Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtü içinde yatay geçiş

afal

Öne çıkan mesajlar

arkdaşlar bende tercihte itü maden yazıp yatay geçiş düşünüyorum
ne vazıkki.... bazı arkadaşlar eğer adam gibi çalışırsan neden olmasın bazılarıda öss yatay geçişten daha kolay diyor itü de maden den bilgisayar elektronik kontrolelektrik gibi baba bölümlere geçiş kontenjanı yok gibimi? yani burdaki madenden elektronik veya Kimya-Metalurji Fakültesine geçişteki zorluğu veya imkansız gibi olması TAM olarak nedeni nedir acaba arkadaşlar söylerseniz çok iyi olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Fakülte veya bölüme özel kontenjan açılmıyor.

Her bölüm diyor ki "ben bu sene 5 tane itü içi 2 tane itü dışı yatay geçiş alıcam", sen ona göre başvuruyorsun. İtü'de ortalama kasmak aşırı zor bir iş. Puanınızın maden vs. bölümlere yetmesinden yola çıkarak aşırı çalışkan olmadığınızı varsayıyorum. Eğer gerçekten eşşekler gibi çalışırım, ilk sene öyle dışarda çok takılmam, oturur 1'er hafta önceden vizelerime çalışırım, her derse girerim ve not tutarım, hocalarla diyaloga girip onların gözünde iyi bir intiba bırakırım diyorsanız; buyrun şansınız deneyin. Ancak ÖSS'ye bir sene daha kasmak gerçekten çok daha kolay.

Sonra geçiş yapamayıp 4 sene sonunda maden mühendisi olmak da var işin ucunda. Bu şartları da hesaba katarak yapın tercihlerinizi. Maden mühendisi olarak hayatınıza devam etmek zorunda kalırsanız rahat edebilecek misiniz?

yukarıda verdiğim 5 ve 2 sayıları tamamen uydurmadır. her bölümün kontenjanı farklı ve o sene için belirlenir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak nedenini istemişsin bir de, onu da açıklıym biraz.

İlk sene herkes havuz dersleri alıyor. Senin aldığın dersleri Bilg. Müh, Elektronik Müh, Endüstri Müh gibi hayvani puana sahip bölümlerden insanlar da alıyor. O insanların da kapasitesi genellikle diğer bölümlerden yüksek oluyor ve çanı yükseltiyorlar. Adam gidip 40 üzerinden 38 alıyor, çan eğrisinde çok güzel olaylar yaratıyor. Sen bu dersten AA almak için en az 35 almak zorunda oluyorsun. E haliyle baya zor. 1 dönemde 2 dersten BB aldıysan zaten Bilg müh gibi bölümlere geçişi yavaş yavaş unutman gerekiyor. O dersleri yaz okulunda yükseltme şansın da var tabi. O ihtimali hesaba katmazsak, bu şartlarda neden zor olduğunu da anlatmış oldum sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

eyvallah arkadaşlar e tamam kafaya koyduk harbi adam dibi vize final çalıştık baktık yaz okuluna da kastık oda tamam da tabi yaaa hayat bu bellimi olur garantisi yok tabiki hele bide hocalarla iyi diyoloğu duyunca aklıma hemen yüksek lisans için 4 sene kastırıpta ortalamada sınıfta birinci olmuş leste iyi puan almış ingilizcede tamam e mülakatta da hocalar sen kesin olursun vaatleri sonra aboooov seni değil gidip 4 sene boyunca hocaya yalakalık yapanların alındığı tabii bu vize ve finallerde de olduğunu duyduğum arkadaşlar geldi işte hayat ne getireceğii belli olmaz sen elinden gelenin en iyisini yaparsın ama garantisi yok hiçbirşeyin riske edilecek durum değil boşuna bildiğinde şaşma dememişler bekle beni gemi makinaları :)
Sosyal ağlarda paylaş

itü'de havuz dersleri için verilen notlarda hocaların etkisi yok, var diyenler de uyduruyorlar. vize(ler)de ve finalde aldığın notlar, çan eğrisi hesaplarından sonra harf notuna dönüştürülür. hatta ilk dönem kimya matematik fizik gibi havuz derslere hiç gitmeden de aa alabilirsin, tabii bununla birlikte birtakım dersler vardır ki saçma bulduğum not değerlendirme sistemleri kullanırlar örneğin ingilizce derslerinde en son herhalde çok fazla aa alan var diye aa sınırını 95 e çektiler ve hocalar birkaç puanlık kanaat kullabiliyor, şimdi nerede çan sisteminin güzelliği nerede bu sistemin saçmalığı.
düzgün bir şekilde çalışanlar için yatay geçiş çok zor değil ama disiplin ve istikrar gerektirir. 2 dönem boyunca kendini en üst seviyede zorlayıp sürekli ders çalışabileceğini düşünüyorsan olabilir ama bu kadar uzun bir süreyi istikrarlı bir şekilde tamamlamak sanıldığından daha zor ve yıpratıcı. motivasyonu bozabilecek karaktere bağlı pek çok unsur var. "ders ders ders nereye kadar, gençliğimin baharında bu en güzel yıllarımı niye harcayayım" gibi konuşmalar da duyabilirsin, o yüzden iyice düşünüp öyle hareket etmeni tavsiye edebilirim.
bir de diğerlerinin de dediği gibi eğer yatay geçiş yapamazsan ne yapacaksın? alternatifler üretebilirsin. elektronik bilgisay müh gibi bölümler için gereken yatay geçiş ortalaması cidden çok yüksek baktın 2.dönemin sonunda olmayacak 3,5-3,6 ile makina inşaat müh. gibi bölümlere de geçebilirsin. seçenekleri iyice analiz ettikten sonra tercihlerini yapman, bir derece ileride pişman olmanı önleyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

hocaların hiç etkisi yok evet.
teoride böyle ama pratikte bir problem var sanki bu sistemde.
kimya 101 dersini ilk sınav çanın 20 altı, ikinci sınav çan, final çanın 10 puan altı notlar alarak DC ile geçtim. aynı dönem aldığım arkadaşım ilk sınav çan, ikinci sınav çanın 10 puan altı, finalde çan alarak DD ile geçti.

Eli kaymış heralde hocanın bana not verirken.

Buna benzer hikayeleri de fizik dersinde çok duydum. Teoride doğru olan şeylere inanmıyorum artık o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben de çok duydum öyle şeyler ama bir de şöyle bir durum var vizeler ve finalden tek bir not çıkartıyorlar onu çıkartırkan vizeyle finalin etkisi farklı oluyor. ben mesela kimya101 için ilk vizede çanın biraz üstü ikinci vizede de aynı şekilde ama finalde 38/40 almıştım :) vizeler düşük diye bb veya ba gelir diye düşünüyordum ama aa gelmişti. final o açıdan çok önemli. şeyi bilmiyorum harf notlarını hocalar girmiyor herhalde. örneğin mat103 dersi herkesin son notları hesaplanıyor. bir çan çıkıyor sonra bölümdekiler diyorlar çan bu çıkmış o zaman şu şu aralıkta kalanlar cb şu aralıkta kalan bb alsın diye bölüyorlar gerisini yani harf notlarını otomatik olarak sistem veriyor. emin degilim bundan ama mantıklı olanı böyle, gerçi mantıksız çok iş yapıyorlar o yüzden emin olamıyorum :) . tabii teknik resim gibi havuz dersi olmasına rağmen hocanın direkt etkisinin olduğunu düşündüğüm dersler de var yani hatta fen edebiyat fakültesinin derslerini saymazsak gerisi havuz olsa da hocanın etkisi var cidden. e zaten ödev diyor sunum diyor %20-%30 etkili filan, onu kendi kafasına göre verse kim anlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...