Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

gecenin üçünde uyku tutmadı, leh kralının dandirikten bir vasalı olarak başladım yeni oyuna. az önce kalktığımda polonya kralı ve bizans imparatoruydum lan haha

ne olduğu bile anlamadım, anam herhalde bizans prensesiydi ama nereden nereye diyesi geliyor insanın.

pek iyi olmadı ama, herif ülkeyi bütün dünya ile savaşa sokup ölmüş.

bi de bişe soracaktım. ben katoliktim, oğlum nasıl ortadoks oldu? zırt pırt isyanlar oluyor hoşuma gitmiyor tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklar eğitim gördükleri kişinin kültürünü ve dinini alabiliyor, özellikle değişmesini istemiyorsanız kendi dininizden ve kültürünüzden birine verin. ben bunu kendim almanken bir kızım fransız, bir kızım ortodoks yunan, bir kızım italyan olunca farkettim heh.
Sosyal ağlarda paylaş

basladim haftasonu tutorial'i falan bitirip.. daha cok alisamadim oyuna ama sevdim bayagi.. oynadigim ilk paradox oyunu (victoria, hoi falan hicbiri ile alakam olmadi daha once).. su an belese oynuyorum ama yogunlugum azalsin biraz.. iyice ogrenebilirsem alacam direkt =P.. sam'in verdigi linkteki guide'i okuyup, netten bir iki lets play videosu izlesem oturacaktir heralde..

ign prime cuma gunu crusader kings (ilk oyun) hediye edecek.. su asamada benim icin gideri olur mu CK1'in.. yoksa ogrenmeye baslamisken CK2'den mi devam etmeli..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya beyler birşey sorucam, count olarak başladım , bir süre sonra bizim düke independence açıyorum , bizim kral o toprakların sahibi oluyor. Depose liege diyorum eğer yanlış analamıdıysam kendi kendi istediğim birini getirebilme gerekiyor ama, yeniyorum herhangi birşey değişmiyor. defalarca indipendence yapıyorum, veya dispose liege her seferinde kazanıyorum ,en sonunda offer peace diyince adam kabul etmiyor peace yapmıyor. Defalarca yenmişim count tan duke'e geçemiyorum, holy war fırsat bulup kıralın şehrini de ele geçirdim ama oda offer peace kabul etmiyor, benim zaten krallık ta gözüm yokta yahu duke olamadım :D

Ya birde dediğim gibi indepencence açmışım bizim duke'e kazanmışım , ama hala declare war diyince independence açabiliyorum, ya tam özgürlüğümü kazanamıyormuyum anlamadım gitti
Sosyal ağlarda paylaş

dükden bağımsız olursan vassallığın krala geçer ama kral geri verebilir düke senin vassallığını. ai yapınca ben öyle yapıyorum mesela, boşa kürek çekiyor ai. trollface yapıp bakıyorum konta. kısacası sen de boşa kürek çekiyorsun. :p

düklüğü alabilmek için düklüğün üstünde claim'in olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana tavsiyem öncelikle kralın soyundan biriyle evlen..mümkünse kızı ile ..bir sekilde krallık üzerinde claim elde etmen lazım..

claim hallolduktan sonra plot kısmında o krallıgı ele gecirme plotu cıkıcak bunu aktive et..

kralla arası iyi olmayan tum vassalları davet et..mumkunse dusman krallıklarıda..plot seviyenin %200 civarı olmasını tavsiye ediyorum en az..

sonrasında let the shit storm begin..

basarılı olursan Long live the king..
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım :=) Yanlız ben öyle bir çakallık yapmıştım kendi krallımın ailesi ile evlendiremedim ama (kabul etmemişti sanırım sweeden kralı ) yanımdaki norway kralının oğlu ile kızımı evlendirdim heir da kızımı evlendirğim çocuktu. Bende orda spy network kurulumuna başladım, sonra bir bakmaşım ki bizim norway kralı bende çakal çıkıp heir'ını değiştirmiş ve benim'de planlar suya düştü tabi :D
Sosyal ağlarda paylaş

Kontluk kadar zevklisi yok kim ne derse desin :D

Kıprıs açtım işte hemen Anadoluya çıkma yollarını araştırmaya başladım. Ekonomi berbat zaten ne para geliyor ne asker çıkıyor. Malta Müslüman bi' devletindi galba gittim işgal ettim. Ordan Cibhyrhaertot(böyle bişeydi)düklüğünün heirle benim oğlanı evlendirdim. Tabi bu arada Bizans bağımsızlık isteyen bilumum kontluk ve düklükle doluydu. Tabi Bizans toplamış baralı askeri dağıtıyor herkesi. Bende bu arada yararlanıyım bu olaydan deyip savaş açtım amma üstüme gelince tamam reyiz sakin ol dedim kontu verdik esir. Neyse ondan sonra bizimkini zindanda pıçaklamışlar. Heir oldu kont. Tabi bu arada düklük oldum Cibhy bilmem neyi inherit edip. Ege adalarını falan alıcaktım ama alamadım claim gelmedi bi' türlü. Rodostur Bingazidir falan ele geçirdim. Ondan sonra Suriyede şehir aldım ama yine müttefikler yüzünden ilerleyemedim orda. Arada Dorylion ve Ikoniumu falan aldım ama Dorylaeion mudur nedir onu kaptırdım oranın kontu isyan edince. Bakalım Samos ve Achea düklüklerine saldırmayı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey sorucam, count'um şu anda kralın biriyle kızımı evlendirdim. Kraliçe olarak gözüküyor, ama herhangi bir claim gözükmüyor intrugue da. Bu arada daha 20 li yaşlardalar bizim kızın kocası kral ölünce queen olarak kızımın oluyor dimi o topraklar, ai olarak o mu yönetiyolar yoksa benim mi kontrolüme geçiyor manual olarak ?
Sosyal ağlarda paylaş

kral çocuk yapmadan ölürse kıza geçebilir ama sana geçmez. matrilineal evlendirseydin cocuğu oynama şansın olurdu ama claimleri (çoğunu) alamazdın sanırm.

kızı evlendirip, kralı öldürüp sonra kızı bu sefer kend heirınla evlendirirsen çocuğa geçince sıra hepsini almış olaiblirsin. (tabi şimdi kendi kızını kendi heirınla evlendirmen için heir elective felan olucak sanırım. yada eldest a geçen)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...