aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Aynı şirket içinde öyle maaş aralığı olmaz, olamaz. Ama aynı yeterlilikte aynı işi yapan adamlar farklı yerlerde alıyor. İşbu sebepten 3000tl alan adam, hiç başvuru geyiklerine girmeden mümkünse öğrenmek isteyebilir firmanın ne verebilecğini. Okumamışsın bile. edik. daha da fazla post atmıycam artık bu topiğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 sirket icinde maas farkliligi gayet olur. maasini konusan adam da probleme yol actiysa ona yol verilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Istedigin yeri al, gerisini birak. Ne ala. E-posta adresi orada. Yazin bakalim "nedir verdiginiz para, ona gore basvuralim" diye ne cevap alacaksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 di said: Abi Istanbul'daysaniz imkansiz degil o olay. Cok basit hatta. Ciddi anlamda sikinti yasiyorsaniz oturup konusalim ayri bir konuda ya da ozel olarak. Valla geçtiğimiz çarşamba günü bitirme projesi olarak oyun sundum ve bu hafta falan mezun oluyorum bilgisayar mühendisliğinden. Şimdilik umutluyum ve hatta şanslı sayılırım genele göre şu anki durumumla, ön görüşme yaptığım bi yer var çünkü. Ama yok yani merak ettiğim bi konu bu. Bu topikteki kurumla ilgili değil de, genel olarak diyorum. En ufak bi imalat şirketi bile bilgi işlem bölümünde kasa toplatıp internet sitesine resim koyduracağı adam için bilgisayar mühendisi olsun, 5 sene tecrübesi olsun istiyo. Neye ihtiyacı olduğunu bilememek sanırım bu. Zira bilgisayar mühendisini geçtim, değil 1 sene, 1 aylık bile tecrübeyle halledilebilecek bi iş çünkü. Neyse konu dağılmasın daha fazla :P Açıkçası Türkiye'deki oyun piyasasının gelişimine katkıda bulunabilecek her örgütlenmeyi destekliyorum. Hatta gıpta ediyorum bile diyebilirim ve böyle bi oluşumun içinde de yer almak isterim aslında. Ama şu an benim için her şey daha çok yeni. Diplomamı almadan, belirli konulara yoğunlaşıp yeteneklerimi bilemeden bi şeye kalkışmak istemiyorum bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Incoming wall of text Burdaki ilanlar için demiyorum ama genel olarak ilanlarda istenenler hep pofpoflanmış değerler. Nasıl olsa işsiz çok, biz aklımıza ne geliyorsa yazalım, hani tutarsa çok iyi olur diye yazıyorlar ne isterlerse. Firma büyüdükçe bu dediğimin geçerliliği azalıyor. Aynı şekilde CV yazanlar da bilgilerini abartıyor. Altyazısız film izlemekten aciz adam gibi çok iyi İngilizce diyor. Nesne nedir, class nedir bilmeyen adam gidip çok iyi Java bilirim diyor. Bi de çok mütavazi olanlar var. Mesela adam yeni mezun olmuş ve kendi çapında kendini geliştirmiş. Ortalamanın üstünde bilgisi var. İlanlarda arananlara bakıyor ya da 5-10 yıldır bu işi yapanların bilgisine bakıyor sonra "ben bi şey bilmiyorum" deyip moralini bozuyor. Sonuç olarak, (genelde) o ilanlardaki beklentilerin tamamını karşılamanız şart değil. Zaten ilanları hazırlayanlar da durumun farkında. Çoğunlukla hayallerindeki elemanı yazıyorlar ilana. Hatta geçen başvuru ve iş bulma hakkında gittiğim bir seminerde söylenen şey şu: Yeni mezun biri olarak, ilan vermeyen yerlere yollayacağınız başvurular (initiativbewerbung, unsolicited application) daha etkilidir. İlan verildiğinde kısa sürede beklentilere uyan uymayan binlerce kişi "evet evet, ben hepsine uyuyorum" diye başvuruyormuş. Yeni mezun biri olarak aradan sıyrılıp işi yapabileceğinizi göstermeniz çok zor oluyormuş. Zaten çok başvuru olduğu için tecrübesizlerin doğrudan elenme ihtimali daha fazlaymış. O yüzden, iş tecrübesi olmayanların biraz daha girişimci olması gerekiyor başvuru konusunda. Yoksa "Yeni mezun olmuş, hiç iş tecrübesi olmayan birini arıyoruz. Temel bilgileri olsun, zeki olsun, çabuk öğrensin yeter bize" diye bir ilan beklerseniz ömür boyu işsiz kalıp "hep senior gak guk arıyorlar" diye ağlarsınız. peace out (amma dolmuşum ha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Orada yazanlardan çok daha fazlasıyım ama şuanda 2.5bin alıyorum, en az bu kadar verebilecekler ise düşünebilirdim. Fakat tek uymayan şey yeri. Ben Beylikdüzünde'yim onlar Ataşehir'de. Bizim oraya şube açsınlar ben başına geçer yürütürüm. Benzer ilan gören olursa yollasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 aktiftablet said: Aynı şirket içinde öyle maaş aralığı olmaz, olamaz. Ama aynı yeterlilikte aynı işi yapan adamlar farklı yerlerde alıyor. İşbu sebepten 3000tl alan adam, hiç başvuru geyiklerine girmeden mümkünse öğrenmek isteyebilir firmanın ne verebilecğini. Okumamışsın bile. edik. daha da fazla post atmıycam artık bu topiğe. neye olmaz ya ? ben grafik departmanındayım 1. yılım, benim yanımdaki adamın 4. yılı adam 2 katım maaş alıyor, gocunmadım da ? her yerde oluyor böyle şeyler. messi ile arda'nın fiyatı bir olur mu ? 2 si de aynı işi yapıyor mantığındasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 adam zaten spesifik olarak ne istediğini belirtmiş, dolayısıyla başvuran adamın çok değişkenlik göstermemesi gerekiyor gibi bir mantık var. aynı departmanda çalışmak aynı iş yapmak demek değildir. en basidinden senin durumunda tecrübe farkı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 aaa requirementlerden 90%ina sahibim yavas yavas is ortamina girebilenzi yani :D (tek sorun "is tecrubesu" ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Mirage said: Incoming wall of text Burdaki ilanlar için demiyorum ama genel olarak ilanlarda istenenler hep pofpoflanmış değerler. Nasıl olsa işsiz çok, biz aklımıza ne geliyorsa yazalım, hani tutarsa çok iyi olur diye yazıyorlar ne isterlerse. Firma büyüdükçe bu dediğimin geçerliliği azalıyor. peace out (amma dolmuşum ha) bunu herkes yapiyor artik cok bilinen bi taktik niye millet hala sikayet ediyor cok ilginc belli iste adam en top istekleri siraliyor ne cikarsa bajtina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Mirage said: Incoming wall of text Burdaki ilanlar için demiyorum ama genel olarak ilanlarda istenenler hep pofpoflanmış değerler. Nasıl olsa işsiz çok, biz aklımıza ne geliyorsa yazalım, hani tutarsa çok iyi olur diye yazıyorlar ne isterlerse. Firma büyüdükçe bu dediğimin geçerliliği azalıyor. ... ... ... Mirage cok guzel yazmis.. Genelde is ilanlarinda 100 birimlik adam ararlarsa, sen 60 oldugunu dusunuyorsan bile basvurucan. Butun yazilan ozelliklere sahip olman gerekmiyor, kaybedecegin bir seyde yok zaten basvur gorusmeye git, en azindan deneyim olur. En kotusu bu olmaz bu olmaz diyip es gecmek. Ben tr deyken uni mezunu degildim, butun ilanlar askerlik ve uni mezunu sarti aramasina ragmen ben basvururdum, en kotu gorusmeye cagrilirdim, ve benim uni mezunu olmadigimi bildikleri halde cagirirlardi. Sen gidersen altyapin oldugunu gosterirsen ve istekli oldugunuda gorurlerse alabilirler 1 sene deneyimin olsun, 3-4 sene deneyim istesinler ornegin, onemi yok ise alirlar sizde o isigi gorurse is verenler. Birde eger yeni mezunsaniz is ariyosaniz deneyimden kaybediyosaniz, altyapi eksiginizde varsa kendinizi gelistirme konusunda, gidin abi bedava calisin, zaman kaybetmeyin sadece, o sirada is bakmaya devam et bulursan cikarsin seni tutan yok ya. Ben full-time calisma deneyimi yapmak icin zamaninda asgari ucretin yarisina calistim