Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS4?!!!!

eregorn2

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

niye sacmaliyosun ki dasaaa?
anlamadim yane
ne yapmaya calisiyosun

biraz

olmuş..

ama o değil.. %60ı kullanabilmişler bilmem ne.. hikaye bunlar. %100'ü de kullanılır, %20si ile de güzel oyun yapılır. "aman allaaam hâlâ %100ünü kullanamıyoruz! değerlendiremiyoruz bunu! ne aşmış alet be!" durumu yok..

zaten ps4 ve devamı için pazar ömrünün ne kadarını doldurduğu önemli, pazarda satışların ne kadar devam ettiği önemli.. yoksa şimdi geleceğe gidip cell'in 4.nesil işlemcisini getirsen, programlanabiliyorsa yine millet sonuna kadar kullanıcaktır gücünü aletin..

ha diğer taraftan darboğazlar genelde daha basit aletlerden dolayı limit kapasiteye sebep oluyor. misal Cd->DVD->BRay limitleri gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

hep ps3ün ömrünü uzatmak için bu %60 %80 muhabbeti. gerçi piyasadaki çoğu ürün için geçerli bu olay. ps3 ilk çıktığın işlemcisinin %100 ünü kullanan oyun yapılabilirdi, o teknolojiye sahipti çoğu oyun firmaası ama o zaman ps3'ün ömrü kısalırdı.zamanla ufak ufak çıtayı yükselterek araya küçük süprizler katarak işlemcinin fln kullanım oranını arttırdılar yada bize öyle söylediler. mesela atıyorum nokianın önümüzdeki 10 yılda çıkarıcağı bütün telefonların özellikleri fln bellidir. istese şimdi full hd, 98x zoom, special edition,full body kit, 5 şanzımanlı bi telefon üretebilir ama bu özellikleri tek tek ürünlerine katarak piyasaya sürüyorlar sonrada paraya money demeye başlıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ya işlemcinin %100'ünü kullanmakla maksimum potansiyele ulaşmak aynı şeyler değil diyorum :) işlemci gücünü %100'ünü daha efektif kullanan çok daha güzel grafikli ve fizik motorlu oynlar çıkacak PS3'e. nilep demişti dersiniz :D

Grafik amaçlı, PS3'ün işlemcisini en üst düzeyde kullanan oyun şu an için Uncharted 2 (aynı saniyede farklı hareket eden 30 - 50 arası particledan bahsediyorlar videosunda, sadece grafik kartına kalsa 5 - 10 arası olabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam) ve oyunun ne kadar imba olduğunu tartışmaya gerek yok, tonla ödül de aldı zaten.

Uncharted 2 işlemciyi sonuna kadar, hakkını vererek kullanıyor ve oynayan bilir, hakikaten her bok var oyunda.
Sosyal ağlarda paylaş

ikiside birbirinin kuyusunu kazar o zaman. aynı sokaktaki aynı işi yapan 2 dükkan gibi biri fiyat indirdikçe öteki daha çok indiricek malını satabilmek için, böyle böyle ikiside zarar edicek,aralarındaki rekabet zamanla artıcak ayakta kalan arka sokaktaki dükkan olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ellerinde var ama çıkartmıyorlar olayı çok büyük komplo teorisi. Yani dünya çapındaki bir çok freelance bilimadamı falan hep oyuncu aslında. Yoksa ellerinde teknoloji olsa yeni bi grafik teknolojisi bulan adamdan kullanım hakkını almak için kıçını yırtmaz koca koca firmlar. Ama bunlar oluyosa demek ki ellerinde öyle 10 senelik imba teknolojiler falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji gelişiminin nasıl olduğundan bayağı bihabersin.

iki tane bakkal değiller bunlar. sattıkları ürünlerin gelişleri 100 tl, 10 tl kar koyup 110 tl'ye satan bakkallar değiller. ar-ge grupları var, bir ürün geliştiriyor bu gruplar, ve belli bir karlılıkla satıyorlar. ikisi de bu ar-ge'yi yapıyor ve geliştirdikleri ürünü satıyorlar. yani ürün kalitesi arttıkça ar-ge daha iyiyi hedefleyecek, ürünün maliyeti düşecek.

playstation 2'nin üretim maliyeti en başta 1000$'sa, şu an 100$'dır. teknolojiyi geliştirme imkanları varsa ps3'ün de üretim maliyeti yarın öbürsügün 50$'a düşer.

teknolojinin gelişim hızı artık dünyanın her yerinde aynı. bilişim çağındayız. haliyle, sony'de geliştirilmiş bir ürünün, üç aşağı beş yukarı yakın özelliklere sahip bir benzerini microsoft üretebilir. diyelim ki sony ile microsoft serbest piyasa kanunlarını çiğneyerek anlaştı, dony çıkar üretir benzer bir ürünün, piyasaya shaip olur.
Sosyal ağlarda paylaş

ps4 dedikodular cok onceden dolanıyordu ki? yeni bir haber degil. ps3 çıktıktan hemen sonra geliştirmeye başlandı diye biliyorum ben.

