paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Aslında Paradox Crusader Kings 2 ve ek paketlerinden sonra Europa Universalis'i aynı tabandan yapsa da Crusader Kings 2'ye 1453'ten sonra da devam edebilsek pek güzel olurdu. Sonra ver elini Victoria. Çok güzel olurdu esasen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 hamsilipilav said: yüzde kaç yeniksin yeşil içinde %100 yazıyor ama hiç savaşma olmadı. - felan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Hacı bi SS atsana hiçbişi anlamadım adam seni işgal edip ordunu ezmiş yüzde 100 yapmış olsa otomatik adamın demandlarını kabul etmen gerekiyor zaten, ha sen yendin desek ordum yok ülkem yandı kül oldu diyorsun sdfsds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yusema Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 bu oyunda ordu filan varmıymış ya , ben hep evlendirme programı havasında gidiyo zannediyordum sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 sue for peace dediğinde 3 seçenek var. white peace üstünü kabul etmyomu? sana baş kaldıran admlar zaten savaştasın o yüzden savaş açamıyorsun. adamı zaten yenmişin. sue for peace dicen, 3. seçeneği seççen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 yusema said: bu oyunda ordu filan varmıymış ya , ben hep evlendirme programı havasında gidiyo zannediyordum sdfs http://www.moviespad.com/photos/tommy-lee-jones-newspaper-meme-086b6.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 SS http://aykutertas.com.tr/pall/ck2_1.jpg edit : eleman Leon kontluğunda bir şehirde. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2012 buadamın sağda solda demesnesi felan vardır. sen göremiyosundur. profilini aç bak neresi varmış sonra find province dan fln bulursn. leona ordu götürdüğünde siege yapmıyomu eminmisin*? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2012 said: For flavour, we have also made it so that duchy tier and above titles held by rulers of Iranian, Arabic and Turkish cultures are named after the ruling dynasty. For example, the Kingdom of Egypt automatically becomes the Fatimid Sultanate while the Fatimids are in power (though the original name is also used where appropriate.) In case the same dynasty holds several high rank titles, only the highest is named after the dynasty. Thus, we can have both a Seljuk Sultanate and a Sultanate of Rum, both ruled by the Seljuk dynasty. Randomly generated characters of these cultures automatically get a dynasty name suitable to name states after (ending with -id or -n, etc). şu özellikle çok hoşuma gitti yeni yamada gelen bir olay olarak. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 ss http://aykutertas.com.tr/pall/ck2_2.jpg Bundan önceki şehri tutanları suikast ile öldürdüm ama sürekli biri başa gelip isyan devam ediyor bunlar babadan oğula nesil herhalde. Desmene olarakta başka yer göremedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 E tamam yüzde 100 yapmışsın zaten. sue for peace diyip enforce demands diyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Sam said: said: For flavour, we have also made it so that duchy tier and above titles held by rulers of Iranian, Arabic and Turkish cultures are named after the ruling dynasty. For example, the Kingdom of Egypt automatically becomes the Fatimid Sultanate while the Fatimids are in power (though the original name is also used where appropriate.) In case the same dynasty holds several high rank titles, only the highest is named after the dynasty. Thus, we can have both a Seljuk Sultanate and a Sultanate of Rum, both ruled by the Seljuk dynasty. Randomly generated characters of these cultures automatically get a dynasty name suitable to name states after (ending with -id or -n, etc). şu özellikle çok hoşuma gitti yeni yamada gelen bir olay olarak. :) Bu baya iyi. Birde Anadolu ve etrafında bir sürü yeni krallık gelmiş o da çok güzel. Ama bu imparatorluk olayını anlamadım tam. Yeni bir şey gelecek mi gelmeyecek mi? Mesela x kadar kingdom title'ı varsa imparatorluk kurmak gibi? Böyle bir şey gelirse eğer İmparatorluğun adı ne olur vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Imparatorluk kurmak icin belli bolgelerin elinde olmasi lazim. Ornegin Ispanya'da ve Britanya'da imparatorluk kurabiliyorsun. Boyle yedi tane imparatorluk eklemisler. Belli sayida kralligin olunca serbest olarak bir imparatorluk yaratman ise mumkun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 evet, empires mapmode'da görünür herhalde hangi bölgeler. ama ilave bazı ek koşullar da olacakmış sanırım, onun gibi birşeyler yazıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 hamsilipilav said: E tamam yüzde 100 yapmışsın zaten. sue for peace diyip enforce demands diyeceksin. evet sabah yaptım teslim oldu :) çok fena sarıyo oyun yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2012 link atsanıza çok üşendim aramaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2012 http://forum.paradoxplaza.com/forum/content.php?986-The-Sword-of-Islam-Dev-Diary-1 "Lastly (for this dev diary), there are seven new creatable empires (the Arabian Empire, the Empire of Persia, Britannia, Scandinavia, Francia, Spain and Russia) and a whole slew of new de jure kingdoms, mostly to break up the old kingdom of Khazaria. Now, I know the addition of the new empires is controversial, but the creation conditions are designed to be fairly difficult to achieve, so the AI will very rarely do it. We want players to have the imperial option to strive for if they so desire - the Unions turned out to be a popular feature in Europa Universalis III." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2012 Bir multi çevirelim be hacılar yazın sıkılıyoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Leon Krallığı ile İspanyanın kuzeyini aldım sayılır vassallarla aramda çok iyi bir tane -6 var sadece. İspanyada kuzenim olan ufak krallıklar ve müslümanlar var. Müslümanlar ile evlilik yaptırsam vassallarla aram bozulurmu ? Suikast ile kendime toprak aldım sanırım o durumda vassallar birşey demiyor ama sürekli savaşırsam huzursuzluk artıyor doğrumudur ? Krallığın adını değişebiliyormuyuz birde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2012 krallık adı değişmez. müslümanla evlenince çocuklar esmer bozması bişi olabiliyor. :/ levy'ler belli bir süre sonra sahiplerinde huzursuzluk yaratmaya başlar, (parasını onlar ödüyor sonuçta) savaşları olabildiğince hızlı tamamlamak lazım bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Muslumanlarla evlilik direk olarak vassallarla iliskileri bozmaz, ama o evllikten dogacak ve varisin olacak cocuklarin musluman olmalari ve annelerinin kulturunden olmalari ihtimali var. Yani bir sonraki kral vassalardan farkli kultur ve/veya dinden olabilir ki o zaman sorun yasarsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Teşekkürler. Peki farklı dine mensup ülkelerle savaşırken ne yapmam lazım savaşayımmı direk yoksa evlilik yoluna gideyimmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dakkar Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Pallando said: Teşekkürler. Peki farklı dine mensup ülkelerle savaşırken ne yapmam lazım savaşayımmı direk yoksa evlilik yoluna gideyimmi Oyun ilerledikçe en önemli olay vassallarınla arandaki ilişkiler olacaktır. Bu yüzden farklı kültür yada dinlere mensup kişilerle mümkünse evlenme. Cocuklarına seçtiğin hocalarda senin kültür ve dinine mensup olsun. Böylece çocuklarının dini ve kültürü değişmez ve ileride büyük bir imparatorluk olduğunda sana bağlı dükler ve krallar da en azindan senin dininden olacagi icin daha az baskaldirirlar. Kültür ve dinin vassallardaki relation bonuslari Kültür Foreigner: -16 Din Religious diffrences -6 eger vassalin hem dini degisik hem "zeolous" traiti varsa -50 Yani ne yapıyoruz? kültür ve dinimizi hanedanlığın başından itibaren değiştirmiyoruz, vassallarımızı kendi kültür ve dinimizden seçiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Crusader kings'de europe universalis gibimi ? Yani E.U'da bir güney amerika ülkesi olarak hiçbirşey yapamıyordunuz süs olarak konmuş yada ele geçirilmek için aynı şekilde kırım'da bir beylik'de öyle. Bende oyuna başlıycam simdi hoşuma gidiyor 0 dan birşeyler başarabilmek eğer öyle ise orta ayar bir devletle başlıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2012 burada 20 yılda kontluktan imparatorluğa yükseldim. durumuna, yerine, oynayışına bakar ezilip ezilmeyeceğin inkalar gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar