Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Limonata Tutorial (istek)

BalikEkmek3Lira

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
babam yapar öyle, mis gibi de olur.

2-3 limonun kabuğunu rendeleyip, limonataya katacağı şekerle iyice yoğuruyor hamur yoğurur gibi. taze nane yapraklarıyla limon sularını da ekleyip dolaba koyuyorsun sürahiyle. sulandırma - şeker için ne oran kullanıyor bilmiyorum, damağına göre ayarla, çok da şekerli olmasın ama.
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

babam yapar öyle, mis gibi de olur.

2-3 limonun kabuğunu rendeleyip, limonataya katacağı şekerle iyice yoğuruyor hamur yoğurur gibi. taze nane yapraklarıyla limon sularını da ekleyip dolaba koyuyorsun sürahiyle. sulandırma - şeker için ne oran kullanıyor bilmiyorum, damağına göre ayarla, çok da şekerli olmasın ama.

Hımm. yahu tarifi okurken bile ağzım sulandı. Hocam birde pederden oranları filan alıp onuda eklesen, 3 limona 1 litre su 3 kaşık şeker tarzı=)
Sosyal ağlarda paylaş

8 civarı limonun kabuklarını rendele. gene bir su bardağı şekerle ov. biraz beklet. içine 1 su bardağı kadar sıcak su kat.biraz da bulabilirsen taze zencefil rendele ama çok olmasın acı bir tad katar.3 cmlik zencefil rendelesen yeter. 20 dk kadar beklet. sonra içine limonların suyunu kat. eğer blendır bilmemne varsa hepsinni blendırdan geçirebilirsin yoksa süzüp tadına bakarak soğuk su ekle. içine birkaç dal taze nane koy. baya bir limonata çıkıyor bu tariften. ben şişelere doldurup içiyorum. ama içinde nane olduğu için çabuk tüketmek lazım. taze nane çürüdükçe limonatanın tadını bozuyor. nane limon içmişsin gibi oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...