çıkış tarihi olarak da hatta 2010 filan diyolardı da kolpa tabiki. daha ertelerler çıkış tarihini baya bi, kaldı ki dedikodudan ibaret şuan herşey
Sosyal ağlarda paylaş

Bu 100% kullanılma olayı çok kafa karıştırmış, bildigim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Cell işlemci mimarisi 8 tane yardımcı core ve de bu core'ları kontrol eden bir master core'dan oluşuyor. Bunlardan altı tanesi oyunlara açık, ve her core'un hesaplama kapasitesi yuzlerce giga FLOP seviyesinde. Karşılaştırma olarak söylüyorum Intel i7-975 işlemcisi 55 GigaFLOP'tur; ve de tam performansta 1 TeraFLOP'a yaklaşabilen bir cell işlemcisinin yanında çocuk oyuncağı gibi kalır.

Üstüne üstük kendisi Intel ya da AMD'ninkiler gibi (yani alışılmış olan) CISC değil RISC mimarisinde bir işlemci, yani öyle "hede hödö multimedia" karmaşık instruction setleri yok. Adamlar işlemciyi yaptıklarında and/or'dan başlamışlar işe bu güne gelmiş. Bütün bunların yanında Cell'in diger islemcilerden daha degisik bir mimarisinin olması programlamasını ciddi sekilde zorlastırıyor. Valve zaten, kendilerine "niye PS3 oyunu yapmıyorsunuz?" diye zamanında sorduklarında "programlaması çok zor yahu" diye cevap vermişlerdi.

Öyle isteselerdi 100% kullanım yaparlardı demek kolay. O altı core'u da boş for loop'larla doldurmadığın sürece yüzlerce GigaFLOP'u kolay kolay manalı bir şekilde kullanamazsın. Özellikle çoğu bilgisayar programcısı CISC mimariler ile gelen lükslere (ve de o lüksleri kullanan yüksek seviye programlama dillerine) alışmışken ve de aleti programlaması/optimize etmesi zorken (aslında zorluğundan değil de biraz tecrübe eksikliği, biraz eski alışkanlıklar, biraz da elde yeterli sağlam yardımcı kaynakların az olmasındandır diye düşünüyorum) gerçekten doldurmakta zorlanıyorlar.

Ayrıca, "adamlar isterseler bir günde yaparlar abi" komplocu arkadaşlar sanırım Sony'nin 3 yıldır PS3leri zararına sattığından ve bunun nedenin de tamamen PS3 üretimi için altyapı kurmak oldugundan haberdar değiller galiba. Adamın elinde daha iyi teknoloji varsa niye eski seyi zarara satmaya calısır ki, manyak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:

Bu 100% kullanılma olayı çok kafa karıştırmış, bildigim kadarıyla anlatmaya çalışayım.

Cell işlemci mimarisi 8 tane yardımcı core ve de bu core'ları kontrol eden bir master core'dan oluşuyor. Bunlardan altı tanesi oyunlara açık, ve her core'un hesaplama kapasitesi yuzlerce giga FLOP seviyesinde. Karşılaştırma olarak söylüyorum Intel i7-975 işlemcisi 55 GigaFLOP'tur; ve de tam performansta 1 TeraFLOP'a yaklaşabilen bir cell işlemcisinin yanında çocuk oyuncağı gibi kalır.

Üstüne üstük kendisi Intel ya da AMD'ninkiler gibi (yani alışılmış olan) CISC değil RISC mimarisinde bir işlemci, yani öyle "hede hödö multimedia" karmaşık instruction setleri yok. Adamlar işlemciyi yaptıklarında and/or'dan başlamışlar işe bu güne gelmiş. Bütün bunların yanında Cell'in diger islemcilerden daha degisik bir mimarisinin olması programlamasını ciddi sekilde zorlastırıyor. Valve zaten, kendilerine "niye PS3 oyunu yapmıyorsunuz?" diye zamanında sorduklarında "programlaması çok zor yahu" diye cevap vermişlerdi.

Öyle isteselerdi 100% kullanım yaparlardı demek kolay. O altı core'u da boş for loop'larla doldurmadığın sürece yüzlerce GigaFLOP'u kolay kolay manalı bir şekilde kullanamazsın. Özellikle çoğu bilgisayar programcısı CISC mimariler ile gelen lükslere (ve de o lüksleri kullanan yüksek seviye programlama dillerine) alışmışken ve de aleti programlaması/optimize etmesi zorken (aslında zorluğundan değil de biraz tecrübe eksikliği, biraz eski alışkanlıklar, biraz da elde yeterli sağlam yardımcı kaynakların az olmasındandır diye düşünüyorum) gerçekten doldurmakta zorlanıyorlar.

Ayrıca, "adamlar isterseler bir günde yaparlar abi" komplocu arkadaşlar sanırım Sony'nin 3 yıldır PS3leri zararına sattığından ve bunun nedenin de tamamen PS3 üretimi için altyapı kurmak oldugundan haberdar değiller galiba. Adamın elinde daha iyi teknoloji varsa niye eski seyi zarara satmaya calısır ki, manyak mı?

pwned..
Sosyal ağlarda paylaş

konsollarin zarara satma sebebi o degil, aslinda cok basit

aletler pahalli cihazlar ama PC ye kiyasla daha ucuz, dah basit ve tamamen oyun oynamak ustune yapilmis, bunu alan adam garanti oyunda alicak

gene PC gibi tam bagimsiz degil piyasa, satilan her oyundan kar aliyor konsolun sahibi firma

simdi gidipte bu konsolu pahalli bir fiyattan satmaya kasarsan alicisi gene alir ama reklamdan sundan bundan etkilenen adama pahalli gelir, 1500 kaat saydim birde daha oyununu alicam ohoooooooo der (ki klasik anne baba tepkisidir, konsol istiyen kac veledin hayali bitmistir bu cumleyle allah bilir), e yurtdisinda kredi kartlari turkiyedeki gibi taksit cenneti degil

adamlar diyorki ben bunu zararina satiyim, maksat ilk aliciya cazip olsun sonra oyun satislarindan bu zarari cikarir kara bile gecerim, bundan gorup bi arkadasi alir baskasi alir vs vs

o yuzden ilk satista konsollari en dip fiyatta tutmaya calisir firmalar, eskiden kutulardan 2 joypad cikarken 1 joypad e iner, kablo kalitesini dusurur veya baglanti kablolarini hic vermezler filan

cell cok gelismis bir islemci, ps3 ilk ciktiginda uretim fiyatlari astronomikti, zarar ettigi halde oyuncular ps3 un fiyatini cok bulup iksboks a yoneldiler, birde cok sorunlu bir cikisti aceleye geldiginden 15-20 oyun yok, psn nanay, firmware stabil degil

yavas yavas her seyinden kistilar aletin, geri uyumluluk olsun ekstra usb slotu, kart okuyucular filan bir bir yokettiler, anca slim in kucuk ebatlari ve yeni cell ile su fiyat seviyesine indi ps3, slim ciktigindan beri iksboksdan cok satiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

konsollarin zarara satma sebebi o degil, aslinda cok basit

aletler pahalli cihazlar ama PC ye kiyasla daha ucuz, dah basit ve tamamen oyun oynamak ustune yapilmis, bunu alan adam garanti oyunda alicak

gene PC gibi tam bagimsiz degil piyasa, satilan her oyundan kar aliyor konsolun sahibi firma

simdi gidipte bu konsolu pahalli bir fiyattan satmaya kasarsan alicisi gene alir ama reklamdan sundan bundan etkilenen adama pahalli gelir, 1500 kaat saydim birde daha oyununu alicam ohoooooooo der (ki klasik anne baba tepkisidir, konsol istiyen kac veledin hayali bitmistir bu cumleyle allah bilir), e yurtdisinda kredi kartlari turkiyedeki gibi taksit cenneti degil

adamlar diyorki ben bunu zararina satiyim, maksat ilk aliciya cazip olsun sonra oyun satislarindan bu zarari cikarir kara bile gecerim, bundan gorup bi arkadasi alir baskasi alir vs vs

o yuzden ilk satista konsollari en dip fiyatta tutmaya calisir firmalar, eskiden kutulardan 2 joypad cikarken 1 joypad e iner, kablo kalitesini dusurur veya baglanti kablolarini hic vermezler filan

cell cok gelismis bir islemci, ps3 ilk ciktiginda uretim fiyatlari astronomikti, zarar ettigi halde oyuncular ps3 un fiyatini cok bulup iksboks a yoneldiler, birde cok sorunlu bir cikisti aceleye geldiginden 15-20 oyun yok, psn nanay, firmware stabil degil

yavas yavas her seyinden kistilar aletin, geri uyumluluk olsun ekstra usb slotu, kart okuyucular filan bir bir yokettiler, anca slim in kucuk ebatlari ve yeni cell ile su fiyat seviyesine indi ps3, slim ciktigindan beri iksboksdan cok satiyor

Demeke istedigim zaten satıs fiyatların niye dusuk tutuldugu degil, neden üretim fiyatlarının bu kadar yüksek olduguydu. Elinde daha yuksek teknoloji varsa, uretimi bu kadar pahalı olan ve zarar ettigin biseyi zaten uretmezsin. Zararına olmasına ragmen ilk fat PS3ler xbox'lara kıyasla daha kotu sattılar evet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...