Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 bugün bundan aldım süper lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 kendimi bildim bileli bahçe tarla vs. içerisindeyim istemsiz olarak, farkettim ki her ne kadar sevmiyorum istemiyorum desem de seviyormuşum. anne tarafı çekirdekten çiftçi, ağırlıklı olarak da tahıl ve meyve yetiştiricisi, aşı vs. gibi durumlar olacaksa yardımcı olabilirim ben de. ama işte peyzaj ürünlerine falan girince bilgiler kıt kalıyo :D zira çiftçilik tamamen pragmatik bi meslek, işine yaramıyosa ekip dikmiyosun genellikle bi ürünü. çilek yetiştirmek basit mesela, çok fazla bakım da istemez kolaylıkla balkonda yetiştirirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 bende gecen sene yetistirmeye calistimda olmadi, tutturamadim arkadasinki kadar etkili olmadi bitki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Longshanks said: beyler bayanlar ben çiğdem(crocus) koleksiyonu yapıyorum. tabi doğal türleri toplamaya çalışıyorum. şimdilik eskişehirde 3 tür bulabildim diğer şehirlerden var mı hiç dikkat eden gören bilen çiğdemi temel olarak sonbahar veya ilkbaharda açan bir bitki. genelde ilk önce çiçek tomurcugunu gösteriyo daha sonra yaprakları çıkıyo. yazları yok oluyo [u]kuruyarak[/u]. edit: bu koydugum resim crocus sativus yani safran olarak bilinen tür. ama doğal bir tür değil, tohum da tutmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 bende ileride tabi coook ileride demem lazim kendi domatimi, patlicanimi yetistirmek istiyorum, bunlari yetistirmek zormudur acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Üzüm yetiştiriyorum şaraplık. Şimdilik cab,syrah,merlot var. Bakalım seneye bir yada 2 tanesine karar verip 5-6 dönüm daha ekeceğim. Haftaya pazar budama ve çapa işi var. Beklerim gelip görmek isteyen varsa Bursada bağ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 asmalar kaç yılda maturity e ulaşıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 reyou said: bende ileride tabi coook ileride demem lazim kendi domatimi, patlicanimi yetistirmek istiyorum, bunlari yetistirmek zormudur acep? bahçe varsa çok kolay saksıda bile yapıyolar hatta ya da balkonda topraksız tarım ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Longshanks said: asmalar kaç yılda maturity e ulaşıyo 0.1.2 diye gittiğini düşünürsen yaşların. 2. yaşını bitirince üzüm veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Mendoza said: Üzüm yetiştiriyorum şaraplık. Şimdilik cab,syrah,merlot var. Bakalım seneye bir yada 2 tanesine karar verip 5-6 dönüm daha ekeceğim. Haftaya pazar budama ve çapa işi var. Beklerim gelip görmek isteyen varsa Bursada bağ. Benim tavşanım var, asma toplamama izin verir misin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 2008 de adenium adlı bitkinin tohumunu getirtmiştim. zakkumun bir akrabası tombik gövdesiyle çok sevimli şöyle bi tipi var yeni yeni çimlendirdim şimdi benimkilerin resimlerini eklerim bi ara ayrıca bonzai yapmaya çok elverişli bir bitki onu da belirtiyim. asıl amacım buydu tohumları alırken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 arda seninle bi ara bi konu hakkında konuşucam hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 buyur yavrucum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2010 Mendoza said: Longshanks said: asmalar kaç yılda maturity e ulaşıyo 0.1.2 diye gittiğini düşünürsen yaşların. 