Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Limonata Tutorial (istek)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şu çayocaklarındaki limonata tarifini istiyorum bilen varsa paylaşsın lütfen.
Hazır limonatalar yanına bile yaklaşamıyo şu çayocağı limonatalarının...
Şöyle 10 litre falan yapıcam koyucam başucuma aşeriyorum şu anda resmen.
Help me plz.
Mesaj tarihi:
10 kilo limon. sıkıyosun hepsini. sonra bakıyosun kaç litre çıkmış. 5 katı su koyuyosun. litre başına 4 yemek kaşığı şeker atıyosun iyice karıştırıyosun.
Mesaj tarihi:
Bilmiyorum da benim 1-2 içtiğim yer tang yapmıyo yani belli limonla olduğu tabi gidip soramıyosun nasıl yapıyosunuz dayı bunu diye :)
uzmantv ye baktım şimdi tarife göre yapıcam akşam güzel olursa paylaşırım burda :)
Mesaj tarihi:
fede said:

10 kilo limon. sıkıyosun hepsini. sonra bakıyosun kaç litre çıkmış. 5 katı su koyuyosun. litre başına 4 yemek kaşığı şeker atıyosun iyice karıştırıyosun.
(tu)
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
tarif doğru ama öyle yaparsanız rengi tutmaz :)

içine 2-3 tane portakalın kabuğunu rendelemek lazım sarı rengi alması için, lezzeti de coşturuyor.
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
BÜfe limonatası tarifi istiyorum. Limonu rendeleyip hamur gibi yapıp şekerle karışytırıp sonra buz dolabında beklemeye bırakıyorlarmış galiba. Öle birşey.

Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Mesaj tarihi:
babam yapar öyle, mis gibi de olur.

2-3 limonun kabuğunu rendeleyip, limonataya katacağı şekerle iyice yoğuruyor hamur yoğurur gibi. taze nane yapraklarıyla limon sularını da ekleyip dolaba koyuyorsun sürahiyle. sulandırma - şeker için ne oran kullanıyor bilmiyorum, damağına göre ayarla, çok da şekerli olmasın ama.
Mesaj tarihi:
cerebralis said:

bu taze nane içeceklere muhteşem tad katıyo.ayran için de taze nane yaprağı önerilir

cacığa da süper olur. dereotu denen şeyden hiç hazzetmem zaten, cacığı öldürüyor resmen. nane daha çok yakışıyor
Mesaj tarihi:
stimpak said:

babam yapar öyle, mis gibi de olur.

2-3 limonun kabuğunu rendeleyip, limonataya katacağı şekerle iyice yoğuruyor hamur yoğurur gibi. taze nane yapraklarıyla limon sularını da ekleyip dolaba koyuyorsun sürahiyle. sulandırma - şeker için ne oran kullanıyor bilmiyorum, damağına göre ayarla, çok da şekerli olmasın ama.

Hımm. yahu tarifi okurken bile ağzım sulandı. Hocam birde pederden oranları filan alıp onuda eklesen, 3 limona 1 litre su 3 kaşık şeker tarzı=)
Mesaj tarihi:
8 civarı limonun kabuklarını rendele. gene bir su bardağı şekerle ov. biraz beklet. içine 1 su bardağı kadar sıcak su kat.biraz da bulabilirsen taze zencefil rendele ama çok olmasın acı bir tad katar.3 cmlik zencefil rendelesen yeter. 20 dk kadar beklet. sonra içine limonların suyunu kat. eğer blendır bilmemne varsa hepsinni blendırdan geçirebilirsin yoksa süzüp tadına bakarak soğuk su ekle. içine birkaç dal taze nane koy. baya bir limonata çıkıyor bu tariften. ben şişelere doldurup içiyorum. ama içinde nane olduğu için çabuk tüketmek lazım. taze nane çürüdükçe limonatanın tadını bozuyor. nane limon içmişsin gibi oluyor.
  • Yeni Oluştur...