Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
alamazsın. heir'ın kadınsa ve normal şekilde evlenirse başkasıyla onların çocukları kocasının hanedanına yazılır sana avucunu yalamak düşer. ama matrilinial evlenirlerse o zaman damadının heir'ı ile senin heir'ın aynı kişiyse evet sana kalırdı imparatorluk.

ama yüksek mevkili kişiler o şekilde matrilinal evlenmez ne yaparsan yap
Mesaj tarihi:
heir hatun olsa derken imparatorun heiri demek istedim
tek çocuk bu kalmış bu da gider yakında zaten
benim heir in erkek cocuğuyla evlendirip konacaktım imparatorluğa işte

üfff şansa bak yaa
Mesaj tarihi:
ya bi sn

holy roman ın heiri bu velet benim regent olduğum

e oy hakkımda var

ya bi şekilde bişeyler olurmu koca imparatorluğu rüşvete falan boğsam ?

elective sonuçta bunlar , paso bişeyleri oyluyoruz
benim de oy hakkım var falan

hımm dur çok katakulli yapmak lazım

edit:aynı anda atmışız herhalde lol, dur bi bakiim oy hakkı olanları falan görebiliyormuyuz

son özet geçiiym

hre heir ine ben regent oldum
kendi courtuma torunum olan kızlardan birini çağırıp evlendirebiliyorum bu heir le ( matri diil ama )
bi şekil alırmıyım imparatorluğu ?
Mesaj tarihi:
pronoit said:

abi bu retinue ile levy arasındaki temel fark teoride çok güzel pratikte ise tam işe yaradığına tanık olmadım ya,cidden hele de iç savaş değilse.

retinue olunca kuğul oluyo ya. insan bi gaza geliyo :P
Mesaj tarihi:
En başta cumhuriyetler retinue'ye dayanıyor. İkincisi iyice genişledin mi, levyler çok kullanışsız hale geliyor. Bir uçtan bir uca getirmek zaman alıyor, - relation yiyorsun ve stack yaptın mı eriyip gidiyorlar.
Mesaj tarihi:
retinue normal şartlarda benim de işime yaramıyor ama kara gün dostu. birşeyler ters giderse daima güvenebileceğim bir güç. dönemin durumunu çok güzel simgeliyor aslında. tımarlılar gelmek istemeyince yeniçerilere bel bağlamak hesabı.
http://i46.photobucket.com/albums/f149/Nyrath/Edit1VinlandSagaChapter5Page13.jpg
JOMSVIKINGS STYLA
Mesaj tarihi:
Retinuelar çok yararlı. Normal orduları istediğimiz gibi şekillendiremiyoruz(gerçi bazı bina tiplerini yapmayarak mümkün ama o da pek akıllıca değil). Retinuelarda ise ordu dağılımını ayarlayarak savaş performansını çok arttırabiliyoruz.

Bu arada kültürel retinue dışındakilere dokunmanızı tavsıye etmem. Başına koyduğunuz komutan da kendi kültürünüzden olsun. Bence en iyisi Bizanslılardaki Cataphract, ama pikemen ve knight retinuelar da iyi iş yapıyor.
Mesaj tarihi:
Light infantry'nin temel avantajı sayı fazlalığı. Assault yapmadan beklerken kuşatmanın hızlı ilerlemesi için sayının fazlalığı etkili; haliyle light infantrylerin katkısı diğelim ki heavy cavalrylerden daha fazla oluyor. Bir de assault yaparken her birimin skirmish değerine bakılıyor, yine o noktada light infantry nispeten avantajlı.

Retinuelarda kültürel retinue(listenin en altındaki) çok avantajlı, çünkü o kültüre has binanın en son aşaması yapılmış gibi bonus alıyorlar.
Mesaj tarihi:
light infantry upkeep ve build çok ucuz, kuru kalabalık.
http://s03.mpcdn.net/manga/p/1080/404070/20.jpg
üstte: light infantry
altta: heavy infantry
Mesaj tarihi:
Az ve öz olmak lazım :P

[hr]

mevcut ceneviz oyunumdan ne zaman başlasam venedik neredeyse çok hızlı bir şekilde ya bizansa yada hre'ye embargo savaşı açtırıyor. ne yapmam lazım bunu engellemek için ? -25 opinionu umursamayıp kafasına kafasına vurayım mı ?
Mesaj tarihi:
off çok geride kaldım ya. retinue'dir bu republic seçenekleridir hiçbişey bilmiyorum. wiki'ye takılıyorum biraz da şu not dikkatimi çekti:

said:
Cultural Retinues
Note: there is no Kurdish cultural retinue.

:P
Mesaj tarihi:
ya cultural retinue kompozisyonunu etkiliyor bildiğim ama hepsi o kadar, heavy infantry retinue'nun da housecarl retinue'dan kötü olmaması lazım bildiğim.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...