2. yaşını bitirince üzüm veriyorlar.abi 2 yaştan kasıt çekirdekten mi çelikten mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 http://forum.paticik.com/thumbnails/dff/a79/716/15f/d62/65f/e81/2da/3ed/15c/a9_450xNULL.jpg lam ne korkunc bi yaratik bole bu gece bahcede gorsem .tum duser valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 hacı askerde 20 metrelık alanı ha bire bellemiştik.Faydası olurmu kjşhaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2010 Valla toprak yumuşuyo güzel oluyo belleyince Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 bugün kafede otururken duvarlar arasında kalan ağaç için "yazık olmuş şu ladine" demem üzerine o ladin değil diye beni göt eden kızın depreştirmesiyle topici uplayasım geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 evet topiği kitleyelim artık. bilmiyo bu ot filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 :) Süper topikmiş. Cidden ölmesin bu. Benim validenin balkonu var görmeniz lazım. Frambuaz, süs biberi, japon gülü ve bir ton bitkisi vardır. Bana da sardırmıştı küçükken. Gidip çilek almıştım pazardan. Küçük saksıda ekili halde. Büyüdü, bir iki saksı daha koydum yanına kök verdi onlara da. Keyifle izliyordum her gün o küçük çileklerin büyümelerini. Kızarmalarını. :D Anılarım depreşti. Bu arada o garip gövdeli çiçekli bitki çok hoş gözüküyor. Nedir o? Bakması zor mu? Nerden bulabilirim tohumunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2010 dostum yazdım ismini oraya ama tekrarlıyım istersen adı Adenium, çöl gülü olarak da bilinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Sonradan farkettim. Bir de edit eklemiştim. Nerden bulabilirim ve bakması zor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 yoo çok kolay kırk yılda bi suluyosun falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Yeni gördüm bu başlığı, ben varım bahçecilikle uğraşan. Yaklaşık 60 civarı çam türü, 10 küsür tür asma ve baya bir meyve ağacımız var. Ha bir de ortanca, gül ve 300 metrekare civarı da çim var sanırım. Kışları genelde ağaçları ağır kış koşullarında topraktan sökülmesinler diye korumak için haftada 1-2 kez gidip kontrol etmek, kırılan vs. dallarını düzeltip budamak, asmaların üşümemesi için önlem almakla falan geçiyor. Sonbaharda bazı türlerin dikim, aşı ve ilk ilaçlarını yapıyoruz, yine haftada 1-2 gün civarı sürüyor. İlkbahar zararlı ilaçlarına başlama, toprağa vitamin vs. atma, zararlı otları ayıklama (babam seviyor ben iğreniyorum) , toprağı havalandırma ve sebze vs. dikme dönemi. Eğer 4 ay civarı orada kalınacaksa sebze ekiyoruz, yoksa boş bırakıyoruz toprağı çünkü düzenli sulama ve koruma istiyor sebzeler. Yazları ise düzenli sulama, düzenli budama, kısa vadeli zararlı ilaçlaması ve yeme dönemi :P Benim hem sevdiğim hem nefret ettiğim kısım çünkü bahçe sulamak falan ilk başlarda ne kadar zevkli gelse de 10 sene boyunca sürekli bahçe sulayınca eziyete dönüşüyor. Yaklaşık 10 türden 12-13 kök asmamız var söylediğim gibi, babamın amatör üzüm yetiştiriciliği merağının başlamasıyla yetiştirmeye başladık, biz sulama, havalandırma, yaprak azaltma ve üzümleri yeme kısmı hariç pek birşey yapmıyoruz; ziraat mühendisi bir komşumuz ilgileniyor çünkü ilk denememizde 3 kök asma hastalanmıştı 6. senelerinde ve asma düzgün yetiştirmesi zahmetli olduğundan baya üzmüştü bizi. Çimlerimiz de bu sene ömürlerini doldurmaya başladılar, bastıkça gürleşen hede çimleri varmış, onlardan ekilecek seneye, biz italyan bilmemne çimi mi ne ekmiştik ömrü uzun diye, hem ayrık otlarının yetişmesine izin veriyormuş hem de kışın rutubetten etkileniyormuş, çok çektirdi. Son olarak da neşeli kargalarımız var, 3 tane kiraz ağacından yediğim kiraz sayısı 10 falandır herhalde, şerefsizler dalından koparmadan dışını yiyorlar, sapında sadece çekirdek kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2010 Bende geçen limon çekirdeklerini fidelendirmiştim. Fidelieride toprağa dikeli 1 ay falan oluyor. Sanırım bundan limon alabilmek için aşılamak gerekiyormuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar