedenleriyle birlikte olursa sevinirim.

Bir de çadırımızı alıp mı gitmemiz gerek yoksa orada bulur muyuz?
Aslında tam olarak kafamdaki şu: 35-40 tl'ye bir çadır alsak adam başı. bu çadırın paketlenmiş boyutu ve ağırlığı taşımaya el verişli mi bilemiyorum(özel aracımız yok). o yüzden 1 haftalığına; eğer mümkünse, oradan çadır kiralamak daha mı karlıya ve kolaya gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aranizda kiz varsa cadir sorun olmaz sdfsdf

benim arklar gecen sene ocaklara gittislerdi sanirsam kamp fln, kendi kamplarini goturduler ama onlar ordan yer kiraliyorsun sadece kendin dikiyorsun. gerci kesin cadir da kiralatiyorlardir, ama ocaklarin suyu soguk olur gece hafif ruzgarli olur.(mus ben gitmedim)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bu başlığın taliplisiyim. Akdeniz'de deniz ile kamp arasında çok fazla mesafe olmayan bir çadır kampı lazım. Şu günlük ücreti ödenen türden olsun onlar güvenli oluyor. Bildiğiniz varsa güzel olur internette hiçbişey yok çadır kampları hakkında. Birde ilk defa çadır kurcaz o yüzden güvenilir bir kamp olsun diyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kelebekler vadisine gidersen cadır götürmene gerek yok ama geceligine 30 lira istemislerdi 2 sene önce..olimposta bikaç yer var cadır kurmana izin veren daha ucuz yine 2 sene önce 15 liraya kalmıstık sabah kahvaltısı aksam yemegi içinde..ama çadır kamplarının en güzeli sundance diolar daha gidemedim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oh bu başlığı açana teşekkürler buldum Mersin'de mutevazi hoş bir kamp (Taşuca-Akcakilcamping). Hemde ucuz 2 kişi için 25 TL. Bu kampa giden var mıdır? Aradım meşgul sürekli. Şimdi kendi büfeleri kasapları varsa etin kilosunu 40tan filan vermezler demi? Diğer herşeyde normal fiyatlarda olur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pinpirikli adamsan kalamazsin, yok bocek girdi yok popoma bisi kacti, temiz tuvalet yok, sicak su yok derken zehir olur tatil.

eskisehirde kamp zimbirtilari satan sanki seyde vardi esnaf saraya gelmeden bi yer vardi ama asevinin oldugu taraftan gircen. hemen gelmeden vardi o caddede sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl bir yere gidiyorsunuz?

Yalnız başınıza kamp yapacaksanız götürülecekler farklıdır, kamp alanlarına gidiyorsanız farklı. Uzun yürüyüşler yapacaksanız mesela genelde çok enerji veren, az ağırlık yapan yiyeceklere abanmanız lazım.

Tam olarak bilgilendirin, vaktim olduğunda uzun uzun yazarım tavsiyeleri :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla yer olarak bilmem. ben ormanda kaldım 3-4 defa. ama çadır ve yanınızda almanız gerekenler konusunda tavsiye verebilirim.

ilk olarak uzun kollu bir şey alın yaz bile olsa. bulunsun yanınızda. kış ise zaten 1 çadırda en az 2 battaniye olsun. rahat rahat, sımsıcak yatın.

ikinci sey, bazı insanlar "mata gerek yok ya. benim uyku tulumu kalın" diyor. kesinlikle yanlış. alın bir mat. hem de kalın, guzel olandan. parayı sakınmayın. cok ise yarıyor.