bi kac ay sonra zaten hepsi bi kapi acmaya basliyor gerisi geliyor. Bu sektorde en kotusu egodur, o kadar uni okudum, o kadar sey yaptim bu paraya calisir miyim demedikten sonra is bulursunuz, istege bagli, antenlerini acmaya bagli. Bi kere sey okumustum, Amerika'da krizde yeni mezun gencler is bulamadigi icin bedava calisiyormus sirf deneyim yapmak icin ve sogumamak icin. Bosluk olmasi en kotu, yani mezunsun 3 sene bosta olmussun, sonra is bakion diyelim, ben olsam ne olursa olsun almam boyle bi insani ise, genelde de boyle bi egilim vardir yani. Parayi ikinci plana atin bos kalmamaya bakin zaten deneyim vs ihtiyacini doldurmus olursunuz o surede. Amerika'da ve Avustralya'da yapilan calismalarda zaten hep seyi gosteriyor, is bulanlarin %80 i networkleri sayesinde buluyor. Biz torpil diyoruz ya biri network u sayesinde is buldugunda, Dunya'da sistem boyle zaten, (tabii tr nin bir kotulugu bazi zamanlar haketmedigi halde o ise geliyor, ozel sektorde ve devlette de, ama her torpil torpil degildir yani) Turkiye'de de bi calisma olsa eminim %80 rakami cikar. O yuzden bir ise girdiginizde, kendinizi gosterdiginizde zaten gerisi corap sokugu gibi gelecek. Belki oradan bi arkadasiniz olacak, baska bi ise girecek, adam aricak o diger sirket ve arkadasiniz sizi onericek vs. Istekli olup, antenlerini acan adamin basarisiz oldugunu gormedim yani, o yuzden korkmayin zamana birakin ve cabalayin gerisi gelecek. Turkiye'de gencler arasinda ki issizlik %25, korkutucu, ama bu rakamin korkutuculuguna sosyal yonden ve felsefi yonden bakin yani, sizin kendi geleceginiz icin bir korkunuz olmasin, sonucta her 4 kisiden diger 3 u calisiyor, ve belkide 1-2 si istedigi iste calisiyor. O iyi 1-2 den olmaya calisin yani o zaman bi sorun kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Bence olay şurada özetlenmiş ama gereksiz tartışmalara girmişsiniz arkadaşlar: "Yaptığınız işlerle ilgili referansları veya potfollio'yu gösterebilmek şarttır." Yaptığınız işe ve bilginize güveniyorsanız başvurun. IT ekibi çok deneyimli, Türkiye de yeni bir sektörde çalışma fırsatı bulup kendinizi farklı bir alanda geliştirme fırsatınız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2013 google'a front end developer maaşı yazınca bu konu çıkıyo. biraz konuyu hortlatmış oldum ama kendi adıma merak ediyorum bir front-end developerın çıkabileceği maks. maaş düzeyi nedir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 2 milyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 2 milyar derken 2bin lira mı 2 milyar lira mı :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 daha bu sorudan kaybettin sen is teklifini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 eheh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 monoscope said: google'a front end developer maaşı yazınca bu konu çıkıyo. biraz konuyu hortlatmış oldum ama kendi adıma merak ediyorum bir front-end developerın çıkabileceği maks. maaş düzeyi nedir ? TR'de alacagin para 2K TL civarindadir sanirim ama ne kazanirim dersen, tamamen deneyimine ve trendi ne kadar iyi takip edebildigine bakar derim. Tema olayindan ekmek yiyen cook buyuk bir kitle var hala mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 themeforesttan ekmek yemek için çok geç kaldığımı düşünüyordum ben :S, bir tane tasarımcı arkadaşla girişelim demiştik sonra baktık herşeyi yapmışlar direk pes etmiştik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2013 türkiyede baya bi adam var themeforest a tema koyan.beğendiğim çoğu temayı türkler yapmış :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar