afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Sormak istediğim olay öss'de itü maden mühendisliğine yerleşip oradan itü içinde isteğim bir bölüme yatay geçiş yapabilip yapamayacağım. Biri beni bu konuda aydınlatırsa ona lokum verebilirim, icab ederse elimle bile yedirebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 itü'deki lesser mühendisliklerde bunu yapıcam diye girip kalan çok adam var diye biliyorum. ama evet, oluyor, çok yüksek not ortalamalarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Geçersin geçersin. ( Çöken maden altlarında ölme haberlerini bekliyoruz. ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Teoride geçersin. Lise bitirme ortalamanı ve lisenin adını söylersen, pratikte de geçip geçemeyeceğini söyleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 -Dark_Angel- said: Geçersin geçersin. ( Çöken maden altlarında ölme haberlerini bekliyoruz. ) yatay geçiş yapamayıp madende kalsam bir de üstüne gerçek anlamda madenin altında kalsam bile o iş yalan çünkü ben x-men'den colossus ve kurtulana kadar kendim ürettiğim sıvıyı içmek benim için sorun değil. ve hayır dostum hayır ben amcam bana kimsenin sana neyi yapamayacağını söylemesine izin verme demişti ve ben onun dediğinin tersini yapacak değilim. p.s. aslında çok ta öyle çizgi roman seven bir insan değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 itüde sadece ortalamana bakıyor ama elektroniğe falan geçeceğim diyorsan 4.0 ortalamadan aşağısı kurtarmaz. keza bilgisar da öyle. makina için 3.7 falan yapman lazım. inşaat için 3.5. mimarlık 3.1-3.2 falan bu konuda umut sarıkayanın karikatürlerini okumanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Fii tarihinde liseden arkadaşlarım aynı gazla maden müh. jeofizik müh. falan yazmışlardı. Ya bıraktılar ya da halen girdikleri bölümde okuyorlar. Tek bir istisna var, bir arkadaşım hacettepeden 2. sınıfın sonunda itüye geçti, sonra da gemi müh. çift anadalına mı başladı oradan da oraya mı yatay geçiş yaptı ne... Üstüne bir de gemi müh. bölümünde katıldığı bir proje yarışmasından derece aldı falan. Ama o imkansızı başardı cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 kontenjanlarına baktım cidden girmek isteyebileceğim bölümlere 50'den fazla yapan var okul içinde her sene. Çoğu insan bu olaya imkansız dese de sonuçta her yıl sadece benim girmeyi isteyebileceğim bölümlere toplam 70 kişi her yıl düzenli olarak geçiş yapıyor. O yüzden zor olsa da imkansıza yakın gibi birşey söz konusu değil orada elektrik'te okuyan bir arkadaşıma göre. Birde şöyle bir tavsiye görmüştüm bir yerde: Yarım yıl hazırlık okursan ortalamayı tutturmak için daha fazla sınava girme hakkın olur (1.5 kat kadar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 "ben maden mühendisliğinde okuyabilir miyim ?" bu soruyu kendine sor. dünyanın binbir türlü hali var, girersin o bölüme, yatay geçiş yapamazsın, o bölümden mezun olmak durumunda kalırsın. sonra "yaaa naptım ben" dememek için emin olman lazım durumdna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 ortalama yaparsan kolay ama öss ye çalışmak daha kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Ardeth said: bu konuda umut sarıkayanın karikatürlerini okumanı tavsiye ederim. http://forum.paticik.com/thumbnails/44e/463/bdd/6fc/3fb/12f/49f/0b2/865/1ec/3f_450xNULL.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Tekrar öss'ye girmek gerçekten benim gözüme çok sıkıntılı geliyor. Okul puanındaki küçük te olsa dezavantajımın dışında, benim öss gibi büyük ve stresli sınavlarda kötü tecrubelerim var. oks'ye girmeden önceki ayda en kötü denemem 100 uzerinden 89 netken, girdiğim denemelere nazaran çok daha kolay bi oks'de 76'yla ortalama bi anadolu lisesine gittim. Aynı şekilde ygs öncesi 140-145/160 net yaparken(giden 10-12 net sosyalden olurdu) girdiğimde matematikten ardışık sorusu gibi soruları yanlış yapıp 6y gibi bişey yaptım ve 11000 küsürüncü oldum. Sınavdan sonra nedense moronlaşıp lys1'e girmeye 2 hafta kalmasına kadar