Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 İnternet çıktı kütüphaneler out oldu. Biz okurken ilim yuvası araştırma merkezi olarak gidilecek tek yer kütüphanelerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calippo Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 ıspartada şehrin merkezinde gidilebilecek bir kütüphane vardı eskiden Halil Hamit Paşa Kütüphanesi diye. sonra içini boşalttılar sanırım şimdi dışardan bakınca boş gibi görünüyo.var mıdır başka yok mudur ? bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Kütüphaneler aslında çalışmak için ideal ortam yani sessiz sedasız rahatsız edilmeden verimli çalışmak için ideal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 ya ben de internete güveniyordum ama bazı konuları adam gibi internete geçirmemişler ya da bazı konular internete beleş konmayacak kadar değerli. Adam gibi bi kütüphanede bi düzen oluyor hani, x konusu ile ilgili şeyleri arıyorsun, gidip bakıyorsun sisteme x konusu ile ilgili kitaplar diye gidip alıyorsun, bu kitapların hepsi aynı konu üzerine olmasına rağmen farklı noktalarını kapsıyor olabiliyor, teki sana hızlıca olayı anlatırken öbürü teknik kısmına bakabiliyor vs, yani yapılı bir sistem var. En önemlisi bilmeye ihtiyaç duyduğunu bilmediğin konular da önüne geliyor bir kitaptan çalışırken. İnternette olan olay ise bu kitaplardaki bazı sayfalar alınıyor sitelere konuluyor sonra defalarca sağa sola kopyalanarak önüne çıkan tek içerik olmaya başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Kısacası internetten bulduğun veri işine yetmiyorsa sıçtın, daha detaylı bişeyi bulman, o verinin her türlü arama sonucunu tekelleştirmesinden dolayı zorlaşıyor, birisini bulup sorcam diyince de en popüler veri dışında konuyu bilen adam bulamıyorsun. Eğitim almış konu üzerinde bilgili birisinin parasını zamanını hayatını harcıyarak bir şeyleri senin için bir araya getirmesi ile, neden yaptığını bilmeden bir şeyleri bir araya getiren adam arasındaki fark işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 sorun kütüphane değil sorun bu kadar çok cami varken bu kadar az kütüphane olması,okul olması,hastane olması.zaten camilerin şuanda yettiğini düşünüyorum ben fazla bile bence.ulan bi cami bulamadım diyen bi amca gördünüzmü hiç. 15 milyona çok daha güzel okullar yada hastaneler yapılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Viktor said: aussielere girmiyelim cikamayiz nanny state camiler cirkin, mimar sinandan beri ayni model cami yapiliyor, yahu hicmi acik goruslu mimar yetistiremedik yoska konu cami olunca mimarlari ayni kalibin icinemi tikiyoruz? butun cmailer birbirinin ayni, bir tane orjinal eser yok mimar sinandan beri, oda kafayi ayasofyanin kubbesine takmis kubbe ustune kubbe kasmis islamla modern sanat bagdasmiyor tamamda bari 600 senede insaat edilen camilerin arasinda bir fark olsun ya cami diyince hep ayni modele hapsolup kalmisiz, degil 15 milyon 15 milyar dolar harcasan gelecek neisllere kalicak bir eser cikmiyor Benim çok yakından tanıdığım bir mimar var, onlar sürekli cami proje yarışmalarına çok güzel camiler dizayn edip gönderiyorlar ama jüriye bildiğin fazla geliyor o dizaynlar. Kazanan yine bildiğimiz , bıktığımız tipte bir cami oluyor. 15 milyon dolara vip odalı cami yaptırırlarsa aklıma kendilerine mabet yaptırdıkları fikri gelir. Süleyman'ın tapınağının 2010 modeli gibi birşey. Vip odası lafı zaten direk cami fikri ve kelimesi ile zıt. Cami bildiğim kadarıyla kelime anlamı olarak toplayan bir araya getiren gibi birşeydi. Bir araya geldiğin yere sınıf farkı koymanın anlamı ne. Chemical said: bi de bişey dicem de türkiyede kütüphaneyi napıcaksın, eğitim esnasında kütühaneye gitme ihtiyacı oluşma ihtimali düşük, gitsen kitabı bulsan oradaki şeyleri uygulayacak ortam olma şansı sıfır, bizim okulda anca bikaç bölüm kütüphaneye ihtiyaç duyuyor, endtasdayım ben daha ders için gidebileceğim bi konu oluşmadı. e üniversitenin içindeki adamlar bile gitmiyosa kim gidicek o kütüphaneye şu da çok doğru, yazılım mühendisliği okuyorum üşenip almadığım ders kitapları harici kütüphaneye gitmeme neden olacak bir durum oluşmadı. Tabi bunda internetin de büyük payı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 O kadar temple yetmedi bi de minor wonder mı yapıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 İyi de bu 2008 haberi.... http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/456275.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 zaten türkiyenin her yerinde internet var.zaten kütüphaneler sadece ders çalışmak için kullanılıyor.bir köyde kütüphane yoksa ordaki çocuklar interneti anca cs oynamak için kullanır.yada kafeciye para verip ödev yaptırmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 abi asıl sorun yaşadığı dünyayı umursamayan ve ölümün varlığını kabul etmeyen insanların bizim yaşadığımız dünyanın üstüne basarak daha güzel bir yere gidicem kafasıyla bizim derelerden akmayan olsun dediğinde önümüze düşmeyen sınırlı kaynaklarımızı harcaması, ben de ölücem gidicem ölümün gerçekliğini de kabul ediyorum bu noktaya kadar da bişeyler yapmak istiyorum, çevreme bişeyler eklemek istiyorum ama hayır avamî şeyler bunlar ne gerek var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Esnaf said: köyümüz için cami parası diye para toplayan binlerce yer var.ama ben bir tane bile köyümüz için okul parası diyerek para toplayan yer görmedim.ulan 123812839071231290 cami var yeter lan adım başı cami. çünkü okul bir aidat topladımı "nerde bu devlet" oluyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 ülkede adam gibi bir adet numunelik, modern kütüphane yok.. 1000tane modern cami var.. Darth Vader Camii bile var! storm trooper camii ama bi tane, numunelik olarak bi tane bile modern, iyi kitaplar bulunan, 1milyondan fazla kitap içeren, tek bir kütüphane yok.. 15milyon doları harcama sanatı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 15 milyon birinin kefen parası olacak belli. Sevap yapıcaz bahanesi ile götürecekler. Eskiden asker yerdi şimdi diyanet yiyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 normalde camilerin içindede kütüphane olması lazım ama nerdee.anca kuran okuyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 kütüphaneye artık bu devirde gerek yok da net'i sansürlemeyelim o bile yeter, bedava hem de. kütüphane olayı geçen binyılda kaldı. onun inşaatı bitene kadar bütün kitaplar net'e aktarılmış olur. başka önemli yatırımlar var gereği azalmayan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Benim liseye kadar kullandığım ansiklopedi uzaya gitmek planlanıyor diyordu :P Sonra meydanlarousse çıktı da biraz guncellendik :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Sam said: kütüphaneye artık bu devirde gerek yok da net'i sansürlemeyelim o bile yeter, bedava hem de. kütüphane olayı geçen binyılda kaldı. onun inşaatı bitene kadar bütün kitaplar net'e aktarılmış olur. başka önemli yatırımlar var gereği azalmayan. lol daha kötü ve başarısız bir yorum olamazdı. Kusura bakma ama bilgi sahibi olunmayan konuda böyle yüzeysel yorum yapmayın bence, yorum tabi isteyen istediği konuda yaparda bu kadar yüzeysel olmasın lütfen. Mahalle esnafı yorumu bu. (Yada civilizationa çok kaptırılmış yorumu, ilk çağlarda işe yarayan kütüphanelerin sonra işe yaramaması) Türkiye'de olan eğitim sistemiyle böyle yorumlar gelmesi normal gerçi. Ama bende anlatmaya kasamıycam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Yorumcu Sam'sa daha kötüsü de olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 En son ne zaman kütüphaneye gittiniz desem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Binlerce saat geçirdim kütüphanede, araştırmam için gerekli olan şeyleri internetten 49 euroya almak yerine kütüphane ağı sayesinde 3 gün içerisinde almanyanın diğer ucundan 1.5 euro gibi bir fiyata temin edebiliyorum. Bu bahsettiğim şeylerin internette ücretsiz olarak bulunması imkansız. Bir çok kitabı para vererek almak yerine hızlıca kütüphaneden ücretsiz temin edebiliyorum. ki gigapedia.com gibi kaynaklarda bu kitapları bulmak imkansız. Daha da anlatabilirim. Ayrıca artık kütüphane görmek istemeyecek kadar mekandan nefret ediyorum. Kitap alıp vermek dışında uğramıyorum. Araştırma ve çalışma kavramları uzak olduğu için TR'de haliyle kütüphaneyi orta çağda kültür bonusu veren bir şey olarak görüyor insanlar sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Evet, kuruluşta kütüphaneler kuruldu, Eğitime +2 aldık, devam ettik. Sonra çöktü gerçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Kütüphane kavramı ne yazık ki bugün oluşturulabilecek birşey değil Türkiyede. Eskiden gelişmiş bir kültür olsa çok kullanışlı olabilirdi ama %99 universite ogrencilerine hitap eden halde kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 dijital ortama geçtikten sonra bence de gereksiz kütüphaneler. ha tabii şu anda öyle bir kütüphane yok bildiğim kadarıyla; ama her ile doğru düzgün bir kütüphane kurmaktan ucuza geleceği kesin ki zaten 10-15 sene kesin yapılacak bir uygulama (olduğunu tahmin ediyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 ged, dediğin olayın net'te benzerinin yapılamaması için teknik bir engel yok. 10 yıl önce kitabın yerine koyacak birşey yokken bugün e-reader'lar, google books gibi projeler var ki daha yeni başladı bu işler. 2020'de basılı kitap diye birşey kalmaz. ve kağıda kıyasla 817138971326132876 tane avantajını saymıyorum, o kadar deraile gerek yok. geçmişi konuşmaya gerek yok, bugün ise yarının sadece başlangıcı. kütüphaneye yatırılacak parayla bilgiye, öğrenmeye dönük başka projeler yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar