Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

daha iyi çünkü selçuklu ordusu mobilize başlıyor 15k filan, bizans toplanıp gelene kadar alabiliyor birkaç yer. ama ya selçuklu ya bizans oynadım yamadan beri, bir de üçüncü ülkelerle oynayıp öyle konuşmak lazım.

ama selçuklu gene kendi başına dağılmaya çok eğilimli, alexiad (1081) ile başladım, 5 yılda suriye ve ırak'ı kaybetti selçuklu isyancılara. sonra da paso %100 decadence ama dağılmadılar henüz.

fakat yapay zeka daha iyi decadence yönetiyor bariz, selçuklu oynarken yeğenler filan işsiz güçsüz idi paso, burada babaları sahip çıkıyor artık. ya hapisteler ya işte güçte. ama yine de kendi çocuklarınızı idare etmek yeterince kasınç büyük bir ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

bende faction lideri üye bulamıyor 30 yıldır yönetiyorum ülkeyi bir ağırlığım var, o yüzden kuruyor factionu yanına alabileceği adam yok, mutlak monarşi olmasına rağmen sistem çarklarını oturttum, imparatorluk içinde ki kralların hepsi akrabam, rüşveti eksik etmeyip bölgelerinde çıkan isyanları kendi elcağızımla bastırıyorum, diplomatı her yıl başka krallık ile ilişkimi kuvvetlendirmek için gönderiyorum, sıkıntı çıkmıyor. Arada bir çakal vassal bir başkasını dinden çıkartıyor bende papa ile haçlı seferine çıkmış dindar bir adamım yok öyle bir şey kaldır şu adamın kafirliğini diyorum, ikiletmiyor papa hazretleri de, yine artılar bana geliyor.

Ancak diğer save de Bizans imparatoruydum, bu güncellemeden sonra doğan çocuklarım için born in purple zımbırtısı çıkıyor ve direk heir oluyorlar, diğer evlatlarım adeta yetim kalıyor, öksüz oluyor o save direk çöp oldu benim için.

Onun dışında Benimde sıkıntılarım var mesela İngiltere Teokrasi ile yönetiliyor ne kimse ona savaş açıyor, ne de o savaş açıyor dejure sınırları içinde takılıyor bu sırada irlanda ile iskoçya birbirini yemek ile meşgul. Bazı dükalıklarda Republic oldu buradan - wrong government yiyorum aslında dükalık bana ait değil vassalın ama olan bana oluyor, rüşvet yediriyorum ama denk bütçeyi tutturmak sıkıntı salınca da isyan dükalığı ele geçirince yine wrong government, bu durumu bir türlü çözemedim yani bir çözümü var aslında dükalık başkentini eli yüzü düzgün kontluğa taşımak ancak koskoca imparatorum zırt pırt başkent değiştiremem. Bu tuhaf sorunu bir türlü çözemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

born in purple olmayan çocuğa sezar ünvanı verirsen taht sırasında birinciliğe geçiyor olması lazım.

yalnız şu revoked title kini geçmek bilmiyor arkadaş. adama sicilya tacını verdim kral yaptım, onu unuttu ama arnavutluk köyünü elinden aldığımı unutmadı hala. iyilik yap denize at demişler.
Sosyal ağlarda paylaş

iki oyun oynadım patchden beri. biri kıbrıs dukasıyla öbürü de bulgaristan taraflarında. kıbrıs oyunumda selçuklu dağıldı direk ama fatımiler yunanistanı falan aldılar kıbrıs istanbul falan dahil. ikinci oyunumda bizans daha adam akıllı güçlü kaldı ama selçuklu da dağılmadı iyi gidiyor topraklarımız normal boyutunda bir iki yer hariç.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu dlc ile bizans bir hayli toparlanmış. Bir önceki oyunumda İngiltere ile oynarken 1296 yılına geldigimde. Fatima devleti tüm anadoluyu, trakyayı ve sicilya ile italyanın bir kısmını elinde tutuyordu.

Şimdi bu dlc ile sıfırdan bir oyun actım ingiltere ile takip ettigim kadarıyla bizans toprak kaybediyor gene ama eskisi kadar hızlı degil yer yer kazandıgı da oluyor.

Faction olayı güzel olmuş. İngiltereyi işgal eden Williamın öldürdügü ingiliz kralının ogullarını başa geçirmek için ikide bir faction kuruluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız faction olayı cidden güzel, çok rahat durumdayken bile yokluyor gerçek gücünüzü. büyüdükçe mücadele azalıyordu, şimdi daha iyi. bazilus 32 yaşında eceliyle öldü her nasılsa, 1 yaşında kıza kaldı taht savaşın ortasında. herkes isyan etti ahah. iyi oldu iyi. :p

yalnız bu habire birbirine savaş açıp kanun değiştirtmeyen vassalları dövesim var. elective'e geçiremedim bir türlü, en son evladım her açıdan mükemmel yetişmişti, dandini olan ilkine kaldı, o da öldü. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...