bol bol temiz su olsun. ıslak mendil filan ise yarar. onun dısında az da cılgınsanız, mesela gordugunuz dogal su birikintisine atlayan bir tipseniz yedek kıyafet :D

kamp alanlarında tuvalet filan koymuslardır heralde. o konuda sıkıntı olmaz. onun dısında yoksa iste biraz daha ıslak mendil lazım hehue
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de çadır olarak 4 kişilik diyor adamlar mesela ama rahat edemiyorsun çok. gerçi biz 4 uzun adam ufacık cadırda da kaldık ama pek rahat degil :D

diğer şehirleri bilmiyorum ama istanbulda bile güzel çadır satan çok yer yok sanırım. bir de çok pahalıya kaçabiliyor çadırlar. çeşit çeşit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yaz Kemer - Tekirovaya gitmiştim ben. 2 tane var orda. adını hatırlamıyorum.

birisi motel, apart gibi bi tesis var oranın çamlığına kurulmuştu. denize yakındı temizdi içip sıçılcak yer değildi ama daha aile ortamı vardı, zaten aileler filan vardı hep

diğerinin denizi ötekine göre güzel değil ama tam gençlik mekanı orası da. 1.sinde kalıyoduk biz 2. den haberimiz yoktu olsaydı direk oraya giderdik.

tekirovanın yeri de güzel. kemere 15 dakka olimposa 30 dakka. bbu yaz 2. dediğim yer gidebilirim belki yine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

iyi akşamlar. ben kuzey egeden başlayıp kamping alanlarına falan uğraya uğraya antalyaya kadar gelmek istiyorum. şöyle bi rota çizdim kendime google mapsten: eklencek çıkarılcak ve rotamda bulunan uygun kamping alanları (çadır kiralanan ve geceliği 15 liradan fazla olmayan mesela mükemmel olur, uzun yürüyüşler beni bekliyo olabilir çünkü taşıtım yok, çadır taşımak istemiyorum hiç fazladan 3-4 kilo) ile ilgili bilgi ve tavsiye verebilirseniz çogzel olur, bir de benim her yiyeceği merkezinde yemek gibi bir fantezim var, o konuda da nesi meşhur gibisinden tavsiyeler verebilirseniz daha da güzel olur. bir de çoğunlukla tek başıma olabilirim, belki fethiyedeyken ve olimpostayken arkadaş bulurum antalyadan gelcek. yada yol üzerinde tanışırım birileriyle kimbilir =P teşekkürler şimdiden.

bozcaadayı görmek istiyorum bi, bozcaada kamping falan varmış sanırım orda, kalmış olan var mı? fiyatları nedir bi de çadır kiralıyor mu? orada mesela bi gece geçirsem, ordan sonra napılır bilmiyorum ondan ayvalığa geçerim dedim, kaç saat oraların arası, otobüs falan var demi? ayvalığa geçsem işte, orada da bulsam bi iki kamping alanı, olmazsa altınovada tanıdık var orda kalırım belki, ayvalıkta tost yicem bi de merkezde şehir kulübü diye biyer varmış sulu yemekçi çok güzelmmiş onu denicem. ayvalıkta papalina mı ne öyle bişey varmış onu denicem bi de. ordan bergamanın adını çok duyduydum oraya geçerim diye düşündüm, bergama nedir ne değildir tam olarak? bergamadan da kuşadasına geçerim dedim, efes falan görürüm mesela. oradan bi şirinceye geçerim orayı görürüm dedim mesela. oradan da direkt marmarise geçerim, marmariste selimiye ve bozburun varmış huzuristan olarak adlandırılan, oralar nasıldır? var mıdır kamping alanı doğa içinde? selimiyeden direkt ortaca üzerinden dalyana geçerim, dalyanda ırmakta günübirlik bot turu, iztuzu sahilinde deniz falan yapabilirsin dediydi babam, nasıldır oralar? dalyandan fethiye/kelebekler vadisine geçerim dedim, dolu mudur ki bi aramak lazım orayı da, abim gittiydi geçen sene çok güzelmiş. çadır orada kiraladıklarında geceliği kaç para? bi de orada çöp toplama falan gibi bişeyde çalışarak ücretsiz kalma yada indirimli kalma gibi birşeyler oluyorsa 1 2 hafta bile kalabilirim orda cennet gibiyse cidden. hem bi ölüdeniz görmüş olurum oralarda. oradan kalkan/islamlar vesaire gidilebilir gibi duyduydum, ama nedir nasıl yerlerdir vesaire? hem coğrafyam zayıftır hem gezmişlik kültürüm. oradan kaşa geçsem olur gibi düşündüm, oradan kekova mı kaleüçağız mı yada ikisi de aynı şey mi ne işte biyerler varmış güzel oralara gidip, oralarda batık şehir diye biyer varmış sanırım orayı görürüm bi. kekovaya demreden gitmek daha uygunmuş sanırım, demreye gitmiş olurum hem bi. oradan sonra da olimpos çıralı falan gidilebilir oralara kadar yoldaşsız gelmiş olursam bile orda aradım mı antalyadan gelir birileri bi toplaşma olur hem, olmazsa da yalnız kalma ihtimalim de var nereler vardır güzel tek kişi kalınabilcek çadır kiralayarak. yada böyle bi yolculuk için çadır almamı mı tavsiye edersiniz mesela? neyse yolculuğa dönelim, oradan sundance'e geçebilirim tekirovada, ama fiyatları nasıldır oranın? baktım bi sitesine, çadır kiralamayla ilgili yada çadırla kalmayla ilgili bi fiyat göremedim. ordan da kemere gider arkadaşla bi gün geçirir antalyaya dönerim dedim.

yolculuğu antalyadan kuzeyegeye doğru yapmamamın sebebi de yarısında param biterse tak diye geri dönmek zorunda kalırsam uzaktan başlamış olmak daha hoş olur gibi geldi, antalyaya yakın olanlara gitmem daha kolay nasılsa sene içinde bile gidebilirim belki sonuçta.

sonuç olarak tavsiyeleriniz nelerdir? biraz wot oldu ama heyecanlıyım ilk kamping deneyimim olacak. yanına çadır al mı dersiniz? 85+10 litre bi çanta aldım 75 liraya, yanıma almam gerekenler nelerdir şort, mayo, tişört, ince uzun kollu bişey bitane, iç çamaşırı, terlik vesaire. başka neler almalıyım? ağırlık minimum işlev maksimum bi çanta olsun istiyorum sırtımda 😃

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çadır olmalı hatta tenteli 2 kişilik bir çadır olmalı mümkünse. Çadırlar genelde kişi sayısı+1 diye düşünülerek alınır. Çantaya sığdırabileceğin büyüklüktedir bu tip bir çadır, ağırlık olarak çok sorun yaratmaz. Ayrıca mat da çok önemli. Tulumu açar, girer, uyurum diye düşünülmemeli. Sonuçta orası aynı zamanda gerektiğinde üstünü değiştireceğin, eşyalarını toplayacağın yaşam alanı. Isı yalıtımı, çalı- çırpının rahatsızlık vermemesi için de mat gerekli. Matı da çantanın en üst kısmına bağlayabilirsin, elinde taşımaktan daha kolay olur, çanta içinde de yer kaplamaz. İnce bir yağmurluk, şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, off türevi bir sinek kovucu krem, plastik poşet, ağrı kesici, yara bandı, bolca kağıt mendil. Çantaya duş jeli ve şampuan gibi ürünler koyma, gideceğin yerlerden az miktarda temin edip kalan kısmını at mümkünse. Bir faciaya sebebiyet verebilir. Ya da kilitli plastik poşetlerden alabilirsin. Geceleri çadır için önemli olan bir eşyaysa el feneri. Çadırın üst kısmında feneri bağlamak için de bir yer mevcuttur zaten.

Fethiye Ölüdeniz' de kamping alanlarına baya rastlamıştım. Plajların olduğu kısımda oluyorlar denize yakınlık açısından. Karavan kiralamak da mümkündü ama tek kişi için gereksiz bir masraf olur bence. Özellikle turistler çadırlarını kendileri getirmişti, aileler ise karavan kiralamışlardı. Fiyatlar o bölgeye göre uygundu diye hatırlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...