Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Kısa Vadede Nasıl Tasarruf Etmeli / Bütçe Arttırmalı ?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Daha iyi bir fikrim var (Belirtiniz).

yüksek geliri olanlardan daha yüksek vergi alarak.
düşük geliri olanlardan daha düşük vergi alarak.

liberal ekonomiyi savunuyorlar kaç yıldır ama zenginleri daha çok zengin etmekten hiç bir işe yaramadı bu sistem.
aydın doğan daha çok zengin oluyor eyvallah da,
"türkiye nasıl tasarruf etmeli" gibi sorular sormaya başlıyoruz bu sefer.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Ekonomik İstiklal harbi ilan edilip yeni bir tekalifi milliye ilan edilmeden

buna karşıyım arkadaş.
sen halkın elinden donuna kadar alacaksın,
ama zenginlerimiz üç kuruş vermiyecek.

zaten vergilerle sürekli alıyorsun hiç vermiyorsun.

tekalifi milliyeyi napacaksın, savaşa gitmiyoruz ki...
Sosyal ağlarda paylaş

işte mesela ithalatı sınırlandırmakla sanayi gelişmiyor, sanayi desteklenince gelişiyor, yoksa sadece verilmiş olan vergi miktarını arttırıyorsun, mesela benzin bu kadar pahalı ama hala trafik var, yakıt fiyatları bu kadar yüksek olmasa trafik ne olur tahmin bile edemiyoruz ama sorun da o kadar büyük ki engellemek için bu kadar aşırı bir çözüm var
Sosyal ağlarda paylaş

ithalatı sınırlandırma şöyle yap

bakanına bir telefon aç sana bir exel cizergesi versin Türkiye 2010 yılında en çok ne ithal etmiş TOP10

1den başla... aç fabrikanı, aç mezranı artık ne gerekiyorsa bas devletin parasını yap. kar marjı gözetme, maliyetine seri üretime geç yeterli teknolojin yoksa arge çalışmalarını yapamıyorsan otur esas parayı buraya harca bu para boşa giden bir para olmayacak

sen ülkenin bu top10 ihtiyaçlarını karşıla ithalat zaten düşecek, fiyatlar düşecek, alım gücü artacak.

alım gücü artınca halkın artık daha mutlu bir halk olacak

şurda etin kg.'su 8 tl olsa başka ne isteriz?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam özürdilerim dostum ama seni dolmuşa binmiş görüyorum askeri giderlerimiz terörle mücade ettiğimiz, dört bir yanımız düşmanlarla çevrili olduğu halde bu nüfusa göre bir çok ülkenin altındadır. Askeri küçük düşürme, gereksiz gösterme çabasına giren vatan hainlerinin oyununa gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

8kg da çok bedava olsun et, hatta hayvancılığı toptan yok edelim.

hayvancılık olacak ki etin kg.'su 8 tl olsun. 10 sene önce özbekistanda etin kg.'su 4 dolardı domatesinde kg.'su 8 dolardı.

ne üretebiliyorsan halkın onu yer ucuza. ne üretemiyorsan ne ithal ediyorsanda pahalıya yer.

biz herşeyi ithal etmeye başladığımız için herşeyi pahalıya alıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Efrasiyab said:

Ekonomik İstiklal harbi ilan edilip yeni bir tekalifi milliye ilan edilmeden

buna karşıyım arkadaş.
sen halkın elinden donuna kadar alacaksın,
ama zenginlerimiz üç kuruş vermiyecek.

zaten vergilerle sürekli alıyorsun hiç vermiyorsun.

tekalifi milliyeyi napacaksın, savaşa gitmiyoruz ki...

Tekalifi milliye derken anlatmak istediğimi tam anlatamadım, benim hatam.

Daha çok milletçe yaptığımız israfı azaltarak işe başlayabiliriz demek istemiştim, 3 ayda 1 telefon değiştirme örneğinde olduğu gibi.

Zaten israf, gereksiz harcama, rüşvet ve yolsuzluklar önlendiği anda çok büyük bir gelişme olur ekonomi açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

çevremizde bize rakip olabilecek çoğu ülkenin üstünde askeri harcamamız, terörle mücadeleden ziyade tonla personel doyurma gibi şeylere gidiyor para. nato'nun maşalığını üstlenecek kadar zengin değiliz, soğuk savaş bitince kendimize çeki düzen vermemiz lazımdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, ama hem NATO hem çevre ülkelerden farklı olarak Ordu Türklerin yapıtaşlarından biridir MeteHandan beri.

masrafları kısmak değil, ama denetlemek ve efektif kullanılmasını sağlayabilirsek bence çok daha etkili olur.

General eşlerinin milyon liralık restorasyonları yerine o paralar silah geliştirme veya en basit bir askeri ihtiyaç gereksinimini üreten fabrika kurulup iletilmesinde kullanılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

once ekonomi 101
http://mikeytherhino.files.wordpress.com/2009/12/john_maynard_keynes.jpg

yurt icinde develt istedigini harcasin np de ithalatin acil kisilmasi cari acigin kucultulmesi lazim

ama ithalati kismaya kalkarsan "ayfon alamiyozzzzzz, cifors yok boheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee =(((((((" olucagi icin kolay kolay hicbir hukumet bunu yapamaz, o yuzden borcu borcla kapatarak daha fazla tuketebilmek icin dis borclanmaya devam!
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Tekalifi milliye derken anlatmak istediğimi tam anlatamadım, benim hatam.

Daha çok milletçe yaptığımız israfı azaltarak işe başlayabiliriz demek istemiştim, 3 ayda 1 telefon değiştirme örneğinde olduğu gibi.

Zaten israf, gereksiz harcama, rüşvet ve yolsuzluklar önlendiği anda çok büyük bir gelişme olur ekonomi açısından.

o olabilir tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde varmı bilmiyorum ama Amerika'daki gibi sen çok kazanıyorsun vergisi yapılsın. Lüx vergisi deniliyor heralde. Gerçi belkide bizdede vardır ama yoksa yapılsın.

Birde arkadaş terör belası bitsin demiş. Aslında ekonominin önündeki en büyük sorunda o. Kalıcı bir çözüm olur. Her konuda Türkiye çok rahatlamış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...