yattım. Açtım kitapları 2-3 günde günde 12 saat çalışarak konuları bitirdim, denemelere başladım. Sevindirici bi şekilde fena yapmıyordum ilk lys denemem olmasına ve sınava 2 hafta kalmdığını göz önünde bulundursak. Ortalama 43/21 net gibi birşey yapıp sınavdan önceki gün de 2008-2009 mat2 sorularına bakıp nerdeyse hepsini rahatça yapsamda ertesi gün beni yine yine hüsran bekliyordu. Ve madene girip yatayı da yaptığımı düşünürsek 1 sene boşuna geçmemiş olucak. Ama takıldığım bir nokta daha var, hazırlığı yarı yıl okuyup daha fazla yatay geçiş şansı elde etmek konusunda. Ben sınavına girsem kuvvetle ihtimal geçerim hazırlığı. Ne yapmak gerek yarı dönem okumak için ayrıca devam zorunluluğu gibi birşey var mı hazırlık kursunda? Yarım dönem boyunca başlangıcından 5-6 ay sonra başlayacak okulumdaki derslere evde oturup ta çalışabilme ihtimalim olabilir böyle birşey sözkonusuysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 bi espri yapabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 afal said: kontenjanlarına baktım cidden girmek isteyebileceğim bölümlere 50'den fazla yapan var okul içinde her sene. Çoğu insan bu olaya imkansız dese de sonuçta her yıl sadece benim girmeyi isteyebileceğim bölümlere toplam 70 kişi her yıl düzenli olarak geçiş yapıyor. O yüzden zor olsa da imkansıza yakın gibi birşey söz konusu değil orada elektrik'te okuyan bir arkadaşıma göre. Birde şöyle bir tavsiye görmüştüm bir yerde: Yarım yıl hazırlık okursan ortalamayı tutturmak için daha fazla sınava girme hakkın olur (1.5 kat kadar) yarım yıl hazırlık okursan ikinci dönem mesela sadece mat1 ve fiz1 alıp onlara kasarsın aradan zor iki dersi çıkarmış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 escape said: bi espri yapabilir miyim? durduğun hata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 üniversite derslerinin sınavlarını össye 100 kere tercih ederim bu arada. ben de yatay geçiş yapmıştım itüden boğaziçine ve arada bir iki sınavın kötü gelebiliyor öss gibi değil. ama sonuçta finallere kasıp düzeltiyorsun. ha bir de itüde bb gelen dersini bile tekrar alabiliyorsun. yazın da düşük gelen dersin olursa onları alıp yükseltme şansın var. amma velakin fizban haklı. hiç bir mühendislik bölümü o bölümü az biraz benimsemeden sevmeden yapılmaz. o yüzden yatay geçiş yapamazsan hayatın baya bir sıkıcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
afal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 escape said: bi espri yapabilir miyim? durduğun hata Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 abi eğer itü'nün içinde yatay geçiş yapmak istiyosan. bi tane kaykay bulucan ona uzunacaksın yüz üstü. kendi sınıfının kapısından istediğin bölümün veya sınıfın kapısına doğru kayıcaksın. al sana yatay geçiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 tıtıtıtı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 bu espiri olmaya yetememiş yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 nasıl desem kötü espiri böyle bir şey değil yani. seninki düz cümle. ''önümden kedi geçti'' cümlesi ne kadar espiri ise senin cümlen de o kadar espiri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 yanlış düşünüyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 senin dediğin şey gibi oldu. ya da şöyle bişi çıkartılır: açtım indirdim pantolonumu çıkardım vurdum masaya sonra kediyi aldım önümden geçirdim kedi sonra "miyow" dedi gitti. böle bişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 http://www.sis.itu.edu.tr/yonetmelik/yataygecis.html bu yönetliğe ve http://www.sis.itu.edu.tr/dersplan/dindex.html buradaki ders planlarına bakıp ilk iki yıl en kolay ders planına sahip olan bölüme girip 2.yarı yıl sonunda fakülteler arası yatay geçişe baş vurabilirsin.bilgisayar ve elektronik mühendisligi için 3.9 civarı bir şeyler olabilir, makina ve inşaat için 3.5 civarı yeterli olabiliyor ama kesin bir bilgim de yok. o kadar da zor değil ama çalışkan olmak lazım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar