Buddha Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Zep said: hürriyet ve ucuz provokasyonları vol.143698436 Bayar bu provokasyonlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Llama said: hep özal başlattı bunları ki adam süt dağıta dağota çocuk başına 2 kilo adamlar tabi böyle olur bizde bırda namuslu vatandaş olalım diye yırtalım peh Yok artık. Doğuya ne kadar gittiniz? Ne kadar kaldınız. Benim bir kaç sayfadır gördüğüm muhabbet TV'de sürekli doğuya ayak bile basmadığı halde doğunun peygamberi gibi herşeyini biliyormuş gibi bir tarafından element uyduran yorumlara çok benziyor. Bu kadar etkilenmeyin yahu duyduklarınızdan. Senin için demiyorum direkt olarak. Belki sen gittin gördün. Ama genele bakınca herkes Doğu'da emekli olmuş gibi konuşuyor. Doğu yada batı tek sorun varsa buda çok fazla ekilenmektir başka bişey değil. Türkiye'nin doğu batı hangi ucuna gidersen git en eğitimli üniversitesine git istersen bir sürü insanı etkileyici bir konuşmaayla 2 dkda gaza getirip yollara dökebilirsin. Ayrım yok merak etmeyin Türkiye'nin her tarafı eğitimli ve eğitimsiz cahillerle dolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Flameoffear said: Provokasyon diyenler allah için oraları görüptemi yazıyorlar? Van da askerliğini yapan biri olarak söyleyeyim ki evet hepsi doğru yazıların. Adamlar ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Ne bir vergi var ne bişi, araçlarda ne ruhsat var ne kullananda ehliyet, nede vergi ile ilgili herhangi bir şey. Napılıyor bu adamlara peki? hiçbir şey. Herşeyin suçlusu devlet ama devlete tek bir lira katkıları yok. Kaçakcılık dersen yapmayan yok gibi, pkk sempatizanlığı had safhada. Berbat lanet bir yer van. Oha adam vahşi batı yaptı Van'ı. Sen askerlik mi yaptın orda yoksa sosyal hayatın içinde miydin 7/24? Heral de tüm izinlerinide Van'da kullandın? Ehliyetsiz kuş uçutmazlar emin ol. Bende diyorum bu millet Doğu hakkındaki bu efsaneleri nerden uyduruyor. Hep bu abartmalar yüzünden. Yahu Van'da insanlar ekmeğe para bile vermiyor. Kaçağa bağlamışlar. Nasıl yapmışlar bilmiyorum ama herşey beleşe geliyor. İzin almadan uçak kullanıyorlar. Yolun ortasında birbirlerine sıkıyorlar, polis falan gelmiyor. Beceremiyorumda şu abartma işini ama komik. Tenekeadam said: Bu emrah moduna ayrıca hastayım Bende bu tavırların hastasıyım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Gereksiz polemik yapmıyalım dasaaa en güzel cevabı vermiş . (NOKTA) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Zarif said: said: Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. doktorları sevmiyorum. bigün herkes gibi sen de sevmek ve paçasına yapışmak zorunda kalıcaksın. dasaaa said: e gitmeden önce ne sanıyormuş ki.. hayat bilgisini ilkokullardan kaldırdılar mı yahu? insanlar, özellikle de doktorlar güneydoğuya idealizm ve meslek birikimi temelli hizmet ve insanlık için gidiyor. O mesleki birikimin teoriğinin idealizmle pratiğe dönüşüp "hayat kurtarma" noktasına gelmesi hayattaki en büyük zevklerden biri. Tabi bu gerçek doktorlar ve doktorluk yapabilecek koşullarda bulunabilenler için böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Sam said: neden "bu adam size ayda 60000 reichsmark'a maloluyor" posterini hatırlattı acaba, hmm.. burdaki olay aklına gelen afişin tam zıttı yalnız. Burda adam hizmet etmek için, o ayda bilmemkaç tl'ye mal olan hastayı tedavi etmek için, mal olması için gidiyor. "Tedavi etmeyelim" değil o yazı. Ama bi takım siyasiler onun işini yapmasına izin vermiyor, zorluk çıkartıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Bu arada doktorlara laf yok Münkünse bi doktor arkaşınızla 1 gece acil nöbetinde kalın (türkiyenin neresi olursa olsun.) Anlarsınız neler çektiklerini (tehdit edilmek yanlız doğuya özgü diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Bone said: adam yalan söylüyor o zaman? adamın söyledikleri yalan falan değil, %80'ini bizzat gördüm/okudum haberlerde. Ayrıca lütfen olaylara ırkçılık/antiırkçılık yok kişisel meslek hazımsızlığı, kişisel kin ya da şehir muhabbeti bazında küçük seviyelerde değerlendirmeyin. Evet o bölge sorunlu. Bunu söylemek ırkçılık değil orda iğrenç işler dönüyor evet ve ıslah edilmesi lazım, adamın dediği de ordaki pislik işler. Ve hiç de şaşılacak bi tablo değil, haber arşivlerini karıştırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Şu yazdıklarının hepsi gerçek, sistemli şekilde yürüyor gözümle gördüm hatta yürüttüm. idilik said: yav ben batı mükemmel demedim, doğu mükemmel değil dedim. yani yok vergiden muaf, yok çoluk çocuklarına şakır şakır para ödeniyor, yok elektrik suyu beleşe kulanıyorlar gibisinden argümanlara cevap olarak yazdım onları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 -007- said: burdaki olay aklına gelen afişin tam zıttı yalnız. Burda adam hizmet etmek için, o ayda bilmemkaç tl'ye mal olan hastayı tedavi etmek için, mal olması için gidiyor. "Tedavi etmeyelim" değil o yazı. Ama bi takım siyasiler onun işini yapmasına izin vermiyor, zorluk çıkartıyor. valla yazıdan çıkan mesaj "bu size faydası dokunmayan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklinde gayet ki o poster de ondan ibaret. yoksa naziler de açıkça "evet öldürüyoruz" demedi. kamuoyu yaratmaya çalıştılar ses çıkarılmasın diye ama başarılı olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 -007- said: insanlar, özellikle de doktorlar güneydoğuya idealizm ve meslek birikimi temelli hizmet ve insanlık için gidiyor. çoğunluk mecburi hizmet için gidiyor diye biliyorduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Mecburi hizmet için gidip anında istifa etme gibi bi opsiyon var. Orda kalan adam idealizm ya da yukarda bahsettiğim mesleki zevk/tatmin olmasa orda kalmaz, basar istifasını neden hayatını riske atsın ki. Sam said: -007- said: burdaki olay aklına gelen afişin tam zıttı yalnız. Burda adam hizmet etmek için, o ayda bilmemkaç tl'ye mal olan hastayı tedavi etmek için, mal olması için gidiyor. "Tedavi etmeyelim" değil o yazı. Ama bi takım siyasiler onun işini yapmasına izin vermiyor, zorluk çıkartıyor. valla yazıdan çıkan mesaj "bu size faydası dokunmayan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklinde gayet ki o poster de ondan ibaret. yoksa naziler de açıkça "evet öldürüyoruz" demedi. kamuoyu yaratmaya çalıştılar ses çıkarılmasın diye ama başarılı olmadı. İkisinin arasında bi fark var ama: Bunu yazan bi doktor, Hitler değil yani. :) Ve İstanbul'da değil güneydoğu gibi sorunlu bi bölgedeki bi doktor. Hayatını insan düzeltmeye adamış birinin "hastalar paraları hüpletiyor, öldürelim" demesi zaten mantık hatası. Yanlışsın o yüzden. Bak güneydoğuda değil İstanbul'un göbeğinde cahiller doktor tehdit ediyolar, o doktorlar mağdur olusa sesini çıkaramazsa sen de bigün sağlık hizmeti alırken mağdur olabilirsin bunu unutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Tenekeadam said: Şu yazdıklarının hepsi gerçek, sistemli şekilde yürüyor gözümle gördüm hatta yürüttüm. idilik said: yav ben batı mükemmel demedim, doğu mükemmel değil dedim. yani yok vergiden muaf, yok çoluk çocuklarına şakır şakır para ödeniyor, yok elektrik suyu beleşe kulanıyorlar gibisinden argümanlara cevap olarak yazdım onları. speedy21 said: Zep said: hürriyet ve ucuz provokasyonları vol.143698436 +143698436 yuh bu kadar büyük iftira, bu kadar haysiyetsizce yalan görmedim. 20 senedir Diyarbakır'da yaşarım, tıp öğrencisiyim Yazılanları okudukça içim acıdı, yazılanların burada yaşananlarla uzaktan yakından alakası yok ! insan olan kendi ülkesinin insanına böyle iftiralar atarmı yazık... o zaman bu arkadaş yalan söylüyor(!) ha şu ''ucuz provokasyon'' söylemine benden de (tu) gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Şimdi teker teker iddiaların hepsini link link haber olarak koymak lazım herkese.. Zamanı olan yapsa keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Diyabakır merkez için konuşuyorsa doğru söylüyordur. Köyler için konuşuyorsa yalan söylüyordur. ( varoşlar köylere dahil ) Bak gayet açık yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Mesela senin de bana bir yararın yok, ama ihtiyacın varsa yeşil kart, kömür vs almana karışmam. Çünkü sisteme bir katkı yapıyorsundur. Ama sisteme katkı yapmadan, sürekli sömürerek yaşayanlara bakılmasın bir zahmet. Bir insan neden hayatı boyunca yeşil kart sahibi oluyor? ( sürekli hastalığı yoksa ) Hadi 5 yıl 10 yıl olsun, çalışsın sisteme katkı yapsın, ben kimseye hayatı boyunca bakmak zorunda değilim, ister Türk olsun, ister Kürt. Sam said: valla yazıdan çıkan mesaj "bu size faydası dokunmayan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklinde gayet ki o poster de ondan ibaret. yoksa naziler de açıkça "evet öldürüyoruz" demedi. kamuoyu yaratmaya çalıştılar ses çıkarılmasın diye ama başarılı olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 sosyal devlet anlayışında devlet içinde yaşayan herkese her zaman belli seviyelerde yardım eder. yeşil kart muhabbeti de bu yüzden var. Ama belli bir bölgeye pozitif ayrımcılık yapıp (diğer bölgelere de negatif ayrımcılık yapıp) sırf o bölgede fatura ödetmemek de bana göre bölücülüğe giden yollardan biridir. Sosyal devletle yakından uzaktan ilgisi yoktur bana göre. Çünkü sosyal devlet mantığında herkes eşittir. burda mesele tedavi edilmesi edilmemesi değil. Birilerinin bu süreci siyasetle/cahillikle baltalaması. ha bunun miktarı tartışılır tabi. Seçim zamanı sosyal devlet adı altında kömür/makarna dağıtılması saçmalık mesela. Kömüre vereceğin parayla sanayi kur, iş ver, o kazansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 e o zaman kısa sürede beleş sonucu görmeyen adam oy falan vermez sana. babayı alırsın. uzun soluklu proje, "dur sana balık tutmayı öğreteyim" bunlar bu coğrafyada yaşayan adama uygun şeyler değil ki.. alışmış.. cuuup düşsün ağzıma.. hazır lokma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Doğu'da görev yapan veya yapmış kadın öğretmenler de pek iyi anmazlar oraları. Adamlar kendi karısını kızını eve tıkıp öğretmenlere sulanıyorlar. Yalan değil bu tip şeyler. Doğu'ya giderken idealist olup döndüğünde safkan ırkçı olan baya öğretmen var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 doğuya gidip dönemeyen öğretmenler de oldu.. bunu söylemek ırkçılık değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Sam said: -007- said: burdaki olay aklına gelen afişin tam zıttı yalnız. Burda adam hizmet etmek için, o ayda bilmemkaç tl'ye mal olan hastayı tedavi etmek için, mal olması için gidiyor. "Tedavi etmeyelim" değil o yazı. Ama bi takım siyasiler onun işini yapmasına izin vermiyor, zorluk çıkartıyor. valla yazıdan çıkan mesaj "bu size faydası dokunmayan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklinde gayet ki o poster de ondan ibaret. yoksa naziler de açıkça "evet öldürüyoruz" demedi. kamuoyu yaratmaya çalıştılar ses çıkarılmasın diye ama başarılı olmadı. O yazıdan çıkan mesaj "size faydası dokunabilecekken zararı dokunan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklindedir. Bilginize... doğudaki vatandaşları engelli vatandaşlarla bir tutmak nasıl bir anlayışın ürünüdür? ha bu arada IRÇÇI demeyi unutmuşsun yazında, hatırlatayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konu derin de, şu tartışmanın içler acısı hali daha çok üzdü beni. Çok komik insanlar türedi son dönemde kutuplaşmanın artmasıyla. Kendi görüşünde olmayan birini hemen binbir üçkağıtçılıkla demogojiyle duygu sömürüsüyle genelgeçer bir "kötü tabire" ortak edip kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Eskiden insanları "komunist" diye yaftalamakla başladı işte 80'lerde, öyle ki komunist dediğin kımıl zararlısı falan anlamına gelir gibi anlaşıldı (hala gidin ananelerinize dedelerinize komunist lafı geçince yüzleri nasıl değişiyor görün), sonra da solcular başladı işte, işlerine gelmeyen herkes faşist ilan edilir oldu. Şimdi de bazı laf canbazları kıvırta kıvırta işlerine gelmeyen herkesi ırkçı ilan ediyolar işte. Komik komik insanlar, tırt tırt insanlar. "İsrail ordusu haksız yere uluslararası sularda operasyon yaptı adam öldürdü" "israile laf etmeyin ırkçısınız", "doğuda vergi kaçağı had safhada, memura tehdit var." "ırkçılık yapmayın.", "pkk karakol bastı 9 asker öldü" "ırkçılık yapmayın." Sorsan ırkçılık nedir onu bile anlatamaz belki, ama cevabı hazır. Ortada bir üçkağıtçılık varsa (var demiyorum varsa diyorum), bunu yapan kesim belliyse ve bundan zarar gören kesim belliyse, zarar görenin tepki göstermesini ya da haberdar olmasını ırkçılığa bağlamak nasıl bir zaafiyettir yahu Hani düzgün insanla düzgün tartışılır, ama kafası 2 düşünce üretmeyip ağzı 2 kelime laf yapmadan dogmatik şekilde her şeyi demogojiye bağlayan insanla ne tartışacaksın. Yazılan yazı doğru ya da yanlış ama sırf bu yazıyı ve bu yazı üzerinden dönen tartışmayı (bakın daha görüş bildirmedim tartışmaya girmedim) birisi çıkıp da "işte doğulular böyle kalleş pis insanlar" falan demedikçe, sırf "evet doğru gördüm" diyenler var diye ırkçılığa bağlayan insan algı yeteneğini de altyapısını da bir gözden geçirsinler bir zahmet. Konuya dönersek, doğuya pek gitmişliğim yok, o yüzden kendim fikir belirtemeyeceğim, ama doktor bir aileden geliyorum, pek çok avukat, doktor aile dostu var, yine inşaatçı ve doğuyla iş yapan şirket çalışanı tanıdıklar var, yani doğuda hizmet etmiş ya da yolu düşmüş çok tanıdık var. Üstelik patide de doğuda askerlik yapanlar falan da onaylamış zaten. Şahsen görmemiş olsam da benzer ithamları çok gördüm böyle. Ha, komple doğuda böyle değildir tabii. Ama yer yer demek ki var böyle durumlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Rewendor said: Ortada bir üçkağıtçılık varsa (var demiyorum varsa diyorum), bunu yapan kesim belliyse ve bundan zarar gören kesim belliyse, zarar görenin tepki göstermesini ya da haberdar olmasını ırkçılığa bağlamak nasıl bir zaafiyettir yahu Eger birisi, ben hard-working amerikanim havasinda takilirsa, ben insan-i kamilim, ne guzellik ararsan bende, birde o var o, benim ele gecirdigim, benim sahip oldugum topraklarda yasayan o, ne pislik ararsan onda, hem misafir bu topraklarda hem de misafirligini bilmiyor, cepten yiyor derse o birisi, iste primitif bir irkcilik gostermis olur. Kisacasi Turkiye genelinde olan seyleri Kurtler uzerine yogunlastirirsan, irkci tirnaklarin cikmis olur. Burada anlatilanlarin bir cogu hayal mahsulu, irkci popolardan uydurulmus seyler birincisi, ama hic sasirmadim cunku Dunya'da ki en en basit irkcilik turudur ve sik sik yapilir. Tabii iste Bati toplumu olmadigimiz icin, bi cok seyi icat ettikleri gibi irkciligida icat eden adamlardan olmadigimiz icin, yine bir cok seyimiz gibi irkciligimizda primitif kalmis. Mesela yillar icinde, siyahilerden yahudilere kadar oyle asamalar katettiler ki, oyle kendilerini gelistirdiler ki, artik entellektuel, derinligi olan ama safi irkci konusmalar bile yapabiliyorlar. Ornegin gecen gazetede bir Almanin ettigi, Turkler Almanlari aptallastiriyor lafi cok derin ve ilerlemis olmasada yine de bir adim otesi sayilabilinir. Mesela bu topic de ki duzeye indirirsek o lafin, Turkler aptaldir olmasi gerekiyor, ama amcam Nazi kulturuyle yogruldugu icin bir iki adim oteye tasiyip sana Alman toplumunun aptal oldugunu hissini veriyor bir an, zekana gore bir kac saliseden yillara uzanabilinir o hissi hissetmen, ama alt metinde Turklerin aptal oldugunu rahatca gorebiliyosun. Tabii irkciligimizin primitif kalmasinin bir diger sebebide, toplumda cok genis olarak bu hareketlerin kabul gormus olmasidir. Yani ayiplayan kimse olmadigi icin gunluk hayatin icinde yer etmistir, gelismesine gerek kalmamistir. Ben burada sayisiz yabancidan, Turkiye'den gelen insanlar icin (sonradan gelen Turkler icin) irkci dedigini duydum, cunku -bu konu bazinda demiyorum genel anlamda- cok bariz irkcilik yapiyorsunuz ama farkinda bile olmuyosunuz, dogal geliyor size. O kulturle yogruldugunuz icin cok da ayiplayamiyorum. Rakel Dink'in dedigi gibi bir bebekten katil yaratan sistem, bir bebekten irkcida yaratiyor. Neyse bu kadar irkcilik dersinden sonra, ozetle cogu hayal unsuru bunlarin, gercek olanlarinda Turkiye genelinde oldugunu unutuyorsunuz, eger kacak elektrik tuketene karsiyim diyorsaniz, bunu Kurtler uzerinden soylemenize orneklemenize ne gerek var, Turkiye'nin dort bir yani bunlarla dolu, o yuzden doguda yasayanlar (ha bu doguda yasayanlar lafi da bizim irkciligimizin gelisebildiginin bir gostergesidir bu arada, kurtler demiyorum abi irkci degilim, dogu diyorum) diye ayirdiginizda ne samimiyetiniz kaliyor, ne de irkcilik yapmadiginiz ile ilgili laflarin inandiriciligi. Ha Dogu'da Turkiye geneline gore cok olan seyler yok mudur? Tabii vardir, ama bunlari bile ozellikle cikarmaniz samimiyetiniz konusunda kusku uyandirir, amaciniz dogunun az gelismisligini gostermek olursa ne guzel, sorunlari sebepleri tartisiriz, ama irkci durursaniz, yarin obursu gun bir Kurt irkcisi cikipta, Bati'nin fazla tukettigi ama kendisinin tuketmedigi kaynaklari cikarip, ya da Bati'nin istatistiki olarak kotu duran gostergelerini alip bunun ustunden Turk irkciligi yaparsa, ben kazaniyorum vergi veriyorum, bu adamlar yiyor ne pislik adamlar gitsinler kirgizistana ozbekistana derse (her turk irkcisindan bir kac arguman koydum), sizinde o Kurt abinin elini opup basiniza koymaniz gerekir ayni telden caldiginiz icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 sg-1 said: O yazıdan çıkan mesaj "size faydası dokunabilecekken zararı dokunan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklindedir. Bilginize... doğudaki vatandaşları engelli vatandaşlarla bir tutmak nasıl bir anlayışın ürünüdür? ha bu arada IRÇÇI demeyi unutmuşsun yazında, hatırlatayım. yazının gerçekleri yansıttığını kabul etmemişim ki yorumum o yönde zaten. "sınavdayken namaza çıktı" diye asparagas üzerinden 328327832 mesajlı başlık olan forum burası. doğudakileri engellilerle bir tutmamışım, etnik çatışma körükleme kasıtlı disinformasyonu göebbels'in propaganda makinesiyle bir tutmuşum. -007- said: İkisinin arasında bi fark var ama: Bunu yazan bi doktor, Hitler değil yani. :) Ve İstanbul'da değil güneydoğu gibi sorunlu bi bölgedeki bi doktor. Hayatını insan düzeltmeye adamış birinin "hastalar paraları hüpletiyor, öldürelim" demesi zaten mantık hatası. Yanlışsın o yüzden. Bak güneydoğuda değil İstanbul'un göbeğinde cahiller doktor tehdit ediyolar, o doktorlar mağdur olusa sesini çıkaramazsa sen de bigün sağlık hizmeti alırken mağdur olabilirsin bunu unutma. e hitler o fikirlerin hepsini kendi kafasından mı uydurdu sanıyorsun? kimi 'doktorların', 'bilimadamlarının' iddialarına dayanarak oluşturulmuştu bazı ırkların insandan sayılamayacağı düşüncesi. Tenekeadam said: Mesela senin de bana bir yararın yok, ama ihtiyacın varsa yeşil kart, kömür vs almana karışmam. Çünkü sisteme bir katkı yapıyorsundur. Ama sisteme katkı yapmadan, sürekli sömürerek yaşayanlara bakılmasın bir zahmet. Bir insan neden hayatı boyunca yeşil kart sahibi oluyor? ( sürekli hastalığı yoksa ) Hadi 5 yıl 10 yıl olsun, çalışsın sisteme katkı yapsın, ben kimseye hayatı boyunca bakmak zorunda değilim, ister Türk olsun, ister Kürt. dediğim gibi yazının tümüyle doğru olduğunu kabul etmeyenlerdenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Sam said: sg-1 said: O yazıdan çıkan mesaj "size faydası dokunabilecekken zararı dokunan adamlar paranızı hüpletiyor, bilginize" şeklindedir. Bilginize... doğudaki vatandaşları engelli vatandaşlarla bir tutmak nasıl bir anlayışın ürünüdür? ha bu arada IRÇÇI demeyi unutmuşsun yazında, hatırlatayım. yazının gerçekleri yansıttığını kabul etmemişim ki yorumum o yönde zaten. "sınavdayken namaza çıktı" diye asparagas üzerinden 328327832 mesajlı başlık olan forum burası. doğudakileri engellilerle bir tutmamışım, etnik çatışma körükleme kasıtlı disinformasyonu göebbels'in propaganda makinesiyle bir tutmuşum. Hah işte neden tuttuğunu anlasak bir de. asparagas olduğunu düşündüğün haberlerin neden bu kadar hit aldığını sorgulaman gerekir aslında. mesele haberin varlığı değil çünkü, gerçekten komple yalan olsa, herkes yalan olduğuna kanaat getirecek olsa, "yok artık daha neler" dese, haber zaten yok olur gider. mesele senin asparagas dediğin haberin bu kadar ilgi uyandırması, 328327832 mesajlı başlık olması, kimsenin "yüzde yüz yalandır bu anassinisatiim" diyememesi. ha düşünüp sorgulayıp sonunda cevap olarak "hepiniz ırççısınız da o yüzden" diyeceksen ağzımı bırakır başka yerimle gülerim artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar