Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'ya vize işlemleri vs

Bone

Öne çıkan mesajlar

Amerika'ya üniversite için gitmek istiyorum.
Bunu yapabilmek için uygulamam gereken şeyler nedir?

Amerikan konsolusluğuna (Ankara'dakinin işlevi nedir bilmiyorum gerçi) "merhaba, ben geldim, beni çok merak ediyordunuz" diye gitmek istemiyorum. Ne tip şeyler isteniyor, neler gerekiyor, hangi şeylere dikkat etmek lazımdır gibi konular hakkında bir önbilgim olursa en azından daha az sorun çıkar diye düşünüyorum.

Bu arada, askerlik yapmamış kişiler için de ek bir protokolu var mı bu sırada?
Sosyal ağlarda paylaş

sağda solda araştır.. bi büro, ofis tarzı bişey vardır çevrende bi yerde. Yurtdışında istediğin okulla kontak kurup, gerekli sınavlar için seni hazırlıyor vesaire. kurs gibi bişey.. lise diplomanı götürüyosun. sana adım adım yapman gereken herşeyi söylüyor. öyle aman aman pahalı bişeyde değil 300-500 civarı, ingilizce kursu da içine dahil oluyor. ben avustralya'ya başvurmak için bi bakınmıştım.. gitmek istediğim yer başvurduğum sene %200 zam yapınca bi 'ehe' deyip yön değiştirdim ama yine de hizmetten memnun kalmıştım. benim gittiğim yer 'avustralya - charles sturt üniversitesine' bağlı bi yerdi. benzerleri illa ki vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
I-20 belgesi geliyor inşallah bugün, vize için başvurcam.

http://turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_olmayan_vize.html burda bişiler yazıyor ama karmaşık geldi.
anladığım şey şu, fortis bank'a gidip 140 dolar ödeyip dekontu alcaz, iş bankasına gidip 20 dolar ödeyip pin numarası alcaz, vize bilgi servisini arayıp randevu alcaz, ds-160 formunu internetten doldurup printerdan çıkartıcaz, randevu gününde belgeleri toparlayıp gitçez.

fakat şu aşamalarda sorum olacak.

spesifik dijital fotoğraf istiyormuş, illa şu yerlerde milimetrik mi çektirmek gerekiyor:
http://turkish.turkey.usembassy.gov/fotograf_studyolari.html
yoksa eldeki vesikalık da olur mu.

Personel/kurum kimlik kartı; maaş bordrosu, banka hesabı, banka cuzdanı gibi gelirinizi gösterir evraklar; şahsınıza veya ailenize ait mal-mülk tapuları; vergi beyannamesi, şirket personeline ait maaş bordroları, bankadaki para akışını gösteren banka cüzdanları, yıllık bilanço veya gelir-gider tablosu, kar-zarar tablosu, imza sirküleri, ticaret odasi kaydı
akademik durumlarını ve not ortalamasını gösteren okuldan kapalı zarfta alınmış not dökümleri
gerekiyor diyor.
I-20 varken yetmiyor mu illa bu belgeleri tekrar mı toparlamak gerekiyor?

son olarak mülakat sırasında ne soruyor bu adamlar, "tipini beğenmedim mülakatta kaldın, sana vize vermiyoruz" deme durumları var mı?

aquila said:

sponsor olucak iş bulursan hayır.

nasıl bişi ki o. mesela atıyorum dodge beni işe aldı. işe alırken vize gerekiyor. bu durumda dodge beni işe alacağı için önce sponsor olup vize elde etmemi sağlayıp sonra mı işe başlıyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

evet, sirketin sponsor olmasi gerekiyor H1B vizeni alabilmen icin.

elindeki vesikalik olmaz, abd vizesi icin cektiriyorum diye foto cektirmen lazim, bilir zaten tum fotografcilar acayip sacma sapan bi yere girmedikce. is bankasina gitmene gerek yok kredi kartiyla telefondan alabilirsin pin'i. 1 ay sonraya falan vericekler o yuzden erkenden al mulakat tarihini, tarih almak icin hicbi belgeye ihtiyacin yok pasaport ve I20 haric. (belki I20 bile gerekmiyordur hatirlamiyorum)

ogrenci vizesine bakicaksin, bi SEVIS bedeli mi oyle bisi vardi onu da odemen gerekiyor.

giderken kabul mektubunu goturmen gerekiyor. tum banka seylerini falan goturmen gerekiyor, babanin adinaysa, babandan yazi da goturmen gerekiyor imzali falan ben karsilicam diye. bunlarin sebebi donecek icin sebebin oldugunu gostermek, okul diye gelip yerlesme direk oraya diye, bi de okul ve yasam ucretini karsilayabilecegini gostermek tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi cidden farazi seyler ustune konusuyosun bone ama neyse biraz dah ayardimci oluyim

I-20 geliyosa yane ogrenci olarak gidiceksen
apayri bi proseduru var bu isin

okullar senin mali olarak kicini saglama almani istedigi icin zaten pek mali belge istemiyolar
ama daha kolayi warzten
randevu alirken kadina diceksin ogrenci olarak gidicem diye
oda sana ogrenci belgelerini saycak

ayrica evet dodge seni ise alirsa senin yerine oturma izni basvurusu yapiyo
mesela penth felan ole kaliyo amerikada

yane amerika diyo ki abi sen u herife sahip cikip parasini vercesen benim basima bela olmucaksa kalsin dicem diyo

ama burda genelde buyuk sirketler yapiyo sadece
ufak sirketler urasmiyo yada urasmaya krkuyo
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada mulakattada amerikali birine gelirsen hic bisi sormuyo
genelde en kil konsolosluk goevlileri gotlek turkler
yabancilar son derece relax muhabbet ediyo sadece turklerde olede kil kil takiliyolar
napiyosun
niye gidiyosun
dersler nasil
napcan orda
calisiyo musun
aileni ziyarete gidiyosan flean bole sey diyo
teyzenler burda kal dese kalir misin (ben calisiyorum okuyorum napcam amerikada ama yuksek lisans icin giderim belki demistim)

tamemen muhabbet yane
ole sorguya almiyolar
inglizce normal bi sekilde konus iste
Sosyal ağlarda paylaş

Behlul said:

eğitimden sonra oturma izni için çok uğraşılıyor mu amerikada?
1 yil OPT'n var, yani okudugun bolumle alakali bir iste 1 yil calisma izni, haliyle oturma izni de.

mezun oldugun tarihte OPT iznine basvurursan, calisma karti 2 aya geliyor, kart geldikten sonra 3 ay icinde de calismaya baslaman gerekiyor, yoksa cek git diyorlar.

tabi mezun oldugun tarihte basvurmak zorunda degilsin, ben baya bi once basvurup almistim mesela, o zaman okulun bittigi tarihte basliyor o 90 gunluk sure. eger is bulamazsan mezuniyet tarihine kadar beklemek mantikli ama, 2 ay kazandiriyor sana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...